Kanaria – Lisää kiinnostavia paikkoja
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Kevät herättää monissa kaipuun matkustamiseen. Tässä tekstissä tarkastelemme vaihtoehtoja kevätmatkakohteille ja tarjoamme ideoita lomalle, joka on sekä lämmin että kohtuuhintainen. Lue, minne keväällä kannattaa matkustaa
Hotelleja – Fuerteventura
Linkit ovat hotellipalvelun mainoslinkkejä.
Booking.com
Ilmoitus
Ravintolan terassi, Gran Tarajal
Gran Tarajal on saaren toiseksi suurin kaupunki. Täälläkin ravintolat samoin kuin kahvilat ja baarit ovat keskittyneet rantapromenadin varrelle.

Ravintolat, ruoka ja ruokailukulttuuri

Seuraavassa käydään läpi, miltä seuduilta ja kaduilta Fuerteventuran kaupungeista ja rantalomakohteista voi kätevimmin löytää hyviä ravintoloita ja minkälaisia ruokia saarella on tarjolla. Lisäksi luodaan katsaus ravintoloiden hintatasoon ja ruokailuaikoihin.

Fuerteventuran parhaat ravintolaseudut

Fuerteventuran pääkaupungista Puerto del Rosariosta ja lomapaikoilta ei erikseen tarvitse ravintoloita hakea. Pääkaupungissa on ehdottomasti paras hinta-laatusuhde, mutta rantalomakohteissa on hivenen ylihintaisia ravintoloita, joskin eri kaupungeilla on hivenen erilaista tarjontaa. Yleisesti ottaen kaikilla rantapaikoilla ja -kaupungeissa "Paseo Maritimo" -nimellä tunnettu rantapromenadi on hyvä paikka löytää ravintola, samoin kuin kahvila tai baari, ja myös kunkin rantapaikan kauppoja täynnä oleva pääkatu lähialueineen on hyvää maastoa ruokapaikalle. Miltei kaikilla ravintoloilla on terassi, ja tyypillisten lomaruokien kuten pihvien ja pitsojen lisäksi tarjolla on kalaruokia, jotka Fuerteventuralla ovat aina hyviä, samoin kuin vuohenlihaa ja -juustoa.

Puerto del Rosario

Puerto del Rosarion ravintolat ovat keskittyneet rantapromenadin varrelle, ja kummallakin puolella rantakadun liikenneympyrää on oivia vaihtoehtoja aterialle. Jonkin verran vaihtoehtoja on myös Playa Chica -rannan vieressä ja sen läheltä lähtevällä Calle Primero de Mayo -kävelykadulla. Hyvä aika syödä täällä erityisen hyvällä hinta-laatusuhteella on lounasaika (klo 12/13-15/16.00), mutta muuhunkin aikaan ateriat ovat pääkaupungissa edullisempia ja yleensä myös parempia kuin turistien kansoittamissa rantakohteissa.

Rantakadun varrella on hyvä määrä erilaisia ravintoloita, joissa on mukava syödä terassilla. Jotkin paikat eivät ole kaikkina päivinä avoinna, mutta aina kaksi Mercado Municipal -kauppahallin rakennuksessa olevaa kahvila-ravintolaa tarjoavat hyviä ruokia mille tahansa aterialle. Ne tarjoavat etenkin grillilihoja, joista lampaanliha on erityisen hyvää, ja aamiaiseksi bocadillot eli voileivät ovat vertaansa vailla. Terassit soveltuvat myös vain kahville tai sitten sitä väkevämmälle virvokkeelle. Näillä paikallisten suosimilla terasseilla on joitain englannin kieltä taitavia tarjoilijoita, ja pääruoan saa 4-8 eurolla, ison tuopin olutta alle 3 eurolla. Niiden vieressä on vielä pari muutakin vaihtoehtoa, jotka tosin tuntuvat olevan vain satunnaisesti auki, mutta jostakin näistä ravintoloista saa kyllä aina jotakin hyvää haukattavaa.

Saman kadun varrella, liikenneympyrän toisella puolella on muutama hyvä vaihtoehto sielläkin. Hyviä kebabeja, falafeleja kasvissyöjille ja joitakin muitakin itämaisia aterioita samoin kuin halpaa olutta voi nauttia Ali Baba’s -ravintolassa. Sillä kuten monilla muillakin kadun ravintoloilla on hyvät, tuulelta suojatut terassit, joilla on suuret, yleensä jalkapalloa näyttävät tv-ruudut. Sen vieressä oleva miltei pelkästään paikallisten suosima ravintola tarjoaa tyypillisiä Kanariansaarten ruokia, ja sen ulkopuolella olevat kuvamenut näyttävätkin kätevästi, minkälaisia ruokia saarilla tarjotaan. Molemmat ravintolat ovat suljettuina maanantaisin, joka onkin kaupungissa huonoin päivä lähteä illalla syömään. Myös vähän matkan päässä kohti satamaa sijaitsevan hotellin alakerrassa on ravintola, jossa viihtyvät lähinnä turistit ja joka on näitä kahta hintavampi vaihtoehto.

Muualla kaupungissa Playa Chica -rannan edessä oleva La Terraza del Muelle (Carretera Los Pozos) [kartalla] on koko kaupungin korkeatasoisimpia ravintoloita. Tämä kalaruokiin erikoistunut ravintola on kielitaitoinen ja hintava ravintola, joka vilkkaisiin matkustusaikoihin saattaa iltaisin olla kiireinen.

Calle Primero de Mayo -kävelykatu on sekin hyvä paikka etenkin lounaalle, ja täältä saa helposti menu del dia -lounaskokonaisuuden (alkuruoka, pääruoka, jälkiruoka tai kahvi ja ruokajuomaksi vettä, viiniä tai olutta) 6-9 eurolla. Kävelykadun varrella on hyviä kahviloita, joiden terasseilla on mukava paistatella päivää.

Yksi varteenotettava vaihtoehto on vielä Las Rotondas -kauppakeskus [kartalla], jonka tarjonta on varsin tyypillistä ostoskeskusten tarjontaa ja jonka ravintolat ovat avoinna ma-su klo 12-24.00.

Caleta de Fuste

Puerto del Rosarion eteläpuolella sijaitseva Caleta de Fuste on normaalia hivenen korkeatasoisempi rantalomakohde, jossa on pääkaupunkia korkeammat hinnat ja usein vähän heikommat ruoat. Rantapromenadi on täälläkin paras paikka löytää ravintola, ja niiden joukosta ehdottomasti edukseen erottuu Frasquita, joka sijaitsee päärannan vieressä olevassa valkoisessa rakennuksessa. Täällä on hyviä mereneläviä ja kielitaitoinen palvelu. Paras päivä tulla tänne syömään on keskiviikko, jolloin tarjotaan 10 eurolla merenelävillä höystettyä paellaa, jota sitten voi syödä niin paljon kuin haluaa. Keskiviikkoisin kuten muinakin päivinä tarjolla on myös vähän kalliimmalla kalaruokia, jotka esitellään mieleenpainuvalla tavalla.

Paellaa Frasquita -ravintolassa
Myös Caleta de Fustessa rantapromenadi on paras paikka löytää ravintola, ja niiden joukosta ehdottomasti edukseen erottuu Frasquita, joka sijaitsee päärannan vieressä olevassa valkoisessa rakennuksessa. Täällä on hyviä mereneläviä ja kielitaitoinen palvelu.

Toisella puolella rantaa, Puerto Castillo -sataman vieressä on lomailijoille suunnattuja kalliita terasseja, joista monista vastaavat hotellit. Yksi edukseen erottuva paikka täällä on Puerto Castillo Restaurante aivan linnakkeen vieressä. Se tarjoaa taidolla valmistettuja italialaisia ruokia, kuten pitsoja ja pastoja.

Lähellä satamaa sijaitsevat kauppakeskukset kuten "Happy Center" ovat varsin tyypillisiä ylihintaisia turisteille suunnattuja ravintoloita. Normaalihintaisia ruokia, joita alueen työntekijät käyvät syömässä, on tarjolla sen keskellä olevassa Bar Goryssa, josta myös saa reilulla eurolla kahvin.

Las Playitas - Gran Tarajal

Las Playitas on paikka, jonne monet tulevat all inclusive- tai pakettimatkalle, ja hotellit täällä hoitavat sen yllätyksettömät ravintolat. Kalastajakylän puolella on etenkin rantapromenadilla ravintoloita, mutta ne ovat lähinnä turisteille suunnattuja. Niiden terasseilla on kuitenkin tunnelmaa, ja etenkin illallisella on parempi käydä niissä kuin hotellien ravintoloissa.

Gran Tarajal on saaren toiseksi suurin kaupunki, jonne on vain muutaman minuutin bussimatka Las Playitaksesta. Täälläkin ravintolat samoin kuin kahvilat ja baarit ovat keskittyneet rantapromenadin varrelle. Vaikka ravintolat on suunnattu turisteille, on niiden joukossa joitain Kanariansaarten ruokia tarjoavia ravintoloita, ja esimerkiksi grillatut sardiinit ovat täällä hyvin ja kohtuuhinnoin tarjolla. Yksi hyvä paikallistenkin suosima ravintola on Casa Juan, joka tarjoaa nimenomaan paikallisia ruokia.

Morro Jable

Saaren eteläkärjessä sijaitseva Morro Jable on paikka, jonne pohjoismaalaiset ja saksalaiset tulevat lomalle, ja brittien puuttumisen takia siellä on monia muita rantakohteita laimeampi meininki ja vähäisempi tarjonta. Keskinkertaiset kansainväliset lomailijoiden suosimat ruoat ovat täällä suosiossa. Vähän parempia aterioita on kuitenkin tarjolla vanhassakaupungissa, ja siellä kalaruoat ja Kanarian omat ruoat ovat suosittuja. Restaurante Posada San Borondon (Plaza Cirilo López 1) on hyvä paikka espanjalaisille ruoille ja etenkin kalaruoille. La Gaviota (Avenida Tomás Grau) on rantabulevardin ravintoloiden joukossa parhaita, ja myös täällä kalaruoat ja tapakset ovat hyviä. Saman kadun varrella La Laja on hyvä kalaruokaravintola, mutta siellä ateriat ovat melko hintavia.

Ravintola Corralejossa
Corralejossa valtava määrä ravintoloita on sekä hiekkarantojen reunustamalla rantapromenadilla että sen vieressä kulkevalla Avenida Nuestra Señora del Carmen -pääkadulla ja sen sivukaduilla.

Corralejo

Kenties paras rantapaikka saarella on aivan sen pohjoiskärjessä sijaitseva Corralejo. Täällä on tarjolla lähinnä turisteille suunnattuja aterioita, jotka ovat huomattavasti kalliimpia kuin pääkaupungin ateriat. Joitain poikkeuksia kuten kebabpaikkoja löytyy, mutta niitä saa hakea sivukaduilta. Valtava määrä etenkin briteille suunnattuja ravintoloita Waikiki-rantaravintolasta Aberdeen Steak House -pihviravintolaan on sekä hiekkarantojen reunustamalla rantapromenadilla että sen vieressä kulkevalla Avenida Nuestra Señora del Carmen -pääkadulla ja sen sivukaduilla. Kalaruoat ovat hyviä vaihtoehtoja täällä, mutta pihvit, pastat, pitsat, hampurilaiset ja salaatit ovat täällä kaikkialla tarjolla nekin.

Lisää ravintoloita on sataman naapurissa ja Bristol-rantabulevardin lähistöllä, missä paikalliset viihtyvät. Hyviä ravintoloita täällä ovat La Factoría (Avenida Marítima 9), jonka bolognalainen omistaja tuntee italialaiset ruoat, ja La Cabaña Asturiana (Avenida Marítima 3), joka sataman edustalla tarjoaa erinomaisia paikallisia ruokia. Läheisissä kortteleissa Restaurante Avenida (Calle General Prim 11) Hesperia Bristol -hotellin ja linja-autopysäkin vieressä on hyvä paikka kalaruoille, joista paikallisetkin pitävät.

El Cotillo

Tässä pienessä länsirannikon kalastajakylässä, jota tosin viime aikoina on alettu pilata rakennusprojektein ja pakettimatkalaisille suunnatuin hotellikompleksein, on eräitä koko saaren parhaita kalaruokaravintoloita. Suosittu espanjalais-italialainen ravintola niin paikallisten kuin turistienkin keskuudessa on Casa Rustica (Calle Constitución 1), jossa on maalaistunnelmaa ja hyvä menu del dia -lounastarjous. Sataman naapurissa on myös hyviä ravintoloita, kuten niin sanotussa vanhassa satamassa sijaitseva La Vaca Azul, josta saa kalaruokia ja paellaa. Toinen tämän alueen hyvä ruokapaikka, joka sopii kasvissyöjillekin, on El Mirador (Calle Muelle de los Pescadores 19 ), josta saa hyvin etenkin mereneläviä ja paellaa.

Lisätietoa

TripAdvisor-sivuston käyttäjät rankkaavat Fuerteventuran ravintoloita

Ravintoloiden tyypilliset ruoat

Fuerteventuran bravuuri on ehdottomasti lammas, jonka liha ja juusto ovat täällä kaikkein paras ruoka. Quese de cabra eli vuohenjuusto on erinomainen valinta salaatin tai voileivän kanssa, ja se tunnetaan myös nimellä Majorero. Tätä on hyvä ostaa leivän kanssa majapaikassa syötäväksi. Sitä on kaupan valintamyymälöissä, ja parhaimmillaan se on Puerto del Rosarion kauppahallissa, joka on rantabulevardin yläpuolella. Hyvä ateria on aina lampaanliha, joka usein tarjotaan muhennoksena ranskalaisten tai muiden perunoiden kera.

Muista ruoista kalaruoat ovat ehdottoman hyviä. Aina hyvä on merenelävillä höystetty ateria, kuten riisipohjainen paella, pitsa tai pasta. Ropa vieja on hyvä paikallinen, Kuuban kansallisruoaksi noussut ruoka, joka on edullinen ja johon kukin ravintola laittaa vähän erilaisia aineksia. Siinä on lihaa mutta ei kovin paljon. Sitä löytyy yleensä vitriinin takaa valmiina, ja sen saa aina eteensä parissa minuutissa.

Lammasta
Fuerteventuran bravuuri on ehdottomasti lammas, jonka liha ja juusto ovat täällä kaikkein paras ruoka.

Paikallisia ruokia tilaavan on hyvä muistaa, että useimmat annokset sisältävät perunan ja salaatin, eikä heti kannata tilata useita lajeja vaan on hyvä katsoa, mitä aterian kanssa saa. Leipä kuuluu usein myös ateriaan ilman lisämaksua, ja monista ruoista on valittavana joko pincho eli tapas, ½ racion eli puolikas annos tai racion eli koko annos, joka on suuri ateria.

Kebabit, italialaiset ruoat, aasialaiset ruoat kuten intialaiset ruoat ja sushi sekä pihvit ovat tyypillisimpiä kansainvälisiä ruokia Fuerteventuralla. Niitä on saatavilla vaihtelevalla menestyksellä niin pääkaupungissa kuin lomapaikoissakin.

Etenkin Puerto del Rosariossa on melkoisesti eteläamerikkalaisia ja etenkin kolumbialaisia maahanmuuttajia, joiden baarit ja ravintolat sitä mitenkään erikseen mainostamatta tarjoavat omia herkkujaan. Mikäli vastaan tulee etenkin kolumbialaisia ruokia, kannattaa niitä maistella, sillä ne ovat paitsi Euroopassa harvinaisia myös aina maukkaita ja edullisia.

Kasvissyöjille kebabpaikkojen falafelit ja italialaisten ravintoloiden lihattomat pitsat ja pastat ovat parhaita vaihtoehtoja Fuerteventuralla. Harmillisen usein salaateissa on tonnikalaa, mutta Puerto del Rosariossa on mahdollista saada vuohenjuustolla höystettyä salaattia, samoin kuin muita sen ympärillä pyöriviä ruokia. Saarella ei juuri ole kasvisravintoloita. Happy Cow -sivut pidetään kuitenkin ajan tasalla ja ilmoittavat, jos sinne ilmaantuu muitakin kuin yksi El Cotillon kalastajakylässä oleva kasvisravintola.

Lisätietoa Fuerteventuran ruoista

Hintataso, tippikulttuuri ja ruokailuajat

Rantakohteissa on varsin kalliit hinnat, ja niillä ateriasta ruokajuomineen saa yleensä pulittaa vähintään 10-15 euroa. Poikkeuksia ovat kebabpaikat, joissa voi syödä tätä muutaman euron halvemmalla. Puerto del Rosariossa ruoat ovat melko edullisia, etenkin lounaat, joiden yhteydessä voi syödä alle 10 eurolla kolmen lajin aterian. Rantapromenadilla on korkeampia hintoja, mutta täälläkin voi syödä hyvin 8-10 eurolla.

Muualla kuin rantapaikoilla tarjoilijat eivät odota juomarahaa, eikä sellaista etenkään itsepalvelupaikoissa tai lounastarjousten yhteydessä kannata antaa. Rantakohteissa tarjoilijat mielellään ottavat vastaan tippejä, mutta ei niissäkään tarvitse erikseen juomarahoja jätellä, ellei palveluun ja ruokiin ole sitten erityisen tyytyväinen.

Ruokailuajat ovat lomailijoiden kansoittamalla Fuerteventuralla liukuvia. Ravintoloissa syödään aamusta iltaan, mutta Puerto del Rosariossa lounastarjoukset ovat parhaita vaihtoehtoja ma-pe noin klo 12-15, joskin useimmat paikat tarjoavat lounasta vasta klo 12.30-13.00. Sekä pääkaupungissa että rantakohteissa jotkin ravintolat ovat kiinni maanantaisin, osa pitää lomaa sunnuntaisin.

Teksti ja kuvat: Peter Forsberg
2014/04

Älä majoitu minne tahansa – Lue alue- ja hotellivinkit

Alue- ja hotellivinkeissä kerromme parhaista alueista hotellille tai muulle majapaikalle sijainnin ja palveluiden kannalta. Lisäksi esittelemme eri alueiden pidetyimpiä yöpymispaikkoja.

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti