Thaimaa – Lisää kiinnostavia paikkoja
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Rodos on yksi Kreikan suosituimmista lomakohteista, missä aurinko paistaa ja lämpöä piisaa. Rentoutuminen, auringonotto, shoppailu, herkuttelu ja arjesta irtautuminen ovat sen parasta antia. Lue lisää Rodoksesta
Hotelleja – Bangkok
Linkit ovat hotellipalvelun mainoslinkkejä.
Booking.com
Ilmoitus
King Prajadhipok Museum
Näyttävässä rakennuksess sijaitseva King Prajadhipok Museum esittelee yhden Thaimaan kuninkaan (Rama VII) vaiheikasta ja monipuolista elämää.

Bangkokin museot

Bangkok ei ole ollenkaan samanlainen museoiden kaupunki kuin suuret Euroopan kaupungit, mutta siellä on muutama museo, joista yhdessä tai kahdessa monet mielellään vierailevat. Muutama museo on alueella, jolla kierrellään nähtävyyksiä, ja jonkin verran museoita on myös muualla kaupungissa. Ne ovat lähes poikkeuksetta hyvien liikenneyhteyksien varrella.

Monet museot ovat kiinni maanantaisin ja osa tiistaisin, ja valtaosa museoista sulkeutuu aikaisin, hyvissä ajoin ennen pimeyden laskeutumista, mikä Bangkokissa tapahtuu ympäri vuoden aikaisin.

Museum of Siam

Sanan Chai -metroaseman vieressä, lähellä monia merkittäviä nähtävyyksiä sijaitsee Museum of Siam [kartalla] eli Thaimaan historiaa ja thaimaalaisten vaiheita esittelevä museo. Tämä on poikkeuksellisen interaktiivinen ja helposti lähestyttävä museo, joka sijaitsee hienossa 1800-luvulla peräisin olevassa länsimaistyylisessä rakennuksessa. Museo on viihdyttävä paikka, joka on perheiden suosikki, ja siellä oppii nopeasti mutta mielenkiintoisella tavalla maan historiasta ja siitä miten alue asutettiin.

Museoon on aikuisilta 200 bahtin pääsymaksu, ja se on avoinna ti–su klo 10–18.

National Museum

Bangkokin suosituin museo on monen suuren nähtävyyden vieressä sijaitseva National Museum [kartalla] eli Kansallismuseo. Se on useassa eri rakennuksessa oleva museo, jonka pihamaalla voi ajoittain kierrellä ilmaiseksi. Siellä on pysyvien kokoelmien lisäksi vaihtuvia näyttelyitä, joista osa on hyvin suosittuja. Museo on vilkas etenkin viikonloppuisin ja nimenomaan silloin kun siellä on jokin normaalia suositumpi näyttely. Museon rakennuksista monet saivat alkunsa 1700-luvun loppupuolella, ja ne on viime vuosina entisöity. Eri rakennukset ovat hyvä oppitunti klassisesta paikallisesta rakennustaiteesta, ja niiden joukossa on monenmoisia rakennelmia.

Museota väitetään Kaakkois-Aasian suurimmaksi, ja sen antia ovat historiaa valottavat esineet, joihin kuuluvat normaalit käyttötavarat ja taide. Kokoelmat ovat kolmessa eri tilassa, jotka on kertovat oman tarinansa Thaimaan tietyistä aikakausista.

Museoon on 200 bahtin pääsymaksu aikuisilta, ja se on avoinna ke–su klo 9–16. Museoon on kenties helpoin tutustua opastettujen kierrosten yhteydessä, ja niitä järjestetään ke ja to klo 9.30. Aamupäivät ovat muutenkin parempia vierailulle kuin iltapäivät, jolloin on arkisinkin vilkasta.

National Museum
National Museum on useassa eri rakennuksessa oleva museo, jonka pihamaalla voi ajoittain kierrellä ilmaiseksi.

National Gallery ja kolikkomuseo

Kansallismuseon ja Khao San Roadin välimaastossa sijaitseva National Gallery eli Kansallisgalleria [kartalla] on hienossa eurooppalaistyylisessä rakennuksessa, jonka pihamaalla on jonkin verran pääsymaksutonta tutustumista. Kansallisgalleriaan on sama pääsymaksu ja samat aukioloajat kuin Kansallismuseoonkin, eli sinne on paras suunnata aamupäivällä.

Koska Thaimaassa taidetta, joka ei liity kuninkaallisiin tai uskontoon, on perinteisesti ollut hyvin vähän, ovat museon kokoelmat melko mielenkiinnottomia ja huomattavasta mielenkiintoisempaa taidetta voi nähdä temppelialueilla. Parasta antia ovatkin melko uudet teokset, ja tämä onkin parhaimmillaan modernin taiteen ja nykytaiteen museona.

Koska Kansallisgallerian rakennuksessa oli aikoinaan Thaimaan rahapaja, on sen toisessa päässä, aivan Khao San Roadin vieressä [kartalla] kolikkomuseo eli Coin Museum. Siellä on niin thaimaalaisia kuin muitakin kolikoita ja seteleitä, ja se on nopea pääsymaksuton vierailupaikka. Parhaiten siellä viihtyvät perheet ja vanhoista rahoista kiinnostuneet. Ihmisten kokemuksista siellä voi lukea TripAdvisorista. Museo on päivittäin avoinna klo 10–18.

King Prajadhipok Museum

Myös Banglamphussa sijaitseva museo, joka kiinnostaa vain joitain, on King Prajadhipok Museum [kartalla]. Se on näyttävässä rakennuksessa, mutta vaikka rakennus on kooltaan suuri, ei itse museo ole kovinkaan suuri.

Museo esittelee yhden Thaimaan kuninkaan (Rama VII) vaiheikasta ja monipuolista elämää, ja hän hallitsi vuosina 1925–1935. Häntä pidetään Thaimaan viimeisenä yksinvaltiaana, ja museon antia ovat vanhat valokuvat, esineet ja kaikenlainen muu, joka kertoo kuninkaan elämästä ja aikakaudesta, jolloin hän eli.

Museo on pääsymaksuton, ja se on avoinna ti–su klo 9–16.

Royal Barges National Museum

Bangkok on tunnettu leveästä joestaan ja lukuisista kanavista, joista tosin monet on viime vuosikymmeninä täytetty. Yksi hyvä museo päästä perille Bangkokin hienoimmista veneistä on vierailla museossa nimeltään Royal Barges Museum [kartalla]. Vaikka museon nimi on ”proomumuseo”, siellä esitellään siroja, pitkiä ja kauniita kuninkaallisten veneitä, joita käytetään erilaisissa juhlallisuuksissa ja virallisissa tilaisuuksissa. Silloin kun ne eivät ole käytössä, mitä tapahtuu hyvin harvoin (usein joulukuun alussa), ne ovat esillä tässä museossa, jonne on helpoin mennä jokilaivalla (laituri: Phra Pin Klao).

Kaikkein hienoin vene on kuninkaan itse käyttämä Suphannahong (kultainen joutsen), joka on yksi vain kuudesta täällä esillä olevasta aluksesta. Se on valmistettu yhdestä puukappaleesta, ja sitä pidetäänkin yhtenä maailman suurimmista koverretuista puuesineistä. Muut veneet on koristeltu tyypilliseen hindu- ja buddhalaistyyliin, ja niissä on tyypillisiä hindulaisia ja buddhalaisia koristeita, kuten naga eli buddhalaisten merikäärme. Veneet ovat sen verran jykeviä, että ne tarvitsevat 50 soutajaa, kuten muutakin henkilökuntaa, joihin kuuluu seitsemän aurinkovarjojen pitäjää ja kaksi peränpitäjää. Näistä kulkueista, joita on pidetty satoja vuosia, on paljon valokuvia, ja veneiden lisäksi museon antiin kuuluvat valokuvat, maalaukset ja muut näyttelykappaleet.

Museo on avoinna klo 9–17, aikuisten pääsymaksu on 100 bahtia ja jos haluaa ottaa valokuvia, pitää maksaa 100 bahtia ylimääräistä.

Bangkokian Museum

Lähellä kiinalaista kaupunginosaa sijaitseva Bangkokian Museum [kartalla] on sijoitettu kolmeen rakennukseen, ja siellä oppii Bangkokin historian vaiheista, joista muualla on hyvin vähän tietoa. Itse rakennukset ovat mielenkiintoisia, ja niiden antia ovat valokuvat ja näyttelyesineet toisen maailmansodan jälkeisiltä ajoilta. Esineiden joukossa on aikakauden käyttötavaroita, posliiniesineitä joista osa on hyvin arvokkaita, yhdessä rakennuksessa eläneen lääkärin sikarikokoelmat ja kaikenlaisia kalusteita aina 1900-luvun alusta myöhempiin aikoihin. Yksi tärkeä osa onkin toisen maailmansodan aikainen keittiö, ja tämä on museo, josta voivat pitää taideteollisuusmuseoiden ystävät ja ne, jotka ovat erityisen kiinnostuneita Thaimaan 1900-luvun historiasta.

Museo on pääsymaksuton, ja se on avoinna ke–su klo 10–16. Museolla on vähän hankala siirtyä, mutta se on melko lähellä laituria nimeltään Si Phraya.

Lisää asiaa museoista:

Bangkok for Visitors esittelee paljon erilaisia museoita.

Teksti ja kuvat: Peter Forsberg
2020/01

Älä majoitu minne tahansa – Lue alue- ja hotellivinkit

Alue- ja hotellivinkeissä kerromme parhaista alueista hotellille tai muulle majapaikalle sijainnin ja palveluiden kannalta. Lisäksi esittelemme eri alueiden pidetyimpiä yöpymispaikkoja.

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti