Kanaria – Lisää kiinnostavia paikkoja
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Albanian pääkaupunki Tirana on yksi Euroopan eteläisimpiä ja tuntemattomampia pääkaupunkeja. Maa oli vuosikymmeniä täydellisessä eristyksessä, sen 1990-luku oli kaoottinen ja vasta reilu vuosikymmen sitten sinne alettiin matkustella.
koristekuva Pohjois-Makedonian pääkaupunki Skopje on kaukainen kaupunki, jonne on siitä huolimatta helppo siirtyä kaksi kertaa viikossa Turusta lähtevillä lennoilla. Paikan päällä odottavat erikoiset katunäkymät, kaupunkikuva johon kuuluu turkkilaisia kortteleita mutta myös Jugoslavian ajan rakennuksia, hyvät ruoat, edulliset hinnat, rento meininki ja turvallinen lomailu. Lue lisää Skopjesta
Lue myös
koristekuvaViron kylpylät ovat äärimmäisen monipuolisia, ja niiden joukosta kuka tahansa voi löytää unelmiensa kylpylän. Eniten kylpylöitä on suurimmissa kaupungeissa, mutta kylpylähotelleja on myös pienillä paikkakunnilla ja kansallispuistoissa metsien keskellä. Lue lisää Viron kylpylöistä
Ilmoitus
Lanzarote Aquarium (CC License: ShareAlike 2.0 Generic)
Lanzarote Aquarium on Kanarian suurimpia akvaarioita, ja sen vetonauloihin kuuluvat haiallas, värikkäät trooppiset kalat ja kalojen katselu veden alla olevasta tunnelista.

Nähtävää ja koettavaa lapsille ja nuorille

Tällä sivulla käydään läpi lapsiperheille sopivaa ajanvietettä Lanzarotella, kuten Lanzarote Aquarium, Lanzarote Aquapark, Guinate Tropical Park, Lanzarote A Caballo -toimintapuisto ja Submarine Safaris -retket.

Lanzarote Aquarium

Lanzaroten akvaariomaailma (Centro Comercial El Trébol) sijaitsee Costa Teguisessa. Tämä on Kanarian suurimpia akvaarioita, ja lasten viihtyminen siellä on taattua. Sen vetonauloihin kuuluvat haiallas, värikkäät trooppiset kalat ja kalojen katselu veden alla olevasta tunnelista.

Lanzarote Aquapark

Lanzaroten vesipuisto (Avenida Teguise) sijaitsee myös Costa Teguisessa. Siellä on liukumäkä ja altaita kuten vesipuistoissa yleensä, ja lapset viihtyvät siellä hyvin. Vesipuisto on avoinna päivittäin klo 10-18, ja liput maksavat aikuisilta reilut 20 euroa, lapsilta 15.

Guinate Tropical Park

Guinaten kylä sijaitsee saaren keskiosissa, lähellä Mirador del Rioa. Siellä sijaitseva Guinate Tropical Park on hyvä paikka lähteä koko perheen voimalla tutustumaan harvinaisiin ja usein eksoottisiin lintuihin ja muihin eläimiin, joita täällä on pitkälle toista tuhatta. Täällä on pingviinejä, apinoita ja papukaijoja, jotka järjestävät täällä myös esityksiä. Puistoon on 14 euron pääsymaksu aikuisilta, kuuden lapsilta, ja se on avoinna joka päivä klo 10-17.

Lanzarote A Caballo

Lanzarote A Caballo -toimintapuisto sijaitsee Yaizan ja Arrecifen välillä, ja sinne voi kulkea Arrecifen ja Playa Blancan välillä kulkevalla bussilla numero 60. Täällä on mahdollisuus ottaa osaa opastetuille kierroksille, joita tehdään esimerkiksi hevosilla ja jotka tutustuttavat sisämaan tuliperäisiin maisemiin. Lapsille on täällä parinkymmenen minuutin kameliajeluita, ja aivan pienille lapsille on kyytejä ponien vetämillä kärryillä. Lanzarote A Caballo on avoinna joka päivä klo 10-18.

Submarine Safaris

Puerto Calero, joka sijaitsee Puerto del Carmenin eteläpuolella, on hyvä paikka harrastaa kaikenlaista ja nousta venekyyteihin. Täällä voi esimerkiksi ottaa osaa Submarine Safaris -retkille, joilla keltaisilla sukellusveneillä tehdään retkiä 30 metrin syvyyteen, yleensä kolme kertaa päivässä. Tämä ei ole mitään halpaa hupia, mutta matka kestää tunnin ja sen aikana näkee ihmeellisiä asioita.

Lisätietoa

Lanzarote Insider -sivustolla on lisätietoa Lanzarotelle suuntaaville lapsiperheille.

Teksti: Peter Forsberg
Kuvat: Henry Burrows /Flickr
2014/04

Tilaa uutiskirjeemme

Lue ensimmäisten joukossa uusista oppaista, artikkeleista ja muista Pienen matkaoppaan kuulumisista.

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti