Viro – Lisää kiinnostavia paikkoja
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Kevät herättää monissa kaipuun matkustamiseen. Tässä tekstissä tarkastelemme vaihtoehtoja kevätmatkakohteille ja tarjoamme ideoita lomalle, joka on sekä lämmin että kohtuuhintainen. Lue, minne keväällä kannattaa matkustaa
Hotelleja – Tallinna
Linkit ovat hotellipalvelun mainoslinkkejä.
Booking.com
Ilmoitus
Tallink Spa -kylpylähotelli, Tallinna
Tallink Spa & Conference Hotel on suomalaisten vankkaa suosiota nauttiva, sataman A-terminaalin puolella oleva kylpylähotelli.

Tallinnan kylpylähotellit

Viro on jo pitkään ollut tunnettu kylpylöistään, ja etenkin Pärnussa on jo vuosikymmeniä käyty kylpylälomalla. Monet ovat myös lähteneet Tallinnaan ja muuallekin Viroon vain saunaan ja uimaan, ja myös erilaiset hoidot ovat suomalaisten keskuudessa olleet suosittuja.

Viime vuosina Tallinnaan onkin näiden palveluiden suosion takia ilmestynyt entistä enemmän kylpylöitä, ja niitä on yleensä erilaisten hotellien yhteydessä.

Kylpylähotelleissa voi olla varsinainen vesipuisto, siellä voi olla saunoja ja uima-altaita ja siellä voi myös olla muun ohessa erilaisia hoitoja. Kylpylähotelleja on lähellä satamaa mutta myös muualla kaupungissa, kuten vanhassakaupungissa ja kaukana keskustasta olevassa Viimsissä.

Huoneiden hinnat ja saatavuus

Alimmillaan kylpylähotellissa voi yöpyä 40–50 eurolla, mutta valtaosan vuodesta hinnat ovat tätä korkeampia. Hienoissa kylpylähotelleissa huone maksaa usein yli 100 euroa, mutta kustannuksissa on mahdollista säästää jos ajoittaa matkansa vaikka tammi- tai marraskuulle.

Kylpylähotellit ovat melko suuria, ja huoneita saa usein lyhyelläkin varoajalla, mutta jos haluaa erikoishoitoihin, kannattaa kaikki varaukset tehdä hyvissä ajoin etukäteen. Hiljaisina matkustusaikoina kuten talvella parin kolmen viikon varoajalla voi saada hyvän huoneen, mutta loma-aikoina huone kannattaa varata ainakin kuukauden tai parikin ennen matkaa.

Kylpylähotellien sijainti

Kylpylähotellien määrä on viime vuosina kasvanut, mutta joissain hotelleissa voi olla vain vähän kylpyläpalveluita, joten yksityiskohtiin kannattaa kiinnittää huomiota.

Kylpylähotelliin mennäkseen ei tarvitse lähteä seikkailemaan Tallinnan laitaosiin, vaan nykyään kylpylöitä on satamassa, Rotermannin keskuksessa, keskustan uusissa osissa ja pari myös vanhassakaupungissa. Tunnetut kylpylähotellit, jotka ovat luonnollisen rauhallisia ja joihin kylpylöiden ystävät ovat perinteisesti suunnanneet, sijaitsevat pääosin muualla kuin keskustassa. Erityisen tunnettu on Piritan kylpylähotelli, ja myös Viimsin kaukana keskustasta olevat kylpylät ovat oivia paikkoja lähteä rentoutumaan.

Kylpylään mennäkseen ei ole välttämätöntä olla hotellin asiakas, sillä useimmissa kylpylöissä voi mennä uimaan, saunaan, kuntosalille ja hoitoihin maksamalla kertamaksun. Kylpyläpalveluiden käyttäminen muille kuin hotellin asiakkaille on kuitenkin yleensä hintavaa, ja jos haluaa kunnolla nauttia kylpyläpalveluista, kannattaa majoittua hotelliin, jonka ominaisuudet ovat mieleen. Jos mielii vain vierailemaan kylpylässä, keskustassa oleva Kalev Spa ja Mustamäessä oleva Elasmus Spa ovat sellaisia, että niihin on kenen tahansa ja koska tahansa helppo mennä. Jos haluaa luksusta, on Swissotelin yhteydessä oleva ja Stockmannin takana sijaitseva Pürovel Spa ytimessä oleva tasokas kylpylä.

Parhaat ajat käydä kylpylässä

Nyrkkisääntönä voidaan pitää sitä, että talvikausi on paras ajankohta mennä kylpylöihin. Niihin meneminen keskikesällä ei uimista ja saunomista lukuun ottamatta ole aina houkuttelevaa, mutta toisaalta Viron ilmasto on sellainen, että viileitä ja ankeita ilmoja esiintyy myös heinäkuussa.

Kaikkein parhaimmillaan kylpylään meneminen on kuitenkin syyskuulta toukokuulle, jolloin hinnatkin ovat yleensä alimmillaan. Monissa kylpylöissä on myös laskutustapa, joka hinnoittelee illat ja viikonloput kalliimmiksi kuin arkipäivien aamut, joten rahoistaan tarkka vierailee maksullisissa kylpylöissä nimenomaan arkisin ja mieluiten ennen alkuiltaa.

Kulkeminen kylpylähotelleihin

Kulkuyhteydet kylpylähotelleihin ovat hyvät. Sataman, Rotermannin ja vanhankaupungin kylpylöihin voi niin halutessaan kävellä.

Sataman A-terminaalin lähellä oleva Tallinkin kylpylä [kartalla] on parhaiten saavutettavissa kun siirtyy Tallinnaan laivalla, joka menee tähän terminaaliin.

Rotermanni ja Viru-keskuksen tienoo [kartalla] puolestaan ovat D-terminaalin lähellä, joten niihin menevän kannattaa varata laiva, joka käyttää tätä terminaalia.

Muualla kuin keskustassa oleviin kylpylöihin, kuten Piritan ja Viimsin kylpylöihin, voi siirtyä Viru-keskuksen alakerrasta busseilla, jotka ainakin normaaliaikoina ja arkisin lähtevät hyvin tiuhaan tahtiin ja vievät lähelle kylpylähotelleja.

Tietoa liikkumisesta ja Tallinnan keskeisistä alueista voi katsoa Pienestä Matkaoppaasta.

Kylpylähotelleilla on parkkipaikat, joten omalla autolla niihin voi myös huoletta siirtyä. Huomionarvoinen seikka on se, että Piritan ja Viimsin kylpylöihin omalla autolla suuntaava voi nykyään käyttää rahtialusta, joka kulkee Vuosaaren ja Muugan välillä. Lisää tietoa siirtymisestä Tallinnaan ja tietoa saapumisesta Tallinnaan voi katsoa Pienestä Matkaoppaasta.

Kylpylähotelli Kalev Spa
Kalev Spa Hotel & Waterpark on uimahallimainen kompeleksi, jossa on vesipuisto, kylpyläpalveluita ja hotelli.
Kuva: A. Raudjalg, Kalev Spa Hotel & Water Park

Kylpylähotelleja

Tallinnassa on kylpylähotelleja aivan sataman lähellä ja myös vanhankaupungin parhaiden paikkojen lähellä. Keskustan uudella puolella on muutama kylpylähotelli, joista monet ovat myös kaupungin hienoimpia hotelleja. Muualla kaupungissa kylpylähotelleja on lähinnä Piritassa ja Viimsissä.

Satamassa, Rotermannissa ja muualla keskustassa sijaitsevat kylpylähotellit:

Kalev Spa Hotel & Waterpark

Aia 18

Lähellä satamaa, vanhankaupungin laitaosissa sijaitseva uimahallimainen kompeleksi, jossa on vesipuisto, kylpyläpalveluita ja hotelli. Tämän melko hienon, neljän tähden hotellin asiakkailla on ilmainen pääsy vesipuistoon, jossa on saunoja ja kuntosali, ja huoneen hintaan kuuluu hyvänä pidetty aamiainen. Sijainti on lyömätön ja sopii myös talven kelirikon ajoille, ja kaikki mahdolliset palvelut kuten myös julkisen liikenteen pysäkit ovat lähellä. Hotellissa voi yöpyä alimmillaan alle 60 eurolla, mutta ilman huonetta, yksistään vesipuistossa käyminen on yllättävän hintavaa.

Metropol Spa Hotel

Roseni 9

Hyvin lähellä sataman D-terminaalia, Rotermannin korttelissa sijaitseva tasokas hotelli, jonne on viime vuosina ilmestynyt kylpyläpalveluita. Tämä neljän tähden hotelli on uudistunut, sen ympäristö on täysin toisenlainen kuin vielä 2010-luvun puolivälissä, mutta tietysti edelleenkin Viru-keskus ja vanhakaupunki ovat lyhyen kävelymatkan päässä. Ytimen hotelliksi tämä on huokeahintainen, joskin kylpyläpalvelut maksavat ylimääräistä, ja perushuoneen ilman aamiaista, josta tosin paljon pidetään, voi saada alle 50 eurolla.

Park Inn by Radisson Meriton Conference & Spa Hotel Tallinn

Toompuiestee 27

Tämä huippuluokan neljän tähden hotelli sijaitsee kauempana satamasta ja muista tärkeistä paikoista kuin muut kylpylähotellit, ja se sopiikin parhaiten niille, joiden ei ole välttämätöntä huidella ympäri kaupunkia. Sijainti ei ole aivan huono, sillä Toompealle ja Vapaudenaukiolle on melko lyhyt kävelymatka, mutta talvisin kelit voivat olla huonoja. Tässä neljän tähden hotellissa yöpyville kylpyläpalvelut kuuluvat huoneen hintaan, aivan kuten hyvänä pidetty aamiainenkin. Hinnat ovat kohtuullisia, niin että huoneen voi saada 40–50 eurolla, mutta edullisimpien huoneiden hintaan ei sisälly aamiaista.

Swissotel Tallinn

Tornimäe 3

Stockmannin takana, lyhyen matkan päässä esimerkiksi Viru-keskuksesta sijaitseva viiden tähden hotelli, jonka tiloissa sijaitsee tyylikäs ja upeilla näkymillä höystetty Pürovel Spa. Rakennus onkin Tallinnan korkein, ja vaikka kaupungin lähiympäristö onkin melko ankeaa liikekeskustaa, on sen alueella paljon palveluita kuten kauppoja ja ravintoloita ja raitiovaunulinjat vievät nopeasti lähes minnepäin kaupunkia tahansa. Huoneen voi hyvällä lykyllä saada alle sadalla eurolla, mutta tänne yöpyvän kannattaa varautua korkeisiin hintoihin, etenkin jos haluaa normaalia hienompaan, merelle antavaan huoneeseen.

Tallink Spa & Conference Hotel

Sadama 11A

Suomalaisten vankkaa suosiota nauttiva, sataman A-terminaalin puolella oleva kylpylähotelli, jossa tosin on usein hyvin railakas meno ja jota esimerkiksi perheiden kannattaa vältellä. Tämä on hyvä kylpylä juhlatuulella olevalla nuorehkolle porukalle, mutta tämä on hotelli, jonka humalahakuinen asiakaskunta ei ole kaikkien mieleen. Hotelli on kuitenkin hieno neljän tähden hotelli, johon on sataman A-terminaalista muutama sata metriä ja josta ei ole kauhean pitkä matka ratikkapysäkille tai vanhankaupungin perimmäisiin osiin. Huoneiden hinnat alkavat reilusta viidestäkympistä, ja hotellissa yöpyvillä on lähes poikkeuksetta ilmainen sisäänpääsy kylpylään.

Hotel Telegraaf

Vene 9

Yhdellä vanhankaupungin pääkaduista sijaitseva hieno hotelli, jonka ravintola on kuuluisa ja jossa nykyään on myös kylpyläpalveluita. Tämä on hieno viiden tähden hotelli, jonka sijainti niin satamaa, Viru-keskusta kuin vanhankaupungin pääaukiotakin ajatellen on ihanteellinen. Huoneiden hinnat ovat kuitenkin sellaisia, että kaikki eivät niissä viihdy, ja vain harvoin voi Telegraafin huoneissa yöpyä alle 120 eurolla.

Muualla kuin keskustassa sijaitsevat kylpylähotellit:

Lavendel Spa Hotel

Söpruse tee 9

Viimsin kahdesta varsinaisesta kylpylähotellista tämä on kenties vähän tunnetumpi, mutta se sijaitsee aivan Viimsin ytimessä ja lähellä bussipysäkkiä, jolle Viru-keskuksen lähellä olevalta Hobujaama-pysäkiltä voi siirtyä bussilinjalla 1A. Kylpylähotelli on tyyliltään klassinen, ja sen suojissa oleva ravintola on saanut hyvää palautetta. Kylpyläosasto on suomalaisten mieleen, ja etenkin sen savusauna on saanut paljon kehuja. Myös lähistön palvelut kauppoineen ja ravintoloineen ovat miellyttäneet, kuten myös kesäisin oleellinen ranta, jolle on 10 minuutin kävelymatka. Huoneiden hinnat ovat kohtuullisia, niin että noin 50 eurolla voi joinain aikoina saada huoneen, ja huoneen hintaan kuuluu ilmainen sisäänpääsy kylpyläosastolle.

Pirita Marina Spa Hotel

Purje 9

Tallinnan perinteisesti tunnetuin kylpylähotelli, joka sijaitsee Piritan parhailla paikoilla ja joka on kaikin tavoin oiva valinta kylpylälomaa ajatellen. Tämä on 267 huoneen tyylikäs ja äärimmäisen hyvin varusteltu hotelli, josta ja jonka tuntumasta löytyvät kaikki mahdolliset palvelut. Lähellä oleva huvivenesatama ja kilometrin päässä oleva ranta ovat vetonauloja kesäkuukausina, mutta muina vuodenaikoina tänne kannattaa saapua nimenomaan kylpylälomalle. Kulkuyhteydet ovat bussilla hotellin läheltä keskustaan hyvät, mutta tämä ei ole hyvä hotelli niille, jotka haluavat loman aikana tutustua hyvin Tallinnan muihin osiin. Huomionarvoinen seikka voi joillekin olla se, että hotelliin voi kirjautua sisään vasta klo 14.30. Pirita Marina Spa on toistaiseksi suljettu.

Tallinn Viimsi Spa & Water Park

Randvere tee 11

Viimsin toinen kylpylähotelli sijaitsee alueen keskustassa, lähellä tenniskeskusta ja ostospaikkoja, ja tämä neljän tähden hotelli on varustettu paitsi kylpyläpalveluilla myös vesipuistolla, joka vetää perheitäkin puoleensa. Ilmaisten kylpyläpalveluiden lisäksi hotellissa on erilaisia terveys- ja hyvinvointipalveluja, ja tämä on monipuolinen hotelli, joka pystyy tarjoamaan kaikille jotakin. Hotelli on hyvin tasokas ja pidetty, ja sen hinta-laatusuhdetta ovat suomalaiset ihastelleet. Huoneen voi joinain vuodenaikoina saada 50–60 eurolla, mutta valtaosa huoneista maksaa vähintään sadan euron tietämissä.

Lisää kylpylähotelleja:

Booking.comin kylpylähotellit Tallinnassa

Teksti: Peter Forsberg
2020/12

Älä majoitu minne tahansa – Lue alue- ja hotellivinkit

Alue- ja hotellivinkeissä kerromme parhaista alueista hotellille tai muulle majapaikalle sijainnin ja palveluiden kannalta. Lisäksi esittelemme eri alueiden pidetyimpiä yöpymispaikkoja.

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti