Kanaria – Lisää kiinnostavia paikkoja
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Kevät herättää monissa kaipuun matkustamiseen. Tässä tekstissä tarkastelemme vaihtoehtoja kevätmatkakohteille ja tarjoamme ideoita lomalle, joka on sekä lämmin että kohtuuhintainen. Lue, minne keväällä kannattaa matkustaa
Hotelleja – Santacruz
Linkit ovat hotellipalvelun mainoslinkkejä.
Booking.com
Ilmoitus
Estacion de Guaguas
Lentoasemalta kulkee linja-autoja eri puolille Teneriffaa.

Saapuminen Teneriffalle ja siirtyminen Santa Cruziin

Suomesta Teneriffalle lentävä laskeutuu lähes poikkeuksetta sen eteläiselle lentoasemalle, joka on lähellä suosituimpia rantalomapaikkoja mutta ei saaren pääkaupunkia Santa Cruzia. Sieltä voi parhaimmillaan alle kahdessa tunnissa siirtyä saaren pääkaupunkiin, ja pohjoisosien toiseen suosittuun lomapaikkaan, Puerto de la Cruziin on jonkin verran lyhyempi matka.

Saaren pohjoinen lentoasema on lähellä sekä Santa Cruzia että Puerto de la Cruzia, mutta sinne on Suomesta hyvin vähän lentoja. Ainoa tapa laskeutua sinne on lentää välilaskullisella lennolla esimerkiksi Ryanairilla, jolla on lentoja Teneriffan pohjoiselle lentoasemalle.

Jos muualta Teneriffalta lähtee Santa Cruziin päiväretkelle linja-autolla, on linja-autoasema melko lähellä ydinkeskustaa. Jos Teneriffalle lähtee vaikka Gran Canarialta katamaraanilla, on matkustajasatama aivan kaupungin ytimessä.

Siirtyminen Teneriffan eteläiseltä lentoasemalle Santa Cruziin ja muualle saarelle

Aeropuerto de Tenerife Sur (TFS) tunnetaan monessa yhteydessä nimellä Sur Reina Sofia tai Tenerife Sur [kartalla]. Se sijaitsee lähellä El Medanoa, ja sieltä on lyhyt matka Costa Adejelle, jolla esimerkiksi Los Cristianos sijaitsee. Valtaosa Teneriffalle saapuvista lennoista laskeutuu sinne, ja sieltä voi bussilla tai taksilla siirtyä minnepäin Teneriffaa tahansa.

Linja-auto muualle Teneriffalle

Lentoasemalta voi bussilinjalla 111 kulkea toiseen suuntaan kohti Costa Adejea tai toiseen suuntaan kohti Santa Cruzia. Öisin tämä linja on 711 ja kulkee samaa reittiä. Matka Santa Cruziin maksaa alle 10 euroa mutta bussi voi körötellä tätä väliä reilusti yli kaksi tuntia. Tämä on paras bussilinja Santa Cruziin haluaville.

Eteläiseltä lentoasemalta kulkee myös linja 343, joka kulkee pikavuorona molempien lentoasemien kautta kohti Puerto de la Cruzia, ja koko matka kestää noin 90 minuuttia. Bussi ei kuitenkaan kierrä Santa Cruzin kautta, vaan pois pitää jäädä pohjoisella lentoasemalla. Sieltä voi sitten vaikka taksilla siirtyä Santa Cruziin, mikä on paljon edullisempaa kuin siirtyä koko matka taksilla.

Lipun voi ostaa kuskilta käteisellä tai kortilla, ja etukäteen voi myös ostaa kahdella eurolla kortin, jolle voi ladata vuorokauden tai viikon oikeuden matkustaa koko Teneriffalla myös raitiovaunuilla rajattomasti.

Tietoa busseista saa sekä lentoaseman sivuilta että Titsan eli Teneriffan bussiyhtiön sivuilta

Taksikyyti muualle Teneriffalle

Lähtevien puolelta 0-tasolta voi siirtyä taksiin, jolla voi matkustaa Santa Cruziin tai minne tahansa Teneriffalle nopeammin kuin usein pysähtelevillä busseilla. Matkaa Santa Cruziin on 50 kilometriä, matka kestää yleensä noin 70 minuuttia ja voi maksaa 70–100 euroa.

Tarkan hinnan voi lentoasemalta määränpäähän tarkastaa taksiyhtiön sivuilta. Taksi kannattaa tilata hyvissä ajoin etukäteen, sillä ajoittain niihin on menijöitä ruuhkaksi asti.

Yksi yhtiö, jolla on lentoasemilta kilpailukykyisiä hintoja Santa Cruziin, on Taxi Tour Tenerife.

Auton vuokraaminen

Teneriffan eteläiseltä lentoasemalta voi vuokrata auton käyttöönsä vaikka koko loman ajaksi. Jos sieltä haluaa vuokrata auton, sellaista voi katsella ja vilkkaalla Teneriffalla sen voi tilata etukäteen Holidaycarsin sivuilta.

Siirtyminen Teneriffan pohjoiselta lentoasemalta Santa Cruziin ja muualle Teneriffalle

Aeropuerto de Tenerife Norte-Ciudad de La Laguna (TFN) eli Teneriffan pohjoinen lentoasema [kartalla] sijaitsee lähellä kaunista San Cristóbal de La Lagunan kaupunkia ja myös Santa Cruzia. Tältä yleensä Tenerife Nord -nimellä tunnetulta lentoasemalta voi nopeasti siirtyä bussilla paitsi Santa Cruziin myös Puerto del la Cruziin, ja myös taksit kulkevat samat matkat.

Linja-auto

Lentoasemalta kulkee lähtevien tasolta 1 linja-autoja eri puolille Teneriffaa. Lipun bussiin voi ostaa käteisellä tai kortilla kuskilta tai sitten voi etukäteen ostaa vuorokauden tai viikon voimassa olevan kortin, jolla voi sen ajan matkustella Teneriffalla rajattomasti paitsi busseilla myös raitiovaunuilla.

Jos matka on Santa Cruziin, kulkee sinne linja 20 La Lagunan kaupungin kautta noin 30 minuutissa. Matka maksaa alle 3 euroa.

Jos matka on Puerto de la Cruziin, kulkee sinne linja 30 noin puolessa tunnissa. Linja 343 kulkee toiseen suuntaan myös Puerto de la Cruziin.

Jos matka on eteläiselle Teneriffalle, kulkee pikavuoro 343 toiseen suuntaan kohti Los Cristianosta.

Busseista saa tietoa Titsan sivuilta.

Taksi

Jos haluaa nopeasti siirtyä Santa Cruziin tai muualle suoraan majapaikan oven eteen, lähtee saapuvien eli 0-tasolta takseja kaikkialle saarelle. Matkaan pätevät normaalit taksat eli reilun 3 euron alkumaksu ja reilu euro per kilometri. Matka Santa Cruziin kestää reilut 20 minuuttia ja maksaa alle 20 euroa.

Taksilla matkustamisesta saa lisätietoa lentoaseman sivuilta.

Yksi yhtiö, joka tekee monenmoisia matkoja ja kierroksia Teneriffalla ja myös lentokenttämatkoja, on Taxi Tour Tenerife, jonka sivuilta näkee hintoja.

Auton vuokraaminen

Lentoasemalta voi vuokrata auton, ja sellaisen voi järjestää etukäteen Holidaycarsista.

Saapuminen linja-autolla Santa Cruziin

Jos Santa Cruziin saapuu lentoasemalta tai muualta Teneriffalta linja-autolla, on bussiasema eli Intercambiador [kartalla] jonkin verran ytimen ulkopuolella mutta silti kävelymatkan päässä. Jos matkaa ei viitsi kävellä, kulkee sieltä raitiovaunu samannimiseltä pysäkiltä kohti ydintä ja muuta kaupunkia.

Saapuminen Santa Cruzin satamaan

Jos Santa Cruziin saapuu katamaraanilla Gran Canarialta tai muulla aluksella muualta Kanariansaarilta, saapuu melko lähelle pääaukiota (Plaza de España), jolle matkaa tulee puolisen kilometriä, riippuen vähän siitä millä aluksella ja yhtiöllä matkustaa. Muelle de la Ribera [kartalla] eli satama on sen verran hyvällä paikalla, että sieltä voi kävellä aivan ytimessä sijaitsevalle majapaikalle.

Jos majapaikka on jossakin keskustan ulkopuolella, kannattaa matka hoitaa taksilla, jonkalaisen voi löytää sataman edustalta. Lähin raitiovaunupysäkki on melko kaukana, eikä se ole kätevä liikenneväline tällä matkalla.

Jos haluaa suoraan linja-autoasemalle (Intercambiador), taksin lisäksi sinne voi mennä linja-autolla, joista esimerkiksi linjat 910 ja 914 menevät sen pysäkille. Lipun voi ostaa bussista kuskilta kortilla tai käteisellä.

Teksti ja kuvat: Peter Forsberg
2022/10

Älä majoitu minne tahansa – Lue alue- ja hotellivinkit

Alue- ja hotellivinkeissä kerromme parhaista alueista hotellille tai muulle majapaikalle sijainnin ja palveluiden kannalta. Lisäksi esittelemme eri alueiden pidetyimpiä yöpymispaikkoja.

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti