Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Kevät herättää monissa kaipuun matkustamiseen. Tässä tekstissä tarkastelemme vaihtoehtoja kevätmatkakohteille ja tarjoamme ideoita lomalle, joka on sekä lämmin että kohtuuhintainen. Lue, minne keväällä kannattaa matkustaa

Mikä liikuttaa matkailijaa kesäkuussa 2017

Matkailutärppejä, -kilpailuja ja muita kesäkuisen matkailumaailman kohokohtia käydään läpi tällä sivulla.
Seuraava katsaus julkaistaan heinäkuussa 2017.

Eckerö Line Finlandia-alus (CC License: Attribution-ShareAlike 3.0 Unported)
Saranda, Albania (CC License: Attribution 2.0 Generic)
Angkor Wat (CC License: Attribution 2.0 Generic)
Confederations Cup -jalkapalloa (CC License: Attribution-ShareAlike 3.0 Unported)
Silja Symphony (Kuva: Tallink Silja)
Helsinki-Vantaan lentokenttä (CC License: Attribution-ShareAlike 2.0 Generic)

Matkalahjakortilla reissaat joustavasti. Osallistu arvontoihin!

Eckerö Line Finlandia-alus (CC License: Attribution-ShareAlike 3.0 Unported)

Eckerö Line siirtyy uuteen terminaaliin

Eckerö Line, joka kuljetti laivoillaan viime vuonna lähes 1,5 miljoona matkustajaa, siirtyy Helsingissä 12. kesäkuuta upouuteen Länsiterminaali 2:een. Uusi terminaali on ympäristöystävällisempi, sillä muun muassa valaistus on terminaalissa toteutettu aurinkopaneelien tuottamalla sähköllä. Lisäksi terminaali tarjoilee kasvavalle matkustajakunnalle helpompaa matkailua, kun kävelymatka terminaalista laivaan lyhenee huomattavasti. Siirron myötä myös julkinen liikenne kulkee terminaaliin entistä kattavammin.

Jos Päivä Tallinnassa -risteily on jo nähty, pääsee Eckerö Linen uutta terminaalia ihailemaan muidenkin matkojen muodossa. Varaa itsellesi ja lomaseurueellesi vaikkapa kylpylämatka Viroon niin voit olla varma, että kesälomasta tulee rentouttava! Tarjolla on niin terveyspaketteja kuin vesipuistomeininkiäkin.

Lue lisää: Tallinna
Saranda, Albania (CC License: Attribution 2.0 Generic)

Tutkitusti aurinkoinen lomakohde

Kylpylässä lämpöä riittää huonollakin kelillä, mutta jos veri vetää sinua kesälomailemaan aurinkoisemmille rannoille, katsasta ihmeessä Forex Bankin selvitys aurinkoisimmista ja edullisimmista lomakohteista. Vertailussa otettiin huomioon aurinkoisten tuntien määrä heinäkuussa sekä lomailukustannuksia, kuten ravintolassa syöminen, tuoppi olutta, lyhyehkö taksimatka sekä hotelliyöpymisen keskimääräinen hinta yhdeltä yöltä.

Edullisimmin aurinkolomaa pääsee viettämään Albanian Sarandassa, jossa aurinkotunti kustantaa vaivaiset 4,2 euroa. Edulliset hinnat johtuvat pikemminkin Albanian vielä melko tuntemattomasta asemasta matkailumaana kuin matkakohteen laadusta: Sarandasta löytyy nimittäin kaikki onnistuneen loman ainekset edullisista ruokapaikoista aina lapsiystävällisiin hiekkarantoihin.

Muita edullisia aurinkolomakohteita ovat vertailun mukaan Turkin Antalya ja Bodrum, Bulgarian Varna ja Kreikan suosittu lomasaari Rodos, joissa aurinkoinen tunti maksaa kaikissa alle kahdeksan euroa. Vertailun vuoksi todettakoon, että sateisemmassa Helsingissä vastaava hinta on 22,8 euroa!

Lue lisää: Antalya Bodrum Varna Rodos
Angkor Wat (CC License: Attribution 2.0 Generic)

Mitäs nähtävää täällä olikaan?

TripAdvisor on yksi maailman suosituimmista matkailusivustoista, johon miljoonat matkailijat jättävät vuosittain arvioitaan erilaisista matkakohteista ja nähtävyyksistä. Näiden arvioiden perusteella luodaan vuosittain myös luettelo maailman parhaista nähtävyyksistä.

Tuoreimmassa luettelossa ykköseksi nousi Kambodzhassa sijaitseva Angkor Watin temppeli, jonka ensimmäiset rakennukset ovat peräti 900 vuotta vanhoja. Toiseksi tullut nähtävyys, Sheikki Zayedin moskeija Abu Dhabissa, on huomattavasti uudempi, mutta sitäkin näyttävämpi: koristeelliseen kompleksiin mahtuu kerrallaan huimat 40 000 rukoilijaa. Myös listauksen kolmas sija meni tällä kertaa uskonnolliselle kohteelle. Espanjan Cordobassa sijaitseva La Mezquita on palvellut niin kirkkona kuin moskeijanakin, ja on vielä nykypäivänäkin suosittu vierailukohde upean arkkitehtuurinsa ansiosta. Muita kärkikymmenikköön mahtuneita nähtävyyksiä ovat muun muassa Pietarin Verikirkko, Kiinan muuri, Perussa sijaitseva Machu Picchu sekä Vatikaanin Pietarinkirkko.

Lue lisää: Pietari Rooma
Confederations Cup -jalkapalloa (CC License: Attribution-ShareAlike 3.0 Unported)

Jalkapallomatkalle Venäjälle

FIFA:n neljän vuoden välein järjestämä Confederations Cup eli Maanosaliittojen cup lähestyy. Tänä vuonna turnaus pelataan Venäjällä 17.6.–2.7. Eri maanosia edustavat turnauksessa Kamerun, Australia, Saksa, Portugali, Venäjä, Meksiko, Uusi-Seelanti ja Chile, ja pelejä pääsee katsomaan niin Pietarissa ja Moskovassa kuin Kazanissa ja Sochissakin.

Suomesta on helppo sujauttaa Pietariin seuraamaan vaikkapa Venäjän ja Uuden-Seelannin tai Kamerunin ja Australian välistä taistelua tai koko turnauksen finaalia, ja kun alle ottaa junan, voi reissuun lähteä kaiken lisäksi rennosti ilman viisumia.

VR:n Allegro-juna kulkee Helsingistä Pietariin vajaassa 3,5 tunnissa, ja lähtöjä on päivittäin useita. Viisumivapaus edellyttää FIFA Confederations Cup -lipun ostoa ja rekisteröitymistä Fan ID -sivustolla, josta saat kuvallisen henkilöllisyystodistuksen kisoja varten.

Lue lisää: Pietari
Silja Symphony (Kuva: Tallink Silja)

Silja Line on jo kuusikymppinen

Oy Siljavarustamo – Ab Siljarederiet täytti 20. toukokuuta 2017 täydet 60 vuotta, mitä juhlistetaan nykyään Tallink-konserniin kuuluvalla Siljalla monissa merkeissä.

Siljan laivoilla Serenadella, Symphonylla, Galaxylla ja Baltic Princessillä tarjoillaan juhlan kunniaksi useita juhlamenuja: Tavolàta-ravintoloissa tarjolla on nostalgisia ruoka-annoksia viime vuosikymmeniltä, Bon Vivant -ravintoloissa tuodaan esille pohjoismaisia makuja, ja Habby Lobster -ravintoloissa nautitaan saaristolaishenkisestä kesämenusta.

Herkkujen lisäksi juhlavuosi näkyy ravintoloissa ja laivojen muilla alueilla Marimekon Silja Linelle suunnittelemina merellisinä Pikku Lokki- ja Mini Unikko -kuoseina, joista valmistettuja tuotteita voi ostaa myös kotiin. Lisäksi laivoilla on myynnissä myös muita juhlavuoden erikoistuotteita.

Lue lisää: Tallinna Tukholma
Helsinki-Vantaan lentokenttä (CC License: Attribution-ShareAlike 2.0 Generic)

Varaa lennot fiksusti

Helsingin Sanomien artikkelissa on hyödyllistä tietoa edullisten lentojen varaamisesta. Tiesitkö esimerkiksi, että Euroopan lennot kannattaa varata noin seitsemää viikkoa ennen matkaa, jos mielii saada ne edullisimpaan mahdolliseen hintaan? Ensimmäisinä varaavat tai matti myöhäiset eivät siis useinkaan nauti parhaista lentohinnoista. Toinen hyvä kikka edullisten lentojen etsintään on matkustaa silloin, kun muut eivät niin tee. Kauden suosituimmat lomakohteet kannattaa kiertää kaukaa, ja jos mahdollista, reissuun kannattaa lähteä sunnuntain ja keskiviikon välillä. Varmuuden vuoksi käyttöön voi ottaa myös selaimen yksityisen selauksen eli incognito-tilan, sillä tällöin lentoyhtiöt eivät pääse jäljittämään hakujasi lippuhintojen nostamisen toivossa. Jos lomalle voi lähteä milloin vain, myös äkkilähdöistä voi löytyä hyviä vaihtoehtoja, jotka eivät turhaan rasita lompakkoa. Mikä parasta, tällöin reissuun pääsee lähtemään usein hyvinkin pian varaamisen jälkeen.

Teksti: Nelli Kelonen
2017/06

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti