Kanaria – Lisää kiinnostavia paikkoja
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Kevät herättää monissa kaipuun matkustamiseen. Tässä tekstissä tarkastelemme vaihtoehtoja kevätmatkakohteille ja tarjoamme ideoita lomalle, joka on sekä lämmin että kohtuuhintainen. Lue, minne keväällä kannattaa matkustaa
Hotelleja – Fuerteventura
Linkit ovat hotellipalvelun mainoslinkkejä.
Booking.com
Ilmoitus
Matkalla bussissa
Fuerteventuran lentoasema sijaitsee lyhyen matkan päässä Puerto del Rosariosta. Sieltä pääsee hyvin bussilla etenkin etelärannikon lomakohteisiin, mutta sieltä on bussikyytejä myös muihin saaren osiin.

Saapuminen Fuerteventuralle ja siirtyminen lentoasemalta ja satamista muualle saarelle

Jos Suomesta lähdetään Fuerteventuralle, sinne yleensä lennetään. Saaren lentoasema on hyvin lähellä sen pääkaupunkia, Puerto del Rosariota.

Fuerteventuralle saavutaan myös lautoilla ja katamaraaneilla muualta Kanarialta ja Espanjasta asti. Riippuen siitä mistä ja millä yhtiöllä saapuu löytää itsensä yhdestä saaren muutamasta satamasta, joita on sen eteläkärjessä, pohjoiskärjessä ja pääkaupungissa, joka on saaren keskiosissa.

Lentäen Fuerteventuralle ja siirtyminen lentoasemalta muualle saarelle

Aeropuerto de Fuertenventura (FUE) eli Fuerteventuran lentoasema [kartalla] sijaitsee lyhyen matkan päässä Puerto del Rosariosta. Sieltä on pidempi matka saaren lomapaikoille, joista kuitenkin La Playitas on hyvin lyhyen matkan päässä. Lentoasemalta pääsee hyvin bussilla etenkin etelärannikon lomakohteisiin, mutta sieltä on bussikyytejä myös muihin saaren osiin. Lentoasemalta voi tietenkin myös taksilla siirtyä minne haluaa, mutta matkat muualle kuin La Playitakseen ja Puerto del Rosarioon ovat hintavia.

Linja-auto

Bussilinja 3 kulkee paitsi Puerto del Rosarioon myös Caleta del Fusteen ja Las Salinakseen.

Bussilinja 10 kulkee lentoasemalta etelään Caleta de Fusteen, Gran Tarajaliin, joka on lähellä Las Playitas -lomakeskusta, Costa Calmaan ja Morro Jableen, missä on paljon suomalaisia lomailemassa ja mistä pääsee laivalla Las Palmasiin. Bussi kulkee harvakseltaan, ja sen aikatauluun on hyvä tutustua etukäteen.

Bussilinja 16 kulkee sekin kätevästi Gran Tarajaliin, Puerto del Rosarioon ja Playa Blanca -lomakylään.

Jos haluaa lentoasemalta Corralejoon, kannattaa ensin mennä Puerto del Rosarion linja-autoasemalle bussilla 3 tai 10 ja vaihtaa siellä bussilinjaan 6.

Niille, jotka haluavat kentältä El Cotilloon, suositellaan matkaa ensin Puerto del Rosarioon. Sieltä bussilinja 7 kulkee harvakseltaan El Cotilloon. El Cotilloon pääsee myös suoraan Corralejosta bussilinja 8.

Kaikkien näiden ja muidenkin saarella liikkuvien bussien reitit ja aikataulut voi nähdä liikennelaitoksen verkkosivuilta.

Linja-autolla liikkuminen on edullista Fuerteventuralla. Esimerkiksi parin tunnin matka Puerto del Rosarion ja Morro Jablen välillä maksaa alle 10 euroa, ja 40 minuutin matka Puerto del Rosarion ja Corralejon välillä maksaa reilut 3 euroa. Lyhyt matka lentokentältä Puerto del Rosarioon maksaa 1,40 euroa, ja lippuja saa vain kuljettajalta. Kaupan on myös 12 euron hintaisia kortteja, joilla voi matkustaa alennuksella ja jonka hankkiminen on kannattavaa niille, jotka tekevät useita bussimatkoja loman aikana.

Taksi

Taksilla matka kentältä määränpäähän sujuu mukavasti ja edullisesti, etenkin jos mukana on 2–4 henkeä. Matka lentokentältä Corralejoon maksaa noin 50 euroa, La Playitakseen suurin piirtein saman ja Morro Jableen tai sen viereen Playa Jandíaan pääsee noin 100 eurolla. Taksin voi tilata etukäteen verkkosivujen kautta.

Auton vuokraaminen

Cicar on yksi monista lentoasemalla toimivasta autovuokraamosta, ja sen sivuilta voi tilata auton etukäteen.

Saapuminen meriteitse muualta Kanarialta Fuerteventuralle

Fuerteventuralla on muutama satama, ja niiltä voi vaihtelevalla menestyksellä siirtyä muualle saarelle bussilla. Joskus taksilla siirtyminen on helpompaa, sillä bussikyytejä on etenkin muulloin kuin arkipäivisin vähän. Helpoin on saapua pääkaupunkiin, sillä kävelyetäisyydellä satamasta on linja-autoasema, josta lähtee busseja kaikkialle saarelle.

Helpoin on siirtyä Lanzarotelta Corralejoon, sillä Lanzaroten Playa Blancasta on vain 20–30 minuutin laivamatka Corralejoon. Kummassakin satamassa on hyvä mahdollisuus hankkia lippu eri yhtiöiden laivoihin, mutta sellainen on kuitenkin yleensä kannattavaa varata etukäteen.

Myös Gran Canarialta on helppo siirtyä Fuerteventuralle, mutta matka kestää kaksi tuntia. Muilta Kanariansaarilta on vaikeampi siirtyä Fuerteventuralle, mutta se onnistuu lautoilla, joita tulee lähes kaikilta saarilta ja Manner-Espanjasta.

Parhaat yhtiöt ovat Armas ja Fred Olsen, joiden sivuilta voi nähdä alukset ja varata niihin lipun. Yleisesti ottaen merimatkat Kanarialla ovat melko edullisia.

Sitä miten eri paikkakuntien satamista voi siirtyä muualle saarelle bussilla, voi tutkia Tiadhen eli Fuerteventuran bussiyhtiön sivuilta. Bussilinjaa tutkiessa kannattaa selvittää kulkeeko se satamasta (Muelle / Puerto) asti vai pitääkö sen kyytiin nousta muualla. Lipuista saa tietoa yhtiön sivuilta, ja sellaisen voi ostaa pienellä käteisellä kuskilta. Liput maksavat suurin piirtein 10 euroa parin tunnin matkalta, ja busseilla voi tehdä myös lyhyitä matkoja, jotka tulevat edullisemmiksi.

Jos mieluummin siirtyy taksilla muualle, voi eri matkojen hintoja tutkia Taxi Fuerteventurasta.

Morro Jable

Jos Fuerteventuralle saapuu Gran Canarialta, nousee maihin Morro Jablessa [kartalla]. Se on kaukana monesta muusta saaren kolkasta, mutta sinne tehdään matkoja ja sen lähellä on lomapaikkoja, kuten Jandia ja Gran Tarajal.

Muutama linja kulkee Morro Jablesta muualle saarelle. Kätevä on esimerkiksi linja 1, joka kulkee monen lomapaikan kautta parissa tunnissa Puerto del Rosarioon.

Gran Tarajal

Jos saapuu Teneriffalta, voi nousta maihin Gran Tarajalissa [kartalla], joka on suurin piirtein puolivälissä matkalla Morro Jablesta Puerto de la Cruziin. Myös sieltä bussilinja 1 on varsin kätevä ainakin pääkaupunkiin kulkiessa, ja pääkaupungissa voi vaihtaa sitten bussia. Linja 1 kiertää kuitenkin monen lomapaikan kautta, joten jos matka on jonnekin eteläiselle Fuerteventuralle, se voi hyvinkin viedä perille asti.

Puerto del Rosario

Jos saapuu Teneriffalta tai Lanzaroten pääkaupungista Fuerteventuralle, mahdollinen maihinnousupaikka on myös pääkaupungin Puerto del Rosarion satama [kartalla]. Se sijaitsee aivan kaupungin ytimessä, ja sieltä on mahdollinen kävelymatka kaupungin linja-autoasemalle (Estacion) [kartalla]. Jos muualle mielii taksilla, on sellaisia aina sataman vieressä olevalla rantakadulla.

Corralejo

Jos saapuu Lanzarotelta Fuerteventuralle, kaikkein yleisin satama, jossa noustaan pois maista, on Corralejo [kartalla]. Sieltä on vähän pitkä matka moneen muuhun saaren osaan, mutta se on itsessään suuri lomapaikka, jossa voi hyvin viettää ainakin jonkin aikaa. Esimerkiksi bussilinja 6 kulkee sieltä kohti pääkaupunkia, mutta päästäkseen saaren eteläosiin on siellä vaihdettava bussia.

Teksti ja kuvat: Peter Forsberg
2022/11

Älä majoitu minne tahansa – Lue alue- ja hotellivinkit

Alue- ja hotellivinkeissä kerromme parhaista alueista hotellille tai muulle majapaikalle sijainnin ja palveluiden kannalta. Lisäksi esittelemme eri alueiden pidetyimpiä yöpymispaikkoja.

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti