Espanja – Lisää kiinnostavia paikkoja
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Rodos on yksi Kreikan suosituimmista lomakohteista, missä aurinko paistaa ja lämpöä piisaa. Rentoutuminen, auringonotto, shoppailu, herkuttelu ja arjesta irtautuminen ovat sen parasta antia. Lue lisää Rodoksesta
Hotelleja – Malaga
Linkit ovat hotellipalvelun mainoslinkkejä.
Booking.com
Ilmoitus
Tivoli World (CC License: Attribution 2.0 Generic)
Tivoli Worldin erikoisuus piilee siinä, että monet laitteet on suunniteltu polvenkorkuisille ja yleensäkin hyvin pienille lapsille.

Nähtävää ja koettavaa lapsille ja nuorille

Málagassa ja sen ympäristössä on muutama erityisen hyvä vierailupaikka perheille, joilla on mukana lapsia tai teinejä.

Málagan lisäksi Fuengirolassa ja Torremolinoksessa on vesipuistoja ja eläintarha, ja itse asiassa vain harva pääsiallisesti lapsille tai nuorille suunnattu vierailukohde on Málagan keskustassa. Perheiden on mahdollista siirtyä Torremolinokseen ja Fuengirolaan samalla paikallisjunalla kuin lentoasemallekin mennään, mutta joihinkin vierailupaikkoihin on ryhmille paras ratkaisu taksikyyti, joka Costa del Solilla on hinnaltaan kohtuullinen.

Aula del Mar – Akvaariomaailma ja merenkulkumuseo

Museo Alborania: Aula del Mar Malaga [kartalla] on matkustajasatamassa sijaitseva, vuonna 1990 avattu akvaariomaailma ja merenkulkumuseo, jossa lapsiperheet viihtyvät erityisen hyvin. Museo keskittyy Costa del Solin monipuolisen merenalaisen elämän tutkimiseen, ja sen akvaarioissa on paljon eksoottista nähtävää. Lasten suosikkeihin kuuluvat värikkäät kalat ja kasvit sekä merenkulkuun liittyvät näyttelytilat. Merenkulkumuseon erikoisuuksiin kuuluu uhanalaisten eläinten hoitopaikka, ja täällä lapset näkevät, kuinka loukkaantuneita mereneläviä hoivataan kuntoon.

Aula del Mar on avoinna ma–su klo 10.30–14 ja myös to–su klo 16.30–18.30 muulloin kuin kesäkuun alkupuolelta syyskuun alkupuolelle, jolloin se on avoinna ma–su klo 11–14 ja klo 17–20. Liput maksavat aikuisilta 7 euroa ja 4–17-vuotiailta 5 euroa.

Tivoli World

Kenties suosituin vierailukohde lapsiperheiden keskuudessa on Tivoli World [kartalla], joka on suurehko huvipuisto. Tivolin erikoisuus piilee siinä, että monet laitteet on suunniteltu polvenkorkuisille ja yleensäkin hyvin pienille lapsille. Siellä on ohjelmaa ja tekemistä myös varttuneemmille lapsille ja aikuisillekin, kuten flamencotanssiesityksiä ja muita tapahtumia.

Tivolin aukioloajat ovat sen verran sekavat ja vaihtuvat vuodenaikojen mukaan, että ne kannattaa katsoa verkkosivuilta ennen paikalle menemistä. Liput maksavat noin 8 euroa sekä lapsilta että aikuisilta. Paikalle pääsee omalla autolla A7-tietä pitkin tai kulkemalla Málagasta esimerkiksi Centro Alameda -asemalta C1-paikallisjunalla (Cercanias), josta vastaa Renfe ja joka on sama juna, joka kulkee lentoasemalle, Fuengirolaan ja Torremolinokseen. Perillä jäädään pois asemalla nimeltään Benalmádena-Arroyo de la Miel, joka sijaitsee 100 metrin päässä tivolista ja josta kannattaa poistua Arroyo de la Miel -uloskäynnistä.

Hiekkarannat

Málagassa on monta hyvää hiekkarantaa keskustassa tai aivan sen liepeillä. Keskustan lähin hiekkaranta eli Playa de la Malagueta [kartalla] aivan keskustassa on hyvä paikka lapsiperheille ainakin muina kuin kaikkein vilkkaimpina aikoina heinä–elokuussa. Se on miltei 3 kilometriä pitkä, ja sen alueella on kymmeniä leikkipuistoja ja kaikenlaista muuta täysin ilmaista lapsia ilahduttavaa ja viihdyttävää. Palvelut ovat kesäkaudella rannalla hyvät, ja täällä voi nähdä, tehdä ja syödä kaikenlaista. Ravintoloita, kahviloita ja kojuja riittää, ja laitteita vuokrataan, mutta se on hyvin vilkas ranta kesäkuukausina eikä kaikkien mieleen.

Niille, jotka haluavat enemmän omaa rauhaa kesälläkin, voidaan suositella Pedregalejon ja El Palon kaupunginosien rantoja, joille hurauttaa keskustasta nopeasti taksilla 10–15 eurolla tai bussilla numero 11, joka keskustassa kulkee Paseo del Parquen ohi. Hyvä ranta lapsiperheille tällä suunnalla on el Candado [kartalla], joka on kätevällä seudulla El Tintero -bussipysäkin lähellä. Tämä ranta on perinteisesti lapsiperheiden suosikki, ja sen lähistöllä on hyviä ruokapaikkoja, kuten El Tintero -ravintola, ja hyvät palvelut. El Candadon lisäksi muita rantoja tällä suunnalla on hyvä kokeilla koko perheen voimalla, ja ainakin kerran kannattaa lähteä Torremolinokseen tai jopa suomalaisten suosimaan Fuengirolaan saadakseen hyvän kuvan Costa del Solin mukavasta rantaelämästä.

Fuengirolan eläintarha

Málagassa ei ole omaa kunnollista eläintarhaa, mutta kolmen vartin junamatkan päässä sijaitseva Fuengirola, joka tunnetusti on "suomalaisten pääkaupunki Costa del Solilla", on tunnettu hyvästä Bioparc-eläintarhastaan [kartalla]. Paikalle pääsee helposti paikallisjunalla, ja liput maksavat vain vähän alle 2 euroa suuntaansa. Junia kulkee sen verran usein, että niiden aikatauluja ei tarvitse etukäteen erikseen tutkiskella, mutta eläintarha on vilkkaampi viikonloppuisin ja kesäiltapäivisin kuin muulloin.

Fuengirolan eläintarha on eläimiltään eksoottinen, ja niin lapset kuin aikuisetkin viihtyvät täällä tuntikaupalla katselemassa viihdyttäviä apinoita ja muita otuksia. Eläintarha sijaitsee vain muutaman minuutin kävelymatkan päässä Fuengirolan rautatieasemalta pitkin katua nimeltään Camilo José Cela. Ovet avataan joka päivä ja ympäri vuoden klo 10, mutta se menee kiinni eri vuodenaikoina eri aikoihin, klo 18–23. Sinne on korkeahko pääsymaksu, 20 euroa kaikilta 10-vuotiailta ja sitä vanhemmilta, mutta ryhmäalennukset tuovat alennuksia perheillekin.

Sealife (CC License: Attribution 2.0 Generic)
Hyvä vierailupaikka perheille on Sealife, jossa on jatkuvasti jotakin uutta, aina ihmeellisiä otuksia kuten tappajahaita, ja kaikenlaisia esityksiä.

Puerto Marina Benalmadena

Hyvä vierailupaikka perheille on Benalmadenan satama eli Puerto Marina [kartalla], jossa nimensä mukaisesti on huvipursisatama, ja siellä on myös paljon muuta. Siellä voi ottaa osaa veneretkille, vierailla parissakin eri mielenkiintoisessa, perheille suunnatussa vierailupaikassa ja siellä on myös suuri ostoskeskus ja paljon ruokapaikkoja. Paikalle pääsee samalla C1-junalla kuin Fuengirolaankin mennään, ja valittavana on parikin eri pysäkkiä, joista El Pinillo on vähän lähempänä.

Hyvä vierailupaikka perheille on Sealife, johon lippuja saa verkkosivujen kautta edullisemmin kuin paikan päältä. Siellä on jatkuvasti jotakin uutta, aina ihmeellisiä otuksia kuten tappajahaita, ja siellä on kaikenlaisia esityksiä ja mereneläviä voi syöttääkin. Akvaariomaailma on avoinna ma–pe klo 10–18 ja la–su klo 10–20.

Benalmadenassa on toinenkin lapsiperheitä kiinnostava vierailupaikka eli Selwo Marina Delfinarium [kartalla]. Tämä Paloma-puiston vieressä oleva paikka on hintava mutta hyvin valloittava paikka nähdä delfiinejä temppuja tekemässä, nähdä pingviinejä ja muita kylmien seutujen asukkaita iglujen keskellä ja täällä on myös hylkeitä, mursuja, kasapäin lintuja ja kaikenlaista muuta, mukavassa ympyränmuotoisessa puistossa. Liput saa edullisimmin verkkosivujen kautta, ja delfinaario on avoinna eri vuodenaikoina eri tavoin, joten ajat on välttämätöntä katsoa ennen paikalle lähtemistä. Lähin asema on sama kuin Tivoli Worldinkin, ja tänne pääsee myös busseilla L1, L2, 110 ja 120 Torremolinoksesta ja Fuengirolasta.

Teksti: Peter Forsberg
Kuvat: Terry Whalebone /Flickr, big-ashb /Flickr
Tarkistettu ja uudistettu: 2016/06

Älä majoitu minne tahansa – Lue alue- ja hotellivinkit

Alue- ja hotellivinkeissä kerromme parhaista alueista hotellille tai muulle majapaikalle sijainnin ja palveluiden kannalta. Lisäksi esittelemme eri alueiden pidetyimpiä yöpymispaikkoja.

Lukijoiden kommentteja

Kiitos hyvistä tiedoista! /Lea

Lisäisin kohdelistaan Puerto Marina Benalmadena:n. Siellähän on akvaario, jossa on aikuisellekin nähtävää, ilmaiseksikin voi syöttää kaloja satama-altaassa jos on leipää mukana. Huoltoa ajatellen inva- ja tavalliset vessat ovat samassa rakennuksessa kuin Open Cor (joka puolestaan on enemmän avoinna kuin muut ruokakaupat). /Jussi
Vastaus: Kiitos hyvästä vinkistä.

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti