Espanja – Lisää kiinnostavia paikkoja
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Kevät herättää monissa kaipuun matkustamiseen. Tässä tekstissä tarkastelemme vaihtoehtoja kevätmatkakohteille ja tarjoamme ideoita lomalle, joka on sekä lämmin että kohtuuhintainen. Lue, minne keväällä kannattaa matkustaa
Hotelleja – Malaga
Linkit ovat hotellipalvelun mainoslinkkejä.
Booking.com
Ilmoitus
Maria Zambrano -asema
Paras tapa siirtyä nopeasti lentoasemalta Málagaan on paikallisjuna. Perillä voi nousta pois María Zambrano -asemalla, jonne saapuvat myös linja-autot lentoasemalta.

Saapuminen Málagaan ja siirtyminen lentoasemalta muualle alueelle

Málagan lähellä olevalta lentoasemalta voi parhaimmillaan alle vartissa siirtyä junalla Málagan ytimessä sijaitseville asemille. Niiltä tai niitä ennen olevilta pysäkeiltä ja asemilta voi siirtyä moneen eri paikkaan kävellen, mutta jos majapaikka ei ole lähellä pysäkkiä tai asemaa, voi hypätä taksiin, jonkalaisella lyhyen matkan tekeminen Málagassa on kohtuullisen hintaista. Jos matkan tekee mieluummin bussilla, jonkalaisella myös voi päästä johonkin Málagan ympäristöön, kulkee lentoasemalta niitäkin. Taksikyyti lentoasemalta muualle maksaa melko paljon, mutta niin halutessaan lentoasemalta voi siirtyä taksilla niin lähelle kuin kauaskin.

Málagan rautatie- ja linja-autoasemat ovat ytimessä, jonne saapuvat myös Fuengirolasta, Torremolinoksesta, Marbellasta ja muista lähistön lomapaikoista tulevat junat ja bussit.

Siirtyminen Málagan lentoasemalta keskustaan

Málagan lähin lentoasema on Aeropuerto de Málaga-Costa del Sol (AGP) [kartalla], joka on Espanjan kolmanneksi suurin, ja se sijaitsee lyhyen matkan päässä Torremolinoksesta. Málagaan sieltä pääsee linja-autolla tai rautateitse, mikä vie vain 12 minuuttia suuntaansa. Taksilla pääsee etenemään nopeasti minne tahansa Costa del Solin alueelle, mutta Málagaan taksikyyti maksaa noin kymmenen kertaa enemmän kuin kyyti julkisilla.

Junayhteys

Paikallisjunalinja C1 on paras tapa siirtyä nopeasti lentoasemalta paitsi Málagaan myös Torremolinokseen tai Fuengirolaan. Juna-asema on terminaali kolmen (T3) osana, ja sinne on helppo suunnistaa muiltakin terminaaleilta. Liput, jotka maksavat reilut kolme euroa Málagaan asti, ostetaan ennen junaan nousemista, ja niiden hinta vaihtelee sen mukaan, kuinka monella vyöhykkeellä matkustaa.

Matkaa kentältä Torremolinokseen on vain noin 10 minuuttia, ja junat kulkevat valtaosan ajasta 20 minuutin välein. Málagassa voi nousta pois María Zambrano -asemalla [kartalla] kaupungin uudella puolella tai sitten Centro Alameda -asemalla [kartalla], joka on lähempänä vanhaakaupunkia. Alameda on paras pysäkki niille, jotka haluavat majapaikalleen vanhankaupungin ympäristöön.

Junayhteydestä on jonkin verran tietoa lentoaseman sivuilla

Linja-autoyhteys

Jos joku ei jostain syystä halua käyttää huippuluokan paikallisjunia kentältä keskustaan matkaamiseen, voi T3-terminaalista myös nousta busseihin, joista Express Line kulkee Málagan bussiasemalle, joka on päärautatieaseman yhteydessä, ja busseja on myös Marbellaan, Esteponaan ja Nerjaan. Lippu Málagaan maksaa neljä euroa matkatavarat mukaan lukien, ja Marbellaan hintaa tulee noin tuplasti enemmän.

Linja-autoista on jonkin verran lisää tietoa lentoaseman sivuilla.

Lentoasemalta kulkevat myös bussiyhtiö Alsan autot, joilla voi siirtyä muihin kaupunkeihin, kuten Sevillaan.

Taksilla lentoasemalta Málagaan

Taksilla voi hurauttaa keskustaan tai muualle Costa del Solin alueelle lähes yhtä nopeasti kuin julkisilla, mutta hintaa tulee melkoisesti enemmän. Taksit odottavat T3:n eli kolmosterminaalin ulkopuolella, ja edullisimmillaan matka maksaa reilut 20 euroa suuntaansa. Lentoasemalla taksiin nousevan tai sinne taksilla matkustavan on maksettava 5,50 euron hintainen lisämaksu, ja lisämaksua tulee myös öisin matkustamisesta.

Yksi yleinen yhtiö on Taxi Union, jonka sivuilla on mahdollisuus tilata taksi ja myös ladata puhelimelle tai tabletille sovellus. Tämä on lähinnä oleellista lentoasemalle palattaessa, sillä sieltä muualle taksilla haluavan ei ole välttämätöntä tilata sellaista etukäteen.

Taksikyydeistä on jonkin verran asiaa myös lentoaseman sivuilla.

Autonvuokraus lentoasemalla

Lentoasemalla on autovuokraamoita, mutta paras tapa varmistaa auton saanti on se, että sellaisen tilaa etukäteen. Autovuokraamoja on paitsi T3-terminaalissa, mistä bussi, juna ja taksit lähtevät, myös T2-terminaalissa. Auton voi vuokrata käyttämällä lentoaseman verkkosivuja ja klikkaamalla haluamansa vuokraamon nimeä.

Kaukojunalla tai linja-autolla Málagaan

Rautateitse tai linja-autolla muualta Espanjasta tai Portugalista saapuva voi jäädä pois María Zambrano -asemalla [kartalla], jolle myös junat ja linja-autot lentoasemalta, Torremolinoksesta, Fuengirolasta ja Marbellasta saapuvat. Sieltä on lyhyt kävelymatka moneen paikkaan, mutta vanhaankaupunkiin ja lähelle linnaketta sieltä on sen verran matkaa, että taksi tai julkisiin turvautuminen on ainakin matkalaukkujen kanssa monelle tarpeen. Jos majapaikka on vanhassakaupungissa, on Centro Alameda [kartalla] parempi asema jäädä pois.

Rautatieasemalla on säilytyslokeroita, joihin voi jättää matkatavaroita, ja niihin päästäkseen pitää laukut läpivalaista ja passi tai henkilökortti on hyvä olla käsillä.

Teksti ja kuvat: Peter Forsberg
2022/12

Älä majoitu minne tahansa – Lue alue- ja hotellivinkit

Alue- ja hotellivinkeissä kerromme parhaista alueista hotellille tai muulle majapaikalle sijainnin ja palveluiden kannalta. Lisäksi esittelemme eri alueiden pidetyimpiä yöpymispaikkoja.

Lukijoiden kommentteja

Kentältä saa auton 16-20€ / päivä, että kannattaa katsoa mistä vuokraa. /Peetu

Kentältä saa auton jopa alle kympin/päivä. Muistaakseni 66€/vko oli halvin joka tuli vastaan. Kannattaa kyllä varata etukäteen. /Opa

Kentältä Renault Megane, RECORD-niminen vuokraamo, 5 päivää, 54,34 euro. Haet tankki täynnä ja palautat tankki tyhjänä. Tämä on halpa. /Yari

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti