Kanaria – Lisää kiinnostavia paikkoja
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Maltalle voi lentää parhaiten välilaskullisella lennolla kesäkauden aikana, mutta lennot voivat olla pitkiä ja hintavia. Perillä lentoasema sijaitsee 10 kilometrin päässä Maltan pääkaupungista Vallettasta, mutta monet suuntaavat lomalle muualle saarelle kuin pääkaupunkiin.
koristekuva Parhaiten Ateenaan on Suomesta suoria lentoja kesällä, ja perillä Ateenaan lentoasema on reilun puolen tunnin metromatkan päässä ydinkeskustasta. Muualta Kreikasta Ateenaan on helppo matkustaa lentäen, lautalla, bussilla tai junalla, mutta kaikkein suosituinta sinne on matkustaa lautalla Kreikan saaristosta.
Lue myös
koristekuvaViron kylpylät ovat äärimmäisen monipuolisia, ja niiden joukosta kuka tahansa voi löytää unelmiensa kylpylän. Eniten kylpylöitä on suurimmissa kaupungeissa, mutta kylpylähotelleja on myös pienillä paikkakunnilla ja kansallispuistoissa metsien keskellä. Lue lisää Viron kylpylöistä
Ilmoitus
Play Jardin, mustan hiekan ranta
Rannalla löhöily on suosittua puuhaa Teneriffalla, ja rannat ovat usein niin sanottuja mustan hiekan rantoja.

Mitä Teneriffalla voi tehdä ja harrastaa

Uinti, vesiharrastukset ja rantaelämä

Rannalla löhöily, uiminen ja rantaelämä surfauksen johdolla ovat mahdollisia missä tahansa Teneriffalla. Hyviä rantoja on niin pohjoisessa kuin etelässäkin, vaikka saarella ei ole yhtä hyvä maine rantalomapaikkana kuin Gran Canarialla.

Naapurisaareensa Gran Canariaan verrattuna Teneriffan rannat ovat usein pieniä ja niin sanottuja mustan hiekan rantoja. Ne eivät ole yhtä miellyttävän oloisia kuin suuret Gran Canarian saaren rannat, joiden hiekka on ikään kuin Saharasta siirretty, mutta niillä on aivan hyvä viettää rantalomaa.

Vilkkaita rantoja on luvassa niin sanotulla Costa Adeje -rannikolla Playa de las Americasin tienoilla, missä etenkin brittiläiset ja saksalaiset pohjoismaalaisten kanssa lomailevat ympäri vuoden. Rantoja on myös saaren pohjoisosissa, missä Santa Cruzin vieressä oleva Playa de la Teresitas on Kanariansaarten parhaita rantoja. Puerto de la Cruzin keskustassa on rantoja, ja lisää niitä on kaupungin ulkopuolella.

Puerto de la Cruzin rannoilla lainelautailu on suosittua, ja muutenkin saaren pohjoisosat soveltuvat surfaukseen. Lisää surfausrantoja on etelärannikolla, missä El Medano on julistettu "Euroopan surfauspääkaupungiksi". Vaikka tämä saaren eteläisen lentokentän naapurissa oleva lomakaupunki ei olekaan vielä suomalaisten suuressa suosiossa, on se rannoiltaan erinomainen ja varsin rauhallinen vaihtoehto Costa Adejeen nähden. Rantojen lisäksi Aqualand tarjoaa vesipuistossa tekemistä, ja myös Siam Park Costa Adeje -rannikon läheisyydessä on sekin oiva vaihtoehto rannoille.

Patikointi ja pyöräily

Patikointi on suosittua puuhaa Teneriffalla, jossa on monenmoista maastoa tätä tarkoitusta varten. Suuri Teide-vuoren ympärillä oleva luonnonpuisto on suosituimpia patikointipaikkoja saarella. Tenerife Hiking -sivusto antaa lisätietoa patikoimisesta saarella.

Teneriffa on myös hyvä pyöräilypaikka ympäri vuoden, ehkä keskikesän helteitä lukuun ottamatta. Pyöräily on mahdollista omatoimisesti tai sitten opastettujen kierrosten yhteydessä. Niistä saa lisätietoa Cycling Tenerife -sivuilta. Cycling Weekly -sivusto antaa asiasta yksityiskohtaista tietoa ja vinkkejä.

Patikoimassa Teide-vuorella
Kovakuntoisimmat voivat harkita patikointia aina Teide-vuoren huipulle asti.

Golf ja tennis

Teneriffa on paikka, jossa voi pelata golfia ihanteellisissa olosuhteissa ympäri vuoden. Kenttiä on etenkin lähellä Costa Adeje -rannikkoa, ja tietoa golf-kentistä saa Tenerife Golf -sivuilta.

Tenniskenttiä on siellä täällä Teneriffalla, etenkin Costa Adeje -rannikolla, ja tennistä päivittäin pelaamaan mielivien on hyvä katsastaa hotelli, jonka yhteydessä on kenttiä. Jos hotellissa ei kenttiä ole tai jos mielii pelaamaan muualle, tietoa tenniskentistä saa Tenerife Information Centre -sivuilta. Saarella on mahdollisuus paitsi pelata myös saada opetusta.

Muita harrastusmahdollisuuksia

Tenerife Resorts -sivusto esittelee saaren harrastusmahdollisuuksia.

Kaupunkiloma

Ainoa varsinainen kaupunkilomakohde Teneriffalla on Santa Cruz, ja täällä pääsee hyvin kiinni saaren autenttiseen elämänmenoon. Kaupunkilomakohteelle tyypillisesti täällä on paljon hyviä nähtävyyksiä, kuten museoita, hyvää yöelämää ja kulttuuritapahtumia konserteista oopperaan.

Yöelämä, tapahtumat ja huvitukset

Parasta yöelämää on odotettavissa Costa Adeje -rannikolla ja La Lagunassa, joka sijaitsee Santa Cruzin lähellä. Laskiaiskarnevaalien aikaan helmi- tai maaliskuussa hyvää yöelämää on myös Santa Cruzissa ja Puerto de la Cruzissa, jotka muina aikoina ovat yöelämältään varsin laimeita paikkoja. Eniten tapahtumia on Santa Cruzissa, jonkin verran myös muissa paikoissa. Huvituksia on tarjolla ympäri saaren, Costa Adejen -teemapuistoista Puerto de la Cruzin Loro Parqueen.

Lisätietoa

Teneriffan viralliset verkkosivut turistille

Juttu jatkuu seuraavalla sivulla >>


Teksti: Peter Forsberg
2013/04

Tilaa uutiskirjeemme

Lue ensimmäisten joukossa uusista oppaista, artikkeleista ja muista Pienen matkaoppaan kuulumisista.

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti