Kanaria – Lisää kiinnostavia paikkoja
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Rodos on yksi Kreikan suosituimmista lomakohteista, missä aurinko paistaa ja lämpöä piisaa. Rentoutuminen, auringonotto, shoppailu, herkuttelu ja arjesta irtautuminen ovat sen parasta antia. Lue lisää Rodoksesta
Ilmoitus
Playa Blanca
Lanzaroten ilmasto pysyy samantyylisenä koko vuoden. Vuorokauden keskilämpötila on kylmimpänä kuukautena eli tammikuussa 17 astetta ja kuumimpana eli elokuussa 25 astetta.

Lanzaroten sää, ilmasto ja parhaat matkustusajat

Sää Lanzarotella nyt

Sääennuste

Espanjan meteorologisen laitoksen tarjoamasta Lanzaroten sääennusteesta pääsee katsomaan, minkälaista säätä alueen lomakohteisiin on odotettavissa lähipäivinä.

Milloin matkustat?

Katso, miten lämmintä Lanzarotella on ollut eri kuukausina viime vuosina:

Tammikuu Helmikuu Maaliskuu Huhtikuu Toukokuu Kesäkuu Heinäkuu Elokuu Syyskuu Lokakuu Marraskuu Joulukuu

Ilmasto

Lanzarotella on ihanteellinen ilmasto, joka pysyy samantyylisenä koko vuoden. Vuorokauden keskilämpötila on kylmimpänä kuukautena eli tammikuussa 17 astetta ja kuumimpana eli elokuussa 25 astetta. Talvisin yöt ovat Lanzarotella Gran Canariaa ja Teneriffaa viileämpiä, mutta päivälämpötilat ovat usein Kanariansaarten korkeimpia talviaikaan. Sadetta saarella koetaan marraskuusta maaliskuulle, mutta tällöinkään ei ole luvassa yli 30 milliä vettä kuukautta kohden. Aurinko paistelee saarella melkoisesti, niin että talvella 6-8 tuntia päivässä on auringonpaistetta, kesäisin 10-11 tuntia.

Lanzaroten lyhyt talvikausi, joka ei oikeastaan poikkea muista vuodenajoista muuten kuin viileiden öidensä puolesta, ajoittuu lähinnä tammi- ja helmikuulle, mutta myös joulu- ja maaliskuussa voi olla viileitä öitä. Kylminä talviöinä lämpötila laskee 10-12 asteeseen, mutta tavallinen yölämpötila talvella on usein 15 asteen tienoilla. Talvisin illat pysyvät lämpiminä pari tuntia pimeyden laskeuduttuakin, mutta viimeistään iltakymmenen jälkeen alkaa ulkosalla olla sen verran viileää, että terassilla pitää olla pitkää housua ja takkia mukana. Aamuisin on yleensä talvellakin sen verran lämmintä, että sortsit ja t-paita riittävät koko päiväksi, ja keskitalvellakin lämpötila voi kohota 25 asteeseen iltapäivisin, mutta se voi myös jäädä 18-20 asteeseen. Veden lämpötila on talvellakin uimiselle ja vesiurheilulle sopiva, ja vesi on kesät talvet 18-21-asteista.

Varsinainen kesäkausi on Lanzarotella kesäkuusta lokakuun loppuun. Tällöin päivälämpötila on yleensä 25-28 astetta, yölämpötila 18-19 astetta. Kovia helteitä saarella ei Kanariansaarten ympärillä pyörivien viilentävien tuulien takia juuri esiinny, ja tällöinkin saaren ilmasto on huomattavasti Etelä-Euroopan kesäilmoja miellyttävämpi.

Milloin Lanzarotelle kannattaa matkustaa

Lanzarote on varteenotettava matkakohde ympäri vuoden, mutta suomalaiset tapaavat matkustaa sinne talvikautena. Parhaiten matkoja järjestetään ja erilaisia lentoja saarelle on marraskuun alun ja maaliskuun lopun välisenä aikana, mutta esimerkiksi Ryanair lentää Keski-Euroopasta ja Britanniasta saarelle ympäri vuoden.

Eniten matkustajia Lanzarotelle on luvassa talvikautena, jolloin joululoma ja hiihtoloma ovat kaikkein vilkkaimpia ja kalleimpia matkustusajankohtia. Aika joulusta loppiaiseen ja helmikuun pari viimeistä viikkoa ovat perinteisesti kalleimmat ajat lentää Lanzarotelle tai lähteä sinne pakettimatkalle. Joustavuudesta on hyötyä talvella, sillä jos esimerkiksi pääsee matkaan jo joulukuun alussa tai sitten tammikuun ensimmäisen viikon lopulta helmikuun puoliväliin, on luvassa huomattavasti edullisempia lentoja ja myös jonkin verran edullisempia pakettimatkoja.

Talven vilkkaiden matkustusajankohtien lisäksi myös keskikesä on suosittua aikaa käydä Lanzarotella. Mannerespanjalaiset tulevat mielellään varsin leutona pysyttelevälle saarelle, ja he matkustavat eniten heinä- ja elokuussa.

Edullisimpia matkustusaikoja ovat kevät ja syksy, jolloin hotellit ovat nekin yleensä keskikesää ja keskitalvea ainakin jonkin verran edullisempia. Tällöin luvassa on vähiten matkustajia, mutta kannattaa aina pitää mielessä, että Fuerteventuran tavoin Lanzarote on huomattavasti Gran Canariaa ja Teneriffaa rauhallisempi lomasaari, eikä siellä niihin verrattuna ole ikinä mitään valtavia turistimassoja luvassa.

Teksti ja kuvat: Peter Forsberg
2014/04

Älä majoitu minne tahansa – Lue alue- ja hotellivinkit

Alue- ja hotellivinkeissä kerromme parhaista alueista hotellille tai muulle majapaikalle sijainnin ja palveluiden kannalta. Lisäksi esittelemme eri alueiden pidetyimpiä yöpymispaikkoja.

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti