Viro – Lisää kiinnostavia paikkoja
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Rodos on yksi Kreikan suosituimmista lomakohteista, missä aurinko paistaa ja lämpöä piisaa. Rentoutuminen, auringonotto, shoppailu, herkuttelu ja arjesta irtautuminen ovat sen parasta antia. Lue lisää Rodoksesta
Hotelleja – Saarenmaa
Linkit ovat hotellipalvelun mainoslinkkejä.
Booking.com
ilmoitus
Paljonko maksaisit
hotellista per yö?
Mihin hotelleihin pääsisit? Katso Booking.comin ratkaisu klikkaamalla hintaa.
Spa Hotel Meri Kuressaaressa
Kuressaaressa on hyvä majoittua joko lähelle kaupungintaloa tai sitten satamaan, jonka lähistöllä on pari kylpylähotellia kuten kuva Spa Hotel Meri.

Mistä päin ja mikä hotelli Saarenmaalla kannattaa valita

Tällä sivulla kerrotaan niistä Saarenmaan alueista, jotka sijainniltaan ja palveluiltaan ovat parhaita hotellille tai muulle majapaikalle. Lisäksi esitellään näiden alueiden parhaita ja pidetyimpiä hotelleja ja muita majapaikkoja.

Hinnat ja saatavuus

Kuressaari on vilkkain ja paras paikka viettää yönsä Saarenmaalla, ja siellä hinnat ovat kenties jopa edullisempia kuin syrjäisemmissä majapaikoissa. Kahden hengen huoneita voi kesälläkin saada alkaen 30 eurolla mutta jos haluaa yöpyä hotellissa, nousee hinta 40–50 euroon. 70–80 eurolla on luvassa luksusta, eikä sen enempää huoneesta Saarenmaalla kannata maksaakaan.

Kuressaaressa ja Saarenmaalla on nykyisin huoneistojen ja majatalojen takia valtava määrä valinnanvaraa ja vaihtoehtoja, mutta jos mielii yöpyä Kuressaaressa sijaitsevassa keskeisessä ja tasokkaassa hotellissa, kannattaa varaus kesällä tehdä muutaman viikon etukäteen. Etenkin perhehuoneiden tai sviittien perässä olevien kannattaa tehdä varaus ainakin paria kolme viikkoa ennen matkan alkamista, mutta aina Kuressaaresta muusta Saarenmaasta puhumattakaan löytyy kohtalaisen tasokas ja keskeinen majapaikka.

Majoituksen löytäminen Kuressaaresta ja Saarenmaalta

Kuressaaressa on hyvä majoittua joko lähelle kaupungintaloa tai sitten satamaan, jonka lähistöllä on pari kylpylähotellia. Kaupungintalon lähistöllä on kauppoja, ravintoloita ja baareja, ja sieltä on alle kilometrin matka Piispanlinnalle ja muualle kaupunginpuiston alueelle, joka on toinen keskeinen turistien suosima alue kaupungissa. Kaupungintalon ympäristössä voi kesäviikonloppuisin olla äänekästä, mutta hotellit ovat jonkin matkan päässä siitä, joten yönsä voi nukkua silloinkin rauhassa. Rannan kylpylähotellit ovat edullisia majapaikkoja, mutta niiden palveluista ja henkilökunnasta on moni löytänyt jotakin huomautettavaa.

Muualla Saarenmaalla on jonkin verran hotelleja, jotka sopivat autolla liikkeelle oleville. Muualla Saarenmaalla olevissa hotelleissa on hyvä olla niiden, jotka eivät halua yöelämän pyörteisiin ja jotka haluavat ensisijaisesti tutustua saaren kauniiseen luontoon.

Hotelleja kartalla

Kartalla on Booking.comin hotelleja Saarenmaalla ja niiden lähiaikojen huonehintoja. Matka-aikasi hintoihin ja hotellin lisätietoihin pääset tutustumaan klikkaamalla hotellin kuvaketta kartalla.

Booking.com

Pienen matkaoppaan hotellivinkit

Seuraavaksi esitellään muutama hyvällä paikalla sijaitseva ja pidetty majapaikka.

Hotelli- ja majapaikkavinkkejä Kuressaaressa ja Saarenmaalla

Arensburg Boutique Hotel and & Spa

(Lossi 15)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Korkeatasoinen neljän tähden kylpylähotelli, joka sijaitsee erinomaisella paikalla kaupungintalon ja Piispanlinnan välimaastossa. Hotelli on yksi kaupungin pidetyimpiä, pysäköintipaikkaa pidetään hyvänä ja täällä saa rahoilleen vastinetta.

Hotel Saaremaa Thalasso Spa

(Kaarmaa Vald, Mändjala)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Mändjalassa, noin 10 kilometrin päässä Kuressaaresta sijaitseva pidetty kolmen tähden hotelli, jossa on sauna ja poreallas. Vieressä on hiekkaranta, ja hotelli sopii hyvin perheille.

Spa Hotel Meri

(Pargi 16)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Satamassa sijaitseva kylpylähotelli, jossa on 130 huonetta ja hyvät palvelut. Linnalle ja rannalle on lyhyt kävelymatka, ja kaupungintalon ympäristöön syömään ja iltaa viettämään noin kilometri. Hotellin palvelut eivät ole saaneet parasta mahdollista palautetta, mutta sijainnista se on saanut hyvää palautetta. Hotelli on edullinen mutta ei palvelutasoltaan kovin hyvä.

Spa Hotel Rüütli

(Pargi 12)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Toinen sataman kylpylähotelli, josta on kilometrin matka kaupungintalolle ja jossa on kaikenlaisia palveluita. Huoneet ovat aika tilavia mutta palveluiden tasossa ja henkilökunnan palvelualttiudessa on joillain ollut moittimista. Hotelli on melko edullinen majapaikka.

Mardi Hostel

(Vallimaa 5a)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Nimestään huolimatta tämä ei ole hostel vaan halpa majatalo, jossa on eräät Kuressaaren edullisimmat huoneet. Kävelymatkan päässä kaupungintalolta ja ytimestä, mutta rannalle ja Piispanlinnalle on jonkin verran matkaa. Huoneita on 1–3 hengelle, majapaikka on yksinkertainen mutta mukava paikka viettää yönsä.

Kraavi Guesthouse

(Kraavi 1)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Hivenen syrjässä mutta ei kovin kaukana kaupungintalosta tai rannalta oleva majatalo, jossa on huoneita 2–3 hengelle. Edullinen mutta siisti ja kohtalaisen pidetty majapaikka, jonne on hyvä mennä omalla autolla.

Kene Maja Hostel

(Tallinna 23)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Aivan ytimen vieressä sijaitseva majatalo, joka soveltuu hyvin myös niille, jotka ovat liikkeellä omalla autolla tai moottoripyörällä. Hyvin varusteltu minikeittiöllä ja saunalla, ja täällä voi viihtyä vaikka viikon. Nimestään huolimatta tämä ei ole mikään hostel vaan majatalo, jonka joissain huoneissa on kylpyhuone. Huoneita on 2–4 hengelle, ja monet siellä yöpyneet ovat pitäneet sitä tilavana majapaikkana.

Arabella Hotel

(Torni 12)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Kohtalaisen pidetty, paikkansa vakiinnuttanut hotelli Kuressaaren keskustassa, ja siellä on myös yhden hengen huoneita. Linja-autoasemalle kuten moneen muuhunkin paikkaan on kävelymatka, mutta tämä on parkkipaikkoineen hyvä majapaikka myös autolla tai moottoripyörällä liikkeellä oleville. Huoneet ovat tilavia ja hyvin varusteltuja.

Vanalinna Hotel

(Kauba 8)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Keskeinen, pidetty ja ystävällinen hotelli, joka on lähellä kaikkea ja joka soveltuu kenelle tahansa. Huoneiden joukossa on monenmoisia, kuten perhehuone, ja tänne voi tulla omalla kulkuneuvolla, sillä hotellilla on vartioitu parkkipaikka. Kaikki eivät ole olleet hotelliin täysin tyytyväisiä, mutta kaiken kaikkiaan tämä on pidetty paikka viettää yönsä.

Repo Hotel

(Vallimaa 1A)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Siisti, keskeinen ja pidetty hotelli, jossa on tyyliä ja joka on tasoltaan hyvä. Kaikkialle on kävelymatka, mutta paikka soveltuu erityisen hyvin myös autolla tai moottoripyörällä liikkeellä oleville. Henkilökunta on ystävällistä, aamiainen kohtuullisen hyvä ja asiakkaat ovat olleet hotelliin tyytyväisiä.

Kuressaare Linnahotell

(Lasteaia 7)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Keskeinen, tasokas ja hyvin varusteltu kansainvälisen luokan hotelli, jossa on tilavat huoneet. Henkilökunta ja aamiainen ovat olleet pidettyjä, ja jos haluaa Kuressaaressa vähän luksukseltakin tuntuvaa yösijaa, on tämä hyvä osoite.

Kerro mielipiteesi matkasi jälkeen

Kun palaat matkaltasi, kuulisimme mielellämme kommenttisi hotellivalinnastasi – olipa valintasi sitten tällä sivulla esitelty hotelli tai oma löytösi. Toivomme, että muistat meidät, tulet takaisin ja vastaat lyhyeen kyselyyn. Näin autat meitä pitämään hotellivinkkimme ajan tasalla ja toisaalta autat meitä saamaan tietoa uusista hyvistä hotelleista, joita voimme lisätä vinkkilistan jatkoksi.

Teksti ja kuvat: Peter Forsberg
2018/04

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti