Kanaria – Lisää kiinnostavia paikkoja
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Kevät herättää monissa kaipuun matkustamiseen. Tässä tekstissä tarkastelemme vaihtoehtoja kevätmatkakohteille ja tarjoamme ideoita lomalle, joka on sekä lämmin että kohtuuhintainen. Lue, minne keväällä kannattaa matkustaa
Hotelleja – Las palmas
Linkit ovat hotellipalvelun mainoslinkkejä.
Booking.com
Ilmoitus
Palmitos Park (CC License: Attribution 2.0 Generic)
Palmitos Park on monipuolinen alue, jonka eläinpuistot esittelevät mm. eri puolilta maailmaa tulevia trooppisia eläimiä.

Nähtävää ja koettavaa lapsille

Tällä sivulla esitellään muutama hyvä vierailukohde lapsiperheille Las Palmasissa ja muualla Gran Canarialla.

Teema- ja vesipuistoja

Las Palmasin humusta on hyvä lähteä jonnekin muualle Gran Canarian saarelle, ja erinomaisia vierailupaikkoja lapsiperheille ovat Playa del Inglésin ja Maspalomasin ympäristössä olevat teema- ja vesipuistot. Niistä saa hyvin tietoa Las Palmasin turisti-infoista, ja suosituimpia niistä on Palmitos Park.

Palmitos Park

Palmitos Park -teemapuistoon päästääkseen Las Palmasista kannattaa ensin kulkea Maspalomasiin, ja sieltä pääsee Plaza Maspalomas -pysäkiltä bussilla numero 45 puolen tunnin välein suoraan vesipuistolle. Sinne pääsee myös Puerto Ricosta ja Faro de Maspalomasista bussilla numero 70.

Palmitos on hyvin monipuolinen alue, niin että siellä voi nähdä delfiinejä hyppelemässä altaassa, siellä on Tyynen valtameren merenelämää esittelevä akvaario, sen eläinpuistot esittelevät kaikkialta maailmasta tulevia trooppisia eläimiä, siellä on kaktuspuisto, perhostalo, saari, jolla on apinoita ja paljon muuta, linnuista liskoihin. Siellä voi hyvin syödä kaikenlaista salaateista pihveihin, siellä on kaikenlaisia tapahtumia ja myös mahdollisuus olla kosketuksissa delfiinien ja muiden eläinten kanssa.

Aqualand

Teemapuistojen lisäksi alueella on vesipuistoja, joista Aqualand sijaitsee Palmitoksen kanssa samassa paikassa. Kuten Palmitos Park myös se avautuu joka päivä klo 10.00, ja myös Aqualand on hyvin monipuolinen vierailupaikka. Siellä voi tietenkin uida, tulla alas liukumäkiä ja pitää kaikin tavoin hauskaa vedessä, mutta tehdä paljon muutakin. Siellä on minigolf, erilaisia teemaleikkikenttiä ja kaikenlaista muuta, ravintoloita ja aikuisten omaa uima-allasta unohtamatta.

Casa Museo de Colón

Tutkimusmatkailija Kristoffer Kolumbuksen nimeä kantava Casa Museo de Colón (Calle Colón 1) -museo sai nimensä, koska Kolumbuksen uskotaan yöpyneen täällä vuonna 1492, matkallaan kohti uusia maailmoja. Nykyisin tämä alle 18-vuotiaille pääsymaksuton museo vetää puoleensa etenkin lapsiperheitä, joita kiinnostaa vanhanaikaisen kaljuunalaivan malli.

Itse talo edustaa upeinta paikallista arkkitehtuuria, se on hienosti sisustettu tyypilliseen vanhanajan tyyliin ja sen sisäpiha suihkulähteineen, palmuineen ja papukaijoineen on sekin vierailun arvoinen. Kaljuunan lisäksi talon tarjontaan kuuluu Kolumbuksen matkan esittelyä, tietoa Kanariansaarten merkittävästä roolista Euroopan ja Amerikoiden matkojen välietappina ja Las Palmasin kaupungin historian esittelyä. Museo on avoinna ma-pe klo 9-19.00, la klo 9-18.00 ja su klo 9-15.00.

Elder Museum

Toinen hyvä museo, jossa lapsetkin viihtyvät, on Elder Museum (Parque Santa Catalina) eli Santa Catalinan bussiaseman ja sataman vieressä sijaitseva tiede- ja teknologiamuseo. Museo on perustettu 2000-luvulla vanhoihin sataman varastorakennuksiin, ja sen suojissa on korkeatasoinen kokoelma kaikenlaista interaktiivista nähtävää ja kokeiltavaa, lentosimulaattorista avaruuskapseliin. Aikuiset viihtyvät museossa yhtä hyvin kuin lapset, ja sille kannattaa varata usea tunti. Museo on avoinna ti-su klo 11-21.00.

Pueblo Canario

Parque Doramas sijaitsee suunnilleen kaupungin pohjois- ja eteläosan puolivälissä, joskaan sinne ei ole mikään aivan lyhyt matka kummastakaan osasta. Sen suurin vetonaula on Pueblo Canario, kanarialaisen kylän mallikappale, jossa viihtyy hyvin koko perhe. Se on hyvin monipuolinen paikka, jossa voi nähdä kaikenlaista tyypillisistä saarten asuintaloista taiteeseen, syödä hyvin, katsella sunnuntaisin klo 11.30 kanarialaista kansantanssia ja kenties juhlistaa syntymäpäiviä tai muita tärkeitä tapahtumia.

Tapahtumat pyörivät suuren aukion ympärillä. Sen alueella voi syödä hyvin ja seurata esityksiä. Siellä voi myös ostella paikallisia käsitöitä, ja lapsille on oma leikkipuistonsa. Paikallisia käsitöitä on hyvä ostella kaupungin ylläpitämässä Fatiga-markkinapaikassa, ja täällä voi vierailla myös Néstor-taidemuseossa.

Lisää tekemistä lasten kanssa Las Palmasissa ja muualla Gran Canarialla

Teksti: Peter Forsberg
2013/03

Älä majoitu minne tahansa – Lue alue- ja hotellivinkit

Alue- ja hotellivinkeissä kerromme parhaista alueista hotellille tai muulle majapaikalle sijainnin ja palveluiden kannalta. Lisäksi esittelemme eri alueiden pidetyimpiä yöpymispaikkoja.

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti