Espanja – Lisää kiinnostavia paikkoja
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Kevät herättää monissa kaipuun matkustamiseen. Tässä tekstissä tarkastelemme vaihtoehtoja kevätmatkakohteille ja tarjoamme ideoita lomalle, joka on sekä lämmin että kohtuuhintainen. Lue, minne keväällä kannattaa matkustaa
Hotelleja – Alicante
Linkit ovat hotellipalvelun mainoslinkkejä.
Booking.com
Ilmoitus
Lapsi pulahtaa veteen
Jos mielii korkeatasoiseen teema- tai vesipuistoon, on Alicantesta reilun tunnin päässä sijaitsevan Benidormin ympäristössä kaikkein eniten mahdollisuuksia sellaiseen.

Nähtävää ja koettavaa lapsille ja nuorille

Alicante on suureksi kaupungiksi varsin hyvä lomakohde perheille, joilla on pieniäkin lapsia, eikä se ole yhtä suuri ja hektinen kaupunki kuin esimerkiksi Barcelona ja Málaga.

Sen kaupunkiranta on muina aikoina kuin keskikesän aikana hyvä paikka perheille, mutta heinä-elokuussa se on hyvin vilkas. Muut Alicanten ympäristön rannat soveltuvat nekin perheille, ja Alicantesta löytyy paljon mielenkiintoista tekemistä eri-ikäisille lapsille ja nuorille. Satama-alue, linnakkeet ja niiden kukkulat ja vanhankaupungin kujat ovat kaikki mielenkiintoisia vierailupaikkoja.

Varsinaisia teemapuistoja ja muita lapsille suunnattuja vierailupaikkoja siellä on melko vähän, mutta esimerkiksi pakopelihuoneita on kaupungin keskustassa. Teema- ja vesipuistoja Alicantessa ei ole, mutta niitä löytyy melkoinen määrä läheisen Benidormin ympäristöstä.

Parque el Palmeral

Paras puistoalue perheille on Alicanten keskustasta etelään ja merenrannalla sijaitseva Parque el Palmeral [kartalla]. Tämä suuri puistoalue on paikka, jossa on paljon leikkipuistoja, mahdollisuus soudella veneellä ja myös vesiputouksia. Se on hyvä paikka lähteä piknikille, ja siellä on myös ruokia ja juomia myyvä kioski. Heinä- ja elokuussa siellä on sunnuntai-iltapäivisin teatteriesityksiä, ja kaikki siellä on ilmaista. Julkisilla tänne pääsee parhaiten bussilinjalla 01, jolla jäädään pois pysäkillä El Palmeral.

Escape Rooms – Pakopelihuoneet

Espace Room -huoneet eli suomeksi pakopelihuoneet ovat tulleet tunnetuiksi kaikkialla, ja tämä varsin uusi muotivillitys on tarjonnut korkeintaan 5 hengen ryhmille kuten perheille mahdollisuuden ratkoa yhdessä erilaisia tehtäviä. Tarkoitus on päästä ulos huoneesta, ja huoneita on erilaisia ja niillä on yleensä jokin mielenkiintoinen teema.

Alicantessa on monta erilaista pakopelihuonetta, ja niillä kaikilla on samantyyliset säännöt. Joukkueissa saa yleensä olla korkeintaan 2–5 pelaajaa, eikä joukkueeseen missään nimessä saa ottaa mukaan useampaa kuin viittä osallistujaa. Peli on periaatteessa kokonaisuudessaan tehty yli 16-vuotiaille mutta siihen voivat ainakin osin osallistua yli 8-vuotiaat. Kussakin joukkueessa tulee olla yksi yli 18-vuotias, ja ilmoittautuminen tehdään etukäteen verkkosivujen kautta. Maksimikesto pakopelihuoneesta poispääsemiselle on yksi tunti, ja normaali hinta Alicantessa yhdelle ryhmälle on 50 euroa. Läheskään kaikilla pelipaikoilla ei ole maksupäätteitä, joten joskus maksu tapahtuu paikan päällä käteisellä.

X-Door (Calle Duque de Zaragoza) [kartalla], joka sijaitsee hyvällä paikalla lähellä kauppahallia, on saanut paljon hyvää palautetta. Tämä vuonna 2014 Valenciassa kehitetty pakohuonepeli on noussut suosituksi monissa kaupungeissa, eikä tällaista tule muissa maissa vastaan.

Xcapate (Calle Canónigo Manuel Penalva 5) [kartalla] sijaitsee aivan Marq - Castillo -aseman vieressä, ja sen voi maksaa etukäteen luottokortilla.

Alicantessa pakopelihuoneet ovat yleisiä ja suosittuja, ja jos haluaa katsella muitakin, listaa TripAdvisor niitä.

Benidormin vesi- ja teemapuistot

Jos mielii korkeatasoiseen teema- tai vesipuistoon, on Alicantesta reilun tunnin päässä sijaitsevan Benidormin ympäristössä kaikkein eniten mahdollisuuksia sellaiseen. Benidormiin pääsee noin 70 minuutissa ja edullisesti raitiovaunulla, jonka linja numero 1 kulkee Alicanten keskustan läpi maan alla ja joka rannikkoa pitkin suuntaa Benidormiin ja Denimiin asti.

Benidorm on hyvä vierailupaikka perheille muulloin kuin heinä- ja elokuussa, jolloin se on äänekäs ja täysin K18-henkinen bailupaikka. Teema- ja vesipuistot eivät kuitenkaan sijaitse aivan keskustassa, eikä raitiovaunuasema ole aivan ytimessä tai lähellä rantaa, joten jos sinne heinäkuussa hurauttaa raitiovaunulla ja menee sieltä taksilla teemapuistolle, ei bilettäjiä välttämättä tule edes vastaan.

Benidormissa on useita huomionarvoisia vesi- ja teemapuistoja, joiden joukossa on vesipuistoja, eläinmaailmoja ja seikkailupuistoja. Niiden lisäksi myös muualla Costa Blancan alueella on vastaavanlaisia vierailupaikkoja, kuten Torreviejan vesipuisto. Vesipuistot ovat espanjalaiseen tyyliin avoinna vain kesällä, parhaiten toukokuulta syyskuulle, ja osa teemapuistoista on avoinna vain maaliskuulta lokakuulle.

Aqua Natura ja Terra Natura [kartalla], ja niiden yhteydessä on myös hotelli, jos oikein haluaa uppoutua vesipuiston ja eläintarhan maailmoihin. Ne ovat erillisiä vierailupaikkoja, ja vesipuisto on avoinna vain kesällä ja eläintarha on avoinna ympäri vuoden. Ne eivät ole mitään kaikkein edullisimpia vierailupaikkoja, ja lastenliput maksavat lähes yhtä paljon kuin aikuistenkin, mutta on myös perhelippuja ja alennuksia saa eläintarhaan talvikauden aikana. Kumpikin puisto on paikka, jossa voi viihtyä koko päivän, mutta samana päivänä kummassakin puistossa on aika hektistä vierailla. Paikalle voi tulla Benidormista bussilinjalla 1, ja puistojen yhteydessä on taksitolppa.

Aqualandia [kartalla] on merkittävä vesipuisto siinä mielessä, että se oli koko Espanjan ensimmäinen vesipuisto. Se on hyvä kaiken ikäisille, ja siellä on kolme erilaista reittiä, joiden joukosta löytyy jokaiselle sopiva. Tämä on paikka, jossa voi olla koko päivän, ja karttaa tutkimalla näkee mitä kaikkea puistossa on. Puiston vieressä on eläintarha eli Mundomar, joka ei sekään ole avoinna kuin kesäisin maaliskuun puolivälin paikkeilta lokakuulle. Täällä on erilaisia esityksiä ja muuta viihdyttävää, ja tänne pääsee ilmaisella bussikyydillä, joka kesäisin tulee tänne Benidormin juna-asemalta. Kyyti on ilmainen niille, jotka jo Alicantessa ostavat rautatielippunsa perille eli kannattaa ostaa edestakainen lippu välille Alicante–Aqualandia.

Lisätietoa

Spain Holiday esittelee Alicanten ympäristön 10 parasta teemapuistoa

Alicanten turistisivut esittelevät hyviä vierailupaikkoja kaupungin keskustassa

Teksti: Peter Forsberg
2016/11

Älä majoitu minne tahansa – Lue alue- ja hotellivinkit

Alue- ja hotellivinkeissä kerromme parhaista alueista hotellille tai muulle majapaikalle sijainnin ja palveluiden kannalta. Lisäksi esittelemme eri alueiden pidetyimpiä yöpymispaikkoja.

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti