Kanaria – Lisää kiinnostavia paikkoja
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Kevät herättää monissa kaipuun matkustamiseen. Tässä tekstissä tarkastelemme vaihtoehtoja kevätmatkakohteille ja tarjoamme ideoita lomalle, joka on sekä lämmin että kohtuuhintainen. Lue, minne keväällä kannattaa matkustaa
Ilmoitus
Taksi Paseo Hermanoz Fernandez Perdigon -kadulla
Lentoasemalta voi taksilla matkustaa Puerto de la Cruziin tai minne tahansa Teneriffalle nopeammin kuin usein pysähtelevillä busseilla.

Saapuminen Teneriffalle ja siirtyminen Puerto de la Cruziin

Suomesta Teneriffalle lentävä laskeutuu lähes poikkeuksetta sen eteläiselle lentoasemalle, joka on lähellä suosituimpia rantalomapaikkoja ja noin puolentoista tunnin matkan päässä Puerto de la Cruzista.

Saaren pohjoinen lentoasema on lähellä Puerto de la Cruzia, mutta sinne on Suomesta hyvin vähän lentoja. Ainoa tapa laskeutua sinne on lentää välilaskullisella lennolla esimerkiksi Ryanairilla, jolla on lentoja Teneriffan pohjoiselle lentoasemalle.

Jos muualta Teneriffalta lähtee Puerto de la Cruziin päiväretkelle linja-autolla, on linja-autoasema melko lähellä ydinkeskustaa. Jos Teneriffalle lähtee vaikka Gran Canarialta katamaraanilla, on matkustajasatama reilun puolen tunnin matkan päässä sijaitsevassa Santa Cruzisssa.

Siirtyminen Teneriffan eteläiseltä lentoasemalle Santa Cruziin ja muualle saarelle

Aeropuerto de Tenerife Sur (TFS) tunnetaan monessa yhteydessä nimellä Sur Reina Sofia tai Tenerife Sur [kartalla]. Se sijaitsee lähellä El Medanoa, ja sieltä on lyhyt matka Costa Adejelle, jolla esimerkiksi Los Cristianos sijaitsee. Valtaosa Teneriffalle saapuvista lennoista laskeutuu sinne, ja sieltä voi bussilla tai taksilla siirtyä minnepäin Teneriffaa tahansa.

Linja-auto muualle Teneriffalle

Eteläiseltä lentoasemalta kulkee linja 343, joka on pikavuoro, molempien lentoasemien kautta Puerto de la Cruziin, ja koko matka kestää 90–100 minuuttia. Tämä on paras linja Puerto de la Cruzissa lomailevalle, ja bussi saapuu ytimessä olevalle bussiasemalle.

Lipun voi ostaa kuskilta käteisellä tai kortilla, ja etukäteen voi myös ostaa kahdella eurolla kortin, jolle voi ladata vuorokauden tai viikon oikeuden matkustaa koko Teneriffalla myös raitiovaunuilla rajattomasti.

Tietoa busseista saa sekä lentoaseman sivuilta että Titsan eli Teneriffan bussiyhtiön sivuilta

Taksikyyti muualle Teneriffalle

Lähtevien puolelta 0-tasolta voi siirtyä taksiin, jolla voi matkustaa Puerto de la Cruziin tai minne tahansa Teneriffalle nopeammin kuin usein pysähtelevillä busseilla. Matkaa Puerto de la Cruziin on 90 kilometriä, matka kestää yleensä noin 70 minuuttia ja maksaa noin 110 euroa.

Tarkan hinnan voi lentoasemalta määränpäähän tarkastaa taksiyhtiön sivuilta. Taksi kannattaa tilata hyvissä ajoin etukäteen, sillä ajoittain niihin on menijöitä ruuhkaksi asti.

Yksi yhtiö, jolla on lentoasemilta kilpailukykyisiä hintoja Santa Cruziin, on Taxi Tour Tenerife.

Auton vuokraaminen

Teneriffan eteläiseltä lentoasemalta voi vuokrata auton käyttöönsä vaikka koko loman ajaksi. Jos sieltä haluaa vuokrata auton, sellaista voi katsella ja vilkkaalla Teneriffalla sen voi tilata etukäteen Holidaycarsin sivuilta.

Siirtyminen Teneriffan pohjoiselta lentoasemalta Puerto de la Cruziin ja muualle Teneriffalle

Aeropuerto de Tenerife Norte-Ciudad de La Laguna (TFN) eli Teneriffan pohjoinen lentoasema [kartalla] sijaitsee lähellä kaunista San Cristóbal de La Lagunan kaupunkia ja myös Santa Cruzia. Tältä yleensä Tenerife Nord -nimellä tunnetulta lentoasemalta voi nopeasti siirtyä bussilla Puerto del la Cruziin, ja myös taksit kulkevat saman matkan.

Linja-auto

Lentoasemalta kulkee lähtevien tasolta 1 linja-autoja eri puolille Teneriffaa. Lipun bussiin voi ostaa käteisellä tai kortilla kuskilta tai sitten voi etukäteen ostaa vuorokauden tai viikon voimassa olevan kortin, jolla voi sen ajan matkustella Teneriffalla rajattomasti paitsi busseilla myös raitiovaunuilla.

Puerto de la Cruziin kulkee linja 30 noin puolessa tunnissa. Linja 343 kulkee toiseen suuntaan myös Puerto de la Cruziin mutta kannattaa olla tarkkana ettei nouse etelään kulkevaan bussiin, sillä siellä määränpää on Los Cristianos.

Busseista saa tietoa Titsan sivuilta.

Taksi

Jos haluaa nopeasti siirtyä Puerto de la Cruziin tai muualle suoraan majapaikan oven eteen, lähtee saapuvien eli 0-tasolta takseja kaikkialle saarelle. Matkaan pätevät normaalit taksat eli reilun 3 euron alkumaksu ja reilu euro per kilometri. Matka lentoasemalta Puerto de la Cruziin kestää alle puoli tuntia ja maksaa noin 35 euroa.

Taksilla matkustamisesta saa lisätietoa lentoaseman sivuilta.

Yksi yhtiö, joka tekee monenmoisia matkoja ja kierroksia Teneriffalla ja myös lentokenttämatkoja, on Taxi Tour Tenerife, jonka sivuilta näkee hintoja.

Auton vuokraaminen

Lentoasemalta voi vuokrata auton, ja sellaisen voi järjestää etukäteen Holidaycarsista.

Saapuminen linja-autolla Puerto de la Cruziin

Jos Puerto de la Cruziin saapuu lentoasemalta tai muualta Teneriffalta linja-autolla, on bussiasema eli Intercambiador [kartalla] melko lähellä Playa del Castilloa, eikä sieltä ei ole pitkä kävelymatka Plaza del Charcolle. Jos majapaikka ei ole aivan keskustassa, voi matkaa jatkaa taksilla bussiaseman vierestä.

Saapuminen Santa Cruzin satamaan

Jos Teneriffalle saapuu katamaraanilla Gran Canarialta tai muulla aluksella muualta Kanariansaarilta, saapuu melko lähelle Santa Cruzin kaupungin pääaukiota (Plaza de Espana), jolle matkaa tulee puolisen kilometriä, riippuen vähän siitä millä aluksella ja yhtiöllä matkustaa. Muelle de la Ribera [kartalla] eli satama on melko keskeisellä paikalla. Jos sieltä mielii julkisilla Puerto de la Cruziin, pitää kävellä Santa Cruzin Intercambiador-bussiasemalle tai sitten mennä sinne taksilla tai busseilla, joista esimerkiksi linjat 910 ja 914 kulkevat sataman vierestä linja-autoaseman pysäkille. Lipun voi ostaa bussista kuskilta kortilla tai käteisellä, mutta jos heti sijoittaa vuorokauden tai viikon voimassa olevaan lippuun, ei kumpaankaan tarvitse ostaa muuta lippua.

Jos satamasta haluaa taksilla suoraan Santa Cruziin, voi sellaiseen nousta sataman vieressä. Matka Puerto de la Cruziin maksaa vähän alle 50 euroa ja kestää noin 45 minuuttia.

Teksti ja kuvat: Peter Forsberg
2022/10

Älä majoitu minne tahansa – Lue alue- ja hotellivinkit

Alue- ja hotellivinkeissä kerromme parhaista alueista hotellille tai muulle majapaikalle sijainnin ja palveluiden kannalta. Lisäksi esittelemme eri alueiden pidetyimpiä yöpymispaikkoja.

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti