Kanaria – Lisää kiinnostavia paikkoja
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Rodos on yksi Kreikan suosituimmista lomakohteista, missä aurinko paistaa ja lämpöä piisaa. Rentoutuminen, auringonotto, shoppailu, herkuttelu ja arjesta irtautuminen ovat sen parasta antia. Lue lisää Rodoksesta
Hotelleja – Las palmas
Linkit ovat hotellipalvelun mainoslinkkejä.
Booking.com
Ilmoitus
Gran Canarian lentokenttä (CC License: Attribution 2.0 Generic)
Gran Canaria Airport sijaitsee lähellä Las Palmasia. Sieltä voi helposti linja-autolla siirtyä Las Palmasiin, mutta myös muualle saarelle.

Saapuminen Gran Canarian lentoasemalle ja siirtyminen sieltä Las Palmasiin ja muualle Gran Canarialle

Gran Canarian saarella on vain yksi lentoasema, joka sijaitsee saaren keskiosissa. Lentoasemalta on helppo siirtyä paitsi Las Palmasiin myös suoraan muualle Gran Canarialle. Linja-autot kulkevat hyvin kaikkialle saarelle, mutta etenkin Las Palmasiin voi myös harkita siirtyvänsä vaivattomasti taksilla. Lentoasemalta voi myös vuokrata auton, jolla voi liikkua loman aikana enemmänkin.

Gran Canarian lentoasema

Gran Canaria Airport [kartalla] sijaitsee lähellä Las Palmasia. Sieltä voi helposti linja-autolla siirtyä Las Palmasiin, mutta myös muualle saarelle pääsee suorilla bussilinjoilla. Lentoaseman bussipysäkin nimi on “Aeropuerto Sur Expres”.

Las Palmasiin voi siirtyä myös taksilla, ja Gran Canarialla lomailevat voivat myös vuokrata lentoasemalta auton.

Linja-auto

Niille, jotka suuntaavat esimerkiksi Canteras-rannan lähelle ja muualle Santa Catalinan bussiaseman [kartalla] lähistölle, on bussilinja 60 kaikkein paras kyyti. Lippu ostetaan pienellä käteisellä tai maksukortilla kuskilta reilulla parilla eurolla. Bussi lähtee tasolta 1. Matka kestää reilut puoli tuntia.

Kätevin kyyti paitsi 20 minuutissa Las Palmasin San Telmoon myös toiseen suuntaan Play del Ingelesiin, Maspalomsiin, Puerto Ricoon ja Puerto de Mogániin on bussilinja 1, joka kulkee 20 minuutin välein tasolta 1. Las Palmasissa bussi pysähtyy San Telmon asemalle [kartalla], joka on kaupungin vanhojen osien lähellä, eikä lähelle niitä paikkoja, joille turistit yleensä suuntaavat. Lippu ostetaan kuskilta, ja Las Palmasiin sellainen maksaa reilut kaksi euroa ja Puerto de Mogániin noin 7 euroa. Lipun saa pienellä rahalla tai maksukortilla.

Bussilinjan 1 kyydissä voi siirtyä San Telmoon ja vaihtaa siellä bussiin, joka kulkee muualle kuin linjan 1 reitin varrelle.

Kaikki saaren bussilinjat voi nähdä liikenneyhtiö Globalin sivuilta.

Taksi

Taksiin voi siirtyä 0-tasolla, jossa on takseja odottelemassa. Kuskeja, jotka kalastelevat kyytejä, kannattaa vältellä, sillä heidän kyytinsä ovat ylihintaisia. Hintaa Las Palmasiin menevälle tulee noin 35 euroa, mutta paljon riippuu siitä minnepäin kaupunkia on menossa. Lähes yhtä nopeaa ja huomattavasti edullisempaa on kulkea ensin bussilla San Telmon tai Santa Catalinan asemalle ja sieltä sitten taksilla kohti majapaikkaa, jolloin määränpäähän pääsee mitä todennäköisimmin 5–10 eurolla, oli majapaikka sitten missä tahansa Las Palmasissa.

Jos haluaa katsoa hinnan tai tilata taksin etukäteen, on Socom Taxi lentoaseman virallinen taksiyhtiö.

Autonvuokraus

Lentoasemalta voi vuokrata auton käyttöönsä. Lentoasemalla on kaikkien suurten yhtiöiden vuokraamot, ja ne voi nähdä lentoaseman sivuilta. Auton voi halutessaan vuokrata etukäteen tai sen voi vuokrata vasta perille saavuttuaan.

Saapuminen muualta Gran Canarialta Las Palmasiin

Muualta Gran Canarian saarelta pääsee bussilla yötäkin myöten Las Palmasiin.

Santa Catalinan bussiasemalle [kartalla], joka on lähellä kaupungin kahta päärantaa ja muita turistien suosimia alueita, pääsee suoraan oikeastaan vain Playa del Inglésistä ja Maspalomasista, mistä on vuoroja öisinkin.

Muualta saarelta pääsee San Telmon asemalle [kartalla] bussilla vähintään kahden tunnin välein.

Kaikki saarella kulkevat linjat voi nähdä bussiyhtiö Globalin sivuilta.

Fred Olsenin katamaraani (CC License: Attribution 2.0 Generic)
Laivat ja katamaraanialukset ovat useinmiten paras tapa siirtyä saarelta toiselle.

Saapuminen muilta Kanariansaarilta Las Palmasiin

Lentokoneet lentävät Kanariansaarelta toiselle nykyään varsin tiiviiseen tahtiin, mutta useimmiten laivat ja katamaraanialukset ovat paras tapa siirtyä saarelta toiselle.

Jos kulkee katamaraanilla Santa Cruzista Agaeteen, saapuu sen satamaan, joka on noin puolen tunnin matkan päässä Las Palmasista. Lipun hintaan sisältyy bussikuljetus, joka saapuu Santa Catalinan bussiasemalle tai Fred Olsenin toimistolle, joka on lähellä sitä.

Jos Las Palmasiin saapuu lautalla tai katamaraanilla muilta Kanariansaarilta tai Manner-Espanjasta, on satama lähellä Santa Catalinan bussiasemaa. Muelle [kartalla] eli satama on lyhyehkön kävelymatkan päässä Santa Catalinan bussiasemasta ja sen lähistöllä olevilta paikoilta.

Santa Catalinan bussiasemalta ja sen läheltä pääsee bussilla paitsi Maspalomasin tienoille myös Las Palmasin eteläosiin ja San Telmon bussiasemaa, jolta on yhteydet kaikkialle Gran Canarialle. Jos menee esimerkiksi Canteras-rannan lähistölle tai yli kilometrin päähän olevalle majapaikalle, on satamassa laivojen saapuessa paljon takseja.

Teksti: Peter Forsberg
2022/09

Älä majoitu minne tahansa – Lue alue- ja hotellivinkit

Alue- ja hotellivinkeissä kerromme parhaista alueista hotellille tai muulle majapaikalle sijainnin ja palveluiden kannalta. Lisäksi esittelemme eri alueiden pidetyimpiä yöpymispaikkoja.

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti