Thaimaa – Lisää kiinnostavia paikkoja
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Rodos on yksi Kreikan suosituimmista lomakohteista, missä aurinko paistaa ja lämpöä piisaa. Rentoutuminen, auringonotto, shoppailu, herkuttelu ja arjesta irtautuminen ovat sen parasta antia. Lue lisää Rodoksesta
Hotelleja – Phuket
Linkit ovat hotellipalvelun mainoslinkkejä.
Booking.com
Ilmoitus
3D-museo (CC License: Public Domain)
Kolmiulotteinen museo on sekä paikka, jossa voi sekä nauttia taiteesta että löytää taideteoksista uusia ulottuvuuksia ja ottaa ihmeellisiä valokuvia. Museo on koko perheen vierailupaikka.

Museot tai muut ajanvietemahdollisuudet

Phuketissa on museoita, joista muutama sijaitsee Phuketin kaupungissa, ja monet niistä ovat vähän erilaisia kuin perinteiset eurooppalaiset museot. Phuketin kaupungissa sijaitseva kaupunginmuseo on opettavainen vierailupaikka, ja kolmiulotteinen museo on melko tyypillinen Thaimaassa ja nykyään muuallakin.

Phuket Town:

Phuket Thai Hua Museum

Hienossa rakennuksessa sijaitseva näyttävä kaupunginmuseo [kartalla], jossa on valokuvia ja englanninkielisiä selostuksia Phuketin historiaan liittyen. Thaihua-museossa, kuten se monessa paikassa tunnetaan, kerrotaan kuinka kiinalaiset saapuivat ensimmäisinä Phuketin kaupunkiin ja kuinka kaupunki kehittyi tinakaivauksista näihin päiviin.

Museossa oppii alueen ruoista, taiteesta, kirjallisuudesta ja siitä, että edelleenkin monet Phuketin tärkeimmät perheet ovat alkuperältään kiinalaisia ja kiinalaisten ruokien vaikutus Phuketin ruokiin on sekin ollut huomattava. Museossa oppii myös varsinaisen museorakennuksen vaiheista, sillä se oli aikoinaan kiinalainen koulu, ja rakennuksen arkkitehtuuri onkin monimuotoisuudessaan ainutlaatuista läheisemmän tutustumisen arvoista.

Museo on avoinna klo 9–17, ja sinne on 200 bahtin pääsymaksu.

Chinpracha House

Melko lyhyen matkan päässä kaupunginmuseosta sijaitseva Chinpracha House [kartalla] on Krabi Roadilla, markkinapaikan ja bussipysäkkien lähellä, kortteleissa, joihin on hyvä käydä tutustumassa. Tämä myös Baan Chinprachana tunnettu museo sijaitsee kartanossa, jonka arkkitehtuuri edustaa kaupungille tyypillistä kiinalais-portugalilaista rakennustyyliä. Kartanossa vierailevat oppivat nopeasti miten vaikutusvaltainen perhe eleli näillä tienoin vielä muutama vuosikymmen sitten, ja mahdollista on tavata suvun jälkipolvea, sillä talo on edelleen saman perheen omistuksessa.

Talo on peräisin vuodelta 1903, ja Phuketin kaupungissa on parikymmentä samantyylistä taloa, joissa asui kaikkein tärkeimpiä perheitä. Vain pohjakerros on yleisölle avoinna, sillä toisessa kerroksessa asutaan, ja koko kerros on täynnä mitä erilaisimpia yksityiskohtia, joiden tutkimiseen jotkut voivat käyttää tunnin pari. Tätä taloa on useaan otteeseen käytetty niin paikallisissa kuin länsimaisissakin elokuvissa, ja esimerkiksi tv-sarja Indiana Jonesin nuoruusvuosista kuvattiin osin tässä kartanossa.

Museo on avoinna ma–la klo 9–16.30, ja sinne on 150 bahtin pääsymaksu.

Phuket Baba Museum

Hienossa rakennuksessaPeranakannitat Museum aivan lähellä joenrantaa ja kolmiulotteista museota on usein pelkästään Phuket Museum -nimellä [kartalla] tunnettu museo. Museo tunnetaan myös nimellä ”Peranakannitat Museum”, ja vuonna 2018 se avattiin uudelleen pitkän remontin jälkeen ja on täydessä iskussa. Museon anti on pitkälti siellä esitettävän lyhytelokuvan varassa, ja museossa oppii kiinalaisten saapumisesta ja heidän varhaisista vaiheistaan. Museossa oppii vanhojen aikojen vaatteista, huonekaluista ja taiteesta, ja tämä on paikka, jossa jotkut voivat viihtyä tunnin tai pidempäänkin.

Museo on avoinna ti–su klo 9–16.30, ja sinne on 200 bahtin pääsymaksu.

Trick-Eye Museum

Monin tavoin näyttävin ja houkuttelevin museo Phuketin kaupungissa on kolmiulotteinen museo eli Trick-Eye Museum [kartalla]. Museo esittelee itsensä ”interaktiivisena kolmiulotteisena taidemuseona”, ja se on sekä paikka, jossa voi sekä nauttia taiteesta että löytää taideteoksista uusia ulottuvuuksia ja ottaa ihmeellisiä valokuvia. Museo on koko perheen vierailupaikka, jossa viihtyvät kaikenikäiset lapset ja nuoret, ja myös monet aikuiset pitävät museon annista. Museon tiloissa on noin 100 seinämaalausta, joista valtaosa on tunnettuja taidemaalauksia, mutta ne ovat aivan toisenlaisia kuin yleensä ja ne monin tavoin hämäävät niitä katselevia.

Museoon menevän on riisuttava jalkineensa, jotka laitetaan muovipussissa säilöön. Museossa kuluu nopeasti pari tuntia, ja siellä on mukava vierailla etenkin kuuman keskipäivän aikana. Museo on avoinna klo 10–19, ja pääsymaksu aikuisilta on 500 bahtia ja 101–130 senttiä pitkiltä lapsilta 300 bahtia.

Simpukkamuseo
Simpukkamuseon anti muodostuu simpukoista, joita on tuotu tänne ympäri maailman.

Simpukkamuseo

Phuketin kaupungin ulkopuolella sijaitsevista museoista helpoimmin lähestyttävä on Rawaissa sijaitseva simpukkamuseo eli Seashell Museum [kartalla]. Museon anti muodostuu simpukoista, joita on tuotu tänne ympäri maailman, ja museossa viihtyvät niin nuoret kuin aikuisetkin ainakin tunnin pari. Museo on hienossa rakennuksessa kävelymatkan päässä Rawain rannalta, mutta kaikkein paras tänne on tulla muilla konstein kuin maantienlaitaa kävellen.

Museon neljä näyttelytilaa ovat suuren vaikutuksen tekeviä, ja simpukoiden joukossa on todellisia helmiä, kuten maailman suurin, 140 karaatin kultainen helmi ja simpukka, joka painaa 250 kiloa. Simpukoiden lisäksi helmet ovat hyvin esillä, ja niistä on tehty kaulakoruja ja ruokailuvälineitä, kuten lusikoita. Tässä vuonna 1977 avatussa museossa on noin 2000 eri esinettä ja simpukkaa, ja kokoelmia on kasattu yhteen jo yli neljän vuosikymmenen ajan.

Tätä museota ei kannata sekoittaa, kuten TripAdvisorissa on tehty, Patongissa sijaitsevaan simpukkamuseoon, jonka nimi on ”Shell World Museum”, sillä se on aivan erilainen vierailupaikka, joka on Jungceylon-ostoskeskuksen vieressä.

Simpukkamuseo on avoinna 8–18, ja aikuisten pääsymaksu on 200 bahtia.

Lisää aiheesta:

Phuket.com esittelee saaren museoita.

TripAdvisor esittelee Phuketin museoita.

Teksti: Peter Forsberg
Kuvat: Mariamichelle /Pixabay, Peter Forsberg
2019/06

Älä majoitu minne tahansa – Lue alue- ja hotellivinkit

Alue- ja hotellivinkeissä kerromme parhaista alueista hotellille tai muulle majapaikalle sijainnin ja palveluiden kannalta. Lisäksi esittelemme eri alueiden pidetyimpiä yöpymispaikkoja.

Julkaistu: 13.9.2019  |  Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti