Espanja – Lisää kiinnostavia paikkoja
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Kevät herättää monissa kaipuun matkustamiseen. Tässä tekstissä tarkastelemme vaihtoehtoja kevätmatkakohteille ja tarjoamme ideoita lomalle, joka on sekä lämmin että kohtuuhintainen. Lue, minne keväällä kannattaa matkustaa
Hotelleja – Barcelona
Linkit ovat hotellipalvelun mainoslinkkejä.
Booking.com
Ilmoitus
Capoeiraa
Barcelona on erinomainen paikka ottaa osaa capoeira-kursseille, ja niille voivat osallistua niin vasta-alkajat kuin alan pidemmälle ehtineet harrastajatkin.

Vaihtoehtoista tekemistä Barcelonassa

Barcelonassa riittää nähtävää ja tekemistä, mutta siellä voi myös tehdä muuta kuin kiertää nähtävyyksiä ja kauppoja, syödä, juoda tai löhöillä rannalla. Barcelonassa vain taivas on rajana sille, mitä siellä voi tehdä, ja jos mielii tehdä erikoisia asioita tai oppia uutta, on Barcelona siihen käypä kaupunki. Barcelonassa voi esimerkiksi opetella eksoottista tanssia, joogata, harjoitella capoeiraa, seikkailla tai tutustua kaupunkiin kävelyä vauhdikkaammin.

Opettele eksoottinen tanssilaji

Barcelona on kaupunki, jonka monet yhdistävät tanssiin, ja siellä voi osallistua erilaisille tanssikursseille, joilla voi oppia tai opetella lisää mitä erilaisimpia tanssilajeja. Kaupungin tanssiluokat ovat joustavia, ja niille voi osallistua kerran tai sitten jatkaa opiskelua vaikka vuosikausia.

Salsa on Karibian ja Etelä-Amerikan eksoottista tanssia, joka on Barcelonassa arkipäivää ja jota voi niin nähdä kuin oppiakin siellä. Antilla Salsa on yksi hyvä paikka, jossa perinteisesti keskiviikkoisin pääsee salsan makuun yhden drinkin hinnalla. Camino Barcelona puolestaan järjestää kursseja, joilla oppii sekä salsaa että espanjaa.

Brasilialainen samba on sekin eksoottista tanssia, ja Samba Barcelona järjestää kursseja. Verkkosivut ovat vain espanjaksi, mutta Sh Barcelonan verkkosivut, jotka esittelevät samba-kursseja, ovat englanniksi.

Flamenco on etelän tanssia sekin, ja sitä on mahdollista paitsi nähdä myös opetella Barcelonassa. Polttariporukoille suunnattu Hendo esittelee kenelle tahansa sopivat flamenco-kurssit, joilla tunti maksaa 15 €. Barcelona Vibes on toinen paikka, joka järjestää flamenco-kursseja.

Go and Dance -sivusto esittelee lisää tanssikursseja, ja monilla on ilmainen kokeilukurssi.

Rauhoitu joogan parissa

Barcelona on etenkin keskikesällä kuuma, hektinen kaupunki, jonka keskustassa voi olla vaikea saada hetkenkään rauhaa. Yllättäen kyllä Barcelona on monen muun asian lisäksi oiva joogakaupunki, ja siellä voi joogata edullisesti kansainvälisessä ilmapiirissä.

Barcelonassa joogaa voivat harrastaa niin vasta-alkajat kuin ammattilaisetkin, eivätkä monetkaan paikat vaadi jäsenyyttä tai montaa osallistumiskertaa. Monissa joogapaikoissa opetus tapahtuu englanniksi. Jotkin aamutunnit maksavat vain muutaman euron, ja monet joogapaikat järjestävät tunteja kaikenikäisille miehille ja naisille.

Varsin monipuolinen ja kaupungissa vierailevalle sopiva on Nina Yoga. Se järjestää kursseja eri puolilla Barcelonaa, ja kesäisin kursseja on myös puistoissa.

Sh Barcelona esittelee lukuisia joogakursseja ja -tunteja.

Riehaannu capoeiran parissa

Jooga on rauhallinen laji, mutta Angolasta Brasiliaan ja sieltä Eurooppaan kulkeutunut capoeira on melko raju, taistelunomainen akrobatialaji, jossa kuitenkaan ei saa veristä nenää.

Barcelona on erinomainen paikka ottaa osaa capoeira-kursseille, ja niille voivat osallistua niin vasta-alkajat kuin alan pidemmälle ehtineet harrastajatkin. Pitkän kesäkauden aikana kursseja järjestetään myös puistoissa, ja kurssimahdollisuudet ovat Barcelonassa yhtä monipuolisia kuin capoeirakin on.

Sh Barcelona esittelee paitsi capoeiraa myös yhden kurssipaikan.

Lähde seikkailemaan

Mikäli nähtävyyksien katselu ja rannalla löhöily alkavat kyllästyttää, voi Barcelonassa osallistua mitä erilaisimmille, toiminnantäyteisille retkille ja paintball-taisteluihin.

Barcelona Paintball tarjoaa 12 hehtaaria tilaa 15 kilometrin päässä keskustasta, ja sinne pääsee hyvin julkisilla.

Stress&Adrenalina järjestää paitsi paintball-taisteluita myös mönkijäretkiä, kiipeilyä ja patikointia.

Polkupyöräilijöitä
Passeig Marítim -rantabulevardia pitkin on hyvä viilettää pyörällä.

Tutustu Barcelonaan pyörän päältä

Barcelona on suuri kaupunki, jossa on paljon nähtävää, eikä ainakaan lyhyellä lomalla kävely riitä kaiken näkemiseen. Niinpä jonkinlainen menopeli saattaa olla hyvä valinta, ja erilaisia vaihtoehtoja on useita.

Passeig Marítim -rantabulevardia pitkin on hyvä viilettää pyörällä tai rullaluistimilla, ja pyörätiet, jotka ovat erillään rantapromenadista, jatkuvat kilometrien matkan. Skootterilla tai Segwaylla voivat uskaliaat nähdä hyvin keskustan muita osia tai jotakin sen ulkopuoleltakin, mutta niillä liikkuminen on riskaabelia ja Segwaylla kallista. Liikennettä Barcelonassa riittää, mutta kaupungin liikennekulttuuri on kaukana kaoottisesta ja sen kadut ovat usein yllättävän rauhallisia. Kaikkein paras lähteä jonkinlaisella menopelillä Barcelonan kaduille on viikonloppuna ja keskikesällä, jolloin liikennettä on normaalia vähemmän.

Pyöriä voi vuokrata Bike Rental Barcelonasta.

Segwayn voi vuokrata Barcelona Segway Glidesista.

Lisää aiheesta:

TimeOut listaa lisää sekä tavallista että vähän epätavallisempaa tekemistä Barcelonassa.

Teksti ja kuvat: Peter Forsberg
2018/02

Älä majoitu minne tahansa – Lue alue- ja hotellivinkit

Alue- ja hotellivinkeissä kerromme parhaista alueista hotellille tai muulle majapaikalle sijainnin ja palveluiden kannalta. Lisäksi esittelemme eri alueiden pidetyimpiä yöpymispaikkoja.

Lukijoiden kommentteja

Fillarin vuokraus on ehdoton juttu. Etenkin, jos haluaa vaikka nähdä Barcelonan rannan kerralla. Sähkpyöriä on paljon, mutta liikenneteen vuoksi en sellaista suosittele. Parinkin tunnin vuokraus esim. rannalla kannattaa ehdottomasti. Etenkin, jos on kävellyt jo 10 km sitä ennen sinne ja tänne. /TerhiT.

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti