Thaimaa – Lisää kiinnostavia paikkoja
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Rodos on yksi Kreikan suosituimmista lomakohteista, missä aurinko paistaa ja lämpöä piisaa. Rentoutuminen, auringonotto, shoppailu, herkuttelu ja arjesta irtautuminen ovat sen parasta antia. Lue lisää Rodoksesta
Hotelleja – Bangkok
Linkit ovat hotellipalvelun mainoslinkkejä.
Booking.com
Ilmoitus
KidZania (CC License: Attribution-ShareAlike 3.0 Unported)
KidZania on eräänlainen teemapuisto, jossa lapset ja nuoret voivat kokeilla noin 80 eri ammattia, joista monet ovat ainakin pienten lasten lempiammatteja.

Hyviä vierailupaikkoja perheille

Bangkok ei ole Thaimaan paras vierailupaikka perheille, mutta niille, jotka siellä viettävät aikaa, löytyy myös kaikenlaista sellaista, joka sopii erityisen hyvin lapsille ja nuorille.

Yksi parhaita paikkoja perheille kuumassa Bangkokissa on Lumphini-puisto, jossa voi soudella ja jossa pääsee hetkeksi eroon kaupungin vilkkaudesta. KidZania on toisenlainen puisto, ja museoista Museum of Siam on yksi perheille soveltuvimpia vierailupaikkoja. Toinenkin perheille sopiva museo kaupungista löytyy, ja niille, jotka haluavat lähteä seikkailemaan kaupungin rajojen ulkopuolelle, sijaitsee maailman suurimmaksi väitetty ulkomuseo jonkin matkan päässä Bangkokista. Huomionarvoinen seikka on se, että Bangkokin kuuluisa eläintarha suljettiin lopullisesti syyskuussa 2019.

Lumphini-puisto

Lumphini Park [kartalla] on kätevästi kahden junalinjan reitin varrella, ja se hyvä vierailupaikka perheille, joilla on lapsia tai nuoria matkassa mukana. Siellä on huomattavasti viileämpää kuin muualla Bangkokissa, ja sinne eivät kantaudu liikenteen melu tai saasteet. Tekolammet antavat puistolle oman miellyttävän säväyksensä, ja siellä voikin mennä soutelemaan tai polkemaan mitä erilaisimmilla veneillä. Oman tunnelmansa puistolle antavat myös sieltä näkyvät lukuisat korkeat rakennukset, ja puistossa on suuren metropolin tunnelmaaLumphini-puiston tunnelmia, jota ei monessakaan paikassa tule vastaan.

Veneellä soutelun ja polkemisen lisäksi puistossa on leikkialueita ja kaikenlaista muuta mielenkiintoista. Siellä on mukava vain viettää puolisen tuntia samalla kun tutustuu alueeseen, ja siellä vieraillessa kannattaa myös tutustua sen edustalla olevaan kuninkaan (Rama VI) patsaaseen.

Puistossa kannattaa vierailla aamu- tai iltapäivällä, ja parhaimmillaan se on ennen aamukymmentä ja neljän jälkeen. Illan hämärryttyä sen alueelta kannattaa siirtyä pois, sillä puistoa ympäröivien katujen luonne muuttuu melkoisesti seitsemän kahdeksan jälkeen illalla.

KidZania

Siam Square on yksi Bangkokin tunnetuimpia aukioita, ja vaikka tätä vilkasta ja valtavaa risteystä ei voi sinänsä pitää normaalina aukiona, on se helposti vierailtavassa paikassa, jossa on kaikenlaista niin lapsia kuin varttuneita nuoriakin kiinnostavaa. Siam Discovery on yksi kaupungin tunnetuimmista ostoskeskuksista, joka on suuntautunut muotiin ja luksukseen, ja sen läpi perheiden kannattaa kävellä. Sen vieressä sijaitsee toinen tunnettu ostoskeskus, Siam Paragon, jonka viidessä kerroksessa on yksi Bangkokin parhaita vierailupaikkoja perheille.

KidZania [kartalla] on paikka, joka löytyy monesta maailman suurkaupungista. Euroopassa niitä on kuitenkin melko vähän, ja Bangkokissa sellainen on ollut vuodesta 2013 lähtien. Siellä on eri ikäisille erilaisia ajanvietteitä ja tiloja, ja kaikkein parhaiten se soveltuu 4–14-vuotiaille.

Tässä eräänlaisessa teemapuistossa lapset ja nuoret voivat kokeilla noin 80 eri ammattia, joista monet ovat ainakin pienten lasten lempiammatteja. KidZaniassa voi lentää suihkukoneella, ajaa paloautolla, sammuttaa hotelliin syttyneen tulipalon, ajaa ambulanssilla ja toimia hammaslääkärinä. Vanhemmat joutuvat tyytymään vain sivustakatsojan rooliin, mutta heille tarjoutuukin tilaisuus ottaa tapahtumista kuvia ja videota.

KidZaniaan pääsee helposti BTS-junalla (asema: Siam), joka sekin on lapsille ja nuorille kokemus. Museo on avoinna klo 10–17, ja lipuista, jotka ovat melko hintavia, saa yleensä alennuksen, jos ne ostaa etukäteen verkkosivujen kautta. Perheiden kokemuksista siellä voi lukea TripAdvisorista.

Museum of Siam

Bangkok ei ole mikään suuri museokaupunki, mutta siellä on muutama museo, joissa perheet voivat hyvinkin muutaman tunnin viihtyä. Yksi sellainen on Thaimaan historiasta ja thaimaalaisten alkuperästä kertova Museum of Siam [kartalla], joka sijaitsee nähtävyyksin pakatulla alueella, lähellä joenrantaa ja Sanam Chai -metroasemaa.

Museo esittelee asioita varsin nykyaikaisesti ja lukuisia eri keinoja käyttäen, mikä ei ole lainkaan thaimaalaisille museoille tyypillistä. Niinpä siitä on tullut suosittu vierailupaikka perheiden keskuudessa, ja siellä voi tunnissa parissa oppia paljon Thaimaan, jonka nimi oli pitkään Siam, historiasta ja kuinka ihmiset aikoinaan asettuivat alueelle asumaan. Museon anti on sellaista, että se sopii lähes kaiken ikäisille lapsille ja nuorille, ja siitä voivat hyvin nauttia alle 10-vuotiaat mutta myös lukioikäiset, jotka kenties saavat annista eniten irti.

Museo on maanantaisin suljettu, ja se on muulloin avoinna klo 10–18. Perheiden riemuksi se on pääsymaksuton vierailupaikka.

Lasten tiedemuseo

Toinen erityisen hyvä museo perheille on Children’s Discovery Museum [kartalla], joka sijaitsee Chatuchak Park -metroaseman vieressä. Lisäbonuksena täällä vierailevat perheet voivat lauantaisin ja sunnuntaisin vierailla markkinoilla, jotka ovat kenties Bangkokin suurimmat ja joilla voi ostiskelun lisäksi syödä hyvin.

Myös tämä on nykyaikainen museo, ja sen vetovoima on sen interaktiivisuudessa ja on monipuolisuudessa. Museon anti on sen verran laajaa, että siellä voisi viihtyä koko päivän, mutta käytännössä pari kolme tuntia luultavasti riittää. Siellä voi harrastaa erilaisia asioita, kuten kaivaa ylös dinosaurusten luita, tehdä suuria saippuakuplia, vierailla peilitalossa, laatia suunnitelmia kaupungin rakentamiselle tai rakentaa kerrostalon.

Museo on maanantaisin suljettu ja muulloin avoinna klo 10–16. Tässä neljässä eri rakennuksessa ja ulkotiloissa olevassa museossa voi vierailla ilman pääsymaksua. Metron lisäksi sinne pääsee lapsia kiehtovalla BTS-junalla, jonka lähin asema on ”Mo Chit”.

Muang Boranin ulkomuseo (CC License: Attribution-NoDerivs 2.0 Generic)
Muang Boranin ulkomuseossa voi yhdellä kertaa nähdä kaikki Thaimaan tunnetuimmat ja tärkeimmät asiat.
Kuva: sammy_mantis /Flickr (CC BY-ND 2.0)

Muang Boranin ulkomuseo

Englanniksi nimellä Ancient City [kartalla] tunnettu ulkomuseo on paikka, jonne vierailuun saattaa mennä koko päivä, mutta siellä voi yhdellä kertaa nähdä kaikki Thaimaan tunnetuimmat nähtävyydet ja muutenkin yleisesti tunnetuimmat ja tärkeimmät asiat. Siellä perheet voivat kertaheitolla nähdä kaiken oleellisen, ja loppuajan voikin sitten keskittyä aivan muihin asioihin.

Ulkomuseo on niin laaja, että sen alueella kulkee nykyään juna, ja nuorten kanssa siellä vieraileville se voikin olla loistava tapa viihtyä siellä kaksi tuntia ja samalla oppia yhtä sun toista. Museon anti soveltuu hyvin niin lapsille, nuorille kuin aikuisillekin, mutta ainoa ikävä asia on se, että sinne on Bangkokin ytimestä matkaa.

Museo sijaitsee kenties maailman pisimmän kadun eli Sukhumvitin varrella, ja tämähän on katu, joka on paitsi Bangkokin tunnetuimpia myös jatkuu 400 kilometrin matkan. Alueelle pääsee menemällä ensin BTS-junalla asemalle nimeltään ”Kheha”. Siellä poistutaan ulosmenoväylää numero 1 pitkin, ja sitten noustaan alueelle vievään ilmaiseen bussiin, joka tosin kulkee vain lauantaisin ja sunnuntaisin.

Museo on avoinna päivittäin klo 9–19, ja liput sinne pitää varata etukäteen verkkosivujen kautta, jolloin myös valitaan vierailuaika, joka on kaksi tuntia.

Perheiden kokemuksista teemapuistossa voi lukea TripAdvisorista.

Lisää aiheesta:

Hotels.com esittelee vierailupaikkoja perheille.

Teksti: Peter Forsberg
Kuvat: Banej /Wikimedia, sammy_mantis /Flickr, Peter Forsberg
2020/01

Älä majoitu minne tahansa – Lue alue- ja hotellivinkit

Alue- ja hotellivinkeissä kerromme parhaista alueista hotellille tai muulle majapaikalle sijainnin ja palveluiden kannalta. Lisäksi esittelemme eri alueiden pidetyimpiä yöpymispaikkoja.

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti