Viro – Lisää kiinnostavia paikkoja
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Rodos on yksi Kreikan suosituimmista lomakohteista, missä aurinko paistaa ja lämpöä piisaa. Rentoutuminen, auringonotto, shoppailu, herkuttelu ja arjesta irtautuminen ovat sen parasta antia. Lue lisää Rodoksesta
Hotelleja – Haapsalu
Linkit ovat hotellipalvelun mainoslinkkejä.
Booking.com
ilmoitus
Paljonko maksaisit
hotellista per yö?
Mihin hotelleihin pääsisit? Katso Booking.comin ratkaisu klikkaamalla hintaa.
Piispanlinna
Haapsalussa hotellit ovat paitsi piispanlinnan ympäristössä vanhankaupungin alueella myös satamassa ja lähellä rautatieasemaa.

Mikä hotelli Haapsalussa kannattaa valita ja mistä päin?

Tällä sivulla kerrotaan niistä Haapsalun alueista, jotka sijainniltaan ja palveluiltaan ovat parhaita hotellille tai muulle majapaikalle. Lisäksi esitellään näiden alueiden parhaita ja pidetyimpiä hotelleja ja muita majapaikkoja.

Jos mieleistä majapaikkaa ei löydy esiteltyjen joukosta, lisää vaihtoehtoja löytyy alempaa kartalta, jolla näkyvät loput hotellit hintoineen.

Hinnat ja saatavuus

Majapaikat ovat yllättävän hintavia Haapsalussa. Edullisimmat hostelit ja muut halvimmat majapaikat maksavat alkaen noin 30 euroa, mutta usein kahden hengen huoneesta voi joutua maksamaan vähintään 35–40 euroa. Jos haluaa ainakin jonkinlaista tyyliä ja yöpyä keskustassa olevassa majatalossa tai huoneistossa, maksaa se ainakin kesäkaudella yli 40 euroa. Monet keskustan huoneistot, jotka ovat hyvätasoisia, maksavat 60 euroa tai ylikin. Jos haluaa yöpyä yhdessä Haapsalun kuudesta hotellista, maksaa se 75–100 euroa, joskus enemmänkin.

Haapsalu on kesällä vilkas lomapaikka, ja erityisen vilkas se on kesäviikonloppuisin. Jos Haapsaluun suuntaa kesälomalla, joka on kesäkuun alusta elokuun loppuun, kannattaa majapaikka varata ainakin kuukausi etukäteen. Jos matka ajoittuu viikonlopulle, kannattaa majapaikka varata sitäkin aikaisemmin. Kiireisimpiä aikoja ovat festivaalien ajat, ja festivaalit alkavat usein torstaisin ja päättyvät joko lauantaina tai sunnuntaina.

Majoituksen löytäminen Haapsalusta

Haapsalussa hotellit ovat paitsi piispanlinnan ympäristössä vanhankaupungin alueella myös satamassa ja lähellä rautatieasemaa. Kylpylähotellit sijaitsevat sataman lähistöllä lähellä merta ja myös rautatieaseman lähistöllä sijaitsevan Paralepa-rannan lähistöllä. Kummaltakin tienoolta on jonkin verran matkaa keskustaan, ja niihin menevien on hyvä olla liikkeellä omalla autolla tai sitten pyöräillä nähtävyyksiä ja muuta tärkeää katsomaan.

Lähellä satama-alueita sijaitsevista hotelleista hyvä on Baltic Hotel, ja rautatieaseman lähistön hotelleista hyvä on kylpylähotelli Fra Mare Thalasso.

Halvimmat majapaikat ja leirintäalue

Edullisimpia majapaikkoja ovat hostel-nimellä tunnetut majapaikat, jotka tosin eivät ole tyypillisiä hosteleita siinä mielessä, että niissä ei juuri koskaan nukuta vieraiden kanssa samassa huoneessa. Sen sijaan hostelissa on oma huone, jonka yhteydessä on kylpyhuone ja suihku eräänlaisessa eteisessä, ja ne jaetaan kahden tai kolmen huoneen kanssa. Tällaisissa hosteleissa on isot oleskelutilat, joiden yhteydessä on hyvin varusteltu keittiö.

Piispanlinnan ympäristön majapaikoista Vanalinna Hostel (Jaani 4) on hyvällä paikalla, ja se on hyvä yöpymispaikka niin omalla autolla kuin julkisillakin liikkeellä oleville. Huoneet ovat siistejä ja edullisia. Tämä hotellin tyylinen majapaikka on suomalaisten suosiossa kesän aikana, ja se on avoinna ympäri vuoden. Sen keittiö jääkaappeineen on hyvä niille, jotka haluavat ainakin syödä aamupalaa tai jopa kokata majapaikalla.

Hyvällä paikalla sijaitsee vain kesäisin avoinna oleva Endla Hostel (Endla 5), joka on varsin tasokas majapaikka hintaansa nähden. Se sijaitsee lyhyen matkan päässä pääkadusta, ja linja-autoasemallekin on vain noin 800 metrin matka.

Keskustan lähistöllä sijaitseva Hostel Sport (Wiedemanni 15) on hyvä vaihtoehto julkisillakin liikkeellä oleville, sillä se sijaitsee varsin kohtuullisen kävelymatkan päässä linja-autoasemalta ja vain reilun sadan metrin päässä piispanlinnasta. Se on kuitenkin viidellä huoneellaan hyvin pieni majapaikka, joka myös on avoinna rajallisesti.

Haapsalu Sport Centre Hostel (Lihula mnt 10) on melko pidetty ja tavallaan keskeinenkin majapaikka stadionin vieressä ja lähellä bussipysäkkiä ja Kaubamajaa. Ytimeen eli Lossiplatsille ja piispanlinnalle on lähes kaksi kilometriä kävelymatkaa, ja tämä on myös kätevä majapaikka niille, jotka saapuvat Haapsaluun omalla autolla. Hostel on avoinna ympäri vuoden, ja siellä on 23 huonetta.

Haapsalussa on ympäri vuoden avoinna olevia kylpylähotelleja ja vain kesäisin avoinna olevia majoitusmahdollisuuksia, kuten leirintäalue.

Hotelleja kartalla

Kartalla on Booking.comin hotelleja Haapsalussa ja niiden lähiaikojen huonehintoja. Matka-aikasi hintoihin ja hotellin lisätietoihin pääset tutustumaan klikkaamalla hotellin kuvaketta kartalla.

Booking.com

Pienen matkaoppaan hotellivinkit

Seuraavaksi esitellään muutama hyvällä paikalla sijaitseva ja pidetty majapaikka.
Jos niiden joukosta ei kuitenkaan löydy sopivaa, alta voi vertailla Suomessa toimivien eri hotellisivustojen koko tarjontaa ja tarjouksia:

Hotelli- ja majapaikkavinkkejä Haapsalussa

Baltic Hotel Promenaadi

(Sadama 22)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Jonkin matkan päässä Kuursalilta, rantapromenadin varrella sijaitseva kolmen tähden hotelli, josta voi nopeasti kävellä pääkadulle ja myös kohti Kaubamajaa ja rautatieasemaa. Sijainti on merellinen ja rauhallinen, ja hotellin aamiaista ja muitakin ruokia on pidetty tasokkaina. Hotelli ei enää ole kaikkein edullisimmasta päästä, ja etenkin kesäisin huone voi maksaa lähemmäs sata euroa.

Fra Mare Thalasso Spa

(Ranna tee 2)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Lähellä vanhaa rautatieasemaa ja linja-autoasemaa sijaitseva kylpylähotelli, joka ei ole saanut pelkästään kehuja siellä yöpyneiltä suomalaisilta. Hotelli on kaupungin kalleimmasta päästä mutta silti varsin kohtuuhintainen. Ranta on lähellä, ja vanhaankaupunkiin on kävelymatka. Tämä on hyvä kylpylähotelli perheille, ja se soveltuu hyvin niille, jotka haluavat viettää rantalomaa.

Kongo Hotel

(Kalda 19)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Hyvästä ravintolasta tunnettu kolmen tähden hotelli, joka on Haapsalun hienoin. Aamiainen on saanut suomalaisilta kehuja, ruotsalaiseen maalaistyyliin tehty sisustus viehättää kaikkia ja merenrannalle on lyhyt matka. Monia on viehättänyt myös se, että lemmikkieläimet otetaan maksutta mukaan hotelliin ja niiden peräänkin voidaan välillä katsoa.

Spa Hotel Laine

(Sadama 9/11)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Melko lähellä monia merkittäviä paikkoja ja rantapromenadia sijaitseva, suomalaisten suosiota nauttiva kylpylähotelli, jossa palvelu pelaa myös suomeksi. Parkkipaikka on autoilijoiden mieleen, aamiainen on ravitseva, sijainti merenrannalla on mukava ja ravintolan ruoat ovat saaneet kiitosta. Tämä on kylpylähotelli lähinnä aikuiseen makuun, ja se on paikka, jonne monet tulevat vain lepäämään ja virkistäytymään.

Hermanuse Maja

(Karja 1a)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Aivan ytimessä, Lootsiplatsilla, piispanlinnan vieressä sijaitseva pikkuhotelli, joka soveltuu hyvin autolla tänne saapuville. Se on Haapsalun varsinaisista hotelleista yleensä huokeahintaisin, ja keskeisen sijaintinsa takia se on hyvä majapaikka vain yön tai pari Haapsalussa viihtyville.

Päeva Villa

(Lai 7)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Yksi Haapsalun edullisimmista mutta myös parhaista hotelleista on Päeva Villa, joka sijaitsee kaupungin viehättävimmissä vanhankaupungin kortteleissa, lyhyen kävelymatkan päässä piispanlinnalta, pääkadulta ja merenrannalta. Huoneet ovat monipuoliseen, osin skandinaaviseen tyyliin sisustettuja, ja tämä on keskeinen paikka, joka silti soveltuu rauhaa rakastaville ja lepolomaa tarvitseville.

Kerro mielipiteesi matkasi jälkeen

Kun palaat matkaltasi, kuulisimme mielellämme kommenttisi hotellivalinnastasi – olipa valintasi sitten tällä sivulla esitelty hotelli tai oma löytösi. Toivomme, että muistat meidät, tulet takaisin ja vastaat lyhyeen kyselyyn. Näin autat meitä pitämään hotellivinkkimme ajan tasalla ja toisaalta autat meitä saamaan tietoa uusista hyvistä hotelleista, joita voimme lisätä vinkkilistan jatkoksi.

Teksti ja kuvat: Peter Forsberg
2018/07

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti