Kanaria – Lisää kiinnostavia paikkoja
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Rodos on yksi Kreikan suosituimmista lomakohteista, missä aurinko paistaa ja lämpöä piisaa. Rentoutuminen, auringonotto, shoppailu, herkuttelu ja arjesta irtautuminen ovat sen parasta antia. Lue lisää Rodoksesta
Ilmoitus
Lautta saapuu Lanzarotelle
Lanzarotelle voi myös matkustaa muilta Kanariansaarilta ja Manner-Espanjasta lautalla tai katamaraanilla. Siellä on kaksi satamaa, joista yksi on Playa Blancassa ja toinen Arrecifessä.

Saapuminen Lanzarotelle ja siirtyminen asemilta ja satamista muualle saarelle

Suomesta voi lentää joko suoralla tai välilaskullisella lennolla Lanzarotelle, ja saarella on yksi lentoasema, joka on hyvin lähellä sen pääkaupunkia, Arrecifetä. Sieltä voi bussilla tai taksilla siirtyä nopeasti pääkaupunkiin, ja sieltä on suoria kuljetuksia myös muualla saarelle. Arrecifessä linja-autot kulkevat ytimeen, ja siellä voi hyvin kävellä asemalta majapaikalle.

Lanzarotelle voi saapua muilta Kanariansaarilta meriteitse, ja siellä on pari satamaa, joista on suhteellisen helppo siirtyä muualle saarelle.

Siirtyminen Lanzaroten lentoasemalta muualle saarelle

Aeropuerto de Lanzarote (ACE) eli Lanzaroten lentoasema [kartalla] sijaitsee hyvin lyhyen matkan päässä saaren pääkaupungista, Arrecifestä. Sieltä voi helposti siirtyä bussilla Arrecifeen ja sitä kautta myös muualle saarelle ja sieltä on jonkin verran vuoroja myös muualle saarelle. Tältä myös César Manrique -nimellä tunnetulta lentoasemalta voi myös taksilla tai vuokra-autolla siirtyä muualle saarelle.

Linja-auto Arrecifeen ja Playa Hoyaan

Linja-autot lähtevät lentoasemalta molempien terminaalien 0-tasolta, ja lentoasemalta kulkee bussilinja 22, joka menee Arrecifeen. Viikonloppuisin ja pyhinä bussilinja on 23, joka tosin kulkee vain 50 minuutin välein ja vain noin puoli kolmeen asti iltapäivällä. Bussi kulkee noin puolen tunnin välein aamuseitsemästä puoli yhteentoista illalla, ja se kulkee Playa Hoyan kautta Arrecifen ydinkeskustaan. Lippu maksaa 1,40 euroa ja sen saa pienellä käteisellä kuskilta. Matka Lanzaroten Intercambiador-bussiasemalle [kartalla] kestää vain vartin. Asemalta voi kävellä moneen paikkaan, ja Arrecifestä kannattaakin varata majapaikka kävelyetäisyydeltä bussiasemasta, jonka vieressä on paljon majapaikkoja ja tilava Playa del Reducton hiekkaranta.

Linja-autot lentoasemalta suoraan Puerto del Carmeniin ja Playa Blancaan

Bussilinjat 161 ja 261 kulkevat lentoasemalta suoraan muualle saarelle, määränpäänään Playa Blanca. Reitin varrella ovat Playa Matagorda, Puerto del Carmen, Puerto Calero ja Yaiza. Matka Playa Blancaan kestää vähän alle tunnin, ja reilun kolmen euron hintaisen lipun saa bussikuskilta.

Linja-auto
Lentoasemalta voi helposti siirtyä bussilla Arrecifeen ja sitä kautta myös muualle saarelle ja sieltä on jonkin verran vuoroja myös muualle saarelle.

Linja-auto Costa Teguiseen

Yksi suosittu paikka lomailla on Costa Teguise, joka on myös tunnettu sisämaassa Teguisessa pidettävistä markkinoistaan. Sinne pääsee lentoasemalta Arrecifen kautta, niin että kulkee bussilinjalla 22 tai 23 Arrecifen Intercambiador-asemalle ja vaihtaa siellä Costa Teguiseen kulkevaan linjaan. Niitä ovat esimerkiksi 01, 03 ja 25, ja busseja lähtee melko usein.

Taksi muualle Lanzaroten saarelle

Monet hyppäävät matkojen lyhyyden takia lentoasemalla taksiin, ja se onkin pienille porukoille hyvä kulkuneuvo saarella. Lentoasemalla voi nousta taksiin 0-tasolla. Lentoasemalta kuten satamastakin lähtevä tai sinne saapuva joutuu maksamaan 1,70 euron lisämaksun. Arkena klo 6–22 lähtöhinta on reilut kolme euroa ja kilometri maksaa reilun euron, mutta pyhisin ja öisin hinnat ovat noin kymmenyksen korkeampia.

Jos haluaa tilata erillisen taksin paikan päälle tai paluumatkalla tai haluaa tarkastella hintoja, on yksi yhtiö Zip Transfers, jonka kyydissä voi tehdä vähän alle tunnin matkan, joka on yksi saaren pisimpiä, Playa Blancaan reilulla 50 eurolla.

Autonvuokraus

Jos Lanzaroten lentoasemalla haluaa vuokrata auton ja liikkua sillä saarella, on se hyvin mahdollista. Lentoaseman sivuilla ovat sen vuokrauspisteet, ja luotettava paikallinen toimija on Cicar.

Saapuminen lautalla tai katamaraanilla Lanzarotelle

Lanzarotelle voi matkustaa muilta Kanariansaarilta ja Manner-Espanjasta lautalla tai katamaraanilla. Siellä on kaksi satamaa, joista yksi on Playa Blancassa ja toinen Arrecifessä.

Katamaarilla Playa Blancaan

Lanzarotelle voi saapua meriteitse helpoiten Fuerteventuralta, josta Corralejosta voi katamaraanilla siirtyä Playa Blancaan [kartalla]. Se on alle tunnin matkan päässä Arrecifestä, ja suora bussilinja 161 kulkee Playa del Carmenin ja lentoaseman kautta Arrecifeen. Jos määränpää ei ole tämän reitin varrella, voi Arrecifen Intercambiador-bussiasemalla [kartalla] vaihtaa bussia, joka menee vaikka Costa Teguiseen tai Playa Hondaan. Satamassa voi aina nousta taksiin, jolla voi kulkea minnepäin saarta tahansa, ja sellaisella alle tunnin matka Arrecifeen maksaa arkena reilut 50 euroa.

Lautalla Arrecifeen

Jos Lanzarotelle siirtyy Espanjan mantereelta, Fuerteventuran, Gran Canarian ja Teneriffaan pääkaupungeista lautalla, on satama [kartalla] Arrecifen keskustan lähellä. Kuten satamista yleensä sieltä on matkaa keskustaan, vaikka matka ei linnunteitse ole pitkä, ja sieltä on kaikkein paras siirtyä taksilla Arrecifen mihin tahansa osaan tai sitten sellaisella Intercambiador-asemalle [kartalla], jolta lähtee busseja kaikkialle saarelle.

Teksti ja kuvat: Peter Forsberg
2022/11

Älä majoitu minne tahansa – Lue alue- ja hotellivinkit

Alue- ja hotellivinkeissä kerromme parhaista alueista hotellille tai muulle majapaikalle sijainnin ja palveluiden kannalta. Lisäksi esittelemme eri alueiden pidetyimpiä yöpymispaikkoja.

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti