Kanaria – Lisää kiinnostavia paikkoja
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Rodos on yksi Kreikan suosituimmista lomakohteista, missä aurinko paistaa ja lämpöä piisaa. Rentoutuminen, auringonotto, shoppailu, herkuttelu ja arjesta irtautuminen ovat sen parasta antia. Lue lisää Rodoksesta
Ilmoitus
Sukeltajat saavat ohjeita
Uimisen lisäksi sellaiset vesiurheilulajit ja -harrastukset kuin purjelautailu, lainelautailu ja sukellus ovat suosittua puuhaa Gran Canarialla.

Mitä Gran Canarialla voi tehdä ja harrastaa

Uiminen, vesiurheilu ja rantaelämä

Uiminen ja rannalla löhöily kuuluvat ympäri vuoden asiaan kaikkialla Gran Canarialla. Parhaat mahdollisuudet uimiselle ja hienohiekkaisella rannalla ruskettumiselle ovat saaren eteläosissa, missä Maspalomasin ympäristössä on hyvä viettää rantalomaa. Playa de Las Canteras Las Palmasissa on pitkä ja monipuolinen kaupunkiranta, mutta se on vilkas paikka viettää pelkkää rantalomaa, joskin sekin on täysin mahdollista.

Rannat ja uimavesi

Miltei kaikilla rantapaikoilla Gran Canarialla on oma rantansa, ja vilkkaiden rantojen lisäksi on hiljaisia rantoja ja rantoja nudisteillekin, joten tämän parempaa rantalomakohdetta ei olekaan. Uintia on hyvä harrastaa ympäri vuoden, sillä veden lämpötila pysyttelee 18–26 asteessa ja veden laatu on aina erinomainen. Meriveden lisäksi kaikkialla Gran Canarialla uima-altaat ovat yleisiä, ja kunnolla uimaan mielivien kannattaakin katsoa itselleen isolla uima-altaalla varustettu majapaikka.

Vesilajit: Laine- ja purjelautailu

Uimisen lisäksi sellaiset vesiurheilulajit ja -harrastukset kuin purjelautailu, lainelautailu ja sukellus ovat suosittua puuhaa Gran Canarialla.

Lainelautailijalle Las Palmasin syrjäinen Playa de Confital [kartalla] ja myös saaren pohjoisosissa sijaitseva Caleta el Arriban El Frontón ovat eräitä parhaita paikkoja. Muita surfauspaikkoja voi katsella Villa Gran Canariasta.

Purjelautailulle yksi oiva paikka on Pozo Izquierdon Playa Pozo [kartalla]. Se sijaitsee saaren keskiosissa, ja sinne on riittävän lyhyt matka sekä Maspalomasin tienoolta että Las Palmasista. Sieltä voi vuokrata laudan, ja Pozo Winds on yksi rannan vuokraus- ja opetuspisteistä. Purjelautailua voi harrastaa muissakin paikoissa, kuten Playa del Inglésin ympäristössä, ja lisää purjelautailupaikkoja voi katsella Gran Canariasta.

Sukellus ja valasristeilyt

Puerto de Mogán on paras paikka harrastaa sukellusta.

Gran Canarialla on mahdollista myös tarkkailla valaita, mitä varten voi nousta Puerto Ricossa veneen kyytiin.

Patikointi

Gran Canaria ei ole yhtä suosittu patikointipaikka kuin Teneriffa, mutta siellä on erinomaisia patikointireittejä etenkin Cruz de Tejedan maastossa sisämaassa.

Rambling Roger esittelee lisää hyviä patikointipaikkoja saarella.

Lisää patikointireittejä esimerkiksi Mogánissa ja Terrorissa on Gran Canaria -sivustolla

Pyöräily

Pyöräily on Gran Canarialla mukavaa muualla kuin Las Palmasin liikenteen keskellä. Las Palmasissa on kuitenkin paljon pyöräteitä, ja paras paikka pyöräillä maastossa on Maspalomasin ympäristö, joka melko mäettömänä on aloittelijoillekin sopiva paikka pyöräillä.

Yleistä tietoa pyöräilystä saarella ja reiteistä eri puolilla saarta saa Gran Canaria -sivustolta.

Jos haluaa lähteä pääasiallisesti pyöräilemään ja näin tutustumaan saaren tähän puoleen, on Cycle Gran Canaria hyvä sivusto.

Golf

Gran Canarialla on seitsemän ympäri vuoden avoinna olevaa golfkenttää, ja valtaosa niistä sijaitsee Las Palmasin lähistöllä, loput saaren lomakohteiden valloittamalla etelärannikolla. Kenttiä pidetään korkeatasoisina, ja ne pärjäävät vertailussa Manner-Espanjan kenttien kanssa. Olosuhteet ovat kuitenkin usein tuuliset, ja näin Gran Canarian kentät tarjoavat paljon haasteita. Erityisen hyvä golflomalle on lähteä Maspalomasiin, missä sekä Maspalomasissa että Meloneraksessa on golfkentät.

Gran Canaria -sivusto antaa enemmän tietoa golfaamisesta saarella.

Tennis

Tennistä Gran Canarialla on helppo pelata etenkin etelärannikolla, missä Maspalomasin ympäristössä on paljon hyviä kenttiä. Kenties paras tapa pelata usein ja vaivatta tennispelaajille on valita hotelli, jossa on omat kentät.

Jos haluaa osallistua tenniskursseille tai etsii pelikavereita, Las Palmasissa ja Playa del Inglésissa toimiva Tennis Gran Canaria on hyvä tuttavuus.

Muita harrastusmahdollisuuksia

Gran Canaria on loistava paikka harrastaa urheilua niin maalla kuin merelläkin. Kattavaa tietoa harrastusmahdollisuuksista saa Gran Canaria -sivuilta.

Las Palmas ilta-aikaan
Las Palmas on saaren ainoa suurkaupunki, ja se tarjoaakin oivat puitteet merelliselle kaupunkilomalle.

Kaupunkilomamahdollisuudet

Las Palmas on saaren ainoa suurkaupunki, ja se tarjoaakin oivat puitteet merelliselle kaupunkilomalle. Siellä on hyvät museot ja muut nähtävyydet. Ranta harrastusmahdollisuuksineen on Santa Catalinan kaupunginosassa keskustassa, ja Las Palmasista on lyhyt matka eri puolelle saarta bussilla tai vuokra-autolla.

Yöelämä, tapahtumat ja huvitukset

Parasta yöelämää on odotettavissa Las Palmasissa, missä Parque Santa Catalina -aukion tienoo on hyvä paikka vaihtaa vapaalle, samoin kuin kaupungin eteläpuolen Triana ja Vegueta. Muualla saarella Playa del Inglés ja Maspalomas lähipaikkoineen tarjoavat myös hyvää yöelämää. Jos haluaa yöpyä Maspalomasissa mutta viettää iltaa Las Palmasissa, kulkee pääkaupungin ja Maspalomasin väliä öisinkin linja-autoja.

Opas jatkuu seuraavalla sivulla >> Sivu 3: Matkat, majoittuminen ja liikkuminen


Teksti ja kuvat: Peter Forsberg
2022/10

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti