Hotelli Lydia
Kenties paras alue hotellille on jonkin verran Raatihuoneentorilta poispäin, etenkin yliopiston rakennusten hallitsema alue, jolla on rauhallista ja hyvää keskieurooppalaista tunnelmaa.

Mitkä alueet ja mitkä hotellit ovat Tartossa hyviä yöpymiseen

Tällä sivulla kerrotaan niistä Tarton alueista, jotka sijainniltaan ja palveluiltaan ovat parhaita hotellille tai muulle majapaikalle. Lisäksi esitellään näiden alueiden parhaita ja pidetyimpiä hotelleja ja muita majapaikkoja.

Jos mieleistä majapaikkaa ei löydy esiteltyjen joukosta, lisää vaihtoehtoja löytyy alempaa kartalta, jolla näkyvät loput hotellit hintoineen.

Huoneiden hinta ja saatavuus

Tartto on kohtuuhintainen kaupunki majapaikkojensa suhteen, eikä siellä juuri koskaan ole tungokseen asti yöpyjiä. Edullisimmat pedit ja huoneet ovat hosteleissa, joita on ympäri kaupungin, ja niissä voi yöpyä alkaen reilulla kymmenellä eurolla per yö.

Halvimmat hotellihuoneet, jotka ovat huomattavasti tasokkaampia kuin hostelien yksityishuoneet, maksavat kesäaikaan 30–40 euroa per yö niin yhdeltä kuin kahdeltakin hengeltä. Keskikastin hotellissa voi yöpyä 50–60 eurolla, ja kaikkein hienoimmat hotellit kuten Antonius ja London maksavat alkaen 80–90 euroa huoneelta. Muina vuodenaikoina hinnat voivat laskea tästä jonkin verran, mutta yliopisto pitää ainakin vanhankaupungin majapaikkoja sen verran vilkkaina ympäri vuoden, että merkittävää hintojen laskua ei esiinny.

Tarton majapaikoissa ei ole useinkaan tungosta, mutta siellä on suuria tilaisuuksia, kuten laulujuhlia, joihin tulevat voivat hetkellisesti tukkia ainakin edullisimpia majapaikkoja. Nyrkkisääntönä voidaan pitää sitä, että kesäkausi kesäkuun alusta elokuun loppuun on kaikkein vilkkain aika Tarton hotelleissa ja hosteleissa, ja kaikkein aktiivisimpia matkustajia ovat virolaiset, jotka yöpyvät edullisimmissa majapaikoissa, ja suomalaiset, jotka viihtyvät kaikenlaisissa majapaikoissa.

Kesällä edulliseen majapaikkaan mielivän on hyvä varata majoituksensa muutamaa viikko a ennen matkan alkamista, mutta kalliiseen hotelliin mielivän ei tarvitse tehdä varaustaan kuin vain muutamaa päivää ennen matkaa. Talvisin Tarton hotelleissa ja hosteleissa on tilaa enemmän kuin kesällä, mutta silloinkin viikonloput ja erilaiset tapahtumat voivat tuoda tungosta kaikkein edullisimpiin majapaikkoihin.

Majoituksen löytäminen Tartosta

Tartossa majapaikan löytäminen on tätä nykyä varsin helppoa, sillä niin edullisia kuin äärimmäisen tasokkaitakin vaihtoehtoja on aivan Raekoja platsin eli pääaukion tuntumassa. Hotelleja ja muita, etenkin pieniä majapaikkoja on paljon vanhankaupungin kortteleissa, kävelymatkan päässä Raekoja platsilta. Vanhankaupungin korttelien lisäksi majapaikkoja on keskustan uudella puolella, joka on Kaubamajan ja linja-autoaseman hallitsemaa aluetta. Muualla kaupungissa on hajautetusti majapaikkoja, ja keskustan ulkopuolella huoneiden hinnat ovat jonkin verran keskustaa alhaisempia.

Raekoja plats
Pääaukio vaikuttaa tietenkin etukäteen ajateltuna parhaalta paikalta, mutta kannattaa pitää mielessä, että se on kesäaikaan vilkas paikka, jossa on yöelämää ja usein musiikkia ja muuta ohjelmaa.

Raekoja plats ja muu vanhakaupunki – tyyliä keskellä kaikkea

Pääaukio vaikuttaa tietenkin etukäteen ajateltuna parhaalta paikalta, mutta kannattaa pitää mielessä, että se on kesäaikaan vilkas paikka, jossa on yöelämää ja usein musiikkia ja muuta ohjelmaa. Raatihuoneentorilla on vähän yöpymispaikkoja paria poikkeusta lukuun ottamatta, mutta aivan sen liepeillä on paljonkin etenkin korkeatasoisia hotelleja.

Jonkin verran Raatihuoneentorilta poispäin, etenkin yliopiston rakennusten hallitsemalla alueella, on rauhallista ja hyvää keskieurooppalaista tunnelmaa, ja tämä onkin kenties paras alue hotellille. Alueen illanviettomahdollisuudet ovat omaa luokkaansa etenkin Rüütli-kadun varrella, ja myös ateriointi onnistuu hyvin parin askelen päässä. Täällä yöpyvien kannattaa kuitenkin huomata, että Rüütli-kävelykatu on tupakkalain ja terassien takia varsin rauhaton etenkin viikonloppuiltaisin kesät talvet ja muutenkin alueella on etenkin viikonloppuiltaisin ja öisin meteliä. Baarit ovat Rüütlin varrella avoinna myöhään, ja on hyvä selvittää, mitä muut asiakkaat ovat mahdollisesta metelistä tämän kadun lähistöllä raportoineet.

Tarton vanhassakaupungissa yliopiston hallitsemissa kortteleissa hyviä majapaikkoja ovat muun muassa Antonius, Lydia ja London.

Keskustan uusi puoli – kohtuuhinnalla keskeisellä paikalla

Hotelleja on jonkin verran myös linja-autoaseman, torien ja kauppakeskusten hallitsemalla alueella noin 10 minuutin kävelymatkan päässä pääaukiolta. Kulkuyhteydet ovat bussilla hyvät kaupungin mihin tahansa osaan, ja kävellen pääsee nopeasti vanhankaupungin lisäksi uuden puolen nähtävyyksille ja Karlovaan. Täällä on parikin kylpylää, useita ostoskeskuksia ja lyhyt kävelymatka konserttitalolle ja muihin kulttuuririentoihin. Täällä yöpyvät pääsevät nauttimaan myös parhaista shoppailumahdollisuuksista aivan naapurissa, eivätkä heitä suuretkaan tapahtumat pääse häiritsemään. Alue on öisin rauhallinen, mutta se on tietysti vilkasliikenteinen ja moderni paikka, jossa ei ole vanhankaupungin kaltaista tunnelmaa.

Hyviä majapaikkoja täällä ovat Aleksandri, Dorpat, Hansa, Pallas ja Tartu Hotell.

Hotelli Karlovan alueella
Karlova on hyvä alue niille, jotka pitävät puutalokortteleista ja niiden vähän pysähtyneestä kesäajan tunnelmasta.

Muut alueet – rauhaa ja edullisia hintoja

Keskustan vieressä sijaitseva Karlova on hyvä alue niille, jotka pitävät puutalokortteleista ja niiden vähän pysähtyneestä kesäajan tunnelmasta. Kuten Suomessakin, Karlovassa on kelirikkoja keväällä ja muutenkin muina vuodenaikoina ankeaa, joten kesä on paras ajankohta majoittua sinne.

Muista kaupunginosista Tähtvere ja Supilinn ovat mukavia alueita keskustan lähellä, mutta niihin ei oikeastaan kannata majoittua kuin erikoistapauksessa. Annelinn-kaupunginosa on Tarton suurin, sinne on helppo kulkea jatkuvasti kulkevilla busseilla ja sielläkin on jonkin verran majapaikkoja. Kelvollisia majapaikkoja näillä alueilla ovat esimerkiksi Karlovassa sijaitseva ja Annelinnissa sijaitseva huokeahintainen Starest.

Hostelit – edullisimmat vaihtoehdot

Hostel-tyyliseen tai muuhun halpaan majoitukseen ei missään nimessä kannata lähteä Tähtvereen tai pitkälle keskustasta, sillä lähempänä on erinomaisia halpoja vaihtoehtoja. Hosteleista kanadalaisomistuksessa oleva Terviseks (Raekoja plats 10) on hyvä paikka niin yhteismajoitushuoneelle kuin omalle huoneellekin – tosin kannattaa huomata, että siellä ei ole hissiä ja kavuta pitää neljänteen kerrokseen. Looming Hostel (Kastani 38) lähellä rautatieasemaa on backpacker-tyylinen rento majapaikka. Samalla seudulla on myös uusi Hostel Vaksali 4, jonka osoite käy ilmi jo sen nimestä. tässä hostelissa tosin on vain yksityishuoneita 1–3 hengelle ja sisään voi kirjautua vasta alkaen klo 16, jos muuta ei ennen sovi. Hyvä vaihtoehto on myös Academus Hostel (Pepleri 14), joka on KGB-museon lähellä ja josta on kävelymatka keskustan eri osiin.

Lisää hosteleita ja muita edullisia majapaikkoja voi katsella varausmaksuttomassa hostels.comissa.

Hotelleja kartalla

Kartalla on Booking.comin hotelleja Tartossa ja niiden lähiaikojen huonehintoja. Matka-aikasi hintoihin ja hotellin lisätietoihin pääset tutustumaan klikkaamalla hotellin kuvaketta kartalla.

Booking.com

Pienen matkaoppaan hotellivinkit

Seuraavaksi esitellään muutama hyvällä paikalla sijaitseva ja pidetty majapaikka.
Jos niiden joukosta ei kuitenkaan löydy sopivaa, alta voi vertailla Suomessa toimivien eri hotellisivustojen koko tarjontaa ja tarjouksia.

Hotelli- ja majapaikkavinkkejä Tartossa

Dorpat Hotel

(Soola 6)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Kätevällä paikalla joen rannalla, bussiaseman takana rauhallisella tienoolla sijaitseva kylpylähotelli, jonka huoneet ovat kohtuuhintaisia mutta tasokkaita. Hinta-laatusuhteeltaan parhaita kaupungissa, ja täällä yöpyvien on helppo nauttia tasokkaista kylpyläpalveluista hoitoineen.

Hansa

(Aleksandri 46)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Lähellä Karlovan kaupunginosaa, hivenen ydinkeskustan ulkopuolella sijaitseva kohtuuhintainen hotelli, joka sopii erityisen hyvin omalla autolla liikkeellä oleville. Hotellilla on hyvät palvelut virolaisia ruokia tarjoavia ravintolaa, terassia ja saunaa myöten.

Hotel Antonius

(Ülikooli 15)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Boutique-tyylinen korkeatasoinen hotelli yliopiston päärakennusta vastapäätä. Sijaitsee kätevällä paikalla Toomemägi-puistoalueen ja Raatihuoneentorin liepeillä, niin että kaikki on lähellä, öisin on rauhallista ja hotellikin on saanut pelkkää kiitosta asiakkailtaan.

Hotel London

(Rüütli 9)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Vilkkaan kävelykadun varrella sijaitseva vastikään remontoitu hotelli, joka sijaitsee aivan pääaukion lähellä. Huoneet ovat siistejä mutta melko pelkistettyjä, ja lähistölle viime aikoina ilmaantuneet baarit ja kahvilat saattavat aiheuttaa häiriötä niille, joiden ikkunat ovat kadulle päin.

Pallas

(Riia mnt 4)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Kauppakeskusten ja bussiaseman vieressä sijaitseva kohtuuhintainen hotelli, jonka varustelutaso on varsin hyvä ja sijainti keskeinen. Vilkkaasti liikennöidyt kadut voivat häiritä herkkäunisia eikä alue ole kaikkien mieleen, mutta hotelli on saanut pääasiassa erittäin hyvää palautetta.

Lydia

(Ülikooli 14)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Aivan Raatihuoneentorin tuntumassa sijaitseva 4,5 tähden hotelli, joka avattiin vuonna 2016. Hotelli on saanut hyvää palautetta, palvelu on ystävällistä ja avuliasta ja kaikkea mahdollista tekemään on hyvin lyhyt kävelymatka.

Starest

(Mõisavahe 21)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Annelinn-lähiössä, bussimatkan päässä keskustasta sijaitseva hyvin varusteltu edullinen hotelli, joka soveltuu hyvin niille, joilla on auto mutta myös julkisilla liikkeellä oleville. Huoneet ovat mukavia, hyvin varusteltuja ja lähellä luontoa, ja hotellissa yöpyminen on mukavinta kesäkauden aikana.

Aleksandri

(Aleksandri 42)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Keskustan uudella puolella mutta jonkin matkan päässä linja-autoasemasta sijaitseva 3 tähden ja 40 huoneen edullinen hotelli, jonka huoneet ovat vaatimattomia mutta mukavia. Soveltuu hyvin niille, jotka ovat autolla matkassa, ja myös niille, jotka eivät halua montaa kymppiä hotellihuoneeseen laittaa.

Tartu Hotell

(Soola 3)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Linja-autoaseman vieressä sijaitseva 68 huoneen ja kahden tähden hotelli, joka kehuu itseään keskustan edullisimmaksi majapaikaksi. Hotellissa on sauna, se on ilmastoitu ja huoneet ovat kohtalaisen tilavia.

Kerro mielipiteesi matkasi jälkeen

Kun palaat matkaltasi, kuulisimme mielellämme kommenttisi hotellivalinnastasi – olipa valintasi sitten tällä sivulla esitelty hotelli tai oma löytösi. Toivomme, että muistat meidät, tulet takaisin ja vastaat lyhyeen kyselyyn. Näin autat meitä pitämään hotellivinkkimme ajan tasalla ja toisaalta autat meitä saamaan tietoa uusista hyvistä hotelleista, joita voimme lisätä vinkkilistan jatkoksi.

Teksti ja kuvat: Peter Forsberg
2016/08

Lukijoiden kommentteja

Hostelli Pepleri 14, vaatimattomat huoneet, mutta halpa majoitus kävelymatkan päässä kaikesta. Voisin suositella, ihan mukava paikka majoittua! /ttiia

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti