Kanaria – Lisää kiinnostavia paikkoja
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Maltalle voi lentää parhaiten välilaskullisella lennolla kesäkauden aikana, mutta lennot voivat olla pitkiä ja hintavia. Perillä lentoasema sijaitsee 10 kilometrin päässä Maltan pääkaupungista Vallettasta, mutta monet suuntaavat lomalle muualle saarelle kuin pääkaupunkiin.
koristekuva Parhaiten Ateenaan on Suomesta suoria lentoja kesällä, ja perillä Ateenaan lentoasema on reilun puolen tunnin metromatkan päässä ydinkeskustasta. Muualta Kreikasta Ateenaan on helppo matkustaa lentäen, lautalla, bussilla tai junalla, mutta kaikkein suosituinta sinne on matkustaa lautalla Kreikan saaristosta.
Lue myös
koristekuvaViron kylpylät ovat äärimmäisen monipuolisia, ja niiden joukosta kuka tahansa voi löytää unelmiensa kylpylän. Eniten kylpylöitä on suurimmissa kaupungeissa, mutta kylpylähotelleja on myös pienillä paikkakunnilla ja kansallispuistoissa metsien keskellä. Lue lisää Viron kylpylöistä
Hotelleja – Las palmas
Linkit ovat hotellipalvelun mainoslinkkejä.
Booking.com
Ilmoitus
Tienviitta Las Palmasissa
Tervetuloa Las Palmasiin.

Las Palmasin matkat ja saapuminen perille

Tällä sivulla kerrotaan, miten Gran Canarian lentokentältä pääsee etenemään keskustaan tai majapaikalle. Lisäksi luomme katsauksen siihen, minkälaisia lomavaihtoehtoja on, minkä hintaiseksi matkan voi odottaa tulevan ja minkälaista hintatason vaihtelua matkalle on minäkin vuodenaikana odotettavissa.

Siirtyminen Gran Canarian lentokentältä keskustaan

Gran Canarian kansainvälinen lentokenttä sijaitsee lähellä Las Palmasia. Linja-auto numero 60 kulkee kentältä San Telmon ja Santa Catalinan linja-autoasemille (Estacion de Guaguas), ja on hyvä selvittää etukäteen, kumpi on lähempänä majapaikkaa. Lippu maksaa alle 3 euroa. San Telmon bussiasemalle on lyhyempi matka, reilut 20 minuuttia, ja Santa Catalinan bussiasemalle on reilun puolen tunnin matka kentältä.

Lentokentän linja-autopysäkit sijaitsevat lähtevien lentojen terminaalin tasolla yksi kerros ylöspäin saapuvien lentojen tasolta. Kentältä pääsee bussilla suoraan myös muualle Gran Canarialle, kuten Playa del Inglésiin. San Telmon linja-autoasemalta on jatkoyhteydet kaikkialle saarelle, mutta Santa Catalinan bussiasemalta vain muutamaan paikkaan, kuten Playa del Inglésiin ja Maspalomasiin. Lentokentän linja-autopysäkeillä on yleensä englantia hallitseva henkilö, joka ohjaa oikealle bussipysäkille ja antaa tietoa bussien liikkeistä. Busseja lähtee Las Palmasiin yleensä puolen tunnin välein.

Taksi on nopea ja edullinen liikenneväline siirtyä kaupunkiin, etenkin pariskunnille ja pienille ryhmille. Hintaa matkalle tulee 25-30 euroa sen mukaan, mihinpäin kaupunkia haluaa siirtyä. Huomattavasti edullisemmaksi tulee kulkea ensin bussilla San Telmon tai Santa Catalinan asemalle ja sieltä sitten taksilla kohti majapaikkaa, jolloin määränpäähän pääsee mitä todennäköisimmin 5-10 eurolla, oli majapaikka sitten missä tahansa Las Palmasissa. Taksiin siirrytään lentoasemalla saapuvien lentojen tasolta.

Siirtyminen muualta Gran Canarialta Las Palmasiin

Muualta Gran Canarian saarelta pääsee bussilla yötäkin myöten Las Palmasiin. Santa Catalinan bussiasemalle, joka on lähellä kaupungin kahta päärantaa ja muita turistien suosimia alueita, pääsee suoraan oikeastaan vain Playa del Inglésistä ja Maspalomasista, mistä on vuoroja öisinkin. Muualta saarelta pääsee San Telmon asemalle bussilla vähintään kahden tunnin välein. Ainoa bussiyhtiö saarella on Global.

Siirtyminen muualta Kanariansaarilta Las Palmasiin

Lentokoneet lentävät Kanariansaarelta toiselle nykyään varsin tiiviiseen tahtiin, mutta useimmiten laivat ja katamaraanialukset ovat paras tapa siirtyä saarelta toiselle. Fred Olsen tekee päivittäin katamaraanimatkoja Gran Canarian Agaeten ja Santa Cruz de Tenerifen välillä, mikä onkin paras reitti siirtyä muilta Kanariansaarilta Gran Canarialle. Agaetesta on noin puolen tunnin bussimatka Las Palmasiin, ja bussimatka sisältyy noin 40 euron hintaisen lipun hintaan.

Matkustaminen ja matkat Suomesta Las Palmasiin

Lennot

Suoraan Suomesta Gran Canarialle pääsee lentämään Helsinki-Vantaan kentältä. Suorat lennot kestävät noin noin 6½ tuntia suuntaansa. Lentoyhtiöt, jotka lentävät Helsingistä Gran Canarialle tiettynä ajankohtana voi selvittää esimerkiksi Skyscannerin avulla.

Erityisen halpoja lentoyhteyksiä Suomesta Gran Canarialle on tarjolla varsin huonosti. Siirtymällä kuitenkin ensin Britanniaan tai Keski-Eurooppaan voi Kanarialle lentää varsin edullisesti. Ryanair lentää Tampereelta muun muassa Bremeniin, Frankfurtiin, Lontooseen, Malagaan ja Milanoon, joista voi siirtyä sitten saman lentoyhtiön koneella Gran Canarialle. Ryanair lentää Gran Canarian kentälle myös muista Keski-Euroopan kaupungeista, kuten Brysselistä ja Düsseldorfista, yleensä vähintään kahdesti viikossa suuntaansa. Nämä ovat melko huokeita lentoja, etenkin jos ne varaa kahta viikkoa ennen matkan alkamista tai alennusmyyntien aikaan.

Pakettimatkat

Valtaosa suomalaisista lähtee Gran Canarialle ja Las Palmasiin pakettimatkalle, joka on lähes aina kalliimpi ja joustamattomampi vaihtoehto kuin omatoimisesti tehtävä matka. Pakettimatkalle Las Palmasiin tai muualle Gran Canarialle mielivällä on monta matkatoimistoa, joista valita. Matkat ovat yleensä 1-2 viikon mittaisia, ja viikon Gran Canarialla saa yleensä 500-700 eurolla. Esimerkiksi Aurinkomatkat tekee matkoja Las Palmasiin ja muualle saarelle.

Matkustussesonki

Matkat Kanarialle ovat kalleimmillaan joulukuun alusta maaliskuun alkupuolelle, ja erityisen kiireellisiä ajankohtia matkustaa Suomesta ovat joulunaika aina loppiaiseen asti ja helmikuun hiihtolomaviikot. Myös syysloma lokakuussa ja pääsiäisen aika ovat normaalia vilkkaampia aikoja matkustaa pakettimatkalle Gran Canarialle. Kesäaikaan hinnat usein putoavat, niin että edullisin aika matkustaa kaupunkiin pakettimatkalle on keskikesä. Tämä on kuitenkin vilkas aika, sillä espanjalaiset lomailevat tällöin saarilla sankoin joukoin, ja hieman edullisempia aikoja mutta vähemmän kiireellisiä ovat touko-kesäkuu ja syyskuu.

Teksti ja kuvat: Peter Forsberg
2013/03

Älä majoitu minne tahansa – Lue alue- ja hotellivinkit

Alue- ja hotellivinkeissä kerromme parhaista alueista hotellille tai muulle majapaikalle sijainnin ja palveluiden kannalta. Lisäksi esittelemme eri alueiden pidetyimpiä yöpymispaikkoja.

Tilaa uutiskirjeemme

Lue ensimmäisten joukossa uusista oppaista, artikkeleista ja muista Pienen matkaoppaan kuulumisista.

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti