Kanaria – Lisää kiinnostavia paikkoja
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Rodos on yksi Kreikan suosituimmista lomakohteista, missä aurinko paistaa ja lämpöä piisaa. Rentoutuminen, auringonotto, shoppailu, herkuttelu ja arjesta irtautuminen ovat sen parasta antia. Lue lisää Rodoksesta
Hotelleja – Fuerteventura
Linkit ovat hotellipalvelun mainoslinkkejä.
Booking.com
Ilmoitus
Thalassoskeskus
Thalassoterapia käyttää hyväkseen tietynlaisen meriveden parantavia vaikutuksia. Nykyisin on suosittua hoidattaa itseään loman yhteydessä tällaisella suolavesiterapialla.

Lisää ajanvietevinkkejä

Fuerteventuralla on paljon nähtävää ja tekemistä, mutta siellä ja lähiseudulla voi myös harrastaa ja puuhata kaikenlaista. Tällä sivulla annetaan muutama ajanvietevinkki Fuerteventuralla vieraileville.

Vieraile muilla Kanariansaarilla

Sekä Fuerteventuran eteläsatamasta eli Morro Jablesta että sen pohjoiskärjestä Corralejosta pääsee siirtymään muille Kanariansaarille. Myös Puerto del Rosariosta on reittimatkoja muille Kanariansaarille, ja useimmista reittimatkoista vastaavat Fred Olsen ja Armas. Matkat ovat yleensä edullisempia verkkosivujen kautta tilattuna, ja edestakaiset matkat ovat nekin yleensä kahta yhdensuuntaista matkaa edullisempia. Päiväretkelle aikovalle parhaita reittejä ovat Morro Jable - Las Palmas ja Corralejo - Playa Blanca Lanzarotella.

Morro Jablesta pääsee usean kerran päivässä Las Palmasiin, jonne matka kestää pari tuntia. Sieltä pääsee myös Teneriffalle, missä lautat menevät Puerto de la Cruziin, mutta yleensä lauttaa pitää vaihtaa Agaetessa. Mikäli haluaa Fuerteventuralta Teneriffalle, on tämä nopeampi reitti kuin Puerto del Rosariosta lähtevä, ja nämä kaksi laivamatkaa voi tehdä alle kolmessa tunnissa.

Corralejosta pääsee vain Lanzaroten Playa Blancaan. Matka sinne kestää 20-30 minuuttia, ja näiden rantapaikkojen välillä onkin hyvin suosittua puuhaa lähteä meren toiselle puolelle päiväksi. Suurten, kovallakin tuulella vakaina pysyvien laivojen kyydissä matka taittuu nopeammin, se maksaa enemmän ja mukaan voi ottaa auton. Rantapaikkojen välillä kulkee myös pienempi laiva, joka heiluu tyynelläkin melkoisesti mutta joka maksaa noin 50 % vähemmän ja matka kestää noin kymmenen minuuttia kauemmin.

Puerto del Rosariosta pääsee Las Palmasiin ja Teneriffalle. Matkat kestävät lähes 12 tuntia, mutta nämä ovat suoria reittejä ilman vaihtoa.

Käy thalassoterapiassa

Thalassoterapia käyttää hyväkseen tietynlaisen meriveden parantavia vaikutuksia. Se on ollut hoitomuotona jo Rooman valtakunnan ajoista lähtien, ja nykyaikana se otettiin käyttöön Ranskan Bretagnessa 1800-luvulla. Nykyisin on suosittua hoidattaa itseään loman yhteydessä tällaisella suolavesiterapialla. Calma de Fustessa on Barceló-hotellissa mahdollista alkaen noin 60 eurolla tunti nauttia thalassoterapioista, aivan päärannan vieressä.

Opettele uusi laji

Fuerteventuran rantapaikoissa vuokrataan erilaisia välineitä ja pidetään kursseja, jotka sopivat niin kokeneille harrastajille kuin vasta-alkajillekin. Jos haluaa oppia täysin uuden lajin, esimerkiksi sukelluksen tai lainelautailun, on tämä kohtuuhintaista ja helppoa monissa saaren lomapaikoissa.

Morro Jablessa pidetään saksankielisiä purjelautailukursseja, joista vastaa Mark Robinson.

Calma Costassa on mahdollista opetella purjelautailua, ja Fuerta Fun Centre järjestää kursseja.

Caleta de Fuste on vilkas rantapaikka, jossa on mukava harrastaa kaikenlaista. Siellä esimerkiksi Deep Blue Diving toimii sataman edustalla Barceló-hotellin yhteydessä. Täällä voi suorittaa vasta-alkajien kursseja, joista saa PADI-sertifikaatin, ja täällä on myös kursseja lapsille ja niille, jotka haluavat snorklata.

Myös Las Playitaksessa on mahdollista oppia sukeltamaan Deep Blue Divingin avulla.

Corralejo on varsinainen aktiviteettikeskus Fuerteventurassa. Siellä sijaitseva Home Grown- -lainelautailukoulu antaa opetusta vasta-alkajille, ja he tietävät pohjoisosien parhaat lainelautailurannat.

Corralejo soveltuu myös purjelautaileman haluaville. Flag Beach Windsurf Center opettaa purjelautailemaan, mutta siellä voi tutustua myös muihin lajeihin.

Corralejossa myös sukellus on mahdollista, ja Dive Center antaa opetusta paitsi vasta-alkajille myös kokeneille alan harrastajille.

Lähde katsomaan delfiinejä ja valaita

Monet Fuerteventuran veneretket lähtevät Corralejosta tai Morro Jablesta, mutta Caleta de Fustesta voi sieltäkin lähteä meriretkelle katsomaan Kanariansaarten vesissä viihtyviä delfiinejä ja valaita. Oceanarium Explorer järjestää merelle retkiä, jotka ovat tietenkin perheiden mieleen, mutta muutkin mielellään lähtevät katsomaan merieläimiä näille aina lämpiminä pysytteleville vesille. Caleta de Fustesta, samoin kuin Corralejosta ja Morro Jablesta, voi myös lähteä katsomaan lasipohjaisella laivalla merenalaista värikästä elämää, ja sekä näitä että valaankatselumatkoja markkinoidaan kaikissa kolmessa paikassa näyttävästi, etenkin sataman tuntumassa.

Lisätietoa

TripAdvisor-sivusto esittelee lisää tekemistä ja näkemistä Fuerteventuralla

Teksti ja kuvat: Peter Forsberg
2014/04

Älä majoitu minne tahansa – Lue alue- ja hotellivinkit

Alue- ja hotellivinkeissä kerromme parhaista alueista hotellille tai muulle majapaikalle sijainnin ja palveluiden kannalta. Lisäksi esittelemme eri alueiden pidetyimpiä yöpymispaikkoja.

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti