Saksa – Lisää kiinnostavia paikkoja
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Rodos on yksi Kreikan suosituimmista lomakohteista, missä aurinko paistaa ja lämpöä piisaa. Rentoutuminen, auringonotto, shoppailu, herkuttelu ja arjesta irtautuminen ovat sen parasta antia. Lue lisää Rodoksesta
Hotelleja – Dusseldorf
Linkit ovat hotellipalvelun mainoslinkkejä.
Booking.com
Ilmoitus
Königsallee-katu Düsseldorfissa
Kaupungin pääkadun, Königsalleen varrella on korkeatasoisia putiikkeja, mutta myös tavallisia ostospaikkoja.

Düsseldorfin osia ja alueita

Düsseldorf, jota paikalliset usein kutsuvat nimellä "D-town", sijaitsee Saksan länsiosissa sijaitsevassa Nordrhein-Westfalen-osavaltiossa. Se on osavaltion pääkaupunki mutta ei sen suurin kaupunki ja kooltaan vain noin puolet kilpakumppanistaan Kölnistä.

Varsinaisen Düsseldorfin alueella asuu noin 600 000 asukasta, metropolialueella miltei kolme miljoonaa ja koko niin sanotulla Düsseldorf-Rhein-Ruhrin alueella yli 11 miljoonaa ihmistä. Alue on Saksan vilkkaimpia ja vauraimpia, ja Düsseldorf on paitsi tunnettu hyvistä putiikeistaan kautta maan myös Saksan media-alan, mainosalan ja muodin keskus.

Altstadt-vanhankaupunki

Reinin rannalla sijaitseva Burgplatz [kartalla] on yhdessä Marktplatzin [kartalla] kanssa Altstadt-vanhankaupungin keskus. Sen edestä lähtee miellyttävä Rheinuferpromenade-joenrantapromenadi [kartalla] kohti Rheinturm-tornia.

Burgplatzin ja viereisen Marktplatzin alueella on kaikenlaista turistia kiinnostavaa, kuten Schlossturm-linnatorni, jonka suojissa on sisämaan vesiliikennettä esittelevä museo. Siellä on myös niin sanottu Kärrynpyörä-suihkulähde ja muita mukavia veistoksia ja patsaita sekä hyviä ravintoloita ja kahviloita, joihin on miellyttävä istua nauttimaan aukion tunnelmasta.

Burgplatzin ja Marktplatzin välissä sijaitsee kaupungintalo, ja Marktplatzin puolella on sielläkin kaikenlaista nähtävää kirkoista patsaisiin. Burgplatzin pohjoispuolella joenrannalla sijaitsee silläkin suunnalla nähtävää. Ensin tulee vastaan Lambertuksen basilikakirkko [kartalla], sen jälkeen Tonhalle-konserttisali [kartalla] ja heti siitä pohjoiseen museoiden rypäs, jonka merkittävin museo on Kunstpalast-taidemuseo.

Hofgartenin tienoot

Kunstpalast [kartalla] sijaitsee aivan Hofgarten-puiston [kartalla] vieressä. Tämä puisto on keskustan suurin, ja siellä on hyvä ympäri vuoden käydä tutustumassa tyypillisiin paikallisiin puihin ja kasveihin, samoin kuin lammissa uiviin joutseniin ja muihin lintuihin. Puiston pohjoispuolella on alueita, joilla sijaitsee hotelleja, ravintoloita ja kolmen kilometrin päässä Nordpark-puisto [kartalla], jonka Aquazoo on hyvä vierailupaikka lapsiperheille.

Hofgartenin eteläpuolella sijaitsee kaupungin pääkatu, Königsallee [kartalla], jonka keskellä kulkee Hofgartenin vesistöihin yhdistetty kanava. Pääkadun alueella kaupungin hienostoväki tekee ostoksia, istuu päivisin terasseilla ja öisin juhlii sen hintavissa yökerhoissa. Kadun varrella on korkeatasoisia putiikkeja, mutta myös tavallisia ostospaikkoja kuten upealla jugendtyylisellä julkisivulla varustettu Galeria Kaufhof -tavaratalo. Yksi Königsalleen sivukaduista on Schadowstrasse [kartalla], jonka varrella on paljon tavarataloja, ostoskeskuksia ja muita suuria kauppoja, joissa on kaupan tavallisia tuotteita vaatteista elektroniikkaan varsin kohtuulliseen hintaan.

Königsalleen keskellä kulkeva kanava
Königsalleen keskellä kulkee kanava, joka yhdistyy Hofgartenin vesistöihin.

Königsalleen itäpuolella sijaitsevat alueet ovat Schadowstrassen johdolla hyvää shoppailumaastoa kohti etelää mentäessä. Esimerkiksi valtakatu Berliner Allee [kartalla] jatkuu etelään kohti Friedrichstadtia, ja siihen kannattaa shoppailumielessä tutustua. Düsseldorfin keskustan valtakatujen ja Königsalleen muodostama alue tunnetaan Stadtmitte-nimellä [kartalla]. Tämä varsinainen kaupungin uusi liikekeskus jatkuu Friedrichstadtin puolelle.

Friedrichstadt

Friedrichstadtissa [kartalla] on paljon pieniä ja suuria kauppoja ja elintarvikeliikkeitä. Liikennettä näissä osissa on enemmän kuin esimerkiksi joenrannalla, mutta liikenne on hyvin organisoitua ja autoilijat ovat huomaavaisia ja sääntöjä tarkasti noudattavia. Friedrichstadtin pääkatu on Friedrichstrasse, joka sivukatuineen on hyvä shoppailukatu ja jonka varrella ja liepeillä on myös baareja ja ravintoloita. Alue on hyvä, edullinen ja rauhallinen paikka hotellille tai muulle majapaikalle.

Rautatie- ja bussiaseman tienoot

Friedrichstadtin vieressä ja osin sen ja osin Stadtmitten alueella sijaitsevat myös Hauptbahnhof-rautatieaseman [kartalla] edessä olevat korttelit, jotka ovat osin rauhattomia, yhteiskunnan menosta pudonneiden oleskelupaikkoja mutta eivät vaarallisia. Nämä ovat erinomaisia kortteleita halvalle hotellille, nakkikioskiaterialle tai kebabille tai sunnuntaisin, juhlapyhinä tai myöhään illalla tapahtuvalle shoppailulle, joka on mahdollista päärautatieasemalla.

Rautatieaseman edessä sijaitsevat korttelit ovat vilkkaimmillaan Immermannstrassen [kartalla] varrella. Tämä valtakatu lähikatuineen tunnetaan japanilaisena kaupunginosana, jossa on paljon aasialaisia ravintoloita, bubble tea -teehuoneita ja kauppoja, joista saa eksoottista itämaista tavaraa.

Rautatieasemalta pääsee nopeasti paikallisjunalla lentokentälle tai rautateitse minnepäin Saksaa tahansa. Sen vieressä, Worringer Strassen varrella sijaitseva Busbahnhof-linja-autoasema [kartalla] on myös paikka, josta pääsee bussilla lentokentälle ja muualle Saksaan ja moniin muihin Euroopan maihin.

Carlstadt

Friedrichstadtin vieressä, Altstadtin eteläpuolella sijaitsee Altstadtin kaltainen Carlstadt, jonka keskus on Carlsplatz-aukio [kartalla]. Aukiolta vanhaankaupunkiin johtava Berger Strasse [kartalla] on sitä jatkavan Marktstrassen [kartalla] ohella vanhankaupungin pääshoppailukatuja, jonka antiin kuuluvat etenkin pienet erikoisliikkeet. Niistä saa kaikenlaista saksista elintarvikkeisiin, ja shoppailua on hyvä jatkaa Carlstadtin puolella.

Commerzbank Tower
Medienhafenin alueella, Neuer Zollhof -kadun varrella on erikoisia Frank Gehryn suunnittelemia toimistotaloja.

Carlsplatz on Düsseldorfin tori, jolla on kaupan elintarvikkeita, jolla voi syödä nakkikioskeilla ja jonka laitamilla ja lähikaduilla on lisää elintarvikeliikkeitä ja muitakin putiikkeja. Carlstadtissa on paljon antiikkiliikkeitä ja taidegallerioita ja kaikenlaisia muita korkeatasoisia putiikkeja, samoin kuin museoita, kahviloita ja ravintoloita, kaikki järjestään huippuluokkaa.

Rheinturm-tornin tienoot

Carlstadtin eteläpuolella sijaitsevien miellyttävien puistoalueiden takana sijaitsee Rheinturm-torni [kartalla], joka näkyy kaikkialle kaupunkiin ja jonka ylimpään kerrokseen kannattaa kirkkaalla ilmalla nousta hissillä maisemia ihailemaan. Tornin vieressä sijaitsee osavaltion eduskuntatalo, mikä varmistaa sen, ettei joutomiehiä tai muita häiriötekijöitä ole tällä alueella luvassa, vaikka täällä onkin paljon puistoja ja tilaa oleskella. Tornilta muutaman sadan metrin etäisyydellä sijaitsevat Bürgerpark- ja Rheinpark-puistot, jotka viime vuosina ovat muuttaneet nämä entiset teollisuus- ja satama-alueet täysin uuteen uskoon.

Medienhafen

Puistoalueiden vieressä sijaitsee kaupungin media-alan ja mainostoimistojen keskus, Medienhafen, jonka Neuer Zollhof -kadun [kartalla] varrella on erikoisia Frank Gehryn suunnittelemia toimistotaloja. Lisää poikkeuksellisia rakennuksia on nähtävissä Handelshafen-kanavan [kartalla] rannalla, missä on uutta arkkitehtuuria ja uusi ja vanha ovat rinta rinnan.

Alueella sijaitsee myös taidegallerioita etenkin Am Handelshafen -kadulla. Medienhafen on nykyään myös tienoota, missä on hyvä istua kahvilla, syödä tai ottaa osaa mainostoimistojen työntekijöiden värittämään yöelämään.

Teksti ja kuvat: Peter Forsberg
2013/05

Älä majoitu minne tahansa – Lue alue- ja hotellivinkit

Alue- ja hotellivinkeissä kerromme parhaista alueista hotellille tai muulle majapaikalle sijainnin ja palveluiden kannalta. Lisäksi esittelemme eri alueiden pidetyimpiä yöpymispaikkoja.

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti