Kanaria – Lisää kiinnostavia paikkoja
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Kevät herättää monissa kaipuun matkustamiseen. Tässä tekstissä tarkastelemme vaihtoehtoja kevätmatkakohteille ja tarjoamme ideoita lomalle, joka on sekä lämmin että kohtuuhintainen. Lue, minne keväällä kannattaa matkustaa
Ilmoitus
Playa san Telmo
Puerto de la Cruzin säänvaihtelut ovat varsin minimaalisia ympäri vuoden, ja näin ollen siellä voi koska tahansa nauttia auringonpaisteesta.

Puerto de la Cruzin sää ja ilmasto

Sää Puerto de la Cruzissa nyt

Sääennuste

Espanjan meteorologisen laitoksen tarjoama Puerto de la Cruzin sääennuste kertoo, minkälaista säätä alueelle on odotettavissa lähipäivinä.

Milloin matkustat?

Katso, miten lämmintä Puerto de la Cruzissa on ollut eri kuukausina viime vuosina:

Tammikuu Helmikuu Maaliskuu Huhtikuu Toukokuu Kesäkuu Heinäkuu Elokuu Syyskuu Lokakuu Marraskuu Joulukuu

Ilmasto ja parhaat matkustusajat

Puerto de la Cruz sijaitsee Teneriffan pohjoisosissa, missä tunnetusti on "ikuinen kevät", mutta joihinkin muihin saaren pohjoisosan kaupunkeihin nähden siellä on lämpimämpää ja aurinkoisempaa. Kaupunki saa osakseen vähemmän sateita ja enemmän aurinkoa kuin monet muut saaren osat, eikä siellä keskitalvellakaan ole kylmää tai sateista. Sadetta siellä kuitenkin saadaan sen verran, että subtrooppinen kasvillisuus pysyy vehreänä ja kukassa miltei ympäri vuoden.

Koko lyhyen talvikauden ajan (joulukuun alusta maaliskuun alkupuolelle) päivän korkein lämpötila pysyttelee Puerto de la Cruzissa 20 asteen yläpuolella, eikä siellä keskikesälläkään usein ole yli 30 asteen helteitä. Yöt ovat talvikaudella viileitä, mutta aina yli 15 asteen ja usein 17-18-asteisia. Sateita on luvassa eniten talvikautena, mutta tällöinkin harvoin, eivätkä sateet koskaan kestä kauan eikä kerralla sada kovinkaan paljon.

Puerto de la Cruzin säänvaihtelut ovat varsin minimaalisia ympäri vuoden, ja näin ollen siellä voi koska tahansa nauttia auringonpaisteesta. Siellä sataa ympäri vuoden vähän, eikä siellä ole hurjan kuumia helteitä luvassa. Kesäkautena etenkin heinä-syyskuussa yli 30 asteen helteitä on odotettavissa silloin tällöin, mutta vuoden kuumimpaan aikaan yöt ovat miellyttäviä eivätkä koskaan tukahduttavan kuumia.

Talvikaudella, jolloin valtaosa Puerto de la Cruziin suuntaavista suomalaisista sinne matkustaa, on luvassa ihanteellisia golfsäitä ja monia päiviä, joina rannalla voi makoilla auringossa ruskettuen. Uimaankin talvella pääsee, ja keskimäärin talvikaudella aurinko paistaa noin kuusi tuntia päivässä. Kesäkaudella on jonkin verran aurinkoisempaa, niin että aurinko paistaa noin 10 tuntia vuorokaudessa.

Parhaat matkustusajat

Parhaita aikoja matkustaa Puerto de la Cruziin ovat talvikuukaudet, jolloin Manner-Euroopassa hytistään Etelä-Espanjaa myöten ainakin öisin kylmässä. Puerto de la Cruz on hyvä kohde myös kesäkaudella, jolloin matkojen hinnat ovat normaalia edullisempia ja jolloin siellä voi nauttia takuuvarmoista kuumista ja aurinkoisista päivistä.

Kiireisiä aikoja matkustaa Puerto de la Cruziin ovat joulunaika aina loppiaiseen asti, helmikuun loppupuolella olevat hiihtolomien viikot ja pääsiäinen. Jos haluaa välttää tungoksen ja matkustaa Puerto de la Cruziin vähän normaalia halvemmalla talvikaudella, ovat ajat marraskuun alkupuolelta joulukuun puoliväliin, tammikuu sen alkua lukuun ottamatta aina helmikuun puoliväliin ja taas aika maaliskuun alusta pääsiäisviikolle hyviä matkustusaikoja. Normaalia edullisempaa Puerto de la Cruziin taas on matkustaa pääsiäisen jälkeen aina elokuuhun, jolloin mannerespanjalaiset lomailevat sankoin joukoin Kanariansaarilla, ja aika syyskuun alkupuolelta joulukuulle.

Teksti ja kuvat: Peter Forsberg
2013/04

Älä majoitu minne tahansa – Lue alue- ja hotellivinkit

Alue- ja hotellivinkeissä kerromme parhaista alueista hotellille tai muulle majapaikalle sijainnin ja palveluiden kannalta. Lisäksi esittelemme eri alueiden pidetyimpiä yöpymispaikkoja.

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti