Thaimaa – Lisää kiinnostavia paikkoja
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Kevät herättää monissa kaipuun matkustamiseen. Tässä tekstissä tarkastelemme vaihtoehtoja kevätmatkakohteille ja tarjoamme ideoita lomalle, joka on sekä lämmin että kohtuuhintainen. Lue, minne keväällä kannattaa matkustaa
Hotelleja – Bangkok
Linkit ovat hotellipalvelun mainoslinkkejä.
Booking.com
Ilmoitus
Laivoja
Bangkokin vesialueisiin voi tutustua normaalin reittilaivan kyydistä tai sitten nousemalla turisteille tarkoitettuihin nähtävyyksiä kiertäviin veneisiin.

Erilaisia ajanvietemahdollisuuksia

Bangkok on kaupunki, jossa voi tehdä vaikka mitä. Siellä voi illan pimettyä mennä illallisristeilylle, sieltä voi lähteä käymään kelluvalla torilla, Bangkokia on mukava mennä katsomaan yläilmoista ja siellä on myös lähinnä amerikkalaisten nähtävyytenä pidettävä Jim Thompsonin talo, jossa voi muun tekemisen puutteessa käväistä.

Mene illallisristeilylle

Chao Phraya -joki tulee tavalla tai toisella tutuksi kaikille niille, jotka viihtyvät Bangkokissa ainakin muutaman päivän. Siihen on helppo tutustua normaalin reittilaivan kyydistä tai sitten nousemalla turisteille tarkoitettuihin nähtävyyksiä kiertäviin veneisiin. Niitä hohdokkaampi tapa nähdä joenrannan maisemia ja etenkin upeasti valaistu Wat Arun ovat kuitenkin illallisristeilyt. Ne ovatkin talvikauden aikana Bangkokissa siinäkin mielessä mukavia, että illat ovat lähes aina tukahduttavan kosteita mutta joella puhaltavat silloinkin vähän viileämmät tuulet.

Illallisristeilyille ei kannata lähteä gourmet-tason ruokien toivossa, sillä niillä on yleensä noutopöydät ja ruoat ovat korkeintaan keskinkertaisia. Joillain risteilyillä on myös tarpeettoman paljon kaikenlaista häiriötä kovaäänisistä musiikkiesityksistä valoesityksiin.

Illallisristeilyjä mainostetaan monessa paikassa majapaikoista joenrantoihin, ja niitä järjestävät majapaikat ja matkatoimistot. Esimerkiksi menemällä yhteen Khao San Roadin ympäristön matkatoimistoon voi helposti järjestää itselleen illallisristeilyn, johon niin halutessa kuuluu nouto majapaikalta. Normaali hinta illallisristeilylle on 800–3500 bahtia, ja monet niistä alkavat klo 19–19.30 ja päättyvät klo 21–22.

Illallisristeilyt ovat ulkopuolisille toimijoille suurta ja tuottoisaa liiketoimintaa, ja yksittäisistä risteilyistä voi olla hankala päästä niiden omien verkkosivujen kautta selville. Grand Pearl, Chao Phraya Cruise ja Manohra Cruises ovat kuitenkin sellaisia, että niiden verkkosivujen kautta voi tutustua ohjelmaan. Manohra on normaalia hohdokkaampi risteily, jolla ruoat ovat normaalia illallisristeilyä parempia.

Suhteellisen puolueetonta tietoa erilaisista illallisristeilyistä voi saada Asia Discoverystä.

Käy kelluvalla torilla

Moni Bangkokiin matkustava luulee, että kelluvat torit ovat siellä arkipäivää ja sellaisen näkee automaattisesti. Näin ei kuitenkaan ole vaan kaikki kelluvat torit ovat kaukana Bangkokin keskustasta, ja niillä vierailu ei ole niin yksinkertainen asia kuin voisi etukäteen luulla.

Kanavan rannoilla mainostetaan monessa paikassa Kwan-Riam (tai Kwankian) kelluvaa toria [kartalla], joka on la ja su klo 6–18. Se ei ole kovin lähellä Bangkokia, mutta sinne voi järjestää matkatoimiston tai majapaikan kautta retken ja sinne voi myös mennä taksilla.

Kaikkein autenttisin kelluva tori on Tha Kha [kartalla], jossa voi paitsi katsella ja ostella tuotteita myös mennä kanava-ajelulle ja syödä hyvin. Se on kuitenkin hankalan ja vähän pitkän matkan päässä Bangkokin keskustasta, eikä sinne kannata lähteä kuin niiden, jotka viettävät kaupungissa viikon päivät. Tänne voi siirtyä julkisilla mutta kaikkein helpointa on järjestää taksikyyti, ja kenties paras sellainen on järjestää majapaikan tai taksipalvelun (taxi service) kautta. Tori pidetään la ja su klo 6–15 mutta kaikkein eniten myyjiä ja parasta tunnelmaa on ennen puoltapäivää.

Bangkokin ympäristössä on monia muitakin kelluvia toreja, ja niille voi lähteä myös majapaikan tai matkatoimiston järjestämälle vierailulle. Se voikin olla yksinkertaisin ratkaisu, mutta monet kelluvat torit, kuten Damnoen Saduak ovat täysin turisteille suunnattuja.

BKK Foodie esittelee Bangkokin ympäristön kelluvia toreja.

Katsele Bangkokia yläilmoista

Bangkok on kaupunki, joka on kasvanut kasvamistaan, ja yksi suuri huvitus siellä on päästä katselemaan sitä yläilmoista. Mahdollisuuksia on monia, ja Bangkokissa on myös paljon baareja ja ravintoloita, jotka ovat korkealla ja joista maisemia voi ihailla samalla kun syö, juo tai kuuntelee tiskijukkaa.

Yksi korkeimpia paikkoja lähteä katselemaan Bangkokin ostos- ja liikekeskustaa on Baiyoke Tower IIBaiyoke Tower II [kartalla], joka tunnetaan myös nimellä Baiyoke Sky Tower. Se on hotelli, jonka yläkerroksissa on noutopöytä-ravintola. Se on 308 metriä korkea rakennus, joka on aivan Ratchaprarop-aseman ja Pratunamin markkinapaikan vieressä. Sen 77. kerroksessa on näköalapaikka, ja sen ravintola sijaitsee 83. kerroksessa. Niiden lisäksi 84. kerroksessa on pyörivä näköalapaikka, joka on avoinna klo 10–22. 77. kerroksen näköalapaikka on avoinna klo 24 asti, ja ihmisten kokemuksista tornissa vierailusta voi lukea TripAdvisorista.

Jos haluaa ihailla näköaloja baarista, on yksi helpoiten saavutettavia kattobaareja (rooftop bar) Moon Bar [kartalla]. Se sijaitsee Lumphini-aseman vieressä (ulosmeno eli exit 2), ja se on avoinna klo 17–01. Se sijaitsee Banyan Tree –hotellissa, joten siellä voi myös yöpyä. Kattobaari on 61. kerroksessa, ja näkymät sieltä ovat pimeän aikaan erinomaiset.

Jim Thompsonin talo
Jim Thompson oli silkkitehtailija, joka rakennutti melko ainutlaatuisen rakennuksen Bangkokiin.

Käy tutustumassa Jim Thompsonin taloon ja tarinaan

Etenkin amerikkalaiset käyvät sankoin joukoin tutustumassa kanavan rannalla olevaan taloon, joka tunnetaan nimellä Jim Thompson House and Museum [kartalla]. Jim Thompson oli silkkitehtailija, joka rakennutti tämän melko ainutlaatuisen rakennuksen Bangkokiin, jonne hän toisen maailmansodan jälkeen jäi asumaan. Hän oli tunnettu juhlistaan, joissa oli aina tarjolla alueella harvinaisia länsimaisia viinejä, mutta hän myös tuli tunnetuksi siitä, että hän lähetti ainutlaatuisen hyviä silkkejä Lontooseen, Milanoon ja Pariisiin.

Jim Thompson rakennutti talonsa vanhoista thaimaalaisista rakennuksista vuonna 1959, ja näin taloja on itse asiassa useita. Huomionarvoisia ovat myös sisustus ja aasialaisen taiteen kokoelmat, kuten myös hänen itse keräämäänsä esineet.

Yksi seikka, joka on tehnyt Jim Thompsonista legendaarisen hahmon, on se, että vuonna 1967 hän katosi Malesiassa. Katoaminen on jäänyt ikuiseksi mysteeriksi, ja sekä siitä että hänen katoamisestaan voi katsoa dokumentin YouTubesta. Katoamisesta voi lukea Wikipediasta, ja Joshua Kurlantzick on kirjoittanut kirjan The Ideal Man, jonka todisteet viittaavat siihen, että CIA:lla oli jotakin tekemistä katoamisen kanssa.

Talon pihamaalla voi maksutta käydä katsomassa eri silkkilaatuja, ja sen sisään voi mennä 150 bahtin pääsymaksua vastaan. Siellä on etenkin iltapäivisin ja vilkkaina aikoina paljon vierailijoita, ja sen ympäristö on turistirysä, jossa kaupataan rihkamaa ja tarjotaan tuk-tuk -kyytejä.

Helpoin talolle on mennä kulkemalla kanavaveneellä laiturille nimeltään Sapan Hua Chang, joka on lähellä Siam Squarea. Talo on avoinna klo 9–18, ja opastettuja kierroksia, joille vierailevan on pakko ottaa osaa, järjestetään 20 minuutin välein.

Lisää tekemistä:

TripAdvisor esittelee tekemistä Bangkokissa.

Teksti ja kuvat: Peter Forsberg
2020/01

Älä majoitu minne tahansa – Lue alue- ja hotellivinkit

Alue- ja hotellivinkeissä kerromme parhaista alueista hotellille tai muulle majapaikalle sijainnin ja palveluiden kannalta. Lisäksi esittelemme eri alueiden pidetyimpiä yöpymispaikkoja.

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti