Kanaria – Lisää kiinnostavia paikkoja
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Kevät herättää monissa kaipuun matkustamiseen. Tässä tekstissä tarkastelemme vaihtoehtoja kevätmatkakohteille ja tarjoamme ideoita lomalle, joka on sekä lämmin että kohtuuhintainen. Lue, minne keväällä kannattaa matkustaa
Hotelleja – Fuerteventura
Linkit ovat hotellipalvelun mainoslinkkejä.
Booking.com
Ilmoitus
Kaunis sää päärannalla Caleta de Fustessa
Fuerteventura on ilmastoltaan ihanteellinen saari lähellä Afrikan rannikkoa, ja siellä on maineensa mukaisesti "ikuinen kevät".

Fuerteventuran sää, ilmasto ja parhaat matkustusajat

Sää Fuerteventuralla nyt

Sääennuste

Espanjan meteorologian laitoksen tarjoamasta Fuerteventuran sääennusteesta pääsee katsomaan, minkälaista säätä alueen lomakohteisiin on odotettavissa lähipäivinä.

Milloin matkustat?

Katso, miten lämmintä Fuerteventurassa on ollut eri kuukausina viime vuosina:

Tammikuu Helmikuu Maaliskuu Huhtikuu Toukokuu Kesäkuu Heinäkuu Elokuu Syyskuu Lokakuu Marraskuu Joulukuu

Ilmasto

Fuerteventura on ilmastoltaan ihanteellinen saari lähellä Afrikan rannikkoa, ja siellä on maineensa mukaisesti "ikuinen kevät". Valtaosa suomalaisista matkustaa sinne talvikaudella, joka kestää lyhyen aikaa ja jolloin lähinnä tammi- ja helmikuussa on viileitä öitä. Joulukuun loppupuolelta maaliskuun alkuun saarella on öisin noin 12-16 ja päivisin 18-22 astetta, ja muina vuodenaikoina lämpötila yleensä pyörii 18 ja 28 asteen välillä yöt päivät.

Sateet ovat harvinaisia. Sateisin kuukausi on yleensä lokakuu, ja muutkin sateiset kuukaudet ovat juuri loppusyksystä. Kesäisin ei juuri sateita nähdä. Yksi ilmiö, joka saattaa yhtäkkiä nostaa lämpötilaa 10 asteella, on Saharasta puhaltava calima-tuuli, joka tuo hiekkaa ja huonoa näkyvyyttä joksikin aikaa saarelle, mutta nämä eivät ole kovin yleisiä. Fuerteventuralla on tuulista ympäri vuoden, ja tuulisinta samoin kuin viileintä on länsirannikolla. Itärannikolla talviöiden lämpötilat ovat saaren korkeimpia, mutta sisämaassa ja länsirannikolla voi olla tammi-helmikuussa vain 10-12 astetta yöaikaan.

Parhaat matkustusajat

Fuerteventuralle voi periaatteessa matkustaa ympäri vuoden, mutta kiireisimpiä aikoja siellä ovat joulu-maaliskuu, jolloin pohjoismaalaiset ja muut pohjoiseurooppalaiset vierailevat siellä sankoin joukoin. Heinä- ja elokuu puolestaan ovat mannerespanjalaisten keskuudessa vilkkaimpia aikoja lomailla saarella.

Edullisimpia aikoja lähteä pakettimatkalle Fuerteventuralle ovat syys-marraskuu ja taas huhtikuusta eteenpäin, ja myös omatoimimatkailijalle tämä voi olla jonkin verran keskitalvea edullisempaa matkustusaikaa. Pakettimatkalaiselle etenkin joulunaika aina loppiaiseen ja hiihtolomaviikot helmikuun lopulla ovat kaikkein kalleimpia aikoja matkustaa saarelle. Omatoimimatkailijalle lennot ovat tällöin yleensä muita aikoja kalliimpia, ja majoitusvaraukset on näihin aikoihin matkustavan hyvä tehdä kuukausia etukäteen.

Teksti ja kuvat: Peter Forsberg
2014/04

Älä majoitu minne tahansa – Lue alue- ja hotellivinkit

Alue- ja hotellivinkeissä kerromme parhaista alueista hotellille tai muulle majapaikalle sijainnin ja palveluiden kannalta. Lisäksi esittelemme eri alueiden pidetyimpiä yöpymispaikkoja.

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti