Viro – Lisää kiinnostavia paikkoja
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Kevät herättää monissa kaipuun matkustamiseen. Tässä tekstissä tarkastelemme vaihtoehtoja kevätmatkakohteille ja tarjoamme ideoita lomalle, joka on sekä lämmin että kohtuuhintainen. Lue, minne keväällä kannattaa matkustaa
Hotelleja – Tartto
Linkit ovat hotellipalvelun mainoslinkkejä.
Booking.com
ilmoitus
Paljonko maksaisit
hotellista per yö?
Mihin hotelleihin pääsisit? Katso Booking.comin ratkaisu klikkaamalla hintaa.
Hotelli Lydia
Kenties paras alue hotellille on jonkin verran Raatihuoneentorilta poispäin, etenkin yliopiston rakennusten hallitsema alue, jolla on rauhallista ja hyvää keskieurooppalaista tunnelmaa.

Hyviä hotelleja ja alueita yöpymiseen Tartossa

Tartossa kannattaa majoittua joko vanhoihin kortteleihin, jotka ovat yliopiston ja pääaukion tuntumassa, tai sitten melko lähellä sitä sijaitsevalle keskustan uudelle puolelle.

Kauas joesta, yliopistosta tai linja-autoasemasta ei kannata majoittua, sillä tällöin joutuu ravaamaan ytimen ja muun kaupungin väliä. Jos Tartto on entuudestaan tuttu ja etenkin jos matka kestää useamman päivän, voi ajatella jotakin muuta tienoota, jolle majoittua.

Tartossa on monipuolinen valikoima erilaisia majapaikkoja edullisista ja yksinkertaisista huoneista kylpylähotelleihin, joissa on maailmanluokan palvelut. Tarton hintataso on monin tavoin kohonnut, mutta huoneet siellä ovat varsin kohtuullisissa hinnoissa. Siellä voi myös nauttia luksuksesta aivan erilaisin hinnoin kuin kotimaassa, mutta Tarton majapaikoissa on myös sellaisia, joissa yöpyvä selviää hyvin edullisesti.

Huoneiden hinta ja saatavuus

Tartto on majapaikoiltaan kohtuuhintainen kaupunki, eikä siellä juuri koskaan ole tungokseen asti yöpyjiä. Edullisimmat pedit ja huoneet ovat hosteleissa, joita on ympäri kaupungin, ja niissä voi yöpyä alkaen reilulla kymmenellä eurolla per yö.

Halvimmat hotellihuoneet, jotka ovat huomattavasti tasokkaampia kuin hostelien yksityishuoneet, maksavat kesäaikaan 30–40 euroa per yö niin yhdeltä kuin kahdeltakin hengeltä. Keskikastin hotellissa voi yöpyä 50–60 eurolla, ja kaikkein hienoimmat hotellit kuten Antonius ja London maksavat alkaen 80–90 euroa huoneelta. Muina vuodenaikoina hinnat voivat laskea tästä jonkin verran, mutta yliopisto pitää ainakin vanhankaupungin majapaikkoja sen verran vilkkaina ympäri vuoden, että merkittävää hintojen laskua ei esiinny.

Tarton majapaikoissa ei ole useinkaan tungosta, mutta siellä on suuria tilaisuuksia, kuten laulujuhlia, joille saapuvat voivat hetkellisesti tukkia ainakin edullisimpia majapaikkoja. Nyrkkisääntönä voidaan pitää sitä, että kesä (kesäkuun alusta elokuun loppuun) on kaikkein vilkkain aika Tarton hotelleissa ja hosteleissa. Kaikkein aktiivisimpia matkustajia ovat virolaiset, jotka yöpyvät edullisimmissa majapaikoissa, ja suomalaiset, jotka viihtyvät kaikenlaisissa majapaikoissa.

Kesällä edulliseen majapaikkaan mielivän on hyvä varata majoituksensa muutama viikko ennen matkan alkamista, mutta kalliiseen hotelliin mielivän ei tarvitse tehdä varaustaan kuin vain muutama päivä ennen matkaa. Talvisin Tarton hotelleissa ja hosteleissa on tilaa enemmän kuin kesällä, mutta silloinkin viikonloput ja erilaiset tapahtumat voivat tuoda paljon asiakkaita kaikkein edullisimpiin majapaikkoihin.

Majoituksen löytäminen Tartosta

Tartossa majapaikan löytäminen on tätä nykyä varsin helppoa, sillä niin edullisia kuin äärimmäisen tasokkaitakin yösijoja on aivan Raekoja platsin eli pääaukion tuntumassa. Hotelleja ja muita, etenkin pieniä majapaikkoja on paljon vanhankaupungin kortteleissa, jotka ovat kävelymatkan päässä Raekoja platsilta eli Raatihuoneentorilta.

Vanhankaupungin korttelien lisäksi majapaikkoja on keskustan uudella puolella, joka on linja-autoaseman,uimakeskuksen ja torin lähimaastossa. Muualla kaupungissa on hajautetusti majapaikkoja, ja keskustan ulkopuolella huoneiden hinnat ovat jonkin verran keskustaa alhaisempia.

Raekoja plats
Pääaukio vaikuttaa tietenkin etukäteen ajateltuna parhaalta paikalta, mutta kannattaa pitää mielessä, että se on kesäaikaan vilkas paikka, jossa on yöelämää ja usein musiikkia ja muuta ohjelmaa.

Raekoja plats ja muu vanhakaupunki – tyyliä keskellä kaikkea

Pääaukio vaikuttaa tietenkin etukäteen ajateltuna parhaalta paikalta, mutta kannattaa pitää mielessä, että se on kesäaikaan vilkas paikka, jossa on yöelämää ja usein musiikkia ja muuta ohjelmaa. Raatihuoneentorilla on yöpymispaikkoja melko vähän, mutta aivan sen liepeillä on paljonkin etenkin korkeatasoisia hotelleja.

Jonkin verran Raatihuoneentorilta poispäin, etenkin yliopiston rakennusten hallitsemalla alueella, on rauhallista ja hyvää keskieurooppalaista tunnelmaa, ja tämä onkin kenties paras alue hotellille. Alueen illanviettomahdollisuudet ovat omaa luokkaansa etenkin Rüütli-kadun varrella, ja myös ateriointi onnistuu hyvin parin askelen päässä. Täällä yöpyvien kannattaa kuitenkin huomata, että Rüütli-kävelykatu on tupakkalain ja terassien takia varsin rauhaton etenkin viikonloppuiltaisin kesät talvet ja muutenkin alueella on etenkin viikonloppuiltaisin ja öisin meteliä. Baarit ovat Rüütlin varrella avoinna myöhään, ja on hyvä selvittää, mitä muut asiakkaat ovat mahdollisesta metelistä tämän kadun lähistöllä raportoineet.

Hyviä hotelleja Tarton vanhassakaupungissa

Tarton vanhassakaupungissa yliopiston hallitsemissa kortteleissa hyviä majapaikkoja ovat muun muassa Antonius, Draakon Hotel, Lydia, London ja Tampere Maja.

Keskustan uusi puoli – kohtuuhinnalla keskeisellä paikalla

Hotelleja on jonkin verran myös linja-autoaseman, torin ja kauppakeskusten hallitsemalla alueella, joka on noin 10 minuutin kävelymatkan päässä pääaukiolta. Kulkuyhteydet ovat bussilla hyvät kaupungin mihin tahansa osaan, ja kävellen pääsee nopeasti vanhankaupungin lisäksi uuden puolen nähtävyyksille ja Karlovaan. Täällä on parikin kylpylää, useita ostoskeskuksia ja lyhyt kävelymatka konserttitalolle ja muihin kulttuuririentoihin. Täällä yöpyvät pääsevät kaikkein helpoiten nauttimaan kaupungin ostoskeskuksista ja muista ostospaikoista, eivätkä heitä suuretkaan tapahtumat pääse häiritsemään. Alue on öisin rauhallinen, mutta se on tietysti vilkasliikenteinen ja moderni paikka, jossa ei ole vanhankaupungin kaltaista tunnelmaa.

Hyviä hotelleja Tarton keskustan uudella puolella

Hyviä majapaikkoja keskustan uuden puolen pääpaikoilla tai niiden lähellä ovat Aleksandri, Dorpat, Hansa, Pallas ja Hotel Tartu.

Hotelli Karlovan alueella
Karlova on hyvä alue niille, jotka pitävät puutalokortteleista ja niiden vähän pysähtyneestä kesäajan tunnelmasta.

Muut alueet – rauhaa ja edullisia hintoja

Keskustan vieressä sijaitseva Karlova on hyvä alue niille, jotka pitävät puutalokortteleista ja niiden vähän pysähtyneestä kesäajan tunnelmasta. Kuten Suomessakin Karlovassa on kelirikkoja keväällä ja muutenkin muina vuodenaikoina ankeaa, joten kesä on paras ajankohta majoittua sinne.

Muista kaupunginosista Tähtvere ja Supilinn ovat mukavia alueita keskustan lähellä, mutta niihin ei oikeastaan kannata majoittua kuin erikoistapauksessa.

Annelinn-kaupunginosa on Tarton suurin, sinne on helppo kulkea jatkuvasti kulkevilla busseilla ja sielläkin on jonkin verran majapaikkoja. Kelvollinen perushotelli, joka sijaitsee Annelinnissa, on Starest.

Hotelleja kartalla

Kartalla on Booking.comin hotelleja Tartossa ja niiden lähiaikojen huonehintoja. Matka-aikasi hintoihin ja hotellin lisätietoihin pääset tutustumaan klikkaamalla hotellin kuvaketta kartalla.

Booking.com

Pienen matkaoppaan hotellivinkit

Seuraavaksi esitellään suomalaisten eniten Tartossa suosimia hotelleja ja muita majapaikkoja, jotka sijaitsevat keskeisellä tai kätevällä alueella. Hotellit sijaitsevat pääosin ytimessä, mutta muutama muuallakin sijaitseva hotelli, jotka kuuluvat kaupungin kätevimpiin tai hinnoiltaan parhaisiin, on esitelty.
Jos niiden joukosta ei kuitenkaan löydy sopivaa, alta voi vertailla Suomessa toimivien eri hotellisivustojen koko tarjontaa ja tarjouksia:

Hotelli- ja majapaikkavinkkejä Tartossa

Aleksandri

(Aleksandri 42)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Keskustan uudella puolella mutta jonkin matkan päässä linja-autoasemasta sijaitseva 3 tähden ja 40 huoneen edullinen hotelli, jonka huoneet ovat vaatimattomia mutta mukavia. Soveltuu hyvin niille, jotka ovat autolla matkassa, ja myös niille, jotka eivät halua montaa kymppiä hotellihuoneeseen laittaa.

Art Hotel Pallas

(Riia mnt 4)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Kauppakeskusten ja bussiaseman vieressä sijaitseva kohtuuhintainen hotelli, jonka varustelutaso on varsin hyvä ja sijainti keskeinen. Vilkkaasti liikennöidyt kadut voivat häiritä herkkäunisia eikä alue ole kaikkien mieleen, mutta hotelli on saanut pääasiassa erittäin hyvää palautetta.

Dorpat Hotel

(Soola 6)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Kätevällä ja rauhallisella paikalla joen rannalla, bussiaseman takana sijaitseva kylpylähotelli, jonka huoneet ovat kohtuuhintaisia mutta tasokkaita. Hinta-laatusuhteeltaan hotelli on kaupungin parhaita, ja täällä yöpyvien on helppo nauttia tasokkaista kylpyläpalveluista hoitoineen.

Draakon Hotel

(Raekoja plats 2)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Kaupungin unohtumattoman ja vertaansa vailla olevan pääaukion laidalla sijaitseva hotelli, joka on lähellä kaikkea ja jossa yöpyvällä on kivenheiton päässä roppakaupalla kaikkea mahdollista. Keskeisestä sijainnista huolimatta alue ei ole rauhaton kuin joinain harvoina kesäiltoina, ja lähes ympäri vuoden illan pimetessä myös aukio rauhoittuu. Huoneet ovat tilavia ja modernisti sisustettuja. Niitä on lähinnä 1–2 hengelle, ja hotellissa on myös huoneita, joiden yhteydessä on sauna. Hinnat vaihtelevat melkoisesti, mutta parhaimmillaan huoneen saa reilusti alle sadalla eurolla. Hotelli soveltuu myös autolla matkustaville, sillä sisäpihalla on mahdollisuus pysäköidä auto turvalliseen paikkaan.

Hansa

(Aleksandri 46)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Lähellä Karlovan kaupunginosaa, hivenen ydinkeskustan ulkopuolella sijaitseva kohtuuhintainen hotelli, joka sopii erityisen hyvin omalla autolla liikkeellä oleville. Hotellilla on hyvät palvelut virolaisia ruokia tarjoavia ravintolaa, terassia ja saunaa myöten.

Hektor Design Hostel

(Riia 26)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Kohtalaisen lähellä rautatieasemaa mutta noin kilometrin päässä pääpaikoilta sijaitseva tyylikäs hostelmainen majapaikka, jossa suomalaiset mielellään yöpyvät. Hostel on varsin hyvin varusteltu, niin että siellä on sauna ja kuntosali, ja se on tunnettu siitä, että sinne voi ottaa lemmikkieläimen mukaan. Huoneita on 1–3 hengelle, eikä tässä hostelissa nukuta vieraiden ihmisten kanssa samassa huoneessa. Tämä on erityisen suositeltava majapaikka koiraihmisille mutta ei niille, jotka eläimistä eivät välitä, ja myös kuntoilijat ja pyöräilevään mielivät viihtyvät alueella.

Hotel Antonius

(Ülikooli 15)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Boutique-tyylinen korkeatasoinen hotelli, joka sijaitsee yliopiston päärakennusta vastapäätä. Sijainti on kätevä, sillä se on Toomemäen ja Raatihuoneentorin liepeillä, niin että kaikki on lähellä. Öisin on rauhallista ja hotellikin on saanut pelkkää kiitosta asiakkailtaan.

Hotel London

(Rüütli 9)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Vilkkaan kävelykadun varrella sijaitseva vastikään remontoitu hotelli, joka sijaitsee aivan pääaukion lähellä. Huoneet ovat siistejä mutta melko pelkistettyjä, ja lähistölle viime aikoina ilmaantuneet baarit ja kahvilat saattavat aiheuttaa häiriötä niille, joiden ikkunat ovat kadulle päin.

Lydia

(Ülikooli 14)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Aivan Raatihuoneentorin tuntumassa sijaitseva 4,5 tähden hotelli, joka avattiin vuonna 2016. Hotelli on saanut hyvää palautetta, palvelu on ystävällistä ja avuliasta ja kaikkea mahdollista tekemään on hyvin lyhyt kävelymatka.

Starest

(Mõisavahe 21)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Annelinn-lähiössä, bussimatkan päässä keskustasta sijaitseva hyvin varusteltu edullinen hotelli, joka soveltuu hyvin niille, joilla on auto mutta myös julkisilla liikkeellä oleville. Huoneet ovat mukavia, hyvin varusteltuja ja lähellä luontoa, ja hotellissa yöpyminen on parhaimmillaan kesäkauden aikana.

Tampere Maja

(Jaani 4)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Ehtaa suomalaista ja hämäläistä laatua oleva hotelli, joka sijaitsee tilavassa puukartanossa ja jonka sijainti lähellä Rüütlia ja vanhojen osien pääpaikkoja on lyömätön. Huoneet ovat vanhanaikaisen viehättäviä mutta hyvin varusteltuja. Hotellin yleiset tilat keittiöineen ja lukusoppineen sopivat vaikka viikkojen oleskelulle. Takapihalle voi pysäköidä auton, hotellissa on sauna ja aamiainen on yksi tämän pienen ja ystävällisen majapaikan kohokohtia. Hotellissa puhutaan suomea, ja sieltä saa tietoa suomeksi mistä tahansa kaupunkiin liittyvästä.

Tartu Hotell

(Soola 3)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Linja-autoaseman vieressä sijaitseva 68 huoneen ja kahden tähden hotelli, jossa on tilavat mutta kohtuuhintaiset huoneet. Hotellissa on sauna, se on ilmastoitu ja hotellista voi vuokrata pyörän tai jopa auton.

Kerro mielipiteesi matkasi jälkeen

Kun palaat matkaltasi, kuulisimme mielellämme kommenttisi hotellivalinnastasi – olipa valintasi sitten tällä sivulla esitelty hotelli tai oma löytösi. Toivomme, että muistat meidät, tulet takaisin ja vastaat lyhyeen kyselyyn. Näin autat meitä pitämään hotellivinkkimme ajan tasalla ja toisaalta autat meitä saamaan tietoa uusista hyvistä hotelleista, joita voimme lisätä vinkkilistan jatkoksi.

Teksti ja kuvat: Peter Forsberg
2020/11

Lukijoiden kommentteja

Hostelli Pepleri 14, vaatimattomat huoneet, mutta halpa majoitus kävelymatkan päässä kaikesta. Voisin suositella, ihan mukava paikka majoittua! /ttiia

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti