Kanaria – Lisää kiinnostavia paikkoja
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Kevät herättää monissa kaipuun matkustamiseen. Tässä tekstissä tarkastelemme vaihtoehtoja kevätmatkakohteille ja tarjoamme ideoita lomalle, joka on sekä lämmin että kohtuuhintainen. Lue, minne keväällä kannattaa matkustaa
Ilmoitus
Playa de las Canteras, Las Palmas
Suosituin matkustusaika niin suomalaisten kuin muidenkin pohjoiseurooppalaisten keskuudessa on aika joulukuun alkupuolelta pääsiäiseen.

Gran Canaria: Matkat, majoittuminen ja liikkuminen

Matkat ja matkustaminen Suomesta Gran Canarialle

Monet matkatoimistot ovat jo vuosikymmeniä järjestäneet matkoja Kanariansaarille, ja Gran Canaria on alusta lähtien ollut rantalomalle talvisaikaan mielivien suosikkikohde. Yhden ja kahden viikon matkat ovat suosituimpia, mutta on myös niitä, jotka viettävät Kanarialla pidempään, kuukauden tai parikin, ja tässä tapauksessa omatoimisesti järjestetty matka on parempi. Omatoimimatka on myös parempi niille, jotka haluavat kenties yöpyä sekä Las Palmasissa että jossakin muualla saarella, tai kenties viettää aikaa jollakin toisella Kanariansaarella, kuten Teneriffalla, jonne on Gran Canarialta suhteellisen helppo siirtyä.

Suosituin matkustusaika niin suomalaisten kuin muidenkin pohjoiseurooppalaisten keskuudessa on aika joulukuun alkupuolelta pääsiäiseen. Kalleinta aikaa matkustaa saarille pakettimatkalle ovat koulujen lomat eli joululoma, hiihtoloma ja pääsiäisviikko, joka maaliskuulle sattuessaan voi olla hyvinkin suosittu aika matkustaa Gran Canarialle. Paras aika matkustaa minne tahansa Kanarialle on marraskuun alusta aina maaliskuun loppuun, jolloin muu Eurooppa Etelä-Espanjaa myöten hytisee kylmästä.

Pakettimatkat maksavat alkaen 400–1000 euroa per viikko riippuen siitä missäpäin saarta ja kuinka hienossa hotellissa yöpyy. Kalleimpia paikkoja hotelleiltaan ovat Puerto de Mogán ja Meloneras ja edullisimpiin kuuluu Playa del Inglés. Matkoja tehdään nykyään lokakuulta mutta parhaiten marraskuulta eteenpäin aina maalis- tai huhtikuulle.

Omatoimimatkailijalle samat kiireisimmät matkustusajat ovat niin lentojen kuin hotellienkin puolesta kalleimpia. Omatoimimatkailijan on hyvä vältellä etenkin vuoden loppua ja -alkua, hiihtolomaviikkoja eli helmikuun kahta viimeistä viikkoa, jolloin lennot ovat kalliimpia kuin yleensä ja hinta-laatusuhteeltaan parhaita hotelleja on vaikea saada muuten kuin varaamalla kuukausia etukäteen.

Suomesta on melko helppo talvikaudella eli lokakuulta huhtikuulle lentää Gran Canarian lentoasemalle, joka on saaren keskiosissa, suurin piirtein samanlaisen matkan päässä Las Palmasista ja Maspalomasista. Sinne lentävät monet suurimmat lentoyhtiöt, ja suurimmat matkatoimistot tekevät sen kaikille tunnetuille rantapaikoille matkoja, joilla yleensä lennot ovat suoria.

Tietoa siitä miten Suomesta voi matkustaa omatoimisesti tai pakettimatkalle Gran Canarian saarelle saa Pienestä matkaoppaasta.

Majoittuminen Gran Canarialla

Gran Canarialla on valtava määrä pakettimatkailijoille suunnattuja hotelleja, joihin on omatoimisesti hankala majoittua. Niitä on eniten sellaisissa kohteissa kuin Playa del Inglésissä ja Puerto Ricossa.

Omatoimimatkailijalle hotelleja ja muita majoitusmahdollisuuksia on eniten Las Palmasissa, missä on kaikenlaisia majoitusmahdollisuuksia hotelleista hosteleihin ja asuntoihin. Muualla omatoimimatkailijan voi olla vaikea löytää hinta-laatusuhteeltaan hyviä majapaikkoja, mutta niitä kyllä on tarjolla jonkin verran. Playa del Inglésissä ja Maspalomasissa on jonkin verran hotelleja omatoimimatkailijoille. Silti useimmiten on helpompaa ja edullisempaa yöpyä Las Palmasissa ja käydä sieltä etelärannikon kohteissa.

Puerto de Mogánissa ja muualla saaren eteläosissa on hosteleja jonkin verran, mutta eniten niitä on Las Palmasissa. Gran Canarialla omatoimimatkailijoille on kaikkialla maataloja ja muita vastaavia majoitusmahdollisuuksia, joista on tulossa entistä suositumpia.

Gran Canarialla on ilmaisia leirintäalueita, joista ei helposti löydy tietoa internetistä. Telttailemaan aikovan on anottava lupaa ainakin 10 vuorokautta ennen teltan pystyttämistä, ja ilman lupaa kiinnijäävä joutuu maksamaan 100 euron sakon. Telttailusta on hankala saada tietoakaan nykyään, mutta sitä on jonkin verran Gran Canaria infossa.

Jos Gran Canarian koko saarelta haluaa katsella majapaikkoja, voi sen tehdä Booking.comissa, jolloin voi esimerkiksi löytää saaren kaikkein edullisimpia majapaikkoja.

Bussi ja taksi
Gran Canarialla liikutaan eniten bussilla paikkakunnalta toiselle, ja jotkut myös siirtyvät siellä taksilla pitkiäkin matkoja.

Liikkuminen Gran Canarialla

Gran Canarialla liikutaan eniten bussilla paikkakunnalta toiselle, ja jotkut myös siirtyvät siellä taksilla pitkiäkin matkoja.

Linja-auto

Bussilla liikkuminen on jatkuvien yhteyksien ja kohtuuhintaisten lippujen takia mukavaa, mutta taksimatkat maksavat paljon enemmän. Myös Las Palmasissa voi siirtyä paikasta toiseen bussilla, ja etenkin sen pohjois- ja eteläosien välillä on tapana liikkua tämä noin vartin matka bussilla. Myös esimerkiksi Maspalomasin majakalta voi siirtyä vaikka Yumbo-keskuksen luo bussilla.

Las Palmasissa on kaksi bussiasemaa, joista San Telmo [kartalla] on se, josta pääsee vaivattomimmin eri puolille Gran Canariaa. Kaupungin pohjoisosissa lähellä satamaa ja hiekkarantoja sijaitseva Santa Catalinan bussiasema [kartalla] on paikka, josta pääsee vain parilla bussilinjalla suoraan saaren eteläosiin. Sellainen on esimerkiksi linja 8, joka on kätevä niille, jotka lomailevat Maspalomasissa tai Playa del Inglésissä ja haluavat tutustumaan Las Palmasin pitkään rantaan ja sen lähellä oleviin kortteleihin, joissa on hyvät ruoka- ja ostospaikat. Toinen mielenkiintoinen Las Palmasin ja Maspalomasin välillä kulkeva bussi on linja 50, joka on äärimmäisen nopea ja joka ei edes pysähdy Playa del Inglésissä tai lentoasemalla. Kätevä mutta hidas linja on lentoaseman kautta kiertävä linja 1, joka kulkee Las Palmasin San Telmosta lentoaseman, Playa del Inglésin, Maspalomasin, ja Puerto Ricon kautta Puerto de Mogániin.

Busseista vastaa Global, jonka bussien reitit ovat nähtävissä sen sivuilla.

Liput saa busseista kuskilta pienellä käteisellä tai kortilla.

Taksi

Gran Canarialla voi hyvin siirtyä niin pitkiä kuin lyhyitäkin matkoja taksilla. Niiden käyttäminen on kohtuuhintaista, mutta sellaisella ajelu tulee harvoin kovin halvaksi.

Alkumaksu on muulloin kuin öisin ja sunnuntaisin vähän yli kolme euroa ja korkeampi taksa on noin kolme ja puoli euroa. Kilometri maksaa vuorokaudesta ja ajasta riippuen reilun euron, ja sekä lentoasemalle että satamaan menemisestä tulee vähän alle kahden euron lisämaksu. Tällaiset hinnat ovat kuitenkin vain kaupunkien sisällä, ja se, että matkustaa paikkakunnalta toiselle (intercity), maksaa per kilometri vain noin puolet siitä mitä kaupunkien sisällä matkustaminen maksaa. Näin ollen esimerkiksi noin 40 minuutin matka Playa del Inglésistä Las Palmasiin maksaa 60–70 euroa viikolla päiväsaikaan. Seikkaperäistä tietoa hinnoista ja lisämaksuista saa Villa Gran Canariasta.

Taksia ei tarvitse yleensä itse tilata paikalle vaan sellaiseen voi nousta kadulta tai sellaisen voi ravintolan tai hotellin kautta tilauttaa itselleen.

Jos haluaa enemmänkin tutkia Gran Canarian taksiyhtiöitä, voi niitä katsella TripAdvisorissa. Taksit voivat tehdä erilaisia kierroksia, ja sellainen voi olla kohtuullisen hintainen esimerkiksi neljälle hengelle.

Teksti ja kuvat: Peter Forsberg
2022/10

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti