Espanja – Lisää kiinnostavia paikkoja
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Rodos on yksi Kreikan suosituimmista lomakohteista, missä aurinko paistaa ja lämpöä piisaa. Rentoutuminen, auringonotto, shoppailu, herkuttelu ja arjesta irtautuminen ovat sen parasta antia. Lue lisää Rodoksesta
Hotelleja – Madrid
Linkit ovat hotellipalvelun mainoslinkkejä.
Booking.com
Ilmoitus
Lihakauppa
Kun kokkaustaidot on ensin ruoanlaittokurssilla hiottu huippuunsa, on aika suunnata käytännön toteutukseen esimerkiksi paikallisten lihatuotteiden avulla ja niitä tarjoavien putiikkien kautta.

Lisää ajanvietevinkkejä

Madridissa riittää nähtävää ja tekemistä, mutta siellä voi myös harrastaa erikoisia asioita ja oppia uutta. Siellä on kenties maailman kuuluisin härkätaisteluareena, tanssiminen on siellä suosittua, viinien maistelu on tietenkin hyvä ajatus, vermutti on Madridin vähemmän tunnettu maisteltava ja siellä voi harrastaa laskettelua sisätiloissa.

Mene härkätaisteluun tai tutustu maailman kuuluisimpaan härkätaisteluareenaan

Härkätaisteluilla ei ole nykyisin hyvä maine, ja ovathan ne moraalisesti arveluttavia, mutta kukapa Hemingwaytä lukenut ei haluaisi ainakin käydä vilkaisemassa härkätaisteluareenaa ja kenties jopa katsastamassa miltä tämä "kuolema iltapäivällä" todellisuudessa näyttää?

Madridissa on edelleen härkätaisteluita Las Ventas -areenalla (Plaza de Toros de las Ventas, metro: Ventas) [ kuvaLas Ventas -areena ] [kartalla]. Se on suosittu paikka turistien keskuudessa ainakin siinä mielessä, että kiertoajelut käyvät sen kautta, ja siellä ainakin espanjalaiset käyvät tutustumassa areenaan. Areenaan voi tutustua silloin kun siellä ei ole mitään ohjelmaa, eikä sen nähdäkseen tarvitse kuin mennä pääovelle ja ostaa pääsylippu.

Areenan lisäksi vierailun aikana näkee myös museon, mutta sillä ei tietenkään ole asiaan vihkiytymättömille juurikaan painoarvoa. Areenalle tietenkin tehdään myös opastettuja ja järjestettyjä vierailuja, jotka ovat huomattavasti omatoimista vierailua hintavampia, ja yksi mahdollisuus on Las Ventas Tour.

Jos mielii härkätaisteluun, pitää ottaa ensin selvää koska niitä on ja sitten joko käydä paikan päällä ostamassa lippu tai ostaa sellainen verkkosivuilta. Lippuja on kymmeniä erilaisia, ja areenan ulkopuolella olevasta taulusta voi nähdä mitä kukin istumapaikka maksaa. Verkkosivuiltakin varattuna liput ovat yleensä hintavia, ja edullisimmat liput voivat maksaa yli 60 euroa, kalleimmat lähes 200.

Erityisen paljon härkätaisteluita voi nähdä San Isidro -festivaalien aikaan touko- ja kesäkuussa, jolloin on härkätaistelu joka päivä kahdenkymmenen päivän ajan

Opiskele tanssimista

Espanja on varsinainen tanssimaa, ja siellä on myös paljon eteläamerikkalaisia tanssijoita, joten täällä jos missään voi opetella tai parannella tango-, salsa-, mambo-, rumba-, cha-cha-cha-, flamenco- tai muita tanssitaitojaan. Tanssikursseja ja -tunteja on kaikenlaisia, ja niihin voi osallistua kerran tai pari tai ottaa osaa pidemmälle intensiivikurssille.

Tanssitunteja

Yelp listaa paitsi tanssikouluja myös joogatunteja.

Juo vermuttia sunnuntaisin

Monet tuntevat espanjalaisten taipumuksen viettää etenkin sunnuntaisin koko päivä tapaksia nauttien ja olutta juoden. Vähemmän tunnettu on madridilaisten keskuudessa suosittu traditio juoda vermuttia (“vermut”) pyhäpäivinä ja myös arkisin.

Haciendo el Vermut -perinne on voimissaan Madridissa monissa paikoissa, joissa vermutti tulee suoraan hanasta. Sunnuntain lisäksi muina päivinä osalla madridilaisista on “hora del vermut” eli ennen puoltapäivää valittu hetki, jolloin vähäksi ajaksi jätetään arkiset murheet ja suunnataan lasilliselle. Espanjassa italialaista alkuperää oleva vermutti maustetaan kaikenlaisilla yrteillä ja mauilla ja sitä nautitaan yleensä tapasten kanssa. Paras vermutti paikallisten mielestä on kotityyliin tehty “vermut casero”, ja nimenomaan sitä hanoista halutaan.

Hyviä vermuttipaikkoja (Vermuteria) vaihtaa viihteelle hanavermutin kanssa ovat etenkin Bodegas Ricla (Calle Cuchilleros 6, metro: Opera), La Taberna de Corps (Plaza de Guardia Corps, metro: Ventura Rodríguez) ja Bar el 2D [kartalla] (Calle Velarde 24, metro: Tribunal), joka on yöelämältään ylittämättömällä alueella, Plaza del Dos de Mayo -aukiolla.

Maistele viinejä ja paranna kokkaustaitojasi

Madridin ravintoloiden ruokia maistellessa alkaa tehdä mieli saada vastaavanlaisia ruokia kotonakin, ja Madridissa jos missä voi päästä kärryille espanjalaisen keittiön saloista. Paikalla on opettajia kaikista maan osista, ja lisäksi myös eteläamerikkalaiset antavat kokkaustunneille omat säväyksensä. Viiniäkin kuuluu Espanjassa aterian kanssa nauttia, joten kokkauskurssiin voi yhdistää viininmaistelukurssit, tai koko kokkaamisen voi jättää kokeille ja osallistua pelkästään viininmaistelukursseille.

Gourmet Madrid järjestää ravintoloissa viininmaistajaisia.

Cooking Point järjestää kokkauskursseja.

Laskettele sisällä

Madrid Xanadú -ostoskeskus [kartalla] tarjoaa ympärivuotisen mahdollisuuden lasketella Euroopan suurimmassa katetussa laskettelukeskuksessa, jatkuvassa kahden asteen pakkasessa. Kauppakeskus on 23 kilometrin päässä keskustasta, ja ostoskeskus on valtava: siellä on muun muassa karting-rata ja huvipuisto. Madrid Xanadú -ostoskeskukseen pääsee parhaiten nousemalla Intercambiador de Príncipe Pío‎ -bussiasemalla [kartalla] joko bussiin 528, 534, 539, 541, 545, 546, 547 tai 548.

Lisää aiheesta:

Timeoutin ajanvietevinkkejä Madridiin.

Teksti ja kuvat: Peter Forsberg
2018/06

Älä majoitu minne tahansa – Lue alue- ja hotellivinkit

Alue- ja hotellivinkeissä kerromme parhaista alueista hotellille tai muulle majapaikalle sijainnin ja palveluiden kannalta. Lisäksi esittelemme eri alueiden pidetyimpiä yöpymispaikkoja.

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti