Espanja – Lisää kiinnostavia paikkoja
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Rodos on yksi Kreikan suosituimmista lomakohteista, missä aurinko paistaa ja lämpöä piisaa. Rentoutuminen, auringonotto, shoppailu, herkuttelu ja arjesta irtautuminen ovat sen parasta antia. Lue lisää Rodoksesta
Hotelleja – Madrid
Linkit ovat hotellipalvelun mainoslinkkejä.
Booking.com
Ilmoitus
Flamencoa Madridissa (CC License: Attribution-ShareAlike 2.0 Generic)
Espanja on tunnettu musiikki- ja tanssimaa, ja Madridissa on hyvä seurata etenkin flamencoa.

Kulttuuri, tapahtumat ja yöelämä

Madrid on hyvä paikka kulttuurielämän ja tapahtumien puolesta, ja siellä on myös erinomainen yöelämä. Madridiin harva välttämättä lähtee konserttiin tai johonkin muuhun tapahtumaan, mutta jalkapallo-otteluissa siellä käydään kaukaakin. Madridin vetonauloihin kuuluva yöelämä on edullisine hintoineen ja flamenco-esityksineen monipuolista ja mielenkiintoista. Espanjan pääkaupunkiin onkin hyvä lähteä tutustumaan illanviettoon, sillä lähes kaikki kaupungin asukkaat viettävät iltaa muualla kuin kotona ja iltaisin sekä syödään että juodaan hyvin.

Klassinen musiikki, baletti ja ooppera

Madridissa on vireä kulttuurielämä, ja siellä on ympäri vuoden kuultavissa korkeatasoista musiikkia. Jos Madridissa mielii oopperaan, balettiin tai klassisen musiikin konserttiin, on paras aika esityksille syyskuulta kesäkuulle.

Teatro Real [kartalla] on Madridin oopperatalo, jossa voi upeissa puitteissa seurata etenkin oopperaa, mutta siellä on myös balettia, muuta tanssia ja klassista musiikkia. Huomionarvoinen seikka musiikin ystäville on se, että siellä on eniten esityksiä syyskuun puolivälin paikkeilta toukokuulle, mutta myös kesällä on muutama esitys ja periaatteessa kausi kestää 10 kuukautta aina heinäkuun puoliväliin asti. Liput on kannattavaa hankkia mahdollisimman paljon etukäteen, ja kannattaa valmistautua siihen, että liput ovat hintavia. Jonkin verran lippuja on alle 40:llä eurolla, mutta halvimmat liput menevät aina ensin ja jäljelle jää lippuja, jotka voivat maksaa satoja euroja. Teatro Real on Sol-aukion ja kuninkaanpalatsin välisellä matkalla, ja sen ulkopuolella on metroasema, jonka nimi on tietenkin Ópera.

Toinen monipuolinen konserttitalo on Teatro Calderón (Calle Atocha 18, metro: Sol) [kartalla], joka sekin on keskeisellä paikalla, sekä lähellä Sol-aukiota että Plaza Mayoria. Siellä on lähinnä oopperaa, tanssia, musikaaleja ja teatteria, mutta siellä on myös klassisen musiikin konsertteja. Verkkosivut ovat vain espanjaksi, niiltä selviävät lähinnä esitykset ja jos haluaa sellaiseen, kannattaa heti matkan aluksi vierailla talossa.

Pääosin baletille omistautunut Ballet Nacional [kartalla] sijaitsee hivenen ydinkeskustan ulkopuolella, ja se on hyvä paikka nähdä myös nykytanssia. Se on Legazpissa, Matadero Madrid -kulttuurikompleksin vieressä, ja alueelle pääsee parhaiten kulkemalla metrolla Legazpi-asemalle.

Madridin pääasiallinen konserttisali on vuonna 1988 avattu Auditorio Nacional de Música -konserttisalissa (Calle Principe de Vergara 146, metro: Cruz del Rayo) [kartalla]. Siellä on klassista musiikkia laidasta laitaan, ja lippuja voi käydä hakemassa sieltä parhaiten ti–la klo 10–17.

Toinen varsinainen konserttisali on Teatro Monumental (Calle Atocha 65, metro: Antón Martín) [kartalla], joka on keskustassa.

Espanjalaista operettia (“zarzuela”) voi mennä kuulemaan Teatro Zarzuela -teatteriin (Calle de Jovellanos 4) [kartalla], ja lippuja voi ostaa verkkosivujen kautta.

Lippuja erilaisiin korkeakulttuuriesityksiin voi katsella myös asiaan vihkiytyneiltä sivuilta.

Wurlizer (CC License: Attribution 2.0 Generic)
Normaalia rajumpaa musiikkia on luvassa keskeisessä Wurlitzer Ballroomissa.

Jazz, blues, lationomusiikki, rock ja pop

Madridissa on hyvä, monipuolinen musiikkielämä, joka tarjoaa jokaiselle jotakin, lähes tulkoon vuoden jokaisena päivänä. Siellä on jatsia, bluesia ja keikkoja, joita on sekä suurilla areenoilla että huomattavasti pienemmillä klubeilla. Madridissa on myös lukuisia festivaaleja ja muita tapahtumia, joilla voi kuulla paljonkin kaikenlaista.

Bluesia ja jazzia on kuultavissa klubeilla aivan ydinkeskustassa, ja joillain alueilla jazzklubeja voi tulla noin vain vastaan. Yksi korkeatasoinen, keskeinen klubi on Café Central [kartalla] Plaza de Ángelin laidalla. Toinen kuuluisa jazzklubi on Clamores [kartalla]. City Life Madrid näyttää lisää jazzklubeja, joilla voi kuulla myös bluesia ja muutakin musiikkia.

Monipuolinen klubi, jolla voi kuulla monenmoista musiikkia kuten funkia, bluesia ja latinorytmejä on Marula [kartalla], ja se sijaitsee menevässä La Latinassa. Samantyylinen klubi, jolla on myös flamencoa, on Galileo Galilei [kartalla].

Rokkia, poppia, diskoa ja vastaavanlaista musiikkia voi mennä kuulemaan monelle eri klubille. Punkia, heviä ja muuta normaalia rajumpaa musiikkia on luvassa keskeisessä Wurlitzer Ballroomissa [kartalla]. Perinteisempää rokkia ja muuta musiikkia on hyvin esillä 365 päivää vuodessa Honky Tonkyssa [kartalla]. Lisää mitä erilaisimpia klubeja voi löytää Madrid Food Tourista.

Suuren luokan konsertteja on nykyisin paljon WiZin Centerissä [kartalla], jossa myös pelataan koripalloa ja muitakin lajeja. Se on Goya- ja O’Donnell-metroasemen välissä, ja sinne voi ostaa lippuja sekä omilta verkkosivuilta että yleissivustoilta.

Concert Boom esittelee tulevia konsertteja.

Song Kick esittelee keikkoja ja klubeja Madridissa sekä myy lippuja.

Flamenco

Espanja on tunnettu musiikki- ja tanssimaa, ja Madridissa on hyvä seurata etenkin flamencoa. 1990-luvulla alkanut flamencon uudelleen tuleminen jatkuu edelleen. Silloiset flamencotähdet yhdistivät rohkeasti bluesia, jatsia ja rokkia perinteisiin tanssirytmeihin. Näitä fuusioesityksiä on edelleenkin kuultavissa, mutta nykyään sellaiset perinteiset flamencotähdet kuin Nina Pastori ovat kaikkein suosituimpia.

Hyvä ajankohta tulla flamencon takia Madridiin on kesäkuu, jolloin Suma Flamenco -festivaalit tuovat kaikkein suurimpia nimiä kaupungin konserttilavoille. Toinen tilaisuus lähteä kuulemaan flamencoa on helmikuussa, jolloin Teatro Albénizissa [kartalla] pidetään Caja Madrid -flamencofestivaalit.

Ympäri vuoden Madridissa on paljon erilaisia baareja, kahviloita ja muita paikkoja, joissa voi seurata flamencoa ja viettää viihteellisiä iltoja illallisen ja drinkkien kera.

Kuuluisa mutta kallis paikka flamenco-esityksille on Corral de la Morería (Calle Morería 17, metro: La Latina) [kartalla]. Autenttinen paikka seurata flamencoesityksiä on myös Taberna Flamenca El Cortijo (Calle Josefa Diaz 4, metro: Portazgo) [kartalla].

Lisää tietoa flamencoesityksistä ja klubeista, joissa niitä voi nähdä, on Go Madridissa.

Elokuva

Madridissa voi mennä elokuviin, joskin monet elokuvat on dubattu ja aina kannattaa etukäteen selvittää esitetäänkö elokuva alkuperäiskielisenä vai espanjaksi.

Artistic Metropol [kartalla] on Euroopan suuria elokuva-arkistoja, ja tässä Acacias-metroaseman lähellä olevassa keskuksessa on lähinnä elokuvia, jotka on tekstitetty espanjaksi.

Cinesa Parquesur IMAX [kartalla] on paikka unohtumattomille IMAX-elokuvakokemuksille, joista monet esitetään englanniksi.

EsMadrid listaa kaupungin elokuvateattereita joissa elokuvat näytetään alkuperäiskielellä.

Fernan Gomez Centro Cultural de la Villa (CC License: Attribution 4.0 International)
Kulttuurikeskus Fernán Gómez Centro Cultural de la Villa on hyvä paikka nähdä kaikenlaisia esityksiä.

Teatteri

Teatteria Madridissa esitetään paljon, ja näytelmiä esitetään usein englanniksi ja joskus muillakin kielillä. Kaupungissa on myös paljon musikaaleja, samoin kuin kabaree-esityksiä ja muuta vastaavaa viihdettä.

Kulttuurikeskus Fernán Gómez Centro Cultural de la Villa (Plaza de Colón 4) [kartalla] on hyvä paikka kuulla ja nähdä kaikenlaisia esityksiä.

Urheilu: jalkapallo ja koripallo

Madrid on suuri urheilukaupunki, jossa on kaikenlaista jalkapallosta koripalloon. Kaupungin jalkapallojoukkueet ovat kuuluisia, ja myös sen koripallojoukkueet ovat niittäneet mainetta ja kunniaa.

Real Madrid on Madridin perinteisin jalkapallojoukkue, joka on maailman tunnetuimpia. Sen otteluihin tai stadionille mielivän kannattaa tutustua sivuun (sisäinen linkki), jossa kerrotaan joukkueen otteluista ja miten niihin voi mennä.

Jalkapallo: Atlético Madrid

Madridin kahdesta suurimmasta joukkueesta Atlético Madrid on viime vuosina menestynyt niin Espanjassa kuin Euroopassakin. Se on syksystä 2017 lähtien pelannut uudella, uraauurtavalla stadionilla nimeltään Wanda Metropolitano [kartalla], joka on Estadio Metropolitano -metroaseman vieressä. Vanha stadion suljettiin täysin museoineen päivineen syyskuun lopussa 2017, ja lippuja uudelle stadionille voi hankkia verkkosivujen kautta. Uudelle stadionille voi mennä myös opastetulle kierrokselle, joita tehdään eniten ma–to iltapäivisin.

Koripallo: Real Madrid

Toinen suosittu laji Espanjassa on myös talvisin pelattava koripallo. Kaupungin menestynein ja yksi Espanjan ja Euroopankin parhaista joukkueista on aina ollut Real Madrid. Lippuja saa verkkosivujen kautta, ja ennen otteluissa olleiden on hyvä tietää, että nykyään joukkue pelaa uudella areenalla. Se on WiZin Center [kartalla], joka on lähellä sekä O’Donnell- että Goya-metroasemia.

Konsertti Retiro-puistossa (CC License: Attribution-ShareAlike 2.0 Generic)
Retiro-puistossa järjestetään suuriakin bileitä ja erilaisia tapahtumia.
Kuva: Max Alexander (© PromoMadrid) /Wikimedia (CC BY-SA 2.0)

Muut tapahtumat

Madridissa on valtava määrä erilaisia tapahtumia ympäri vuoden, ja sinne suuntaavien kannattaa tutkia tapahtumakalenteria ennen matkaan lähtöä.

Madridissa on jalkapallo-otteluiden lisäksi esimerkiksi erittäin korkeatasoinen tennisturnaus, Madrid Open, joka pelataan massakentillä toukokuun ensimmäisen puoliskon aikana.

Musiikkitapahtumat ovat Madridissa yleisiä, ja yksi merkittävä musiikkitapahtuma on toukokuussa pidettävä flamenco-festivaali.

Kesällä on kuumaa mutta tällöin sunnuntaisin on Retiro-puiston lavalla ilmaisia musiikkiesityksiä. Puisto on muutenkin hyvä oleskelupaikka kesäkuusta syyskuulle, sillä siellä on suuriakin bileitä ja erilaisia tapahtumia.

Syksyllä elämä on Madridissa kesää miellyttävämpää, ja sen saapumista juhlistetaan syysfestivaaleilla, joka vuodesta 1984 lähtien on tuonut tanssia, teatteria, näyttelyitä, musiikkia ja elokuvia kaupunkiin. Yleensä festivaali kestää lähes koko marraskuun ajan.

Toinen myöhäissyksyn suosittu tapahtuma on Madrid Jazz Festival, joka yleensä pidetään marras- ja joulukuussa.

EsMadridin tapahtumakalenteri.

Yleiset loma- ja pyhäpäivät

Espanjassa on useita pyhiä, joita Suomessa ei tunneta, ja osa niistä on sellaisia, että toisaalta ne sulkevat kauppoja ja muita paikkoja mutta toisaalta taas tuovat valtavan määrän ihmisiä suurten kaupunkien keskustoihin. Jos pyhäpäivä sattuu lauantaille tai sunnuntaille, siirtyy se yleensä seuraavaan arkipäivään. Juhlapyhiä, joita Suomessa ei tunneta, ovat esimerkiksi 15.8., 12.10., 1.11. ja 8.12.

Time and Date näyttää kaikki vuoden vapaapäivät.

Madridin yössä (License: CC0 1.0 Universal)
Madridissa kaikki kynnelle kykenevät lähtevät iltaisin jonnekin.
Kuva: Nicolas Vigier /Flickr (CC0 1.0)

Yöelämä

Madridin yöelämä on maineeltaan legendaarista, ja siellä kaikki kynnelle kykenevät lähtevät iltaisin jonnekin. Iltaisin syödään, katsotaan televisiosta jalkapallo-otteluita, seurustellaan ja otetaan rennosti. Alkoholia paikalliset nauttivat normaalisti melko vähän mutta jos on jokin erityistilaisuus, otetaan ilo armotta irti. Niille, joiden ei tarvitse aamulla mennä minnekään, ilta vaihtuu yöksi klubeilla tai diskoissa, ja Madridissa voi koska tahansa lähteä illalla ulos ja nauttia kaupungin runsaista antimista.

100 Montaditos (CC License: Attribution-ShareAlike 3.0 Unported)
Jos mielii juoda edullista olutta, jota saa reilulla eurolla parilla ison tuopin eli jarran, kannattaa mennä ketjubaariin nimeltä 100 Montaditos.

Alkoholijuomat ja niiden hinnat

Alkoholi on Espanjassa kohtuullisissa hinnoissa, ja kaupoissa se on pilkkahintaista. Anniskelupaikoissa hinnat ovat huomattavasti korkeampia, mutta 0,33 litran hanaoluen tai 12 sentin viinilasin saa reilulla parilla eurolla. Iso tuoppi eli “jarra” (lausutaan “harra”), joka voi olla 0,4 litraa tai puoli litraa, maksaa yleensä 3–4 euroa, ja olut on usein A-oluen vahvuista, yleensä vähän yli 5 prosenttista. Oluen hinta ei paljon vaihtele paikasta toiseen, mutta on olemassa klubeja ja diskoja, joilla olut ja muutkin juomat maksavat maltaita. Yleisin olut lienee Mahou (lausutaan “mao”), toinen melko yleinen on sevillalainen Cruzcampo ja ulkomailla tunnettu San Miguel on melko harvinaista. Jos juoman mukana tulee pähkinöitä tai muuta, kuuluu se juoman hintaan tai on talon tarjoama.

Edullista illanviettoa

Jos mielii juoda edullista olutta, jota saa reilulla eurolla parilla jarran, kannattaa mennä ketjubaariin nimeltä 100 Montaditos. Tämä suosittu, muualtakin Espanjasta tuttu ketju on erikoistunut erilaisiin voileipiin ja sämpylöihin, mutta sinne mennä vain myös edulliselle kahville, viinille tai oluelle. Ketjun ravintolat ovat itsepalvelupaikkoja, joissa on usein alkuillasta jonoja, ja ne voivat olla vilkkaita eivätkä kaikkein mukavimpia paikkoja viettää pitkiä aikoja. Ne ovat kuitenkin erinomaisia juomalle tai parille ja välipalalle, ja niitä on aivan keskustassakin. Yksi hyvin keskeinen on parin sadan metrin päässä Sol-aukiolta (Calle de la Montera 34), ja toinen on aivan Plaza Mayorin vieressä (Calle Mayor 22). Yksi hyvä vierailupaikka on myös Plaza Santa Bárbara -aukiolla, Alonso Martínez -metroaseman vieressä oleva 100 Montaditos, sillä se oli ketjun ensimmäinen piste. Niitä tulee vastaan monessa eri paikassa, ja ne ovat aina käypiä pistäytymispaikkoja.

Parhaat aukiot ja alueet illanvietolle

Ydinkeskustan aukiot Puerta del Sol ja Plaza Mayor eivät ole hyviä paikkoja löytää kaikkein parhaita illanviettopaikkoja, joskin erilaisia livemusiikkia soittavia klubeja ja diskoja aukioiden lähistöllä on melkoinen määrä. Niissä meininki pyörähtää käyntiin myöhään, usein vasta puolenyön jälkeen. Plaza Mayor [kartalla] on tunnettu tapas-baareistaan, mutta ne eivät ole hinta-laatusuhteeltaan kaupungin parhaita. Edullisempia ruokia ja juomia voi maistella paikallisten kanssa etenkin alueella Plaza Mayorista etelään, lähellä La Latina -metroasemaa [kartalla].

Ruokaa oluen kera
Syöminen kuuluu olennaisena osana illanviettoon, ja drinkin kanssa tarjotaan aina vähintäänkin pähkinöitä mutta usein myös oliiveja ja jopa pieniä ruoka-annoksia.
Kuva: Peter Forsberg

Madridin aukiot ovat hyviä maamerkkejä illanvietolle, halusi sitten syödä pitkän illallisen tai kumota kurkkuunsa olutta, viiniä tai viinoja. Kannattaa muistaa, että syöminen kuuluu olennaisena osana illanviettoon, ja drinkin kanssa tarjotaan aina vähintäänkin pähkinöitä mutta usein myös oliiveja ja jopa pieniä ruoka-annoksia. Pelkkää viinan ryyppäämistä pidetään näillä leveysasteilla erikoisena, joskin siihen on tietenkin jo kaupungissa vuosien mittaan totuttu.

Hyviä aukioita illanvietolle on Madridissa siellä täällä, ja mitä lähempänä Sol-aukiota ollaan, sen enemmän turisteja on paikalla. Monille aukioille ilmaantuu kesäaikana eli huhtikuulta lokakuulle suuria terasseja, ja ne ovat etenkin keskikesällä kaupungin pääasiallisia juhlimispaikkoja. Elokuussa monet baarit suljetaan ja juhlat siirtyvät pois Madridista, usein rannikolle. Terassit ovat tupakkalain takia suosittuja talvisinkin, ja itse asiassa kylminäkin talvi-iltoina ihmisiä istuskelee terasseilla, joista monia talvisin lämmitetään.

Hyviä aukioita viettää iltaa on paljon, ja niitä on kaikkialla keskustan alueella.

Aivan kuninkaanlinnan edessä sijaitseva Plaza de Oriente [kartalla] on ytimen paras aukio vähän varttuneemmalle väelle (metro: Ópera), ja sen tuntumassa on paljon tyyliä eikä mitään turhaa hälyä.

Lähellä Sol-aukiota, Huertas-osassa sijaitseva Plaza Santa Ana (metro: Sol) [kartalla] on monipuolisella alueella, ja itse aukiolla Ernest Hemingway aikoinaan viihtyi etenkin Cervecería Alemanassa. Myös vieressä olevat kaksi aukiota ja monet lähikadut ovat erinomaisia illanvietto- ja ravintola-alueita, ja tämä onkin ytimen viihdyttävin ja kenties miellyttävin korttelisto.

Erinomaisella ravintola- ja illanviettoalueella eli La Latinassa sijaitseva Plaza San Andrés [kartalla] (metro: La Latina) on parhaita paikkoja päästä kokeilemaan mitä erilaisimpia illanviettomahdollisuuksia flamencoesityksistä tapas-baareihin.

Baari Madridissa (CC License: Attribution-ShareAlike 2.0 Generic)
Kahvilat ovat erityisen hyviä Madridissa paitsi iltapäiväkahville myös illanvietolle. Monet niistä ovat tyylikkäitä drinkkipaikkoja, jotka sopivat rauhallista illanviettoa etsiville.

Plaza del Dos de Mayo [kartalla] on lähellä montaa hyvää baari- ja ravintolakatua. Tämä on erinomaista maastoa monessa eri mielessä, kesäisin aukio täyttyy terasseilla ja täällä Malasañassa (metro: Tribunal) on paljon luovia ihmisiä. Alue on nuorekas, ja soveltuu majapaikalle vähän vanhemmillekin.

Plaza de Olavide [kartalla] sijaitsee sekin Malasañassa (metro: Quevedo), mutta vähän kauempana alueen pääasiallisista kortteleista. Aukiolla on myös kauppahalli ja useita hyviä ravintoloita.

Plaza Santa Bárbara [kartalla] sijaitsee Alonso Martínez -metroaseman vieressä, lähellä ydintä mutta myös Malasañaa. Alue on melko vilkas, mutta jos majapaikka on lähellä, on tämä erinomainen aukio vaihtaa vapaalle.

Kahvilat

Kahvilat ovat erityisen hyviä Madridissa paitsi iltapäiväkahville myös illanvietolle. Monet ovat opiskelijoiden suosiossa etenkin Malasañan kaupunginosassa, mutta kahviloita on myös ydinkeskustassa. Monet niistä ovat tyylikkäitä drinkkipaikkoja, jotka sopivat rauhallista illanviettoa etsiville.

Plaza de Orienten laidalla sijaitseva Café de Oriente (metro: Ópera) on kesät talvet yksi keskustan magneeteista.

Café Central (Plaza del Ángel 10, metro: Sol) puolestaan muuntuu iltaisin jazzklubiksi.

Niille, jotka haluavat päästä kirjailijakahvilan ilmapiiriin, voidaan suositella Café Gijónia (Paseo de Recoletos 21, metro: Banco de España).

Chuecan alueella oleva Café Comercial (Glorieta de Bilbao, metro: Bilbao) on hyvä trendikäs tapaamispaikka madridilaisten keskuudessa.

Spain Info kertoo lisää kahviloista.

Laserit (CC License: Attribution 2.0 Generic)
Diskoja ja muita todellisia yöelämän valopilkkuja on Madridissa paljon.

Diskot ja yökerhot

Diskoja ja muita todellisia yöelämän valopilkkuja on Madridissa paljon, ja niihin on yleensä ainakin jonkinlainen pääsymaksu. Diskot (discotecas) ovat yleensä avoinna vähintään aamuneljään mutta usein kuuteen tai kauemminkin. Kesäisin monet trendikkäimmät klubit sulkevat sisätilansa ja siirtyvät kokonaan ulos. Diskoja on erityisen paljon Sol- ja Ópera-metroasemien välimaastossa, ja niitä on lisää matkalla Sol-metroasemalta kohti Sevilla-metroasemaa.

Party Earth esittelee Madridin diskoja ja yökerhoja.

Lisää Madridin yöelämästä:

EsMadrid kertoo eri kaupunginosien yöelämästä.

Beer Europe kertoo Madridin yöelämästä lähinnä oluenystävän näkökulmasta.

Baariopas Madridiin

Seksuaaliset vähemmistöt: homot ja lesbot

Madrid on vapaamielinen kaupunki, jossa kaikki voivat juhlia niin kuin haluavat, ja myös seksuaaliset vähemmistöt ovat siellä kuin kotonaan. Erilaisia menopaikkoja riittää laidasta laitaan ympäri kaupungin, mutta alan keskuksena voidaan siellä pitää Chueca-kaupunginosaa, jonka Plaza Chueca -aukio [kartalla] on suosituin alan juhlimispaikka kaupungissa.

Chuecassa pidetään myös vuotuinen Gay pride, jonka aika on parhaita aikoja vierailla tässä mielessä Madridissa. Tässä kesäkuun lopussa tai heinäkuun alussa pidettävässä tapahtumassa on usein ollut kaksi miljoonaa osanottajaa ja katsojaa.

Lisää asiaa aiheesta on Just Spain -sivuilla.

Teksti: Peter Forsberg
2018/06

Älä majoitu minne tahansa – Lue alue- ja hotellivinkit

Alue- ja hotellivinkeissä kerromme parhaista alueista hotellille tai muulle majapaikalle sijainnin ja palveluiden kannalta. Lisäksi esittelemme eri alueiden pidetyimpiä yöpymispaikkoja.

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti