Kanaria – Lisää kiinnostavia paikkoja
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Parhaiten Ateenaan on Suomesta suoria lentoja kesällä, ja perillä Ateenaan lentoasema on reilun puolen tunnin metromatkan päässä ydinkeskustasta. Muualta Kreikasta Ateenaan on helppo matkustaa lentäen, lautalla, bussilla tai junalla, mutta kaikkein suosituinta sinne on matkustaa lautalla Kreikan saaristosta.
koristekuva Prahaan pääsee Helsingistä useilla eri lentoyhtiöiden suorilla lennoilla, mutta myös Tampereelta ja Turusta on lentoja Riian kautta Prahaan. Kulkeminen lentoasemalta ytimeen bussilla ja metrolla on vaivatonta ja ruuhkatonta.
Lue myös
koristekuvaViron kylpylät ovat äärimmäisen monipuolisia, ja niiden joukosta kuka tahansa voi löytää unelmiensa kylpylän. Eniten kylpylöitä on suurimmissa kaupungeissa, mutta kylpylähotelleja on myös pienillä paikkakunnilla ja kansallispuistoissa metsien keskellä. Lue lisää Viron kylpylöistä
Hotelleja – Fuerteventura
Linkit ovat hotellipalvelun mainoslinkkejä.
Booking.com
Ilmoitus
Matkalla bussissa
Fuerteventuran lentoasema sijaitsee lyhyen matkan päässä Puerto del Rosario -pääkaupungin eteläpuolella. Sieltä pääsee hyvin bussilla etenkin etelärannikon lomakohteisiin.

Fuerteventuran matkat, lennot ja saapuminen perille

Tällä sivulla kerrotaan, miten Fuerteventuran lentokentältä pääsee etenemään saaren kaupunkeihin ja lomapaikoille. Lisäksi luomme katsauksen siihen, minkälaisia lomavaihtoehtoja on, minkä hintaiseksi matkan voi odottaa tulevan ja minkälaista hintatason vaihtelua matkalle on minäkin vuodenaikana odotettavissa.

Matkustaminen ja matkat Suomesta Fuerteventuralle

Suomesta voi hyvin lähteä Fuerteventuralle omatoimimatkalle, jolloin lennot ja hotellin voi varata itse. Omatoimimatka on joustava tapa nähdä kenties useitakin paikkoja samalla matkalla. Pakettimatkat ovat helppoja mutta hintavia vaihtoehtoja, ja niitä tehdään Fuerteventuralle lähinnä marraskuusta maaliskuun loppuun. Monet suomalaiset matkatoimistot järjestävät yleensä viikon tai kahden mittaisia lomia saarella, ja ne suuntautuvat rantalomapaikoille, etenkin Corralejoon, Caleta de Fusteen ja Morro Jableen, josta matkatoimistot käyttävät usein nimeä Jandia.

Omatoimimatkalle mielivä varaa lennot itse, ja jos matkan ajankohdassa voi joustaa, niin silloin joululomaa ja helmikuun talvilomaviikkoja kannattaa vältellä. Jos haluaa Fuerteventuralle talvella, on aika marraskuusta jouluun ja taas tammikuun ensimmäisen viikon jälkeen helmikuun puolenvälin tienoille tähän edullisinta ja vähiten ruuhkaista aikaa. Maaliskuun alkupuolelta eteenpäin hinnat ovat taas edullisempia kuin lomaviikkoina, mutta kannattaa huomata, että sekä tammi- että helmikuu on suurinta sesonkiaikaa Fuerteventuran-lomille. Edullisinta saarelle on matkustaa huhtikuusta heinäkuuhun ja taas syyskuusta marraskuulle, ja heinä-elokuussa mannerespanjalaiset matkustavat saarelle. Vilkkaina aikoina sekä lennot että hotellit kannattaa varata hyvissä ajoin etukäteen.

Suomesta voi lentää Fuerteventuralle Norwegianin koneilla. Niillä voi lentää Helsingistä Puerto del Rosarion eteläpuolella olevalle kentälle sadallakin eurolla suuntaansa, jos varaa lennot hyvissä ajoin etukäteen, ja parhaita hintoja niissä onkin yli puolikin vuotta etukäteen tilattuna. Norwegian lentää Fuerteventuralle lokakuun lopusta maaliskuulle.

Toinen edullinen vaihtoehto on lentää Ryanairilla Britanniaan tai Manner-Eurooppaan, mistä voi sitten ottaa jatkolennon Fuerteventuralle. Erityisen hyvin koneita Kanarialle lentää paitsi Britanniasta ja Irlannista myös Belgiasta, Espanjasta ja Saksasta.

Edullisempaa saattaa olla lentää ensin Las Palmasiin, jonne pääsee ympäri vuoden monta kertaa viikossa, ja tulla sitten kaksi tuntia kestävällä katamaraanikyydillä Morro Jableen, josta voi edelleen edetä haluamaansa paikkaan. Las Palmasiin lentää valtava määrä lentoyhtiötä, esimerkiksi Ryanair ja Norwegian. Jos matkustaa ensin Las Palmasiin, voi Fuerteventuran-lepoloman yhdistää ainakin muutaman päivän oleskeluun vilkkaassa ja kulttuuritarjonnaltaan hyvässä saarten pääkaupungissa.

Pakettimatkalle aikovalle paras aika suunnata Fuerteventuralle on aika marraskuun alusta maaliskuun loppuun. Esimerkiksi Lomamatkat ja Apollomatkat tekevät yhden ja kahden viikon matkoja Fuerteventuralle. Viikon hinnat alkavat reilusta 300 eurosta, mutta tämä pätee vähän hiljaisempiin matkustusaikoihin. Käytännössä viikko maksaa yleensä 400-500 euroa, jos matkustaa keskitalvella, ja tätäkin enemmän, jos haluaa lomailla siellä joulu- tai hiihtolomalla.

Siirtyminen Fuerteventuran lentokentältä Puerto del Rosarioon

Fuerteventuran lentoasema sijaitsee lyhyen matkan päässä Puerto del Rosario -pääkaupungin eteläpuolella. Sieltä pääsee hyvin bussilla etenkin etelärannikon lomakohteisiin, mutta sieltä on bussikyytejä myös muihin saaren osiin.

Bussi numero 3 kulkee paitsi Puerto del Rosarioon myös Caleta del Fusteen ja Las Salinakseen.

Bussi numero 10 kulkee kentältä etelään Caleta de Fusteen, Gran Tarajaliin, joka on lähellä Las Playitas -lomakeskusta, Costa Calmaan ja Morro Jableen, missä on paljon suomalaisia lomailemassa ja mistä pääsee laivalla Las Palmasiin. Bussi kulkee harvakseltaan, ja sen aikatauluun on hyvä tutustua etukäteen.

Bussi numero 16 kulkee sekin kätevästi Gran Tarajaliin, Puerto del Rosarioon ja Playa Blanca -lomakylään.

Jos haluaa lentoasemalta Corralejoon, kannattaa ensin mennä Puerto del Rosarion linja-autoasemalle bussilla 3 tai 10 ja vaihtaa siellä bussiin numero 6.

Niille, jotka haluavat kentältä El Cotilloon, suositellaan matkaa ensin Puerto del Rosarioon. Sieltä bussi numero 7 kulkee harvakseltaan El Cotilloon. El Cotilloon pääsee myös suoraan Corralejosta bussilla numero 8.

Linja-autolla liikkuminen on edullista Fuerteventuralla. Esimerkiksi parin tunnin matka Puerto del Rosarion ja Morro Jablen välillä maksaa alle 10 euroa, ja 40 minuutin matka Puerto del Rosarion ja Corralejon välillä maksaa reilut 3 euroa. Lyhyt matka lentokentältä Puerto del Rosarioon maksaa 1,40 euroa, ja lippuja saa vain kuljettajalta. Kaupan on myös 12 euron hintaisia kortteja, joilla voi matkustaa alennuksella ja jonka hankkiminen on kannattavaa niille, jotka tekevät useita bussimatkoja loman aikana.

Kaikkien saaren bussin aikataulut ja reitit voi nähdä linja-autoyhtiön verkkosivuilla

Taksilla matka kentältä määränpäähän sujuu mukavasti ja edullisesti, etenkin jos mukana on 2-4 henkeä. Matka lentokentältä Corralejoon maksaa noin 50 euroa, La Playitakseen suurin piirtein saman ja Morro Jableen tai sen viereen Playa Jandíaan pääsee noin 100 eurolla. Taksin voi tilata etukäteen verkkosivujen kautta.

Siirtyminen muualta Kanarialta Fuerteventuralle

Helpoin on siirtyä Lanzarotesta Corralejoon, sillä Lanzaroten Playa Blancasta on vain 20-30 minuutin laivakyyti Corralejoon. Kummassakin satamassa on hyvä mahdollisuus hankkia lippu eri yhtiöiden laivoihin, ja edullisin niistä on hivenen kiikkerä, vain 12 euroa suuntaansa maksava lautta. Armaksella ja Fred Olsenilla on käytössään suuremmat autolautat, joilla matkustaminen on hivenen nopeampaa ja myös kalliimpaa.

Fred Olsen kulkee tiiviiseen tahtiin myös Las Palmasin ja Morro Jablen väliä. Matka kestää pari tuntia, ja lippujen hinnat ovat edullisempia verkkosivujen kautta hankittuna.

Fuerteventuran virallinen sivusto antaa lisätietoa muualta Kanarialta Fuerteventuraan meriteitse matkustamiseen.

Teksti ja kuvat: Peter Forsberg
2014/04

Älä majoitu minne tahansa – Lue alue- ja hotellivinkit

Alue- ja hotellivinkeissä kerromme parhaista alueista hotellille tai muulle majapaikalle sijainnin ja palveluiden kannalta. Lisäksi esittelemme eri alueiden pidetyimpiä yöpymispaikkoja.

Tilaa uutiskirjeemme

Lue ensimmäisten joukossa uusista oppaista, artikkeleista ja muista Pienen matkaoppaan kuulumisista.

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti