Turkki – Lisää kiinnostavia paikkoja
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Rauma on yksi Länsi-Suomen parhaista vierailupaikoista, ja sen ainutlaatuinen, Pohjoismaiden suurin vanha puutaloalue on kesäisin myös muualta Suomesta peräisin olevien matkailijoiden suosiossa. Rauman tärkeimmät alueet, niiden nähtävyydet ja majapaikat
koristekuva Suomen toiseksi vanhin kaupunki Porvoo on ympäri vuoden mutta etenkin keskikesällä ja -talvella Suomen kenties hienoin vierailupaikka Siellä on kansainvälistä tunnelmaa, jota ei muista Suomen pikkukaupungeista löydy. Porvoon tärkeimmät alueet, niiden nähtävyydet ja majapaikat
Ilmoitus
Ravintola Kusadasissa
Kusadasin keskustassa on valtava määrä ravintoloita, joista saa sekä kansainvälisiä ruokia että turkkilaisia ruokia.

Ravintolat, ostokset ja yöelämä Kusadasissa

Parhaat ravintolaseudut ja ruoat

Kusadasin keskustassa on valtava määrä ravintoloita, joista saa sekä kansainvälisiä ruokia että turkkilaisia ruokia. Pihvit, pastat, pitsat ja monet muut lomalaisille maistuvat ruoat ovat kaikkialla tarjolla aamusta yömyöhään ja muutamassa paikassa ympäri vuorokauden. Keskustassa on myös kaikkien tunnetuimpien kansainvälisten pikaruokaketjujen pisteet.

Turkkilaisia ruokia on entistä enemmän tarjolla kävelykeskustassa, mutta parhaiten niitä on tarjolla dolmus-aseman ympäristössä samoin kuin melko lähellä tätä, kuivuneen joen varrella olevan puistikon ympäristössä. Siellä esimerkiksi Ada ja Istanbul ovat turkkilaisten työntekijöiden suosimia ravintoloita, joissa on erittäin edulliset hinnat (alle 6–15 liiraa ateria). Muualla kaupungissa hinnat ovat huomattavasti kalliimpia.

Turkkilaisista ruoista kebabit ovat hyviä, mutta kannattaa syödä muitakin kuin kotimaasta tuttuja kebabeja. Tulinen adana on hyvä vaihtoehto, urfa on samantyylinen mutta ei tulinen, ja köfte on turkkilainen lihapulla. Näitä kaikkia on hyvä ottaa lautasellinen, jolloin mukaan tulee salaattia, leipää, riisiä ja ranskalaisia. Ruokajuomista turkkilaisin on ayran, jogurttipohjainen juoma, mutta Kusadasin ravintoloilla on yleensä anniskeluoikeudet ja niistä saa kaikenlaisia juomia.

Ostokset

Kusadasin kävelykeskustassa on valtava määrä erilaisia kauppoja, joskin siellä kuten vanhankaupungin vieressä olevassa basaarissa on vaikea tutkia tuotteita tai edes juuri katsella niitä ilman, että myyjät rientävät paikalle. Myyjät ovat lähes aina miehiä. He ovat kielitaitoisia, niin että englanti taittuu heiltä äidinkielen tavoin, ja he osaavat muitakin kieliä, suomeakin ainakin muutaman sanan. Kaleiçi-vanhakaupunki on tunnelmallisin ostospaikka, siellä on valtava määrä kauppoja ja sen satamaan johtavalla pääkadulla on paljon etenkin matto- ja jalokiviliikkeitä. Sen lähellä, aivan sataman vieressä, sijaitsee basaari, joka on rasittava ja kliseenomainen shoppailupaikka.

Myyntikojuja Saglic street -kadulla vanhassa kaupungissa
Vanhankaupungin vieressä olevassa basaarissa ei juuri ehdi edes katsella tuotteita ilman, että myyjät rientävät paikalle.

Kaikkea on kaupan Kusadasissa. Täältä saa kenkiä, vaatteita, elintarvikkeita, koruja, kelloja, elektroniikkaa ja paljon muutakin. Monet merkkituotteet ovat väärennöksiä, ja muutenkin lipevien myyjien kanssa kannattaa olla tarkkana. Tunnin matkan päässä sijaitseva Izmir on Kusadasia parempi paikka tehdä ostoksia.

Kusadasin keskustassa on liikkeitä, joista saa elintarvikkeita, mutta siellä on valintamyymälöitäkin. Hyvä valintamyymälä on niin sanotun taidekadun (art street) ja Planet Yucca -ravintolan takana, ja se on avoinna joka päivä klo 22 asti. Taidekatu on hyvä paikka tehdä käsityö- ja koruostoksia kojuista.

Kusadasissa on markkinoita tiistaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin, ja Selçukin markkinat lauantaisin ovat suosittu vierailupaikka.

Sökessä, noin 40 minuutin matkan päässä, on useita outlet-myymälöitä, joihin porukat voivat helpoiten siirtyä taksilla mutta joille pääsee dolmuksellakin. Ne tunnetaan nimellä Söke Shopping Outlets, ja niiden joukossa on muun muassa Adidaksen, Niken, Benettonin ja muutaman turkkilaisen brändin myymälöitä.

Yöelämä

Kusadasissa on hyvin eläväinen yöelämä, ja siellä voi ottaa ilon irti koska tahansa. Koko kävelykeskusta on täynnä baareja, joissa olut maksaa 7 liirasta ylöspäin, ja monet paikat mainostavat oluen hintaa näyttävästi. Pahamaineinen illanviettopaikka on baarikatu eli Barlar Sokak (engl. Bar street), joka on täynnä tatuointipaikkoja ja toinen toistaan äänekkäämpiä baareja, jotka heräilevät henkiin alkuillasta.

Juttu jatkuu seuraavalla sivulla >> Sivu 3: Perheet, lähistön nähtävyydet, liikkuminen ja matkat


Teksti ja kuvat: Peter Forsberg
2014/06

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti