Espanja – Lisää kiinnostavia paikkoja
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Rodos on yksi Kreikan suosituimmista lomakohteista, missä aurinko paistaa ja lämpöä piisaa. Rentoutuminen, auringonotto, shoppailu, herkuttelu ja arjesta irtautuminen ovat sen parasta antia. Lue lisää Rodoksesta
Hotelleja – Malaga
Linkit ovat hotellipalvelun mainoslinkkejä.
Booking.com
Ilmoitus
Teatro Cervantes
Teatro Cervantes (Calle Ramos Martin) on monipuolinen paikka seurata tanssia, oopperaa ja musikaaleja lähellä Plaza de la Merced -aukiota.
Kuva: Peter Forsberg

Kulttuuri, tapahtumat ja yöelämä

Tällä sivulla kerrotaan, minkälaisia kulttuuria, konsertteja ja tapahtumia Málagassa on odotettavissa, missä suosituimmat tapahtumien pitopaikat ovat ja miten lippuja voi hankkia. Lisäksi luodaan katsaus kaupungin miellyttävään yöelämään.

Klassinen musiikki, ooppera ja baletti

Málagassa on mahdollista seurata klassista musiikkia, oopperaa ja satunnaisesti muutakin korkeakulttuuria niin ulko- kuin sisätiloissakin. Málagan oma orkesteri soittaa sunnuntaisin klo 12.00 Paseo de Parque -bulevardin varrella olevan Parque el Malaga -puiston [kartalla] lavalla klassista musiikkia.

Teatro Cervantes (Calle Ramos Marin) [kartalla] on monipuolinen paikka seurata tanssia, oopperaa ja musikaaleja lähellä Plaza de la Merced -aukiota. Siellä on myös esityksiä lapsille, filharmoniaorkesterin esityksiä ja vuotuisia festivaaleja, joista kesäkuussa pidettävät tangofestivaalit ovat suurimman huomion arvoiset.

Teatro Echegaray (Calle Echegaray 6) [kartalla] lähellä tuomiokirkkoa on myös erittäin monipuolinen kulttuuritalo, jossa muun ohella on erityisiä esityksiä lapsille.

What Malaga kertoo Málagan konserteista ja klassisen musiikin tapahtumista

Rock, pop, jazz ja viihde

Clarence Jazz Club (Calle Cañón 5) [kartalla] tuomiokirkon vieressä on ke–la hyvä paikka seurata jatsia, bluesia ja muuta rytmimusiikkia.

Málagassa pidetään marraskuussa jazzfestivaalit, joista kuten muistakin keikkapaikoista ja tapahtumista kertoo Guide to Malaga

Rock- ja pop-musiikkia kuulee Málagan baareissa ympäri vuoden, ja ZZ Pub (Calle Tejon y Rodriguez 6 ) [kartalla] on varsin aktiivinen live-musiikkipaikka. Malaga.com kertoo lisää keikkapaikoista.

Urheilu – jalka- ja koripallo

Málagassa voi seurata korkeatasoista urheilua, ja sen jalkapallo- ja koripallojoukkueet pelaavat huippuotteluita.

Málaga CF pelaa La Rosaleda -stadionilla [kartalla]. Joukkue on viime vuosina pelannut ykköstasolla eli La Ligassa, ja sarjaa pelataan elokuun loppupuolelta toukokuun puoliväliin. Stadion sijaitsee keskustan ulkopuolella, ja sinne pääsee hyvin taksilla tai bussilla numero 15 (pysäkki ”Campo de Futbol”).

Baloncesto Málaga on kovatasoinen koripallojoukkue, joka pelaa sekä Espanjan Liga ACB:ssä (Liga Endesa) että Euroleaguessa. Joukkue pelaa Palacio de Deportes José María Martín Carpena -areenalla [kartalla], jolle pääsee metrolinjalla L2.

Elokuvat

Málagassa ja muuallakin Costa del Solilla on erilaisia elokuvateattereita, jotka tarjoavat paljon viihteellisiä ja joskus vähän tasokkaampiakin elokuvia. Kannattaa aina varmistaa, että elokuvat esitetään alkuperäiskielisinä tai englanniksi tekstitettynä, sillä dubbaaminen on Espanjassa valitettavan yleistä.

Cine Sur toimii etelässä, ja sillä on 2 teatteria Málagassa ja yksi Fuengirolassa. Málagassa on useita muitakin elokuvateattereita, joista Andalucia.com antaa tietoa.

Muut tapahtumat

Málagassa tapahtuu kaikenlaista ympäri vuoden, ja keskeinen paikka seurata tapahtumia on Plaza de la Constitución -aukio [kartalla], jolle usean kerran vuodessa tuodaan lava ja tuoleja värikkäitä esityksiä varten. Niitä on luvassa etenkin laskiaisen ja pääsiäisen aikaan, mutta myös muulloin. Laskiaiskarnevaalit 40 vuorokautta ennen pääsiäistä, yleensä helmikuun aikana, ovat suuri tapaus Málagassa, ja tällöin on luvassa monen päivän ajan kulkueita ja yleistä ilonpitoa.

Feria de Malaga (CC License: Attribution-ShareAlike 2.0)
Málagan merkkitapahtumiin kuuluu elokuussa pidettävä Feria de Málaga. Se on flamencon ja sherryn kyllästämä juhla, jonkalaisia on kautta Espanjan.

Pääsiäinen pidetään vilkkaampaan matkustusaikaan kuin laskiainen, ja tällöin Málagassa on erikoistilaisuuksia eikä sinne ole nousevien hintojen, yleisen tungoksen ja juhlapyhien takia silloin kovin hyvä matkustaa.

Málagan merkkitapahtumiin kuuluu elokuussa pidettävä Feria de Málaga. Se on flamencon ja sherryn kyllästämä juhla, jonkalaisia on kautta Espanjan. Tämä on kaikin tavoin kuuma ja kiireinen ajankohta vierailla Málagassa.

Lokakuussa vietetään koko kuun joka vuosi Pablo Picasson syntymäpäiviä, ja kaupungissa on muitakin tapahtumia, joista osa on kirkollisia. Näistä kertoo Andalucia.com.

Kaikki Málagan tapahtumat

Visit Costa del Sol kertoo kaikista alueen tapahtumista

Málagan yöelämä

Málaga on eläväinen yöelämän keskus, jossa voi kesät talvet vaihtaa iltana kuin iltana miellyttävästi vapaalle. Paikalliset eivät ole kovia juomaan itseään humalaan mutta lipittelevät mielellään baareissa olutta tai viiniä, ja niinpä baareja on ympäri kaupungin.

Vanhakaupunki eli centro historico on pääpaikka juhlimiselle etenkin talvisaikaan, ja täällä Plaza de la Constituciónin ja Plaza de la Merced -aukion välinen maasto ja etenkin Calle Granada [kartalla] ovat helppoja paikkoja löytää mieleinen illanviettopaikka. Olutta on mukava ryystää tapasten kanssa juuri Calle Granadan ja sen sivukatujen varrella, ja Plaza de la Merced -aukion [kartalla] terassit ovat ympäri vuoden hyviä drinkille mihin aikaan päivästä tai illasta tahansa. Yöelämää on normaalia enemmän keskustassa myös Plaza de Uncibayn [kartalla] laitamilla ja Plaza de la Mercedin ohittavalla Calle Álamos -kadulla.

Taverna
Olutta on mukava ryystää tapasten kanssa juuri Calle Granadan ja sen sivukatujen varrella.
Kuva: Peter Forsberg

Keskustan lähellä Malaguetan kaupunginosa [kartalla] härkätaisteluareenan ja rannan välimaastossa on paikka, jossa on paljon baareja ja ravintoloita. Itse Playa de la Malagueta on huhtikuusta marraskuuhun eläväinen yöelämän keskus illan pimettyä, ja juhlia on koko rannalla, aina Pedregalejossa asti.

Keskustan ulkopuolella Pedregalejo on kesäaikaan ja ympäri vuoden viikonloppuisin hyvä juhlimispaikka, jossa keskustan tavoin voi syödä ja juoda myöhään. Sinne on puolen tunnin kävelymatka Malaguetan rannalta tai lyhyt pyräys busseilla 3, 11 ja 34 Paseo del Parque -puistobulevardin varrelta, ja numerot 3 ja 11 kulkevat El Paloon asti. Paras paikka löytää terassi on Paseo Marítimo el Pedregal [kartalla], jolla on paljon baareja, kahviloita ja ravintoloita. Pedregalejon kaupunginosassa suuri osa diskoista ja myöhään avoinna olevista baareista sijaitsee pari korttelia ylöspäin rannalta.

Lisää menopaikkoja on El Palossa [kartalla], jonne pääsee bussilla 3 ja 11, ja El Palon pääpaikoille haluavien kannattaa jäädä pois pysäkillä "El Tintero". El Palossa on paljon edullisia ruokapaikkoja ja hyviä diskoja juuri Tintero-pysäkin lähettyvillä, mutta sinne kannattaa suunnata muulloin kuin kesä–syyskuussa vain viikonloppuisin, ja joulu–helmikuussa on siellä viikonloppuisinkin usein hiljaista.

What Malaga -sivustolla on lisätietoa Málagan yöelämästä.

Seksuaaliset vähemmistöt – homot ja lesbot

Málaga on vapaamielinen kaupunki, joka ottaa erilaiset ihmiset avosylin vastaan. Homot ja lesbot viihtyvät siellä kuin kotonaan, ja kaupungissa on paljon alan hotelleja, baareja ja muita vierailupaikkoja. Viikonloppuisin meininki siirtyy pääosin Torremolinokseen, joka ainakin kesäisin on alan bilehileille paras oleskelupaikka.

Plaza de la Merced on kenelle tahansa hyvä paikka lähteä ryypylle, ja siellä esimerkiksi El Carmen numerossa 21 on hyvä vierailupaikka homoille ja myös numerossa 21 oleva Bruselas on alan paikkoja.

Lisätietoa: Travel Gay Europe kertoo Málagasta

Teksti: Peter Forsberg
Kuvat: Peter Forsberg, Antonio /Flickr
Tarkistettu ja uudistettu: 2016/06

Älä majoitu minne tahansa – Lue alue- ja hotellivinkit

Alue- ja hotellivinkeissä kerromme parhaista alueista hotellille tai muulle majapaikalle sijainnin ja palveluiden kannalta. Lisäksi esittelemme eri alueiden pidetyimpiä yöpymispaikkoja.

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti