Kanaria – Lisää kiinnostavia paikkoja
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Rodos on yksi Kreikan suosituimmista lomakohteista, missä aurinko paistaa ja lämpöä piisaa. Rentoutuminen, auringonotto, shoppailu, herkuttelu ja arjesta irtautuminen ovat sen parasta antia. Lue lisää Rodoksesta
Ilmoitus
Aeropuerto de Gran Canaria -lentokenttä (CC License: Attribution 2.0 Generic)
Aeropuerto de Gran Canaria sijaitsee saaren keskiosissa, ja sieltä bussilinja 66 kulkee Yumbo-keskuksen kautta kohti Maspalomasin majakkaa.

Playa del Inglésin-matkat ja hotellit

Matkat ja matkustaminen Playa del Inglésiin

Playa del Inglésiin voi lähteä omatoimisesti järjestetylle matkalle tai sinne voi lähteä matkatoimiston järjestämälle pakettimatkalle.

Joskus matkatoimistojen järjestämät matkat tulevat tällaisilla pienillä rantapaikoilla edullisemmiksi kuin omatoimimatkat, sillä valtaosa täälläpäin lomailevista saapuu paikalle pakettimatkalle.

Ongelmana Gran Canarialla ovat korkeat majapaikkojen hinnat omatoimimatkailijalle, ja sieltä on usein vaikea löytää kovin kohtuuhintaista majapaikkaa viikon tai kahden oleskelulle. Jos Gran Canarialla viihtyy kuukauden tai pidempään, saa sieltä kuukaudeksi asunnon samalla hinnalla kuin muutama päivä hotellihuoneessa maksaa.

Omatoimimatkat

Jos haluaa lähteä Playa del Inglésiin omatoimisesti järjestetylle matkalle, kannattaa ensin katsoa lennot ja sen jälkeen heti majapaikka. Varauksia kannattaa tehdä hyvissä ajoin etukäteen, etenkin jos kyseessä on loma-aikaan kuten joululomalla tai hiihtolomalla tehtävä matka.

Siitä miten Gran Canarian lentoasemalle voi Suomesta lentää voi lukea Pienestä Matkaoppaasta.

Pakettimatkat

Aurinkomatkat tekee matkoja eri puolille Gran Canarian saarta, ja niiden joukossa on matkoja Playa del Inglésiin. Lennot ovat suoria Finnairin lentoja, ja matkaan voi päästä viikoksi alle 600 eurolla. Playa del Inglés ja sen vieressä oleva Maspalomas ovat edullisempia etenkin hotelleiltaan kuin Puerto Rico tai Puerto del Mogán.

Tjäreborg järjestää matkoja Gran Canarialle, ja heillä on Playa del Inglésissa paljon hotelleja.

Linja-auto
Linja-autolla voi siirtyä lentoasemalta Playa del Inglésiin mutta myös Playa del Inglésistä päiväretkelle Las Palmasiin tai muualle saarelle.

Liikkuminen linja-autolla Gran Canarialla

Gran Canarian linja-autoista vastaa Global, jonka kyydissä voi siirtyä lentoasemalta Playa del Inglésiin mutta myös Playa del Inglésistä päiväretkelle Las Palmasiin tai muualle saarelle. Bussit liikkuvat varsin hyvin päiväsaikaan mutta muulloin vuoroja on vähän. Lipun bussiin saa käteisellä tai maksukortilla kuskilta bussista.

Lentoasemalta Playa del Inglésiin

Aeropuerto de Gran Canaria [kartalla] (LPA) sijaitsee saaren keskiosissa, ja sieltä bussilinja 66 kulkee Yumbo-keskuksen kautta kohti Maspalomasin majakkaa (Faro de Maspalomas). Kannattaa tutkia mikä on lähin majapaikan pysäkki, jotta ei joudu harhailemaan alueella tai turvautumaan taksiin.

Myös linja 1 kulkee Maspalomasin ja Playa del Inglésin kautta, ja myös se kulkee Yumbo-keskuksen ja majakan kautta. Lentoaseman bussipysäkin nimi on ”Aeropuerto Sur Express”.

Jos lentoasemalta mieluummin kulkee taksilla Playa del Inglésiin, mikä on bussimatkaan verrattuna melko hintavaa, on se helppoa. Tietoa taksimatkoista ja hinnoista saa lentoasemalta sivuilta.

Hotellit Playa del Inglésissä – majapaikan valitseminen

Jos lomalla haluaa viettää aikaa rannalla, kannattaa majapaikka valita joko läheltä Playa del Inglésin rantaa tai sitten läheltä Maspalomasin rantaa [kartalla]. Ne ovat yhteydessä toisiinsa, mutta välimatkat ovat pitkiä eikä jatkuva ravaaminen rannan ja majapaikan välillä ole lainkaan mukavaa.

Hotelli Play del Inglesissä
Playa del Inglésin rannan kaikkein kätevin alue on lähellä linja-autoasemaa, jonne voi saapua suoraan lentoasemalta.

Playa del Inglésin rannan kaikkein kätevin alue on lähellä linja-autoasemaa [kartalla], jonne voi saapua suoraan lentoasemalta ja jonka vieressä on Hotel Parque Tropical. Koko siitä etelään kulkeva rantapromenadi Costa Canaria on oivaa maastoa majapaikalle, mutta jos haluaa päiväretkille Las Palmasiin tai muuallekin, kannattaa katsoa majapaikka, jolta ei ole turhan pitkä matka bussiasemalle tai muulle bussipysäkille.

Muista alueista katu nimeltään Avenida de Tirajana [kartalla] on lähellä sekä Yumbo-keskusta että Cita-ostoskeskusta palveluiltaan ja etenkin ravintoiltaan ja illanviettopaikoiltaan varteenotettava majapaikalle. Yumbolta ei ole kovin pitkä matka Playa del Inglésin rannalle, ja Cita-ostoskeskusta lähellä ovat Maspalomsin dyynit ja golfkenttä.

Lisää hotelleja ja majapaikkoja Playa del Inglésissä

Jos haluaa tutkia enemmän alueen majapaikkoja, voi niitä katsella myös Maspalomasista ja San Agustinista.

Teksti: Peter Forsberg
Kuvat: Håkan Dahlström, Peter Forsberg
2022/09

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti