Napolin ja sen lähistön suotuisa ilmasto on vetänyt ihmisiä lomailemaan alueelle jo Rooman valtakunnan ajoilta lähtien. Kesät ovat pitkiä mutta eivät yleensä yhtä kuumia kuin sisämaassa, ja talvet ovat lyhyitä ja leutoja. Tällä sivulla on tietoa Napolin ilmastosta ja parhaista matkustusaj
Missä ovat Napolin parhaat ostospaikat ja mitä sieltä kannattaisi ostaa? Mitkä ovat kauppojen aukioloajat? Mistä saa elintarvikkeita ja millainen on hintataso?
Mitä muuta Napolissa voi tehdä? Siellä ja lähiseuduilla voi vaikka kylpeä kylpylässä, pelata golfia tai sukeltaa meren syvyyksiin. Tällä sivulla on muutamia vinkkejä.
Tällä sivulla esitellään Napolin olennaisimpia rakennuksia, maamerkkejä, katuja ja aukioita, kuten Centro storico - vanhakaupunki, Lungomare -rantapromenadi, Duomo - Tuomiokirkko, Quartieri Spagnoli - espanjalainen korttelisto, jne.
Miten Napolin lentokentältä pääsee keskustaan tai majapaikkaan? Minkälaisia matkavaihtoehtoja on, minkä hintaiseksi matka tulee ja minkälaista hintatason vaihtelua matkalla on odotettavissa?
Miten Napolissa kannattaa liikkua, ja mitä kannattaa ottaa huomioon, jos kaupungissa kulkee metrolla, raitiovaunulla, bussilla, funikulaarilla, taksilla tai kävellen?
Napoli on monella tavoin melko hyvä matkakohde perheille. Toisaalta, Napolin ympäristössä on lisää hyviä vierailupaikkoja lapsiperheille, kuten Capri, Sorrento ja Amalfin rannikko, ja ne ovat kenties vieläkin parempia. Sivulla on tietoa Napoliin matkaaville lapsiperheille.
Esimerkiksi Välimeren rantojen vanhimpiin kaupunkeihin kuuluva Sorrento, Napolinlahden suurin saari Ischia tai tunnetuin saari Capri ovat oivia päiväretkikohteita Napolista. Tällä sivulla on tietoa näistä ja muista lähiseudun kohteista.
Napolin metropolin alueella asuu reilut neljä miljoonaa ihmistä, mikä tekee siitä Italian kolmanneksi suurimman urbaanin keskuksen. Tällä sivulla käydään läpi Napolin kaupunginosia ja alueita sekä niiden ominaispiirteitä.