Viro – Lisää kiinnostavia paikkoja
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Rodos on yksi Kreikan suosituimmista lomakohteista, missä aurinko paistaa ja lämpöä piisaa. Rentoutuminen, auringonotto, shoppailu, herkuttelu ja arjesta irtautuminen ovat sen parasta antia. Lue lisää Rodoksesta
Hotelleja – Tallinna
Linkit ovat hotellipalvelun mainoslinkkejä.
Booking.com
Ilmoitus
Vanhakaupunki, Tallinna
Vanhakaupunki voidaan karkeasti ottaen jakaa kolmeen eri alueeseen, joilla kaikilla on vähän erilaisia piirteitä. Kalleinta on keskeisillä alueilla ja etenkin Raekoja platsin ympäristössä.

Tallinnan vanhankaupungin kiinnostavimmat tienoot ja hotellit

Vanhakaupunki on monin tavoin paras alue majapaikalle, mutta sinne yöpymään haikailevan kannattaa ottaa alueesta etukäteen vähän selvää. Se on tietenkin kaikille tuttu alue, mutta sen eri osat eivät monellekaan ole tuttuja ja monet viihtyvät sen alueella vain tietyillä kaduilla ja aukioilla.

Vanhankaupungin pääaukiot ovat paikkoja, joiden lähellä on erilaisia hotelleja, ja vanhankaupungin laitaosissa on monenmoisia majapaikkoja hotelleista hosteleihin, huoneistoihin ja majataloihin. Alueen kaikki majapaikat eivät suinkaan ole kaupungin kalleimpia, vaan siellä on edelleen yllättävän hyvä määrä edullisia ja keskihintaisia majapaikkoja.

Kulkuyhteyksiltään ja palveluiltaan vanhakaupunki ei ole kaupungin paras alue, mutta sen alueelta on lähes aina korkeintaan muutaman sadan metrin matka keskustan uusiin osiin tai alueen toisella puolella olevaan Kalamajaan.

Vanhankaupungin huoneiden hinta ja saatavuus

Vanhakaupunki on halutuin ja tunnelmallisin Tallinnan alue majapaikalle, mutta se ei välttämättä ole kallein, sillä valtaosa suurista luksusluokan hotelleista sijaitsee keskustan uusien osien alueella. Vanhankaupungin huoneet ja huoneistot ovat kuitenkin usein pienempiä kuin muissa kaupunginosissa sijaitsevat huoneet, ja edullisissa huoneissa kylpyhuone sijaitsee useammin käytävällä kuin joissain muissa kaupunginosissa.

Keskeisestä sijainnista huolimatta etenkin hiljaisina matkustusaikoina yhden hengen huoneen voi saada alkaen noin 20 eurolla ja niin halutessaan muulloin kuin vilkkaimpina matkustusaikoina sieltä saa kahden hengen huoneen 30 eurolla. Keskihintaisessa hotellissa yöpyvä voi selvitä yöstä jopa alle viidelläkympillä, ja luksusluokan hotelleissa 80–100 euroa yleensä riittää muuhun kuin sviittiin tai perhehuoneeseen.

Vilkkain matkustusaika on kesä, josta heinäkuu on vilkkain ja hintavin kuukausi ja jonka sesonkiaikaa kestää juhannuksen jälkeisestä viikosta aina koulujen alkamiseen. Normaalia vilkkaampia ovat myös jotkin muut varsin lyhyet ajanjaksot kuten joulunalusaika, joululoman aika, helmikuun hiihtolomaviikot ja joinain vuosina myös pääsiäinen, joka tosin usein on vielä lähes talvinen ajankohta vierailla Suomenlahden eteläpuolella. Kaikkein tärkeintä varata huone tai huoneisto etukäteen on keskikesällä ja etenkin koulujen loma-aikaan, sillä tällöin parissa kuukaudessa vierailee valtaosa Virossa koko vuoden aikana käyvistä suomalaisista.

Vanhankaupungin alueet ja niiden majapaikat

Vanhakaupunki voidaan karkeasti ottaen jakaa kolmeen eri alueeseen, joilla kaikilla on vähän erilaisia piirteitä. Suurta eroa sillä, majoittuuko esimerkiksi Vene-kadulle tai lähelle Vapaudenaukiota ei ole, mutta huomionarvoinen seikka on se, että Vene-kadun ympäristöön on lyhyt matka satamasta eikä julkisia tai taksia luultavasti matkalla tarvitse lainkaan.

Jos vanhaankaupunkiin haluaa majoittua mutta ei maksaa siitä itseään kipeäksi, kannattaa keskeisimpiä seutuja ja etenkin Raekoja platsin ympäristöä majapaikkaa varatessa vältellä

Hotelli vanhassakaupungissa, Tallinna
Vanhakaupunki on halutuin ja tunnelmallisin Tallinnan alue majapaikalle.

Viru-katu, Raekoja platsin ympäristö ja korttelit Vene-kadun ympäristössä

Vanhankaupungin pääpaikkoja ovat läheltä Viru-hotellia alkava Viru tänav eli Viru-katuViru tänav eli Viru-katu, joka johtaa kaupungin pääaukiolleRaekoja plats (Raekoja plats) [kartalla]. Sen tuntumassa olevat kadut ovat vanhankaupungin vilkkaimpia, ja niillä olevat majapaikat ovat yleensä kaupungin hintavimpia.

Viru-katu ja Raekoja plats

Keskeinen hotelli on Viru-kadulla sijaitseva ja vanhanajan tyyliä edustava Cru Hotel, ja aivan Raekoja platsin vieressä sijaitseva OldHouse Apartments on pidetty huoneistohotelli.

Vene, Pikk ja sivukadut

Eniten suuria hotelleja on suhteellisen lähellä pääaukiota, mutta mitä erilaisimpia majapaikkoja löytyy esimerkiksi Vene-kadultaVene-kadulta [kartalla], sen lähellä olevilta melko hiljaisilta kaduilta kuten Pikk ja niiden sivukaduilta.

Näillä kaduilla sijaitsevia hotelleja ovat esimerkiksi Taanilinna Hotel, Rija Old Town Hotel, Old Town Munkenhof ja St. Olav Hotel Myös aivan Vene-kadun lähellä oleva Olevi Residents on keskeinen huoneistohotelli, joka ei ole kaikkein edullisin mutta jonka huoneistot ovat hyvin varusteltuja.

Vapaudenaukio
Vapaudenaukin lähellä majapaikkoja on eniten kortteleissa, jotka ovat Vapaudenaukion ja Raatihuoneentorin välimaastossa.

Vapaudenaukion lähistö

Toinen alue, jolla on suuriakin hotelleja, on lähellä VapaudenaukiotaVabaduse väljak (Vabaduse väljak) [kartalla]. Tämä suuri ja mieleenpainuva aukio ei enää ole tunnelmaltaan vanhankaupungin luonteinen, mutta alueen pääpaikoille on etenkin Harju-katuaHarju-katua pitkin lyhyt matka ja Raekoja platsille vain muutama sata metriä.

Kaikkein eniten majapaikkoja on kortteleissa, jotka ovat Vapaudenaukion ja Raatihuoneentorin välimaastossa. Niiden joukossa on melko hiljaisia kujia mutta myös Suur-Karja, joka on yksi kaupungin äänekkäimpiä illanviettokatuja. Metelöinti tosin ei valtaosan vuodesta kantaudu majapaikkoihin, mutta kaduilla voi osan vuodesta ja ainakin muutaman päivän viikosta olla myöhäisiltoina levotonta.

Lähellä Vapaudenaukiota sijaitsee paljon hyviä majapaikkoja, joiden joukossa on kaikille jotakin. Zinc Old Town Hostel ei ole perinteinen hostel, vaan siellä on lähinnä yksityishuoneita. Tasokkaaseen huoneistoon haluavat voivat yöpyä Suurkarja Apartmentissa, jossa tosin on vain yksi huoneisto. My City Hotel on perinteinen, äärimmäisen hyvällä paikalla sijaitseva hotelli, jonka aamiaista siellä hyvin viihtyneet suomalaiset ovat järjestään kehuneet.

Toompea, Tallinna
Toompea on huomattava alue, mutta varsin huono majapaikalle.

Toompea

Kolmas huomattava alue on ToompeaToompea [kartalla], joka kuitenkin on varsin huono alue majapaikalle. Sinne on matkaa muualta vanhastakaupungista, siellä ei ole kovinkaan paljon palveluita eikä siellä ole lainkaan kohtuuhintaisia ravintoloita tai baareja.

Jos tälle alueelle haluaa majoittua, kannattaa se tehdä kesäkuukausien aikana, sillä talvisin sen kadut ovat usein heikossa kunnossa eikä sieltä myöskään ole mukava kävellen siirtyä muualle kaupunkiin. Yksi asia joka kannattaa huomata on se, että Toompealta voi portaita (Patkuli trepp) [kartalla] pitkin siirtyä alas Nunne-kadulle, jota pitkin on lyhyt kävelymatka paitsi Balti Jaaman kauppahallille ja Kalamajan Kopli-kadulle ja Telliskiveen myös vanhankaupungin pääpaikkojen lähelle.

Alueella sijaitseva Tallinn City Apartments Old Town Toompea on pidetty ja hintava huoneistohotelli, johon varaus kannattaa tehdä kuukausia etukäteen. Se on hyvin varusteltu huoneistohotelli, jossa on sauna ja jonka huoneistoissa on kunnolliset keittiöt.

Etsi hotellia Tallinnan vanhastakaupungista

Booking.com

Tarkempaa tietoa sivulla mainituista hotelleista ja muista majapaikoista

Cru Hotel

(Viru 8)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Mahdollisimman keskeisellä paikalla sijaitseva pidetty 15 huoneen ja neljän tähden hotelli, joka on tyylikäs ja mukava majapaikka. Täällä yöpyvä pääsee nauttimaan kaikista vanhankaupungin herkuista, mutta kadulta voi tietysti kesäisin kuulua yöllä meteliä ja hotelli on vilkkaalla paikalla, joka nimenomaan kesällä elää yötä myöten.

My City Hotel

(Vana-Posti 11/13)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Soprus-elokuvateatteria vastapäätä ja Solaris-keskusta lähellä sijaitseva hotelli, joka on tasokas neljän tähden paraatipaikalla sijaitseva majapaikka. Sen aamiainen on saanut paljon kehuja, ja muutenkin hotellin siisteys, varustelutaso ja tilavat sisätilat ovat saaneet paljon kiitosta. Tämä ei ole kaikkein edullisin majapaikka, ja siellä on parhaiten huoneita kahdelle hengelle, joskin useimmissa huoneissa on lisävuodemahdollisuus.

Old Town Munkenhof

(Munga 4)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Vanhankaupungin rauhallisella kujalla mutta lähellä kaikkea sijaitseva hotelli, joka sijaitsee entisessä munkkiluostarissa. Alakerrassa on yhteismajoitushuoneita, jotka sopivat nuorille, mutta yläkerrosten huoneet ovat hyviä kenelle tahansa. Monessa huoneessa ei ole omaa kylpyhuonetta ja yläkerran huoneet ovat pieniä, joten yksityiskohtiin kannattaa varausta tehdessä kiinnittää huomiota. Hotelli on monin tavoin viehättävä ja mieleenpainuva majapaikka, mutta se on melko yksinkertainen ja nuorekas, eikä sovellu luksusta etsiville. Huomionarvoinen seikka on myös se, että hotellissa ei ole hissiä ja ylimpään kerrokseen voi joillain olla vaikeuksia kiivetä.

Oldhouse Apartments

(Rataskaevu 16)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Lähellä Raekoja platsia sijaitseva majatalomainen huoneistohotelli, jonka huoneistot ovat hyvin varusteltuja ja joiden joukossa on jopa kahdeksalle hengelle soveltuvia huoneistoja. Suomalaiset ovat tykästyneet hotelliin, ja etenkin perheet ja porukat ovat viihtyneet siellä hyvin.

Olevi Residents

(Olevimägi 4)
Tutustu hotelliin ja varaa huone 1300-luvulla rakennetussa talossa sijaitseva huoneistohotelli, jonka sijaintia ja tasoa siellä hyvin viihtyneet suomalaiset ovat kehuneet. Huoneet ovat tilavia ja tyylikkäistä, ja kaikki on kylpyhuoneita myöten tiptop. Sijainti on niin hyvä, että pääaukiolle on vain pari sataa metriä eikä esimerkiksi Viru-keskukselle tai Kalamajaan ole kuin reilut puoli kilometriä. Huomionarvoinen seikka on kuitenkin hissin puute, ja yläkerran huoneisiin on ikävä rahdata suuria matkalaukkuja.

Rija Old Town Hotel

(Lai 49)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Keskeisellä paikalla lähellä Raatihuoneentoria mutta myös Kalamajaa sijaitseva, tyylikäs ja hyvin varusteltu hotelli, joka on keskiaikaisessa rakennuksessa. Pidetty ja melko hintava hotelli, johon varaus kannattaa tehdä hyvissä ajoin etukäteen.

St. Olav Hotel

(Lai 5)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Vanhankaupungin pääkaduilla, kivenheiton päässä Raatihuoneentorista sijaitseva hotelli, joka on vanhassa rakennuksessa ja jonka huoneet on sisustettu antiikkihuonekaluin. Hotelli ei ole hyvä autoilijoille, mutta perheet ovat viihtyneet siellä. Vanhankaupungin pääpaikkojen lisäksi Kalamaja ja Balti Jaamin kauppahalli ovat lyhyen kävelymatkan päässä.

Suurkarja Apartment

(Suur-Karja 18)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Kahden makuuhuoneen huoneisto, joka sijaitsee suurin piirtein samanlaisen matkan päässä Raatihuoneentorista kuin Vapaudenaukiostakin. Kaikkien palveluiden lähellä oleva ja erittäin tilava, tasokas ja pidetty 50-neliön huoneisto soveltuu maksimissaan neljälle hengelle. Tämä pelkistetty huoneisto on hyvin varusteltu, ja siellä on mukava vaikka laittaa ruokaa ja ruokailutilatkin ovat varsin hyvät.

Taanilinna Hotel

(Uus 6)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Vanhassakaupungissa ja aivan sen sydämessä sijaitseva pidetty mutta kohtuuhintainen 20 huoneen hotelli, jossa sijainnin lisäksi on kiitelty palvelun ystävällisyyttä. Sen yhden ja kahden hengen huoneissa on eri tasoja, ja täällä voivat hyvin yöpyä niin pienellä kuin vähän suuremmallakin matkakassalla liikkeellä olevat.

Tallinn City Apartments Old Town Toompea

(Toom Rüütli 7)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Toompean yleensä hiljaisilla kujilla sijaitseva erittäin tasokas ja pidetty huoneistohotelli, joka soveltuu parhaiten niille, jotka ovat Tallinnassa ennenkin vierailleet. Hotellin alue ei ole palveluiltaan paras mahdollinen ja talvikaudella voi olla kelirikon tuntua, mutta tunnelmaa näillä mäillä on kesät talvet. Erilaisia huoneita ja huoneistoja on melkoinen määrä, ja osaan niistä mahtuu jopa 10 henkeä.

Zinc Old Town Hostel

(Väike-Karja 1)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Nimestään huolimatta tämä on majapaikka, jossa on myös huoneita yhdelle tai useammalle hengelle, mutta hostelmaisia piirteitä sille antavat hyvin varusteltu, yhteiskäytössä oleva keittiö ja oleskelutilat, joissa voi tavata muitakin matkailijoita. Sijainti on erinomainen, tämä on käypä majapaikka kaikkina vuodenaikoina ja edullisimmillaan täällä voi yöpyä noin 15 eurolla omassa huoneessa.

Teksti ja kuvat: Peter Forsberg
2020/12

Älä majoitu minne tahansa – Lue alue- ja hotellivinkit

Alue- ja hotellivinkeissä kerromme parhaista alueista hotellille tai muulle majapaikalle sijainnin ja palveluiden kannalta. Lisäksi esittelemme eri alueiden pidetyimpiä yöpymispaikkoja.

Lukijoiden kommentteja

Onko kenelläkään hotel Barons'sta mitään kokemuksia? /Heidi

Baronsin tiloissa toimi ennen pankki ja rakennus on arvokas jugend-tyyliä. Tämä näkyy myös esim hississä. Toisessa kerroksessa on kulmapöytä josta on täydellinen valokuvauksellinen maisema raatihuoneentorin suuntaan. Silloin kun minä kävin niin huoneen hintaan kuului myös illallinen. Pieniä kierreportaita pitkin pääsee sikaribaariin. Hotelli on persoonallinen ja pieni, eli siis vaihtoehto silloin kun ei halua kuusikerroksiseen standard-laatikkoon. Osa huoneista on pieniä, mutta täytyy muistaa että rakennuksen suojelua on kunnioitettu kun seiniä ei ole kaadettu. Ruoka ja aamupala on varsin monipuolista. Sisätilat eivät ole hienostelevan steriilejä. /Martti Salomaa

Älkää menkö hotelli Braavoon (kalev span takana). Siellä osassa huoneista on hometta. Yritetty maalilla peittää varsin kömpelösti. Meni hiihtoloman reissu lasten kanssa pieleen. Markkinoidaan juuri lapseiperheille, koska tilavat huoneet ja minikeitiö. Huti mikä huti! /anzu

Olevi Residence - keskellä vanhaa kaupunkia, siisti, hyvä ruokaa ja palvelu (matkatavarat kannettiin huoneeseen). Hotell Bern, heti vanhan kaupunginlaidalla. Siisti ja upea. Pyrimme aina löytämään hotellin vanhasta kaupungista js ollaan aina onnistuttu vielä edulliseen hintaan ( esim. Bern 2 yötä aamiaisella 158€ jne) kunhan jaksaa surfata netissä hyvissä ajoin. Noi kaikki Olympiat ja Virut ovat niin samanlaisia, ei mitään omaperää. /sieltä kotoisin

Olen toistakymmentä kertaa viihtynyt Wana Viru -hotellissa vanhankaupungin kupeessa. Autonkin saa pihaan parkkiin, vaikkakin ajo hotelliin on hankala, mutta olen jo tottunut mukulakiviin ja ahtaisiin katuihin. Toinen paikka johon ihastuin on 15 min ajomatkan päässä Tallinnasta - Viginkite Kula, suosittelen lämpimästi kokeilemaan. /Nina

St. Olav Hotel vanhassa kaupungissa on mielenkiintoinen sisustukseltaan, hauska ja omaperäinen sokkeloisine käytävineen. Sijaintikin oikein hyvä. Mutta jos nukkua haluaa, niin en suosittele. Samassa rakennuksessa on yökerho, jossa soi poppis viiteen asti aamulla. Kuuluu muuten aika hyvin etenkin siihen ensimmäiseen kerrokseen. Ei oltu huomattu muilta kommentteja tästä ennen reissuamme ja koettiin sitten omakohtaisesti. /Mango

Muokattu: 28.5.2020  |  Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti