Viro – Lisää kiinnostavia paikkoja
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Rodos on yksi Kreikan suosituimmista lomakohteista, missä aurinko paistaa ja lämpöä piisaa. Rentoutuminen, auringonotto, shoppailu, herkuttelu ja arjesta irtautuminen ovat sen parasta antia. Lue lisää Rodoksesta
Ilmoitus
Kylpylähotelli Hedon, Pärnu, Viro
Kylpylähotelli Hedon, Pärnu, Viro (täyskuva)
Kylpylä, Pärnu, Viro
Kylpylöihin on lähes poikkeuksetta ilmainen sisäänpääsy niille, jotka varaavat huoneen.

Viron kylpylähotelleita

Viron taipale kylpylöiden luvattuna maana alkoi jo yli 200 vuotta sitten, jolloin Tallinnan Kadriorgiin vuonna 1813 ilmestyi ensimmäinen kylpylä. Pian sen jälkeen Haapsaluun valmistui vuonna 1825 ensimmäinen mutakylpylä, ja seuraavina vuosikymmeninä Pärnuun ja muihin Viron rannikkokaupunkeihin tuli lisää kylpylöitä.

Nykyään Viron suurimmat ja tunnetuimmat kaupungit ovat myös niitä, joissa on eniten kylpylöitä, mutta kylpylähotelleja on myös pienillä paikkakunnilla ja kansallispuistoissa metsien keskellä. Viron kylpylät ovatkin äärimmäisen monipuolisia, ja niiden joukosta kuka tahansa voi löytää unelmiensa kylpylän.

Viro kylpylämaana

Viro on ympäri vuoden erinomainen maa lähteä kylpylään. Kylpylöitä on Tallinnan sataman vieressä, eri puolilla Tallinnaa ja myös sadan kilometrin säteellä esimerkiksi Haapsalussa, Rakveressa, Toilassa ja Vihulassa. Vähän kauempana sijaitsevat Saarenmaa ja Narva ovat myös paikkoja, joissa on erinomaisia kylpylöitä, ja tällaisissa paikoissa huoneiden hinnat ovat alempia kuin joissain muissa kaupungeissa. Kylpylään voi lähteä myös Tarttoon tai Pärnuun, ja itse asiassa koko Viroon voi tutustua perinpohjaisesti muutaman kylpyläreissun yhteydessä.

Kylpylöiden hintoja ja erityispiirteitä

Kylpylöihin on lähes poikkeuksetta ilmainen sisäänpääsy niille, jotka varaavat huoneen. Huoneita on monenmoisia, ja kaikkein edullisimmat maksavat 40–50 euroa. Kylpylöitä on paikoissa, joihin on helppo siirtyä julkisilla, mutta niihin on myös mahdollista mennä autolla tai muulla kulkuneuvolla, ja ilmaiset parkkipaikat kuuluvat lähes aina asiaan. Jotkin kylpylät ovat erityisen hyviä perheille, kuten Rakveren Aqua Spa, ja toiset kuten Narvan lähellä sijaitseva lääketieteellinen kylpylä sopivat varttuneemmille ja niille, jotka nimenomaan haluavat hoidattaa itsensä kuntoon.

Kaikkein paras kylpylälomalle on lähteä muulloin kuin keskikesällä, mutta kesäkauden aikana osa kylpylöistä on parhaimmillaan, ainakin niille jotka mieluusti myös patikoivat, pyöräilevät tai harrastavat muita, kesällä parhaimmillaan olevia lajeja.

Tallinna

Tallinnassa on sekä ytimessä että muualla paljon erilaisia kylpylöitä, joiden kaikkien yhteydessä on myös hotelli ja joissain myös perheitä houkutteleva vesipuisto.

Tallinnaan matkatoimiston järjestämälle kylpylälomalle

Sen lisäksi, että Tallinnaan voi mennä omatoimiselle kylpylälomalle tai vain kylpylässä tai vesipuistossa käymään, sinne voi myös mennä järjestetylle kylpylälomalle. Sellaiselle on mahdollisimman helppo lähteä, sillä koko loma järjestyy vain muutamalla klikkauksella, mutta sellainen voi myös olla hintavampi kuin tarkkaan valittu omatoiminen kylpyläloma.

Kylpylälomia Tallinnaan järjestää Ikaalisten matkatoimisto. Valittavana on kylpylähotelleja, jotka sijaitsevat vanhassakaupungissa, Piritassa ja Viimsissä, ja matkan pituus voi vaihdella yöstä viikkoon tai pidemmäksikin aikaa.

Myös Matkapojat ja Matkapeura tekevät kylpylämatkoja Tallinnaan.

Tervise Paradiis, Pärnu, Viro
Pärnun rannan tuntumassa sijaitseva Tervise Paradiis on korkeatasoinen hotelli, jonka yksi suurimpia vetonauloja on vesipuisto.

Pärnu

Pärnussa on rannalla ja muuallakin useita kylpylähotelleja. Jos Pärnuun matkustaa talvella, kenties kaikkein paras on ytimen tuntumassa oleva kylpylähotelli. Rannan ympäristössä on talvisin täysin kuollutta, eikä siellä kesäisinkään ole kaikkein parhaat palvelut. Välimatkat ovat Pärnussa melko pitkiä, ja tämä kannattaa etenkin muulloin kuin kesällä ottaa huomioon. Tietoa Pärnun eri alueista voi katsoa Pienestä Matkaoppaasta.

Estonia Medical Spa & Hotel

Pärnä 12

Lähellä Pärnun rantaa ja Pärnujokea sijaitseva varsinainen kylpylähotelli, joka on myös hyvä paikka tervehtyä ja hoidattaa itsensä kuntoon. Sen kylpylä ja hyvinvointikeskus ovat pidettyjä, hotellissa on kaksi sisäuima-allasta, sinne voi tuoda lemmikkieläimen ja hotellin oma parkkipaikka on kätevä omalla autolla paikalle saapuville. Erilaisia huoneita on eniten kahdelle hengelle mutta niitä on jonkin verran myös 3–4 hengelle. Ihmisiä ovat miellyttäneet aamiainen ja kylpylän lukuisat saunat ja altaat, ja se että kylpylän palvelut kuuluvat huoneen hintaan.

Ranta, Pärnu, Viro
Pärnu on ennen muuta rantaloma- ja kylpyläkaupunki, johon matkustetaan kesäkauden aikana.

Hedon Spa

Ranna puiestee 1

Monien tuntema vanhaa ja uutta yhdistelevä neljän tähden kylpylähotelli, joka sijaitsee aivan Pärnun rannan parhailla paikoilla. Hotellissa on kaksi erillistä kylpylää, joista toiseen on erillinen maksu ja joissa on useita saunoja ja altaita. Tarjontaan kuuluu myös kuntosali, konferenssitiloja ja erilaisia ruoka- ja juomapaikkoja. Tämä on hieno ja hintava hotelli, josta on vaikea saada huonetta alle sadalla eurolla, ja huoneiden hintaan kuuluu pääsy toiseen kylpylään ja hyvänä pidetty aamiainen.

Tervise Paradiis

Side 14

Rannan loppupäässä sijaitseva suuri ja kansainvälinen hotelli, jossa yöpyy paljon perheitä ja erilaisia porukoita. Tämä on neljän tähden korkeatasoinen hotelli, jonka yksi suurimpia vetonauloja on vesipuisto. Sen tarjontaan kuitenkin kuuluvat myös keilahalli, urheilukeskus, kuntosali, saunoja ja vuokraamo, josta saa käyttöönsä pyörän tai kävelysauvat.

Tämä hotelli soveltuu parhaiten aktiiviselle lomalle mieliville, perheille ja muille erilaisia urheilullisia ajanvietteitä harrastaville, ja se on kenties kaikkein parhaimmillaan muulloin kuin keskitalvella tai keskikesällä. Paratiisi Saunad -kylpylä sijaitsee erillisissä tiloissa, jonne on erillinen maksu, mutta huoneen hinnalla saa ilmaisen sisäänpääsyn vesipuistoon. Erilaisia huoneita on melkoinen määrä, mutta valtaosa niistä on kahdelle hengelle, ja suurimmat huoneet vetävät neljä henkeä.

Tervis Spa Hotel

Seedri 6

Jonkin matkan päässä sekä rannalta että ytimestä sijaitseva tasokas, suurtenkin porukoiden suosiota nauttiva kylpylähotelli on jo pitkään ollut suosittu suomalaisten keskuudessa. Sen tarjontaan kuuluvat aamiais-, lounas- ja iltabuffetit, ja sen lukuisat baarit ja ravintolat tekevät siitä täyden palvelun hotellin. Siellä on kylpyläosastot, erilaisia hoitoja, kauneushoitola ja viihdekeskus, jossa on usein ohjelmaa.

Hotellilla on 7 eri rakennusta, joten tilaa riittää, mutta huoneita on oikeastaan vain 1–2 hengelle. Monia ovat miellyttäneet uima-allas ja saunat, ja myös erilaiset hoidot ja kuntokeskus ovat saaneet kehuja. Tämä on Pärnun huokeahintaisimpia kylpylähotelleja, ja talvisin siellä voi ajoittain yöpyä alle 50 eurolla.

Ranta, Tartto, Viro
Kesäisessä Tartossa myös Anne kanal -tekojärven hiekkaranta vetää ihmisiä puoleensa.

Tartto

Tartossa on useita kylpylähotelleita, joista osasta voi lukea myös Tarton majapaikoista kertovalla Pienen Matkaoppaan sivulla, kuten myös ajanvietteistä kertovassa osassa.

Kylpylähotellien lisäksi Tartossa on myös entistäkin monipuolisempi Aura Veekeskus, jossa on vesipuisto ja saunakeskus ja jonne voi mennä vain muutamaksi tunniksi kuntoilemaan tai rentoutumaan. Se sijaitsee keskeisellä paikalla torin ja linja-autoaseman vieressä.

V Spa

Riia 2

Kvartal-ostoskeskuksen tiloissa sijaitseva uusi kylpylähotelli, jonka lähellä ovat myös bussiasema ja kauppahallit ja jolta on lyhyt kävelymatka Tarton pääpaikoille, kuten Raatihuoneentorille. Yhdessä Pärnun Tervise Paradiisin kanssa tämä on tunnettu kylpylä siitä, että perheet viihtyvät siellä erityisen hyvin, ja sen hinta-laatusuhdetta on kehuttu erityisen hyväksi.

Kylpylä erilaisine altaineen ja saunoineen on tasokas, ja monen huoneen varustukseen kuuluu kylpyhuoneessa oleva poreallas. Huoneiden hintaan kuuluu mahdollisuus uida ja saunoa, mutta osa saunoista ja hoidot ovat maksullisia asiakkaillekin. Huoneita on oikeastaan vain yhdelle ja kahdelle hengelle, ja niiden hinnat ovat keskitasoa korkeampia.

Spa Hotel Rüütli, Saarenmaa
Saarenmaalla kylpylähotellin sijaintiin kannattaa kiinnittää huomiota. Spa Hotel Rüütli on hyvällä paikalla linnan ja rannan lähellä.

Saarenmaa

Saarenmaa on Viron suurin saari, jonne on Tallinnasta reilun parin tunnin matka autolla tai bussilla, ja se on lähinnä kesäkauden vierailupaikka, joka on vähän normaalia hintavampi virolainen kaupunki. Saarella on paljon tekemistä ja nähtävää, ja sen tarjonnasta voi lukea Pienestä Matkaoppaasta.

Kylpylähotellin sijaintiin kannattaa etenkin niiden, jotka tulevat paikan päälle julkisilla, kiinnittää erityistä huomiota, ja kaikkein paras saarella on olla lyhyen etäisyyden päässä Kuressaaren ytimestä. Saaremaalla on golfkenttä, jonne on Kuressaaren keskusaukiolta vain noin kolmen kilometrin matka.

Georg Ots Spa

Tori 2

Lähellä sekä Kuressaaren rantaa että keskustaa sijaitseva neljän tähden kylpylähotelli, jonka kylpylä, uima-altaat, kuntosali ja saunat ovat käytössä vain lisämaksua vastaan. Kylpylässä on erilaisia hoitoja, ja tämä on paikka, jossa voi olla aktiivinen tai rentoutua. Hotellissa on eniten huoneita 1–2 hengelle, ja hinnat ovat ainakin talvikaudella tasoon nähden kohtuullisia. Ilmaiset pysäköintipaikat varmistavat sen, että tänne on mukava saapua autolla.

Grand Rose Spa Hotel

Tallinna mnt 15

Suurella uima-altaalla varustettu, tyylikäs neljän tähden kylpylähotelli, joka sijaitsee aivan Kuressaaren ytimessä. Sen tarjonta hakee vertaistaan, sillä hotellissa on 7 saunaa ja kolme uima-allasta, ja siellä voi nauttia niin parantavista hoidoista kuin kauneudenhoitopalveluistakin. Hotellin palvelu on ravintoloita myöten niin hyvää, ettei sieltä ole pakko esimerkiksi lähteä jonnekin illalliselle, ja buffet-aamiainen pitää tyytyväisenä lounasaikaan asti. Ilmaiset parkkipaikat ovat autoilijoiden mieleen, ja myös lemmikkieläimen voi ottaa matkaan mukaan. Huoneita on lähinnä 1–2 hengelle, ja osa hinnoista on todella kohtuullisia. Kaikkien huoneiden hintaan kuuluu ilmainen sisäänpääsy kylpylätiloihin.

Johan Design and Spa Hotel

Kauba 13

Kuressaaren keskustassa sijaitseva tyylikäs neljän tähden kylpylähotelli, joka on täyden palvelun kompleksi. Uima-altaat, saunat, isot terassit, biljardipöytä, kauneushoitola ja useat eri ravintolat tarjoavat erinomaiset puitteet kylpylälomalle. Huoneita on lähinnä 1–4 hengelle, hinnat alkavat reilusta 40 eurosta ja huoneiden hintaan sisältyy ilmainen sisäänpääsy kylpyläalueelle, jossa uima-allas ja saunat ovat. Hotellissa on mahdollista nauttia erilaisista hoidoista ja terapioista, ja siellä on melkoinen määrä kauneudenhoitopalveluita.

Spa Hotel Rüütli

Pargi 12

Hyvällä paikalla jonkin matkan päässä keskustasta ja linnan ja rannan lähellä sijaitseva tasokas kylpylähotelli, jonka kylpyläosastolle on asiakkailla ilmainen pääsy. Hotellin vesipuistossa ja kylpylässä on uima-altaita ja saunoja, mutta hotellin yhteydessä myös harrastusmahdollisuuksia, kuten squashkenttiä ja pingispöytiä. Yksi hotellin erikoisuus on se, että siellä on erityisiä huoneita niille, jotka saapuvat paikalle koiran kanssa. Huoneita on parhaiten kahdelle hengelle, ja niiden hintahaitari on melko suuri, noin viidestäkymmenestä eurosta reiluun sataseen.

Haapsalu
Vaikka Haapsalu on monin tavoin kesäkauden vierailupaikka, voi sinne lähteä myös talvikauden aikana kylpylälomalle.

Haapsalu

Haapsalu on noin sadan kilometrin päässä Tallinnasta sijaitseva rannikkokaupunki, joka on jo pitkään ollut suosittu loma- ja kylpyläkaupunki. Vaikka se on monin tavoin kesäkauden vierailupaikka, joka ehdottomasti on parhaimmillaan keskikesän aikana, voi sinne lähteä myös talvikauden aikana kylpylälomalle. Tietoa Haapsalun nähtävyyksistä, ajanvietemahdollisuuksista ja muusta tärkeästä voi lukea Pienestä Matkaoppaasta.

Fra Mara Thalasso Spa

Ranna tee 2

Vähän syrjäisellä paikalla Haapsalun rautatieaseman, linja-autopysäkin ja Paralepan rannan lähellä sijaitseva kylpylähotelli, joka on paras valinta niille, jotka eivät välttämättä halua tutustua Haapsalun eri alueisiin. Se on merenrannalla, luonnon keskellä sijaitseva matala mutta laaja kompleksi, jossa voi hyvin viihtyä vaikka viikon. Hotellin tilavista huoneista on helppo siirtyä sen kylpylään, kauneushoitolaan, kuntosalille ja tasokkaaseen ravintolaan.

Hotellissa on kaksi uima-allasta, jotka ovat sisällä ja ulkona, ja sen tarjontaan kuuluvat kymmenet erilaiset hieronnat, terapiat, ihokuorinnat ja myös jooga- ja kuntoilutunnit. Paikan päältä saa vuokralle esimerkiksi pyörän tai sukset, joilla voi tutustua Haapsalun maastoihin paremmin kuin vain jalkapelillä. Hotellissa on huoneita 1–3 hengelle, hinta-laatusuhdetta pidetään hyvänä ja huoneiden hintaan kuuluu ilmainen sisäänpääsy kylpylään.

Spa Hotel Laine

Sadama 9/11

Haapsalun kahdesta varsinaisesta kylpylähotellista keskeisemmällä paikalla sijaitseva Laine on suomalaisten suosiota kesät talvet nauttiva kylpylähotelli. Hotellista on hyvät näkymät merelle, ja sijainti on mitä parhain, sillä linnalle, kauppoihin ja ravintoloihin on kävelymatka. Hotellin tarjontaan kuuluvat uima-allas, joka on kaikille asiakkaille ilmainen, mitä erilaisimmat hoidot ja terapiat, kauneudenhoitopalvelut, kuntoilumahdollisuudet ja saunat. Hotellin parkkipaikka on ilmainen ja myös polkupyörän voi turvallisesti jättää hotellin tiloihin. Aamiainen on saanut paljon kehuja, ja myös huoneista ja etenkin minisviitistä on paljon pidetty.

Rakvere
Rakveressa on paljon tekemistä, kuten ostospaikkoja, ravintoloita ja nähtävyyksiä.

Rakvere

Myös noin 100 kilometrin päässä Tallinnasta mutta sen itäpuolella ja sisämaassa sijaitseva Rakvere on Viron viidenneksi suurin kaupunki, joka etenkin kesäkaudella on ehdoton vierailupaikka. Sinne voi myös talvikaudella lähteä kylpylään, jota yleisesti pidetään Viron parhaana, ja kaupungissa on paljon tekemistä, kuten ostospaikkoja, ravintoloita ja nähtävyyksiä. Rakveren tarjonnasta voi lukea lisää Pienestä Matkaoppaasta.

Aqua Hotel & Spa

Parkali 4

Erinomaisella paikalla linnan ja keskustan vieressä sijaitseva neljän tähden kylpylähotelli, joka on yksi niistä Viron kylpylähotelleista, joka on myös perheiden mieleen. Hotellin sisustus on kaunis, saunamaailma hakee vertaistaan ja sen kuusi uima-allasta pitävät kenen tahansa vesipedon tyytyväisenä. Altaiden joukossa on pari lastenallasta, valaistu liukumäki ja ympärivuotinen ulkoallas, ja lisäksi siellä on kylpylän seitsemässä saunassa viihtyville kylmäallas. Myös erilaiset hoidot ja terapiat ovat siellä suosittuja, ja tämä kuuluu niihin kylpylähotelleihin, joissa voi viihtyä vaikka viikon. Huoneet soveltuvat lähinnä 1–3 hengelle, ja vaikka ne ovat hintavia, kuuluu niihin ilmainen sisäänpääsy saunoihin, altaisiin ja kuntosalille.

Joesuu-Narva
Jõesuun rannat, jotka ovat noin 12 kilometrin päässä Narvan ytimestä, kuuluvat Viron hienoimpiin.

Narva-Jõesuu

Rakveresta itään, Venäjän rajan lähellä sijaitseva Narva ja sen rantakaupunki Jõesuu ovat jo pitkään olleet Viron helmiä, joihin vain harvat suomalaiset ovat älynneet tutustua. Kaupungin tunnelma on rauhallinen, ja sen hiljattain tyylillä uudistettu keskusta on ainakin kesäisin miellyttävä paikka. Jõesuun rannat, jotka ovat noin 12 kilometrin päässä Narvan ytimestä, kuuluvat Viron hienoimpiin, mutta vaikka kesä on paras aika vierailla siellä, vetävät sen kylpylähotellit talvikaudenkin aikana vierailijoita puoleensa. Tietoa Narvan ja jonkin verran myös sen rantapaikan annista voi katsoa lisää Pienestä Matkaoppaasta.

Meresuu Spa & Hotell

Aia 48a

Jõesuun rannan lähettyvillä sijaitseva pidetty ja tyylikäs neljän tähden kylpylähotelli, jonka monesta huoneesta on hulppeat näkymät Suomenlahdelle ja alueen metsiin. Erilaisia huoneita on valtava määrä lähinnä 1–4 hengelle, ja niiden joukossa on muutama edullinen huone, jonkalaisen saadakseen kannattaa varaus tehdä ainakin kuukauden etukäteen. Asiakkailla on ilmainen sisäänpääsy kylpylään, jossa on uima-altaita ja erilaisia saunoja. Terapiat, hoidot ja kauneudenhoitopalvelut kuuluvat hotellin tarjontaan, ja tämä on hotelli, jossa myös perheet viihtyvät. Ilmainen parkkipaikka on autoilijoiden mieleen ja lemmikinkin voi ottaa matkaan mukaan.

Narva-Jõesuu Medical Spa

Aia 3

Jõesuussa, rannan lähellä sijaitseva terveyskylpylä, joka soveltuu etenkin toipilaille, lepoa kaipaaville ja niille, jotka todellakin haluavat ladata rauhassa akkuja ja nauttia hoidoista ja terapioista. Huoneet ovat tilavia, ja niitä on eniten 1–4 hengelle. Huoneiden hintaan kuuluu ilmainen sisäänpääsy kylpylään, joskin hoidoista ja terapioista maksetaan erikseen. Hotellin ilmapiiri on melko rento, ja kesäisin sen uima-altaan äärellä on mukava kenen tahansa rentoutua. Pääosassa ovat kuitenkin erilaiset hoidot, joita ei ole juuri missään muualla Pohjois-Euroopassa tarjolla, ja niihin voi tutustua lisää hotellin omilla sivuilla. Tästä huolimatta hotellissa ovat myös kauneusmaailma ja saunamaailma, ja tämä onkin monipuolinen kylpylähotelli, joka tarjoaa kaikille jotakin.

Noorus Spa

L Koidula 19

Myös aivan rannalla ja luonnon helmassa sijaitseva neljän tähden kylpylähotelli, jonka huoneet ovat tilavia ja kirjoituspöydillä sisustettuja. Erilaisia huoneita on melkoinen määrä mutta oikeastaan vain 1–2 hengelle, ja niiden hinnat ovat kohtuullisempia kuin kylpylähotelleissa yleensä, mutta sisältävät silti ilmaisen sisäänpääsyn kylpylään. Suuri ja tasokas kylpylä altaineen ja saunoineen onkin paikan suurin vetonaula, ja siitä voi hyvin nauttia kesää huokeammalla talvikaudellakin. Myös kuntosali, aamiainen ja ilmaiset parkkipaikat ovat monen mieleen, ja tämä on yksi Viron hinta-laatusuhteeltaan parhaista kylpylöistä, jossa tosin on vain rajallisesti hoitoja tai terapioita.

Linja-autoasema Tallinnassa
Linja-autolla voi mennä joihinkin syrjätienoilla oleviin kylpylöihin, mutta kaikkein helpointa syrjäkylille on kulkea omalla autolla.

Muualla Virossa sijaitsevat kylpylähotellit

Myös muualla kuin Viron tunnetuissa kaupungeissa ja saarilla sijaitsevat kylpylät ovat etenkin kesäkaudella varteen otettavia, ja miksei niihin myös talvikaudella voisi mennä. Kylpylöitä on melko lähellä Tallinnaa mutta myös Etelä-Virossa, ja kylpylöitä on Virossa nykyään yllättävissäkin paikoissa. Joihinkin syrjätienoilla oleviin kylpylöihin voi mennä omin nokin linja-autolla, mutta kaikkein helpoin ainakin useamman kuin parin ihmisen on mennä perille asti omalla autolla.

Kubija Nature Spa

Männiku 43a

Võrun kaupungissa [kartalla] eli eteläisessä Virossa sijaitseva luonnonmukainen kolmen tähden kylpylähotelli, joka on sen omankin kuvauksen mukaan kodikas ja viihtyisä. Kylpylän tiloissa on useita saunoja ja altaita, ja paikan hoidot ja terapiat kiinnostavat monia. Hotelli ei vain ole luonnonmukaisesti toimiva vaan se sijaitsee metsässä, hyvien patikointipolkujen ja hiihtoreittien varrella. Tämä on hyvä hotelli myös perheille, joilla on pieniäkin lapsia, mutta hotellissa on oikeastaan vain kahdenlaisia huoneita, joista sviitti soveltuu perheillekin. Varaukset hotelliin kannattaa tehdä etenkin kesällä ja loma-aikoina hyvissä ajoin etukäteen.

Pühajarve Spa Hotell

Pühajarve

Otepään lähellä [kartalla] sijaitseva kylpylähotelli, jonne on paras lähteä autolla tai muulla omalla kulkuneuvolla. Hotelli sijaitsee varsinaisessa lomakylässä, jossa on rauhallista ja rentouttavaa, mutta alue soveltuu toimintaa ja harrastuksia janoaville. Keilahalli, kuntosali, suuri uima-allas, saunat, hierontapalvelut, kauneushoitola, luomuravintola ja lattialämmityksellä ja parvekkeilla varustetut huoneet luovat kesät talvet oivat puitteet aktiiviselle kylpylälomalle.

Otepään tienoo tunnetaan Viron urheilukeskuksena, jossa voi harrastaa sekä talvi- että kesälajeja, ja tämä on erinomainen paikka lähteä vaikka hiihtämään tai jousella ampumaan. Huoneita on melko rajallisesti lähinnä kahdelle hengelle, ja niissä yöpyvä pääsee ilman lisämaksua uima-altaille ja saunaan. Erilaiset hoidot, porealtaat ja muut herkut kuuluvat tarjontaan, mutta valtaosa niistä vaatii lisämaksun.

Toila Spa Hotell

Ranna 12

Toilassa, itäisessä Virossa ja lähellä merenrantaa sijaitseva kylpylähotelli [kartalla], jonka sijainti on aktiivilomailijan mieleen. Patikointi, pyöräily ja hiihto ovat kaikki helposti harrastettavissa, ja alueella on myös tenniskenttiä ja itse hotellissa biljardipöytä ja muita harrastusmahdollisuuksia. Paljon on panostettu myös kuntokeskukseen ja kunnollisen pituiseen sisäuima-altaaseen, joka soveltuu myös uintia tosissaan harrastaville. Itse kylpylä on lääketieteellisesti suuntautunut, eli siellä on paras hoidattaa itseään. Pääsy uima-altaaseen, kuntokeskukseen ja joihinkin muihin paikkoihin on huoneen varaaville ilmainen, mutta hotellissa on paljon maksullisia ajanvietteitä ja hoitoja. Huoneiden hinnat eivät ole kaikkein alimmasta päästä mutta eivät tasoon nähden valtavan kalliitakaan. Tänne on paras suunnata autolla, ja autoilijoita miellyttävät ilmaiset parkkipaikat.

Vihula Manor Country Club & Spa

Vihulassa, suurin piirtein Rakveren kohdalla mutta rannikolla sijaitseva kylpylähotelli [kartalla], joka on Lahemaan kansallispuiston alueella. Hotelli ja kylpylä ovat 1500-luvulta peräisin olevassa kartanossa, jossa on useita eri rakennuksia ja jolla on 50 hehtaarin pihamaa. Pelkästään puistoon tutustumiseen voi käyttää paljon aikaa, ja se tarjoaa erinomaiset puitteet etenkin patikoinnille, pyöräilylle, hiihdolle tai muille harrastuksille. Tilalla voi myös pelata tennistä, ratsastaa, pelata minigolfia tai tutustua opastetulla kierroksella paikalliseen kulttuuriin. Itse kylpylä on kuntokeskuksineen ja höyrysaunoineen erinomainen perheille ja aktiivisesti liikkumaan tottuneille, mutta tämä ei ole kaikkein paras paikka hoidattaa itseään kuntoon. Tämä ei myöskään ole hyvä paikka tuoda lemmikkieläintä, ja kaikkein paras paikalle on tulla autolle, jonka saa parkkiin ilman lisämaksuja. Huoneiden joukossa on monia erilaisia, mutta hinnat ovat yläkanttiin ja perushuoneet maksavat 75–100 euroa.

Lisää kylpylähotelleja:

Viron kylpylähotelleja Booking.comissa

Teksti: Peter Forsberg
Kuvat: Peter Forsberg, Sami Jaatinen
2021/01

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti