Espanja – Lisää kiinnostavia paikkoja
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Rodos on yksi Kreikan suosituimmista lomakohteista, missä aurinko paistaa ja lämpöä piisaa. Rentoutuminen, auringonotto, shoppailu, herkuttelu ja arjesta irtautuminen ovat sen parasta antia. Lue lisää Rodoksesta
Hotelleja – Alicante
Linkit ovat hotellipalvelun mainoslinkkejä.
Booking.com
Ilmoitus
Lentoasema (CC License: Attribution 2.0 Generic)
Alicanten lentoasemalta on 11 kilometrin matka Alicanten keskustaan, ja sieltä pääsee suoraan myös Euroopan ainoasta palmumetsästä tunnettuun Elcheen.

Saapuminen Alicanteen ja siirtyminen asemilta muualle kaupunkiin

Alicanten lentoasema sijaitsee lyhyen matkan päässä kaupungin keskustasta, ja sieltä pääsee linja-autolla tai taksilla edullisesti ja nopeasti minnepäin Alicantea tai Costa Blancaa sitten on menossakin.

Jos kaupunkiin saapuu rautateitse tai linja-autolla muualta Espanjasta, ovat rautatie- ja linja-autoasema keskustassa, kävelymatkan päässä vanhastakaupungista ja monesta keskustan ja sataman osasta.

Siirtyminen Alicanten lentoasemalta keskustaan

Alicanten lentoasema [kartalla] tunnetaan tätä nykyä virallisella nimellä Alicante-Elche Miquel Hernández (ALC) ja jonka nimi ulkomailla on Alicante International Airport. Sieltä on vain 11 kilometrin matka Alicanten keskustaan, ja sieltä pääsee suoraan myös Euroopan ainoasta palmumetsästä tunnettuun Elcheen.

Lentoasemalta voi siirtyä muualle alueelle bussilla tai taksilla. Alicanten ympäristön kattavaan, keskustassa metromaiseen raitiovaunuun (Tram) voi siirtyä kulkemalla ensin bussilla Luceros-asemalla ja siirtymällä sieltä raitiovaunulla muualle Alicanteen tai lähialueille kuten Benidormiin. Lentoasemalta on myös suoria bussikyytejä Benidormiin ja joihinkin muihin alueen kaupunkeihin.

Linja-autolla muualle Alicanten tienoolle

Jos mielii linja-autolla Alicanteen tai muualle Costa Blancan alueelle, on se paras kyyti ainakin Alicanten ytimeen haluaville.

Paras linja-autolinja Alicanten keskustaan on C-6, joka kulkee Elchen, rautatieaseman ja joidenkin muiden pysäkkien kautta pysäkille nimeltään Plaza Puerta del Mar [kartalla]. Se on aivan sataman, keskustan uuden puolen ja vanhankaupungin vieressä, ja sieltä on lyhyt kävelymatka moneen eri paikkaan. Lippu yhteen suuntaan maksaa vähän alle 4 euroa, ja sellaisen voi ostaa bussista, mitä varten on hyvä olla käteistä. Tähän bussiin eivät käy vuorokauden tai sitä pidempään voimassa olevat liput, vaan tätä bussia varten pitää ostaa erillinen, normaalia hintavampi lippu.

Jos majapaikka ei ole aivan keskustassa, voi tältä asemalta nopeasti hurauttaa taksilla keskustan ulkopuolelle, ja myös rautatieasemalta on helppo siirtyä muualle taksilla ja myös julkisilla. Alicanten keskustaan majoittuvan on hyvä katsoa hotelli läheltä satamaa, läheisiä keskustan uusia osia tai vanhaakaupunkia, sillä niiden ympäristö on tarjonnaltaan Alicanten parasta.

Jos majapaikka on lähempänä jotakin muuta asemaa, on Luceros se joka on lähellä maanalaista ratikka-asemaa ja jolta voi raitiovaunulla siirtyä Benidormiin tai muualle alueelle. Jos majapaikka ei ole aivan keskustassa, on etukäteen kannattavaa ottaa selvää siitä miten Alicantessa ja sen ympäristössä liikutaan.

Jos lentoasemalta haluaa suoraan läheiseen Elchen keskustaan, kulkevat bussit 1A ja 1B paitsi Elcheen myös muualle sille suunnalle. Lippu Elcheen ja sen lähellä olevalle rannikolle maksaa 1,50 euroa ja lipun saa pikkurahalla kuskilta.

Lentoasemalta on mahdollista myös kulkea bussilla suoraan Benidormiin, Torreviejaan, Murciaan, Cartagenaan ja Deniaan, jossa on matkustajasatama.

Takseja
Taksien normaalitaksat ovat voimassa muulloin kuin ma–pe klo 22–06, la ja su klo 15 alkaen ja myös pyhäpäivinä on normaalia hintavampaa.

Taksi lentoasemalta Alicanten keskustaan tai muualle Costa Blancan alueelle

Lentoasemalta voi siirtyä taksilla minne tahansa Alicanten ympäristöön, ja Radio Taxi Elche on kentän virallinen ja luotettava yhtiö. Yhtiöllä on kentällä infopiste, joka on avoinna klo 9–01, lentoasemalta taksilla poistuva tai sinne saapuva joutuu maksamaan 4,25 euron lisämaksun mutta verkkosivujen kautta kyytinsä tilaava saa alennusta. Taksiyhtiön sivuilla on hintoja eri paikkakunnille, ja taksikyydin hinta on helppo selvittää etukäteen.

Kuten muuallakin Alicanten ympäristössä, normaalitaksat ovat voimassa muulloin kuin ma–pe klo 22–06, la ja su klo 15 alkaen ja myös pyhäpäivinä on normaalia hintavampaa.

Hintaa matkalle Alicanteen tulee arkena 20–30 euroa, muulloin pari euroa enemmän, ja lentoaseman taksisivulla kerrotaan lisää taksilla matkustamisesta ja mahdollisista muutoksista.

Auton vuokraaminen lentoasemalla

Alicanten lentoasemalla voi vuokrata auton käyttöönsä. Siellä on monen eri vuokraamon piste, ja yksi hyvä vuokraamo on edullinen Record Go.

Lentoaseman verkkosivut listaavat kaikki kentän vuokraamot.

Alicanteen muualta Espanjasta rautateitse tai linja-autolla

Jos Alicanteen saapuu muualta Espanjasta junalla tai linja-autolla, ovat asemat lähellä ydintä ja niiltä voi siirtyä kävellen, julkisilla tai taksilla muualle kaupunkiin tai kauemmas Costa Blancan alueelle, kuten Benidormiin.

Saapuminen rautateitse Alicanteen

Alicanten rautatieasema, joka valenciaksi tunnetaan nimellä ”Alacant Terminal” sijaitsee [kartalla] keskustan uusissa kortteleissa, reilun vartin kävelymatkan päässä satamasta ja vanhastakaupungista. Sieltä pääsee esimerkiksi bussilla kohti satamaa ja vanhaakaupunkia, ja aseman edustalla on aina takseja. Luceros-asema, jolta pääsee muutamalla eri raitiovaunulinjalla San Juaniin, El Campelloon ja Benidormiin, on korttelin päässä rautatieasemasta.

Saapuminen linja-autolla Alicanteen

Estación de Autobuses [kartalla] eli linja-autoasema sijaitsee Muelle Poniente -kadun varrella, hyvin lähellä Panoramis-ostoskeskusta eikä kovin kaukana rautatieasemasta. Sieltä on samantyylinen matka kävellen vanhaankaupunkiin ja huvipursisataman edustalle kuin rautatieasemaltakin, niin että reilussa vartissa nopea kävelijä kulkee tämän matkan.

Lisää asiaa liikkumisesta Alicanten tienoilla:

Pieni Matkaopas kertoo kuinka Alicanten ja Costa Blancan alueilla on paras liikkua.

Teksti: Peter Forsberg
Kuvat: Peter Forsberg, Ramón Cutanda López /Flickr
2022/06

Älä majoitu minne tahansa – Lue alue- ja hotellivinkit

Alue- ja hotellivinkeissä kerromme parhaista alueista hotellille tai muulle majapaikalle sijainnin ja palveluiden kannalta. Lisäksi esittelemme eri alueiden pidetyimpiä yöpymispaikkoja.

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti