Saksa – Lisää kiinnostavia paikkoja
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Rodos on yksi Kreikan suosituimmista lomakohteista, missä aurinko paistaa ja lämpöä piisaa. Rentoutuminen, auringonotto, shoppailu, herkuttelu ja arjesta irtautuminen ovat sen parasta antia. Lue lisää Rodoksesta
Hotelleja – Dusseldorf
Linkit ovat hotellipalvelun mainoslinkkejä.
Booking.com
Ilmoitus
Sisustus- ja kukkakauppa Altstadt:ssa
Kaupungin miellyttävimmät shoppailualueet ovat Altstadt-vanhankaupungin (ja sen vieressä olevan Carlstadt-kaupunginosan) alueella.

Ostokset

Tällä sivulla luodaan katsaus Düsseldorfin parhaisiin ostospaikkoihin, tutkitaan, mitä kaupungista on hyvä ostaa, ja kerrotaan, milloin kaupat ovat auki. Lisäksi katsotaan, mistä saa hyvin elintarvikkeita ja minkälaista hintatasoa kaupungin liikkeissä on odotettavissa.

Parhaat ostosseudut

Ostosten suorittaminen maanantaiaamusta lauantai-iltapäivään on Düsseldorfissa helppoa ja miellyttävää. Kauppoja on eri keskustan osissa valtavasti. Kaupungissa on erityisen hyvin tarjolla korkealaatuista luksusluokan tavaraa, mutta myös arkista ja hyvin kohtuuhintaista siellä on hyvin kaupan. Kaupungissa on etenkin vanhoissa kortteleissa pieniä viehättäviä putiikkeja, joita on mukava kierrellä silloin kun on kaunis ilma. Lukuisia tuulisia sadepäiviä silmällä pitäen siellä on valtava määrä kauppakeskuksia ja tavarataloja.

Düsseldorfin pääkatuna voidaan pitää Königsallee-katua, joka sijaitsee kaupungin vanhojen kortteleiden ja keskustan uusien osien (Stadtmitte) rajamailla ja jota paikalliset kutsuvat "Kö"-nimellä. Tämä on Saksan kuuluisimpia ostoskatuja, jonka varrella etenkin luksustuotteet ovat hyvin kaupan. Varsinkin lähellä Schadowstrassea on myös lukuisia kauppakeskuksia, joita on hyvä tutkia huonolla ilmalla, mutta aurinkoisilla säillä kadulle tullaan viihtymään ja istumaan sen terasseille. Königsalleen varrella on erityisen hyvin kaupan jalokiviä ja rannekelloja, hajuvesiä, vaatteita, posliinia ja antiikkia, ja mikä tahansa korkeatasoinen kuuluu nimenomaan tämän miellyttävän kadun valikoimiin. Katu on kautta Saksan tunnettu yhtenä maan muodin mekoista.

Schadowstrasse puolestaan on Saksan ehkä vilkkain ostoskatu, jonka varrella on hyvin tarjolla suurten liikkeiden tarjoamia arkisia ja edullisia tuotteita. Vaatteet, taloustarvikkeet ja monet muut tuotteet ovat täällä kaupan suurissa liikkeissä ja kauppakeskuksissa. Sellaiset tunnetut kauppakeskukset ja tavaratalot kuin Galeria Kaufhof ja Saturn ovat tämän kadun varrella. Hienoimpia kauppakeskuksia täällä on Schadow Arkaden (Schadowstrasse 11), joka on erinomainen oleskelupaikka huonoilla ilmoilla. Hyvä katu täältä kohti Friedrichstadt-kaupunginosaa kulkiessa on myös Berliner Allee -valtakatu, jonka varrella ja sivukaduilla on kaikenlaisia liikkeitä huonekalu- ja sisustusliikkeistä autokauppoihin.

Schadowstrassen ja Berliner Strassen kaltaista shoppailumaastoa on toisella puolella ydinkeskustaa sijaitseva Friedrichstrasse, Friedrichstadt-kaupunginosan alueella. Katu on Schadowstrassen kaltainen monella tapaa, joskin täällä on kauppakeskusten sijaan enemmän luvassa kauppoja ja pieniä putiikkeja, jotka myyvät hyvin esimerkiksi elintarvikkeita ja alkoholijuomia. Kaupunginosan alueella on paljon kauppoja muuallakin kuin Friedrichstrassen varrella, ja täälläpäin liikkuvan on hyvä tutustua myös Fürstenwall-kadun tarjontaan, johon kuuluvat joka päivä puoleenyöhön avoinna oleva Rewe-ruokakauppa (Fürstenwall 146) ja apteekki (Fürstenwall 124).

Normaalista poikkeavaa tarjontaa on Düsseldorfissa hyvin luvassa rautatieaseman edessä olevissa kortteleissa, joissa sijaitsee niin sanottu Japanisches Viertel eli japanilainen kaupunginosa Immermannstrassen ja sen lähikatujen alueella. Düsseldorfin reilusta 7 000 japanilaisesta valtaosa käy töissä ja shoppailemassa täällä, ja luvassa on etenkin japanilaisia elintarvikkeita ja tuotteita, joista monia harvoin tulee Euroopassa vastaan.

Kaupungin miellyttävimmät shoppailualueet ovat kuitenkin lähellä Reinjoen rantoja, Altstadt-vanhankaupungin ja sen vieressä olevan Carlstadt-kaupunginosan alueella. Altstadt on trendikäs shoppailupaikka, jonka tyylikkäistä putiikeista saa kaikenlaista viimeistä huutoa olevaa, etenkin muodikkaita vaatteita, kenkiä ja asusteita mutta myös kaikenlaista muuta. Paras shoppailukatu täällä on Berger Strassen ja Marktstrassen muodostama kävelykatu, joka johtaa Marktplatz-aukiolle. Täältä saa kaikenlaista tasokasta ja tyylikästä, ja esimerkiksi veitsien ja saksien erikoisliike Börgermann (Berger Strasse 15) on aivan ylittämätön paikka hankkia alan tarvikkeita. Paljon putiikkeja on muuallakin vanhankaupungin alueella, etenkin lähellä Heinrich-Heine-Platz-aukiota. Shoppailuun mieltyneiden on hyvä tutustua Altstadtin eri katujen ja aukioiden tarjontaan.

Berger Strasse johtaa Carlstadt-kaupunginosan pääaukiolle, Carlsplatzille. Tämä on ehdoton paikka tehdä elintarvikeostoksia ja nauttia tämän hienostoalueen hyvästä tunnelmasta. Torin lisäksi aukion lähettyvillä on melkoinen määrä kaikenlaista antiikkiliikkeistä taidegallerioihin. Kaupunginosan putiikit myyvät myös niin trendikästä kuin ajatontakin muotia, jalokiviä, rannekelloja ja kaikenlaista muuta korkeatasoista, elintarvikkeista alkoholijuomiin.

Ydinkeskustan ulkopuolella on jonkin verran liikkeitä, ja hyvä osoite muotitietoisille on Flinger, jonne pääsee esimerkiksi raitiovaunuilla 708, 709 ja 719. Täällä Ackerstrasse on erityisen hyvä katu katsella muodikkaita vaatteita ja asusteita. Muualla kaupungissa myös Tussmannstrasse (Pempelfort-kaupunginosa) ja Lorettostrasse (Bilk) ovat myös muotitietoisille shoppailijoille vierailemisen arvoisia katuja.

TripAdvisor-sivuston käyttäjien vinkkejä kaupungin shoppailuelämään.

Mitä ostaa Düsseldorfista?

Muodikkaat vaatteet ja asusteet ovat hyviä ostoksia Düsseldorfissa, missä kaikenlainen luksus on eritoten Altstadtissa, Carlstadtissa ja Königsalleen varrella hyvin kaupan. Keskustan putiikit myyvät korkeatasoisia tuotteita, jotka kuitenkin usein maksavat täällä kovan kilpailun takia vähemmän kuin monissa muissa Euroopan osissa. Samoilla seuduilla on hyvin myös muotoilua, jonka keskuksia Düsseldorf Saksassa on.

Arkiset tuotteet arkivaatteista taloustavaroihin ovat hyvin kaupan Düsseldorfissa, etenkin Schadowstrassen kauppakeskuksissa ja tavarataloissa. Täältä löytyy tuotteita joka kukkarolle, aivan kuten läheisestä Friedrichstadtistakin.

Alkoholijuomat ovat edullisia ja tarjolla äärimmäisen hyvin valikoimin aivan tavallisissa elintarvikeliikkeissäkin. Niistä Killepitsch eli verenpunainen, yrteillä maustettu "Kräuterlikör" on hyvä paikallisesti valmistettu viina, jonka valmistamiseen käytetään yli 90 lajia hedelmiä, marjoja, yrttejä ja muita mausteita. Paikallisten mukaan paras putiikki hankkia tätä juomaa on Et Kabüffke (Flinger Strasse 1), aivan Marktplatz-aukion vieressä Altstadtissa.

Schadow Arkaden -kauppakeskus
Arkiset tuotteet arkivaatteista taloustavaroihin ovat hyvin kaupan Schadowstrassen kauppakeskuksissa.

Toinen paikallinen juomaerikoisuus on Altbier, tummahko olut, jota on hyvä ryystää keskustan suurissa oluttuvissa. Kaikissa muissakin paikoissa se yleensä on parhaiten tarjolla oleva olut. Se on tummaa ja A-oluen vahvuista, ja baareissa ja hienoimmissakin oluttuvissa sitä saa puoli litraa 3-4 eurolla ja kaupasta pullon noin eurolla.

Elintarvikkeet ovat hyviä ostoksia Düsseldorfissa, sillä valikoimat ovat hyviä ja hinnat miltei poikkeuksetta edullisempia kuin kotimaassa. Normaalit elintarvikeliikkeetkin ovat erittäin hyvin varusteltuja, niin että niistä saa hyvin paitsi paikallisia myös etenkin italialaisia ja muita korkeatasoisia elintarvikkeita. Täällä ollessa on hyvä tietää, että Saksan kuuluisin sinappi eli Löwensenf on paikallinen herkku, ja sitä voi Altstadtista hankkia eri versioin Düsseldorfer Löwensenf -liikkeestä (Berger Strasse 29).

Elintarvikeostoksilla

Elintarvikkeiden hankkiminen Düsseldorfista on helppoa, sillä suuria elintarvikeliikkeitä ja pieniä erikoisliikkeitä on kaikkialla kaupungissa. Carlsplatz-aukio on pääpaikkoja kaikenlaisille elintarvikkeille, ja myös monet sille johtavat kadut ja etenkin Berger Strasse ovat hyviä elintarvikehankinnoille. Aivan keskustassa ja sen liepeillä hyviä valintamyymälöitä ovat Aldi (Friedrichstrasse 28), Real (Friedrichstrasse 152), Emmas Enkel -putiikki (Berliner Allee 56) ja Rewe (Fürstenwall 146). Japanilaisia elintarvikkeita on hyvin kaupan Immermannstrassen varrella lähellä päärautatieasemaa.

Hintataso

Vertailujen mukaan kaikki on Düsseldorfissa Helsinkiä edullisempaa, joskin paikallisten ostovoima on melkoisesti kotimaan pääkaupungin asukkaita parempi. Kaupassa tuotteet vaatteista elintarvikkeisiin ovat 10-20 % kotimaan hintoja edullisempia.

Aukioloajat

Liikkeet ovat hyvin avoinna maanantaiaamusta lauantai-iltapäivään, mutta sunnuntaisin vain harvat liikkeet ovat avoinna. Monet elintarvikeliikkeet ovat sunnuntaisin avoinna, ja eniten liikkeitä sunnuntaisin ja muina pyhäpäivinä on parhaiten avoinna saksalaiseen tyyliin päärautatieaseman yhteydessä. Liikkeet ovat avoinna ma-la klo 10-20.00, ja tätä nykyä shoppaillaan myös neljänä sunnuntaina ennen joulua klo 10-20.00.

Teksti ja kuvat: Peter Forsberg
2013/05

Älä majoitu minne tahansa – Lue alue- ja hotellivinkit

Alue- ja hotellivinkeissä kerromme parhaista alueista hotellille tai muulle majapaikalle sijainnin ja palveluiden kannalta. Lisäksi esittelemme eri alueiden pidetyimpiä yöpymispaikkoja.

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti