Kanaria – Lisää kiinnostavia paikkoja
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Rodos on yksi Kreikan suosituimmista lomakohteista, missä aurinko paistaa ja lämpöä piisaa. Rentoutuminen, auringonotto, shoppailu, herkuttelu ja arjesta irtautuminen ovat sen parasta antia. Lue lisää Rodoksesta
Hotelleja – Las palmas
Linkit ovat hotellipalvelun mainoslinkkejä.
Booking.com
Ilmoitus
Hyvä rantasää
Las Palmasissa on ihanteellinen ilmasto, jota säätutkijat ovat jopa kutsuneet maailman parhaaksi. Aurinkoista on ympäri vuoden.

Las Palmasin sää ja ilmasto

Sää Las Palmasissa nyt

Sääennuste

Espanjan meteorologisen laitoksen tarjoama Las Palmasin sääennuste kertoo, minkälaista säätä alueelle on odotettavissa lähipäivinä.

Milloin matkustat?

Katso, miten lämmintä Las Palmasissa on ollut eri kuukausina viime vuosina:

Tammikuu Helmikuu Maaliskuu Huhtikuu Toukokuu Kesäkuu Heinäkuu Elokuu Syyskuu Lokakuu Marraskuu Joulukuu

Ilmasto

Las Palmasissa on ihanteellinen ilmasto, jota säätutkijat ovat jopa kutsuneet maailman parhaaksi. Ympäri vuoden on aurinkoista, eikä talvisin ole tarvetta lämmitykselle tai kesäisin ilmastoinnille.

Las Palmasissa on joitain vuodenaikoja, jolloin on pilvisempää kuin muulloin ja jolloin esiintyy myrskyjä. Kaupunkia kannattaa vältellä keskikesällä etenkin elokuussa, jolloin espanjalaiset lomailevat siellä sankoin joukoin. Tällöin siellä voikin olla hyvin kuumia päiviä. Elokuun helteiden jälkeen syys- ja lokakuu ovat aikoja, jolloin saarella esiintyy eniten myrskyjä, mutta ne eivät ole kovin yleisiä.

Muina vuodenaikoina ilmasto on lomailulle juuri sopiva. Talviaika joulukuun alkupuolelta maaliskuun alkuun kuuluu kiireisimpiin aikoihin, jolloin hotellien hinnat ovat korkeimmillaan ja jolloin majapaikkavaraukset kannattaa tehdä hyvissä ajoin etukäteen. Aurinko paistaa Las Palmasissa miltei 3 000 tuntia vuodessa, mutta siellä ei ehkä ole aivan yhtä aurinkoista kuin etelän hiekkarannoilla Maspalomasin ympäristössä. Pilviset päivät eivät kuitenkaan ole kovinkaan tavallisia, sadepäiviä on hyvin vähän ja mihin vuodenaikaan tahansa pilvettömiä päiviä esiintyy usein montakin peräjälkeen.

Lämpötilat pysyvät melko vakaina Las Palmasissa ympäri vuoden. Talvisin alin yölämpötila on harvoin alle 15 asteen, usein 18 astetta, mutta iltaisin on sen verran viileää etenkin rantabulevardeilla, että lämpimiä vaatteita kannattaa ottaa mukaan. Talvella lämpötila on päivisin yleensä 18-22 astetta, mutta auringossa voi olla hyvinkin kuumaa.

Kesäkautena päivälämpötilat ovat usein 25 asteen hujakoilla, mutta ajoittain on 30 asteen helteitä, joita toisin Atlantin tuulet viilentävät. Öisin lämpötila on 18-22 astetta, joskin helleaaltojen aikaan voi olla tätä lämpimämpää. Silloinkin merituulet kuitenkin viilentävät säätä miellyttävästi.

Parhaat matkustusajat

Las Palmasissa on kiireistä ympäri vuoden, sillä kesällä, kun pohjoismaalaiset matkaavat muualla, saapuvat espanjalaiset sankoin joukoin saarille lomailemaan. Kiireisintä Las Palmasissa on marraskuun alkupuolelta huhtikuun loppupuolelle, vähemmän kiireistä touko-heinäkuussa ja syys-lokakuussa. Elokuussa espanjalaiset tuovat eloa Las Palmasiin, eikä tämä ole muiden keskuudessa suosittu aika saapua lomailemaan Gran Canarialle.

Hotellien hinnat ovat kalleimmillaan juuri talvikaudella, mutta suurta heittelyä ei esiinny eri vuodenaikojen välillä. Huonevaraukset on hyvä aina tehdä muutaman viikon etukäteen, etenkin jos mielii päästä hinta-laatusuhteeltaan parhaisiin majapaikkoihin.

Pakettimatkojen ja lentojen hinnat ovat kalleimmillaan talvikaudella, etenkin lomien aikaan, joista syyslomat lokakuussa, jouluntienoon aika aina loppiaiseen, hiihtolomaviikot helmikuussa ja pääsiäinen ovat usein muita kalliimpia matkustusaikoja. Pakettimatkalle mielivät voivat löytää erinomaisia tarjouksia näiden aikojen ulkopuolella, etenkin kesäkautena, jolloin Las Palmas on takuuvarmasti kuuma ja aurinkoinen lomakaupunki.

Teksti ja kuvat: Peter Forsberg
2013/03

Älä majoitu minne tahansa – Lue alue- ja hotellivinkit

Alue- ja hotellivinkeissä kerromme parhaista alueista hotellille tai muulle majapaikalle sijainnin ja palveluiden kannalta. Lisäksi esittelemme eri alueiden pidetyimpiä yöpymispaikkoja.

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti