Booking.com
Willa Wesset -hotelli Pärnussa
Ranta-alueella yöpyvillä on kesäkaudella käytössään huomattava määrä erilaisia palveluita, joiden takia rannan tuntumasta ei välttämättä tarvitse montaa kertaa keskustaan lähteä.
Kuva: Peter Forsberg

Mikä hotelli Pärnussa kannattaa valita ja miltä alueelta

Tällä sivulla kerrotaan niistä Pärnun alueista, jotka sijainniltaan ja palveluiltaan ovat parhaita hotellille tai muulle majapaikalle. Lisäksi esitellään näiden alueiden parhaita ja pidetyimpiä hotelleja ja muita majapaikkoja.

Jos mieleistä majapaikkaa ei löydy esiteltyjen joukosta, lisää vaihtoehtoja löytyy alempaa kartalta, jolla näkyvät loput hotellit hintoineen.

Huoneiden hinnat ja saatavuus

Pärnussa vierailee enemmän ihmisiä kuin monissa muissa Viron kaupungeissa, mutta siellä käyvistä edelleen valtaosa on suomalaisia, jotka saapuvat kaupunkiin kesäkauden aikana. Majapaikkoja kaupungissa on Tallinnaa lukuun ottamatta enemmän kuin muissa Viron kaupungeissa,ja siellä on melkoisesti valinnanvaraa kesät talvet.

Suosittuja Pärnussa ovat kylpylähotellit, joissa huoneiden hinnat ovat normaalia korkeampia. Ne ovat hoitoineen, uima-altaineen, saunoineen ja ravintoloineen hyviä majapaikkoja myös talvikauden aikana, ja muulloin kuin kesällä ja sellaisina vilkkaina matkustusaikoina kuten joulun ja loppiaisen välillä, hiihtolomalla ja syyslomilla ne ovat normaalia edullisempia. Vaikka kylpylähotellien joukossa on erihintaisia, myös 50–60 euron kohtuuhintaisia vaihtoehtoja, joutuu niissä yöpyvä ainakin kesällä pulittamaan lähemmäs 100 euroa kahden hengen huoneesta. Tarjouksia esiintyy lähes milloin tahansa, ja niitä kyttäävä voi päästä kylpylähotelliin huomattavasti edullisemmin kuin se, joka viime tingassa käy tekemässä varauksensa. Rannan muista majapaikoista kuten Rannahotellista voi saada huoneen 60–70 eurolla, mutta kesällä huoneet ovat yleensä tätä hintavampia. Ranta-alue voi tosin olla melko ankea paikka syyskuulta huhtikuulle, mutta siellä on hyvät palvelut omaavia hotelleja, joihin kuuluvat Hedon ja Tervise Paradiis.

Keskustan hotellit, jotka talvella ja huonoilla ilmoilla ovat sijainniltaan parempia kuin rannan lähistöllä olevat hotellit, ovat melko hintavia. Edullisimmillaan yksinkertaisessa, yksityisessä majoituksessa, joka ei ole varsinainen hotelli, voi yöpyä 30–40 eurolla yhden tai kahden hengen huoneessa. Vain hostelissa yöpyminen on edullisempaa, ja sekä niistä että leirintäalueilta saa majapaikan alkaen noin 10 eurolla per yö per henkilö. Varsinaisissa keskustan hotelleissa, kuten Hotell Pärnussa, voi yöpyä 80–100 eurolla kesällä, 50–60 eurolla talvikaudella, mutta jotkin ajankohdat ovat kalliimpia myös talvikauden aikana.

Tervise Paradiis -kylpylähotelli
Kylpylähotellit ovat suosittuja Pärnussa. Huoneiden hinnat ovat niissä korkeampia, mutta ne ovat hoitoineen, uima-altaineen, saunoineen ja ravintoloineen hyviä majapaikkoja myös talvikautena.
Kuva: Peter Forsberg

Pärnun kesäsäätkin ovat sen verran epävarmoja, että yleisökadon johdosta hotellit saattavat heinäkuussa alentaa hintojaan. Näihin kuuluvat etenkin pienemmät ja vähemmän tunnetut majapaikat, ja kesälläkin kannattaa katsella Pärnun majapaikkoja hyvissä ajoin etukäteen, sillä aikaisin liikkeellä oleva löytää helpoiten hinta-laatusuhteeltaan parhaat huoneet.

Pärnussa ei juuri koskaan ole sellaista tungosta, joka tukkisi kaikki sen majapaikat. Siellä kuitenkin on erilaisia hintoja, tarjouksia ja ajoittain myös pieniä ruuhkia tietyissä majapaikoissa, joten tästä syystä hyvää huonetta tai asuntoa etsivien on hyvä aina katsella vaihtoehtoja ja tehdä varauksensa hyvissä ajoin.

Majoituksen löytäminen Pärnusta

Majoituksen löytäminen Pärnusta on yksinkertaista, joskin kannattaa huomioida, että talvisin monet majapaikat eivät ole avoinna ja että heinä-elokuussa matkaan lähdettäessä varaukset kannattaa tehdä viikkokausia etukäteen.

Kaupungin liepeillä on leirintäalue ja kaupungissa pari hostelia, joissa on yhteismajoitus- ja yksityishuoneita. Pärnussa on erinomainen valikoima tavallisia hotelleja, ja siellä on myös valtava määrä taloja ja muita yksityismajoitusmahdollisuuksia, joista etenkin Pärnussa paljon käyneet älyävät hyötyä.

Kaupungin varsinaiset hotellit ovat suosittuja liikeihmisten ja konferensseissa käyvien parissa, ja näin niiden hinta-laatusuhde ei ole yhtä hyvä kuin etukäteen voisi kuvitella. Kaupungissa on perushotellien lisäksi hienoja hotelleja ja kylpylöitä, joissa yöpyminen on tyyristä ja tyylikästä ja joissa on erinomaiset palvelut ja tyyliä, joita harvoin kotimaassa tulee vastaan. Kaiken kaikkiaan majoituksen löytäminen Pärnusta ei ole ongelma mihinkään vuodenaikaan, jos tekee varauksen tarpeeksi ajoissa ja jos on ottanut hyvin selvää kaupungin tarjoamista majoitusmahdollisuuksista.

Parhaita alueita hotellille

Majapaikan sijainnilla kaupunkiin matkaavan ei tarvitse turhaan vaivata päätään, sillä perinteisesti Pärnussa on kaksi pääaluetta yöpymiselle: ranta-alue ja vanha keskusta.

Ranta-alue – tasokkaita hotelleja ja hyviä palveluita

Ranta-alue on melko laaja alue merenrannalta aina Lõuna-kadulle asti, joskin rannan miellyttävimmät kadut ovat Paplin ja Ranna puiesteen tienoilla, lähellä rantapromenadia ja Itämeren aaltojen kohinaa. Alue on nimenomaan kylpylä- ja rantalomailijoiden suosiossa, ja rannan tuntumassa on muutama kylpylähotelli. Rannan toinen puoli eli joensuun ja sataman puoleinen pää on sekin varsin miellyttävä nykyään. Sinne on viime vuosina rakennettu kaikenlaista, ja se on hyvä alue rannan ja vanhankaupungin välillä, kävelymatkan etäisyydeltä kaikkialta.

Villa Ammende
Ranta-alue on pääosin nimenomaan rannan vieressä, mutta siihen kuuluu alueita nykyään laajemmin, kuten hienot korttelit, joissa Villa Ammende -hotelli sijaitsee.
Kuva: Peter Forsberg

Ranta-alueella yöpyvillä on kesäkaudella käytössään huomattava määrä erilaisia palveluita, joiden takia rannan tuntumasta ei välttämättä tarvitse montaa kertaa keskustaan lähteä. Myös rannan ja keskustan välillä olevissa kortteleissa on kaikenlaista palvelua, baaria ja ravintolaa, joten rannalla voi kesällä viettää lähes koko loman.

Ranta-alueen majapaikkoihin on hyvä tulla Suomesta autolla, ja sieltä on hyvä kävellä tai pyöräillä muualle kaupunkiin. Rannalla ja sen tuntumassa on entistä enemmän ja entistä parempia ravintoloita ja kahviloita, ja rannalla on entistä enemmän vuokrauspisteitä, joista saa pyöriä, surfauslautoja ja kaikenlaista muuta. Ranta-alue on mahdollinen yöpymispaikka myös niille, jotka eivät saavu omalla autolla, mutta tällöin linja-auto- tai rautatieasemalta on paras tulla tänne taksilla. Tämä on ainakin suurten hotellien osalta hyvää maastoa porukoille ja suurillekin ryhmille, ja monissa suurissa hotelleissa voi järjestää tilaisuuksia kuten häitä ja merkkipäiviä.

Ranta-alue on pääosin nimenomaan rannan vieressä, mutta siihen kuuluu myös alueita nykyään laajemmin, etenkin lähellä Pärnun satamaa, jossa sijaitsee esimerkiksi Tervise-kylpylähotelli, ja sehän on lähellä hienoja kortteleita, joissa Villa Ammende sijaitsee. Näistä ranta-alueen osista on melko lyhyt kävelymatka vanhankaupungin pääpaikoille kuten Rüütli-kadulle, ja ne ovat varsin hyviä myös niille, jotka eivät saavu Pärnuun omalla autolla.

Ranta-alueella sijaitsevia hyviä majapaikkoja ovat esimerkiksi Scandic Rannahotell (Ranna pst. 5), Villa Wesset (Supeluse 26) ja Villa Ammende (Mere pst. 7).

Ydinkeskusta – urbaania tunnelmaa Pärnun vanhoissa kortteleissa

Suomalaisten keskuudessa vähemmän suosittu alue yöpyä on ydinkeskusta, jossa on monipuolinen valikoima majapaikkoja. Keskustassa yöpyvät ovat kiinnostuneita Pärnun kaupungin elämästä, käyvät ostoksilla, munkkikahveilla ja syömässä ja halutessaan kävelevät reilun kilometrin matkan rannalle. Keskustassa yöpyvät voivat helposti nauttia yöelämästä, ja he voivat niin halutessaan kulkea taksilla tai kävellä 20 minuutissa keskikesällä rannan tuntumaan etsimään yökerhon tai muun bailupaikan.

Keskustassa yöpyvät viihtyvät Pärnussa normaalisti vain lyhyen aikaa, kuten viikonlopun, ja keskustasta heidän on helppo ilman omaa autoakin tehdä ostoksia ja nauttia Pärnun huokeasta hintatasosta. Keskustassa on mukava yöpyä ympäri vuoden, ja kesällä se on varsin eläväinen, tyyliltään kansainvälinen paikka, ja talvella siellä on lähinnä paikallisväriä. Harkinnanarvoinen vaihtoehto ydinkeskustassa on ainakin Hotell Pärnu (Rüütli 44).

Muut kaupunginosat – hyviä omalla autolla liikkeellä oleville

Keskustan liepeillä olevissa kortteleissa, Pärnujoen toisella puolella on aina edullisempaa ja rauhallisempaa kuin aivan ydinkeskustan kortteleissa tai rannalla. Hivenen ydinkeskustan ulkopuolella pääsee myös helpoiten sisään Pärnun todelliseen elämänmenoon, mutta näistä kortteleista on sitten matkaa vanhaankaupunkiin ja rannalle. Esimerkiksi Hotel Anette (Tallinna mnt. 59) sijaitsee hivenen ydinkeskustan ulkopuolella.

Hostellin yksityishuone (CC License: Attribution-ShareAlike 2.0 Generic)
Hostellissa on edullisempaa yöpyä kuin varsinaisissa hotelleissa. On hyvä olla tietoinen, että niissä on muitakin kuin yhteismajoitushuoneita.

Hostelit

Pärnussa on muutama perinteinen hostel, ja nämä ovat paikkoja, joissa on edullisempaa yöpyä kuin varsinaisissa hotelleissa. Hostelit ovat eniten englanninkielisistä maista tulevien suosiossa, mutta niissä yöpyy paljon muitakin. Suomalaiset eivät perinteisesti yövy hosteleissa, mutta on hyvä olla tietoinen, että niissä on muitakin kuin yhteismajoitushuoneita. Monissa hosteleissa on useamman hengen huoneita, ja niissä yöpyvät voivat säästää asumiskuluissa.

Pärnun keskustassa olevista hosteleista perinteisin on hyvällä paikalla sijaitseva Hostel Lõuna (Lõuna 2), ja se on varsin normaali hostel, jossa on kesäisin kansainvälinen tunnelma. Toinen keskustan hostel on Hommiku Hostel (Hommiku 17), joka Lõunan tavoin on ympäri vuoden auki. Niiden lisäksi Pärnuun ilmaantuu lähes joka vuosi muitakin yrittäjiä, ja Pärnuun menevän on hyvä katsella tarjontaa varausmaksuttoman hostels.comin sivulta.

Leirintäalueet

Pärnussa on useita leirintäalueita, niin rannan tuntumassa kuin muuallakin, ja sinne on hyvä lähteä telttailemaan, karavaanilla tai asuntoautolla.

Camping Esplanaadi (Esplanaadi 18) [kartalla] sijaitsee rannan ja keskustan välimaastossa, erittäin hyvällä paikalla. Tämä on lähinnä paikka, jonne tullaan teltan kanssa, mitään varauksia ei tehdä vaan mennään alueelle ja maksu tullaan noutamaan myöhemmin. Leirintäalue soveltuu hyvin pyörällä tai moottoripyörällä liikkeellä oleville.

Lähellä rantaa mutta kauempana vanhastakaupungista sijaitseva Karjamaa Camping (Karjamaa 20) [kartalla] on perinteinen leirintäalue, joka on avoinna toukokuun alusta lokakuun loppuun. Verkkosivuilta voi tarkistaa, onko tilaa, ja telttapaikka maksaa 10 euroa per henkilö.

Konse Kämping on vuonna 2002 avattu tasokas lomakylä, jossa on monenmoisia yöpymisvaihtoehtoja. Tänne voi tulla teltalla, asuntoautolla tai karavaanilla, ja yöpyä voi myös 31 huoneen majatalossa.

Muut vaihtoehdot

Ympäri Pärnun, yleensä rannan lähettyvillä, on runsaasti asuntoja, joita vuokrataan kesäisin ja joskus muinakin aikoina loma-asunnoiksi. Yksi hyvä vaihtoehto on Loma-Pärnu, ja ViroWeb -sivujen välityksellä voi löytää omakotitalon tai muun asunnon loman ajaksi.

Hotelleja kartalla

Kartalla on Booking.comin hotelleja Pärnussa ja niiden lähiaikojen huonehintoja. Matka-aikasi hintoihin ja hotellin lisätietoihin pääset tutustumaan klikkaamalla hotellin kuvaketta kartalla.

Booking.com

Pienen matkaoppaan hotellivinkit

Seuraavaksi esitellään muutama hyvällä paikalla sijaitseva ja pidetty majapaikka.
Jos niiden joukosta ei kuitenkaan löydy sopivaa, alta voi vertailla Suomessa toimivien eri hotellisivustojen koko tarjontaa ja tarjouksia.

Hotelli- ja majapaikkavinkkejä Pärnun keskustassa ja ranta-alueella

Scandic Rannahotell

(Ranna pst. 5)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Klassinen valinta rannan vierestä. Hotellin palvelut ja viihtyisyys ovat Pärnun kärkipäästä.

Hotell Pärnu

(Rüütli 44)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Pääkadun varrella, linja-autoaseman vieressä sijaitseva keskustahotelli, jonka parvekkeilla on mukava viettää iltaa.

Villa Ammende

(Mere pst. 7)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Villa Ammende on tyylikäs valinta, jonka ravintola ja puutarha tuntuvat riittävän monille asukkaille illanviettopaikaksi. Hotelli sijaitsee lähellä rantaa mutta myös melko lyhyen kävelymatkan päässä ydinkeskustasta.

Villa Wesset

(Supeluse 26)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Rannan lähistön mukavissa kesäkortteleissa sijaitseva hotelli. Huoneet ovat sen verran pienikokoisia, että normaalia kookkaammille ihmisille tai paljon tavaraa mukanaan pitäville ne eivät ole parhaita mahdollisia.

Hotel Anette

(Tallinna mnt. 59)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Pieni, hostel-tyylinen majapaikka, joka sijaitsee hivenen ydinkeskustan ulkopuolella ja jossa yöpyminen on keskustaa edullisempaa. Alueella ei ole kesäisinkään juhlijoiden aiheuttamaa melua.

Kerro mielipiteesi matkasi jälkeen

Kun palaat matkaltasi, kuulisimme mielellämme kommenttisi hotellivalinnastasi – olipa valintasi sitten tällä sivulla esitelty hotelli tai oma löytösi. Toivomme, että muistat meidät, tulet takaisin ja vastaat lyhyeen kyselyyn. Näin autat meitä pitämään hotellivinkkimme ajan tasalla ja toisaalta autat meitä saamaan tietoa uusista hyvistä hotelleista, joita voimme lisätä vinkkilistan jatkoksi.

Teksti: Peter Forsberg
Kuvat: Peter Forsberg, Christian Bradford /Flickr
2016/09

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti