Espanja – Lisää kiinnostavia paikkoja
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Rodos on yksi Kreikan suosituimmista lomakohteista, missä aurinko paistaa ja lämpöä piisaa. Rentoutuminen, auringonotto, shoppailu, herkuttelu ja arjesta irtautuminen ovat sen parasta antia. Lue lisää Rodoksesta
Hotelleja – Sevilla
Linkit ovat hotellipalvelun mainoslinkkejä.
Booking.com
Ilmoitus
Mercado de Triana
Tutustuttuaan andalusialaisten ruokien historiaan ja syvimpään olemukseen tätä käsittelevällä kurssilla, voi hakea omat raaka-aineet Mercado de Triana:sta ja jatkaa omien kulinarististen kokeilujen pariin.

Lisää ajanvietevinkkejä

Sevillassa on paljon perinteisiä nähtävyyksiä, museoita ja kaikenlaista tekemistä, ostosten suorittamisesta tapasten nauttimiseen. Siellä on kuitenkin kaikenlaista muutakin tekemistä, kielen opiskelusta erilaisiin, vähän erikoisiinkin aktiviteetteihin, kuten härkätaisteluihin ja kylpylöihin.

Andalusian ruoat ja juomat

Sherry, tapakset, kalaruoat, makeat palat… Syöminen ja juominen ovat Sevillassa ja muualla Andalusiassa suuri nautinto, ja mikäs sen hienompaa kuin päästä tienoon tähän puoleen kunnolla käsiksi loman aikana. Sevillassa voi ottaa osaa erilaisille kierroksille, jotka valottavat viinien ja ruokien historiaa ja syvintä olemusta.

Syömiseen ja muihin nautintoihin suhtaudutaan Sevillassa vakavasti, ja näin siellä voi kouriintuntuvasti oppia uutta ja saada kotikokkaukseenkin uusia ulottuvuuksia. Hyviä kursseja järjestävät muun muassa A Taste of Spain ja Azahar, jonka kurssien joukossa on kaikenlaista, kuten tapaskierroksia. Yksi vaihtoehto on myös Mercado de Triana -kauppahallissa pidettävät kokkauskurssit ja kauppahallikierrokset, jotka tarjoavat tilaisuuden maistella paikallisia ruokia ja oppia kaikenlaista Andalusian ruokakulttuurista.

Espanjan kieliopinnot

Espanja on kaunis, yleishyödyllinen kieli, jota on mukava opiskella juuri Sevillassa. Kaupunki on mielenkiintoinen ja sen historia pitkä, ja siellä jos missä pääsee hyvin kiinni myös andalusialaiseen kulttuuriin ja käytäntöihin. Lukuisat erinomaiset kielikoulut opettavat Sevillassa espanjaa ympäri vuoden. Hyvä on esimerkiksi Don Quijote. Kielikouluja ja -kursseja löytyy lisää Explore Seville -sivuilta.

Härkätaistelut

Härkätaistelu on monin tavoin arveluttavaa ja tuomittavaakin ajanvietettä, mutta asiasta kiinnostuneiden on hyvä panna merkille, että Sevillan härkätaistelut ovat maineeltaan korkeatasoisia ja niillä on kaupungissa pitkä perinne.

Plaza de Toros de la Real Maestranza de Caballería de Sevilla -härkätaisteluareena (Paseo de Cristóbal Colón 22) [kartalla] on maan hienoimpia ja arvostetuimpia. Tämä barokkityyliä edustava rakennus valmistui jo vuonna 1881, ja siellä on mahdollisuus seurata 14 000 ihmisen kanssa matadorien toimia.

Perinteisesti härkätaistelukausi alkaa pääsiäissunnuntaina ja jatkuu vilkkaana koko pääsiäisen ajan. Härkätaisteluja on sen jälkeen vain joinain tiettyinä pyhäpäivinä sekä sunnuntaisin, etenkin touko-, kesä- ja heinäkuussa, mutta kausi päättyy vasta 12.10.

Muina aikoina areenalle on mahdollista mennä opastetun kierroksen yhteydessä, ja rakennuksessa on myös härkätaistelumuseo. Opastettuja kierroksia on englanniksi ja espanjaksi 20 minuutin välein koko aukioloajan, joka on marraskuun alusta maaliskuun loppuun ma–su klo 9.30–19, kesällä klo 21 asti. Pääsymaksu on aikuisilta 7 euroa, mutta maanantaisin klo 15–19 pääsymaksua ei ole. Yli 20 hengen ryhmien on anottava kierrosta erillisellä lomakkeella, joka löytyy verkkosivuilta.

Arabialaiset kylpylät

Etelä-Euroopassa on mahdollisuus kylpeä arabialaistyylisesti, höyryävissä huoneissa ja tyylillä. Aire de Sevilla (Calle del Aire 15) [kartalla] on ainutlaatuinen luksusluokan kylpylä, jonka huoneissa voi rentoutua itsensä puhtaaksi Sevillan usein kuumien päivien päätteeksi. Santa Cruzissa sijaitseva palatsikompleksi on silmiä hivelevää nähtävää, ja vaikka kylpyläreissu ole mikään kovin edullinen, on kokemus ikimuistoinen. Useimmat hoidot kestävät 90 minuuttia, ja niitä on klo 10–22, pe–la aina puoleenyöhön asti. Täällä voi esimerkiksi puhdistua termaalikylvyssä, hoidattaa ihoaan, nauttia aromaterapiasta ja saada monenlaisia hoitoja ja hemmotteluhetkiä.

Teksti ja kuvat: Peter Forsberg
Tarkistettu ja uudistettu: 2016/03

Älä majoitu minne tahansa – Lue alue- ja hotellivinkit

Alue- ja hotellivinkeissä kerromme parhaista alueista hotellille tai muulle majapaikalle sijainnin ja palveluiden kannalta. Lisäksi esittelemme eri alueiden pidetyimpiä yöpymispaikkoja.

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti