Espanja – Lisää kiinnostavia paikkoja
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Rodos on yksi Kreikan suosituimmista lomakohteista, missä aurinko paistaa ja lämpöä piisaa. Rentoutuminen, auringonotto, shoppailu, herkuttelu ja arjesta irtautuminen ovat sen parasta antia. Lue lisää Rodoksesta
Hotelleja – Barcelona
Linkit ovat hotellipalvelun mainoslinkkejä.
Booking.com
Ilmoitus
Festes de la Merce (CC License: Attribution 2.0 Generic)
Erittäin vilkas aika olla Barcelonassa on pääfestivaalin, nimeltään Festes de la Mercè ajankohta. Tällöin 24.9. tienoilla on neljän päivän ajan melkoista juhlintaa.

Kulttuuri, tapahtumat ja yöelämä

Barcelona on erinomainen musiikkikaupunki, jossa voi kuunnella paitsi klassista musiikkia ja oopperaa upeissa puitteissa myös jatsia, bluesia ja rokkia sekä miltei mitä tahansa muuta musiikkilajia. Siellä on paljon myös erilaisia showmaisia musiikkiesityksiä, kuten flamencoa. Barcelonassa on tietenkin mahdollisuus mennä elokuviin, katsella urheilua ja nauttia mitä erilaisimmista tapahtumista, joita siellä on ympäri vuoden. Barcelona on vertaansa vailla oleva paikka illanvietolle, ja sen yöelämä on legendaarisessa ja vapaamielisessä maineessa.

Klassinen musiikki, ooppera ja baletti

L’Auditori (Carrer de Lepant 150) [kartalla] vetää sisäänsä 2400 ihmistä, ja siellä on monipuolisesti erilaisia konsertteja. Tämä on Katalonian sinfoniaorkesterin (OBC) kotisali, ja talon kolmessa salissa voi kuulla klassista musiikkia, kamarimusiikkia, maailmanmusiikkia ja muunkinlaista musiikkia. Liput moniin konsertteihin maksavat vain 6,50 €, ja niitä voi ostaa verkkosivuilta. Konserttitalo sijaitsee lähellä sekä Glòries- että Marina-metroasemaa.

Gran Teatre del Liceu (La Rambla 51–59) [kartalla] on puitteiltaan Euroopan upeimpia konserttisaleja, joka sijaitsee parhaalla mahdollisella paikalla ja johon saa lippuja verkkosivuilta. Se on lähinnä oopperatalo, jossa on myös balettia ja muuta tanssia, mutta siellä on myös, tosin hyvin harvoin, klassista musiikkia. Oopperaa pääsee seuraamaan piippuhyllyltä alkaen reilulla kymmenellä eurolla, mutta parhaat paikat maksavat satoja euroja.

Hyvä paikka kuulla klassista musiikkia on La Riberassa sijaitseva Palau de la Música Catalana [kartalla], joka on Orfeo Catala -kuoron kotisali. Siellä on erityisen paljon kuoromusiikkia mutta myös sinfoniaa ja muuta musiikkia. Konserttiin voi päästä alkaen reilulla kahdellakymmenellä eurolla, ja lippuja voi ostaa verkkosivuilta.

Eixamplessa sijaitseva Casa Elizalde [kartalla] on erinomainen paikka pienellä budjetilla liikkeellä oleville, sillä sen konsertit ovat joko pilkkahintaisia tai ilmaisia. Verkkosivut ovat tällä hetkellä vain katalaaniksi, mutta sieltä saa selville konsertit ja muut tapahtumat.

Barri Gòticissa sijaitseva eurooppalaisen taiteen museo eli MEAM [kartalla] lähellä Jaume I -metroasemaa on paikka, jossa on kohtuuhintaisia konsertteja. Yleensä konsertit ovat lauantaisin klo 18, ne kestävät noin 90 minuuttia ja 19 euron lipunhintaan kuuluu kahvi tai tee ja lippu museoon. Liput voi ja kannattaa ostaa etukäteen verkkosivuilta.

Lisää aiheesta:

Barcelona tourist guide esittelee konserttipaikkoja

Classictic esittelee kaikenlaisia konsertteja, myös flamencoa ja kitaramusiikkia, ja myy lippuja

MEAM
Eurooppalaisen taiteen museo eli MEAM järjestää joka perjantai klo 18 blues-konsertteja. Konsertti ja museolippu maksavat 14 euroa.
Kuva: Peter Forsberg

Jazz, blues, kitaramusiikki ja flamenco

Eurooppalaisen taiteen museo eli MEAM [kartalla] järjestää joka perjantai klo 18 blues-konsertteja. Konsertti ja museolippu maksavat 14 euroa, ja niitä voi ostaa verkkosivuilta.

Flamencoa on esillä monessa eri paikassa, ja sitä tulee vastaan aika automaattisestikin. Sekä flamencoa että kitaramusiikkia onkin täälläpäin hyvä kuunnella ja konserttiin pääsee yleensä alle kahdellakymmenellä eurolla. Esimerkiksi flamenco-kitaramusiikkia soittaa Barcelona Guitar Trio kuten myös muita, verkkosivuilla olevia kitaristeja, yleensä iltaisin klo 21 tai 21.30. Konsertteja mainostetaan kirkkojen edessä, ja konsertteja on usein vanhankaupungin kirkoissa nimeltään Basílica de Santa Maria del Pi ja Església de Sant Jaume [kartalla]. Triolla ja muilla artisteilla on konsertteja myös vanhankaupungin upeassa konserttisalissa, nimeltään Palau de la Música Catalana.

Flamenco (CC License: Attribution 2.0 Generic)
Flamencoa voi seurata palatsissa nimeltään Palau Dalmases, jossa konsertti ja drinkki maksavat 25 €.

Flamencoa voi seurata palatsissa nimeltään Palau Dalmases (Carrer de Montcada 20) [kartalla], jossa konsertti ja drinkki maksavat 25 €. Konsertit ovat päivittäin klo 19.30 ja viikonloppuisin myös klo 21.30. Lipun voi ostaa verkkosivuilta, ja tässä barokkityylisessä palatsissa on muitakin tilaisuuksia. Siellä on keskiviikkoisin klo 21.30 jatsia ja torstaisin klo 21.30 oopperaa.

Barcelonassa on paljon jazz-klubeja, ja yksi intiimeimpiä on JazzSí Club (Carrer de Requesens 2) [kartalla], joka on lähellä Sant Antoni -metroasemaa. Siellä on jamisessioita, jatsin lisäksi rokkia ja poppia, kuubalaisia iltoja ja flamencoa, ja siellä voi eri iltoina kuulla aivan erilaista musiikkia.

Harlem Jazz Club (Carrer de la Comtessa de Sobrad 8) [kartalla] on myös monipuolinen klubi, jossa jatsin lisäksi soi latinomusiikkia ja monenmoista muuta. Konsertteja on eri aikoihin, ja liput maksavat yleensä 5–10 €. Klubi sijaitsee eläväisellä illanviettoalueella, aivan Orwell-aukion vieressä.

Jamboree (Plaça Reial 17) [kartalla] sijaitsee samoilla tienoilla mutta yhden kaupungin kuuluisimman ja näyttävimmän aukion laidalla. Sielläkin on monipuolisesti erilaista musiikkia, ja siellä kuulee niin jatsia, bluesia, soulia kuin funkiakin.

23 Robadors (Carrer d'En Robador 23) [kartalla] on El Ravalissa sijaitseva, monipuolinen musiikkiklubi, jossa on jatsia mutta myös flamencoa, runonlausuntaa ja kaikenlaista muuta.

Lisää aiheesta:

Barcelona.com ja TripAdvisor listaavat jazzklubeja

Classictic esittelee konsertteja ja myy lippuja paitsi klassisen musiikin konsertteihin myös muihin

Rock, pop ja muu viihdemusiikki

Rokkia, poppia ja muita vastaavia konsertteja on Barcelonassa jatkuvasti, ja esiintyjinä ovat niin paikalliset bändit kuin suuret kansainvälisetkin nimet. Moniin musiikkiesityksiin kuuluu myös tanssia ja valtaosa klubeista on monipuolisia, niin että niissä on erilaista musiikkia. Yllä olevista klubeista JazzSí Club on monipuolinen, ja siellä on myös rokkia ja poppia.

Sala Apolo (CC License: Attribution 2.0 Generic)
Sala Apolossa on mitä erilaisinta ohjelmaa.

Sidecar Factory Club (Plaça Reial 7) [kartalla] on yksi Barcelonan vanhankaupungin hienoimman aukion laidalla olevista monista illanviettopaikoista. Tässä klubissa voi nähdä live-esityksiä ja kuunnella huippuluokan tiskijukkia. Klubi on avoinna ma–la klo 19 lähtien aina aamuviiteen tai -kuuteen.

Sala Apolo (Carrer Nou de la Rambla 113) [kartalla] on El Ravalin kaupunginosan yhden parhaan illanviettokadun loppupäässä, mutta se on kätevästi myös Paral·lel-metroaseman vieressä. Siellä on kansainvälinen ohjelmisto ja mitä erilaisinta ohjelmaa, joskus aamupäivisinkin.

Luz de Gas (Carrer de Muntaner 246) [kartalla] sijaitsee melko lähellä Sala Apoloa, ja se tunnetaan klubina, jossa on lähes joka ilta live-esitys. Tässä teatterimaisessa klubissa on kaupallista musiikkia, ja siellä kuuluu rokkia, poppia ja tanssimusiikkia.

Sala Razzmatazz (Carrer dels Almogàvers 122) [kartalla] sijaitsee huomattavassa rakennuksessa ja lähellä sekä Marina- että Bogatell-metroasemaa. Siellä on ohjelmaa perjantaista sunnuntaihin, ja ohjelma voi alkaa vasta klo 01 (sunnuntaisin yleensä klo 18). Liput maksavat yleensä 15 euroa verkkosivuilta ostettuna, ja luvassa on sekä jonkin verran keikkoja että paljon huippuluokan tiskijukkia.

Aivan Razzmatazzin vieressä sijaitseva Sala Rocksound (Carrer dels Almogàvers 116) on rokin ystäville hyvä vierailupaikka, ja siellä on monta kertaa viikossa keikkoja, eniten viikonloppuisin.

Barcelonassa on tietenkin paljon suuren luokan konsertteja, joita pitävät kaikkein kuuluisimmat tähdet. Kaikkein suurimmat keikat ovat olympiastadionilla (Estadi Olímpic Lluís Companys), ja ohjelmaa on myös vieressä olevissa sisäsaleissa (Palau Sant Jordi ja Sant Jordi Club). Melko suuria keikkoja on myös Bikini Clubissa (Avinguda Diagonal 547) [kartalla] ja joissain muissakin paikoissa.

Sekä suuren luokan konsertteja että pienempiä tapahtumia voi katsella etukäteen Eventbritestä tai Concertboomista, jossa ovat kaikkein suurimmat konsertit.

Elokuva

Barcelonassa on muutama teatteri, joissa elokuvia näytetään alkukielisinä, ja siellä kielitaitoiset voivat mennä elokuviin. Alkukielisen elokuvan tunnistaa esimerkiksi lyhenteestä V.O., kuten myös lyhenteistä VOSE tai VOSC, joka tarkoittaa sitä, että elokuva on tekstitetty espanjaksi (”castellano”).

El Ravalissa sijaitseva Filmoteca de Catalunya [kartalla] on Barcelonan elokuva-arkisto, ja siihen kannattaa kaikkien elokuvanystävien ainakin jonkin verran tutustua. Sillä on suosittu kahvila-ravintola, joka on iltaisin vilkas.

Jalkapalloa
Camp Noulla seurata huippuluokan jalkapalloa ja koripalloa.
Kuva: Peter Forsberg

Cine Verdi (Carrer de Verdi 32) [kartalla] on tasokas elokuvateatteri lähellä Fontana-metroasemaa, mutta sitä on vaikea lähestyä, sillä verkkosivut eivät ole englanniksi. Elokuvia pääsee kuitenkin selville, ja niitä näytettään siellä yleensä klo 16 alkaen aina puoliinöihin.

Port Olímpicissa sijaitseva Yelmo Icaria (Carrer de Salvador Espriu 61) [kartalla] on suuri multiplex-teatteri, jossa on melkoisesti alkukielisiä elokuvia ja myös paljon muita kuin englanninkielisiä.

Urheilu: Koripallo ja moottoriurheilu

Jalkapallon lisäksi Barcelonassa voi Camp Noulla seurata huippuluokan koripalloa. Lisäksi kaupungin lähistöllä pidetään toukokuussa F1-kisat ja samalla paikalla on muitakin autourheilutapahtumia.

Koripallo

FC Barcelonan koripallojoukkue Lassa pelaa Camp Nou -stadionin yhteydessä olevassa Palau Blaugranassa [kartalla], joka vetää sisäänsä reilut 7000 katsojaa. Lassa pelaa Espanjan Liga LEB Orossa ja myös Euroleaguessa. Areenalle pääsee kulkemalla L3-linjan metrolla Palau Reial -asemalle, ja myös L5-linjan Badal-asema on melko lähellä.

Formulakilpailut ja muu autourheilu

Yksi suurimpia ja eniten majapaikkoja vieviä Barcelonan tapahtumia on toukokuun puolivälissä pidettävä Espanjan ja Katalonian Formula 1 -osakilpailu. Kilpailu ajetaan Montmelón radalla [kartalla], jolla myös on ennen kauden alkua testiajoja ja vuoden aikana muitakin moottoriurheilutapahtumia. Radalle pääsee Barcelonasta kulkemalla junalla yhdeltä sen asemista kuten Sants RENFEN linjalla 2 (suunta Macanet-Massanes) Montmelón asemalle. Junia lähtee yleensä puolen tunnin välein, ja matka kestää noin 30 minuuttia. Barcelonan Grand Prix’n aikana asemalta on bussikuljetus radalle. Junien aikatauluja voi katsoa Rodalies-sivuilta.

Barcelonan tapahtumia

Barcelonassa sattuu ja tapahtuu ympäri vuoden, ja siellä voi seurata maailmanluokan tapahtumia lähes koska tahansa. Barcelonassa on aika ajoin suuria tapahtumia, jotka sekoittavat kaupungin täysin ja vievät valtaosan hotellihuoneista. Niiden aikaan ei kannata matkustaa Barcelonaan muissa tarkoituksissa.

Yksi melko hankala vierailuaika on kesän alkajaisiksi (23.4.) pidettävä Pyhän Yrjänän päivä eli Sant Jordin päivä.

Myös yleensä maaliskuun loppupuolen ja huhtikuun puolivälin välisenä aikana vietettävä pääsiäinen on vilkas vierailuaika, jolloin majapaikka kannattaa varata viikkoja etukäteen ja museoissa ja muissa nähtävyyksissä kannattaa varautua tungoksiin. Pääsiäinen aloittaa kesäkauden, ja jos Barcelonasta haluaa nauttia niin että siellä on vähiten turisteja ja eniten paikallisväriä, kannattaa matkustaa syyslomien ja pääsiäisen välisenä aikana.

Erittäin vilkas aika olla Barcelonassa on tietenkin silloin kun siellä on pääfestivaali, nimeltään Festes de la Mercè. Tällöin 24.9. tienoilla on neljän päivän ajan melkoista juhlintaa, eikä tämä ole hyvä ajankohta matkustaa muissa tarkoituksissa Barcelonaan.

Tapahtumakalenteri ja lisää tapahtumia

Guia.Barcelona näyttää mitä Barcelonassa tapahtuu seuraavien päivien aikana.

Barcelona Metropolitan esittelee monenmoisia tapahtumia.

Yöelämä

Barcelona on railakas illanviettopaikka, jossa voi juhlia edullisesti tai tuhansia euroja likoon pistäen. Kaupungin keskusta ja ranta ovat erinomaisia illanviettopaikkoja, ja periaatteessa kaikki keskustan kaupunginosat soveltuvat juhlimiselle.

Barri Gòtic sopii juhlimispaikaksi kenelle tahansa, ja siellä voi viettää perinteisen baari-illan tai sitten syödä pitkän illallisen tai nauttia tapasten kyytipoikana viiniä tai olutta. Erilaisia ruokapaikkoja on valtava määrä, ja ongelmaa löytää jonkinlaista menopaikkaa ei tule mihinkään vuodenaikaan.

Eniten paikallisten suosiossa olevia illanviettopaikkoja on Orwell-aukion (Plaça de George Orwell) [kartalla] laitamilla ja tuntumassa, ja tämä on myös otollista aluetta baari-illan jälkeen nautitulle kebabille tai muulle yöruoalle. Aukiolla on ympäri vuoden suosittuja terasseja, ja monet siltä lähtevät kadut ja sivukadut ovat eräitä kaupungin tunnetuimpia baarikatuja. Erinomaisia katuja löytää monenmoinen menopaikka ovat esimerkiksi Carrer dels Escudellers, Carrer del Vidre ja Carrer d'en Rauric.

Turistivoittoisin illanviettopaikka, jolla myös on ympäri vuoden suosittuina pysytteleviä terasseja, on koko alueen eräänlainen keskusaukio, Plaça Reial [kartalla]. Sen laidalla on jazzklubi ja monia ravintoloita, joissa on vaikka isollakin porukalla hyvä juhlistaa Barcelonaan suuntautuvaa matkaa. Sen lähistöllä on katuja, jotka pysyvät vilkkaina pitkälle yöhön, ja jos tästä haluaa siirtyä vähemmän turistivoittoiselle alueelle, ovat Orwell-aukion ja El Ravalin suunnat siihen parhaita.

Baari L'Examplessa (CC License: Attribution 2.0 Generic)
Eixamplessa on paljon paikallisten suosimia ravintoloita, kahviloita ja trendikkäitä baareja.

La Ribera ja sen alueella sijaitseva niin sanottu El Born ovat hyviä, nuorekkaita juhlimispaikkoja. Täällä on jazzklubeja ja muuta ohjelmaa ainakin muutamana iltana viikossa. Täällä hyvä suma erilaisia menopaikkoja on etenkin Passeig del Born -bulevardin [kartalla] varrella ja liepeillä.

El Raval soveltuu juhlimispaikaksi lähinnä pienellä budjetilla liikkeellä oleville ja nuorille, ja joistakuista sen juhlimistavat ja meininki saattavat tuntua luotaantyöntäviltä. Erilaisia baareja ja muita paikkoja siellä on melkoinen määrä, ja siellä käveleminen ei ole vaarallista mihinkään vuorokaudenaikaan, joten ainakin iltailmapiiriä voi käydä haistelemassa. Täällä pistääkin silmään heti se, kuinka erilainen tunnelma vain muutaman kymmenen metrin päässä turistien kansoittamalta Ramblasilta voi olla.

Hyviä baarikatuja El Ravalissa ovat esimerkiksi Ramblasilta lähtevä Carrer Nou de la Rambla ja Rambla del Raval [kartalla], jolla on useita terasseja. El Raval on etenkin sen oman Ramblasin varrella ja takana vaarallisinta aluetta kaupungissa, mikä tarkoittaa lähinnä sitä, että taskuvarkaita siellä riittää ja yleisin tapa viedä jotakin on kiinnittää hukassa olevan henkilön huomio toisaalle ja samalla tyhjentää tämän taskut. Alueella ei kannata etenkään pimeän laskeuduttua kävellä kartta, puhelin tai opaskirja kädessä, ja muutenkin siellä liikkuvalla on yöt päivät hyvä olla selkeä suunnitelma siitä minne on menossa.

El Ravalin ja Montjuïcin kukkulan välissä sijaitseva Poble Sec [kartalla] oli 1960-luvulle saakka kaupungin pääasiallinen juhlimispaikka. Sittemmin se joutui rappiolle, mutta viime vuosina alue on noussut uuteen kukoistukseen. Siellä on taas hyvää yöelämää, teattereita ja kaikenlaista vierailun arvoista etenkin pimeyden laskeuduttua.

Eixample ja Gràcia ovat rauhallisia illanviettopaikkoja. Näissä uudemmissa kaupunginosissa on paljon paikallisten suosimia ravintoloita, kahviloita ja trendikkäitä baareja, joissa viihtyvät lähinnä luovat, keski-ikäiset paikalliset. Hyviä ravintoloita ja tapas-baareja on Passeig de Gràcian [kartalla] varrella, mutta ne ovat normaalia hienompia ja kalliimpia paikkoja, jotka eivät sovellu kaikille. Vähemmän tyylikkääseen ja tyyriiseen illanviettoon mieltyneille Passeig de Gràcian poikkikadut kuten Carrer de la Diputació [kartalla] ovat hyviä katuja. Näillä kaduilla on normaaleja baareja ja ravintoloita, jotka soveltuvat parhaiten niille, joiden majapaikka on Eixamplessa.

Kesäkauden aikana kaikkein räväkin juhlimispaikka on Barcelonetan ranta, jossa voi oleskella puoleenyöhön ja jossa kesäisin on paljon rantaterasseja ja kaikenlaisia ilonpitopaikkoja. Mikäli mielii juhlia lähinnä paikallisten kanssa edullisesti, kannattaa tutustua Barcelonetan rantakaupunginosan sisäkortteleihin, ja mikäli haluaa ottaa ilon irti kaupungin kerman ja turistien kanssa, kannattaa suunnata Port Olímpiciin [kartalla] ja yhteen sen monista baareista, klubeista tai ravintoloista.

Hinnoista ja olutmerkeistä

Baarissa myytävän alkoholin hintaa nostettiin muutama vuosi sitten tuntuvasti englantilaisten turistien toilailtua kesä toisensa jälkeen humalapäissään kaupungin kaduilla. Suuressa osassa keskustan baareja ja muita illanviettopaikkoja lasillinen (33 cl) olutta, joka on yleisin koko, maksaa 2–3 €. Tuopin olutta, joka voi olla vain 0,4 litraa (”jarra”) tai sitten 0,568 litraa (”pinta”), saa esimerkiksi Orwell-aukion tuntumasta tai El Ravalista reilulla kolmella eurolla.

Baaritiski barcelonalaisessa baarissa (CC License: Attribution 2.0 Generic)
Monet Eixamplen ja muiden hivenen syrjässä olevien kaupunginosien lähinnä paikallisten suosimat anniskelupaikat suljetaan 23–24. Englantilaiset ja irlantilaiset pubit ovat yleensä myöhään avoinna.

Hyviä paikallisia oluita ovat Estrella Damm ja Völl, joista Damm on A-oluen vahvuista, Völl 7,5 %:n vahvuista. Eri vahvuisten oluiden hintaero on yleensä marginaalinen. Drinkit ja etenkin koktailit ovat melko kohtuuhintaisia, ja monet paikat mainostavat niitä 3–4 eurolla. Rannan ja etenkin Port Olímpicin diskot ja muut illanviettopaikat ovat kalliita, ja muutenkin yökerhot veloittavat juhlijoita miltei yhtä raskaasti kuin Helsingissäkin.

Aukioloajat

Barcelonan baarit ovat avoinna vähän erikoisesti, ja Barri Gòticin ja El Ravalin baareja lukuun ottamatta monet Eixamplen ja muiden hivenen syrjässä olevien kaupunginosien lähinnä paikallisten suosimat anniskelupaikat suljetaan 23–24. Englantilaiset ja irlantilaiset pubit ovat yleensä myöhään avoinna. Niiden ruuduilta voi seurata kaikenlaista urheilua, ja meininki on kansainvälistä. Nämä muualla usein kiskurihintaiset pubit ovat Barcelonassa varsin kohtuuhintaisia.

Tupakointi

2.1.2011 Espanjassa astui voimaan kaikkia julkisia sisätiloja koskeva täydellinen tupakoimiskielto. Terasseja kaupungissa kuitenkin riittää, ja niitä on sen kaduilla ja aukioilla ympäri vuoden melkoisesti. Kaupungissa on myös entistä enemmän yksityisklubeja, joissa tupakoiminen on mahdollista.

Lisää asiaa aiheesta:

Lisätietoa Barcelonan yöelämästä on esimerkiksi kuvaavasti nimetyllä Barcelona Nightlife -sivustolla.

Seksuaaliset vähemmistöt: homot ja lesbot

Barcelona on vapaamielinen kaupunki, jossa itse kukin voi juhlia haluamallaan tavalla ja olla oma itsensä yöt päivät. Siellä voi missä tahansa olla vapaasti, mutta kaikkein paras paikka homoille ja lesboille on ”Gaixample” [kartalla] eli Eixamplen kaupunginosa. Siellä on keskittymä baareja ja kahviloita, ja niitä on eniten Carrer de Muntanerin ja Carrer de Balmesin välisellä alueella sekä Carrer del Consell de Centin [kartalla] lähialueilla. Nämä kadut ovat aivan Passeig de Gràcian lähellä, ja tänne voi nopeasti mistäpäin tahansa tulla metrolla.

Nuorille ja energisille Arena Madre (Carrer de Balmes 32) on hyvä paikka löytää seuraa, mutta se aukeaa vasta puolenyön jälkeen ja yleensä bailut jatkuvat ainakin aamuviiteen. Sisäänpääsymaksut vaihtelevat kuuden ja kahdentoista euron välillä, eikä paikka ole sunnuntaisin avoinna. Tämä on klubi, jossa viihtyvät sekä homot että lesbot, ja se kuuluu Arena Groupiin, jonka muista tiloista ja bileistä voi lukea Arena Madren sivuilta.

Toinen samantyylinen mutta myös varttuneempaan makuun soveltuva klubi eli Metro (Carrer de Sepúlveda 185) [kartalla] on vain miehille tarkoitettu tanssiklubi, joka sekin aukeaa vasta puolenyön jälkeen ja joka on myös sunnuntaisin avoinna. Lähin metroasema on Universitat.

Varttuneemman väen makuun on myös Punto Bcn (Carrer de Muntaner 63–65), joka avataan jo klo 18, ja Dietrich Gay Teatro Café (Carrer del Consell Cent 255), jotka ovat Universitat-metroaseman lähellä. Jälkimmäinen on yksi Gaixamplen tunnetuimpia juhlimispaikkoja, ja siellä on usein varsin värikästä perjantai-iltaisin.

Tietoa saa vaikka Shangaysta, jota jaetaan lehtenä monissa baareissa. Verkkosivut ovat vain espanjaksi, mutta niistä pääsee selville hyvistä menopaikoista. Barcelonan virallinen alan sivusto on Visit Gay Barcelona

Teksti: Peter Forsberg
2018/02

Älä majoitu minne tahansa – Lue alue- ja hotellivinkit

Alue- ja hotellivinkeissä kerromme parhaista alueista hotellille tai muulle majapaikalle sijainnin ja palveluiden kannalta. Lisäksi esittelemme eri alueiden pidetyimpiä yöpymispaikkoja.

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti