Viro – Lisää kiinnostavia paikkoja
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Rodos on yksi Kreikan suosituimmista lomakohteista, missä aurinko paistaa ja lämpöä piisaa. Rentoutuminen, auringonotto, shoppailu, herkuttelu ja arjesta irtautuminen ovat sen parasta antia. Lue lisää Rodoksesta
Hotelleja – Pärnu
Linkit ovat hotellipalvelun mainoslinkkejä.
Booking.com
ilmoitus
Paljonko maksaisit
hotellista per yö?
Mihin hotelleihin pääsisit? Katso Booking.comin ratkaisu klikkaamalla hintaa.
Willa Wesset -hotelli Pärnussa
Ranta-alueella yöpyvillä on kesäkaudella käytössään huomattava määrä erilaisia palveluita, joiden takia rannan tuntumasta ei välttämättä tarvitse montaa kertaa keskustaan lähteä.

Mikä hotelli Pärnussa kannattaa valita ja miltä alueelta

Tällä sivulla kerrotaan niistä Pärnun alueista, jotka sijainniltaan ja palveluiltaan ovat parhaita hotellille tai muulle majapaikalle. Lisäksi esitellään näiden alueiden parhaita ja pidetyimpiä hotelleja ja muita majapaikkoja.

Jos mieleistä majapaikkaa ei löydy esiteltyjen joukosta, lisää vaihtoehtoja löytyy alempaa kartalta, jolla näkyvät loput hotellit hintoineen.

Mitä hotelleja toiset ovat valinneet

Vuonna 2022 suosituimmat kaksi hotellia tämän sivun lukijoiden keskuudessa ovat olleet Estonia Medical Spa & Hotel ja Villa Wesset. Asiaa harkittuaan ja hotelleja vertailtuaan, lukijamme ovat tehneet varauksia eniten näistä kahdesta hotellista.

Huoneiden hinnat ja saatavuus

Pärnussa vierailee enemmän ihmisiä kuin monissa muissa Viron kaupungeissa, mutta siellä käyvistä edelleen valtaosa on suomalaisia, jotka saapuvat kaupunkiin kesäkauden aikana. Majapaikkoja kaupungissa on Tallinnaa lukuun ottamatta enemmän kuin muissa Viron kaupungeissa, ja siellä on melkoisesti valinnanvaraa kesät talvet.

Suosittuja Pärnussa ovat kylpylähotellit, joissa huoneiden hinnat ovat normaalia korkeampia. Ne ovat hoitoineen, uima-altaineen, saunoineen ja ravintoloineen hyviä majapaikkoja myös talvikauden aikana, ja muulloin kuin kesällä ja sellaisina vilkkaina matkustusaikoina kuten joulun ja loppiaisen välillä, hiihtolomalla ja syyslomilla ne ovat normaalia edullisempia. Vaikka kylpylähotellien joukossa on erihintaisia, myös 50–60 euron hintaisia, joutuu niissä yöpyvä ainakin kesällä pulittamaan lähemmäs 100 euroa kahden hengen huoneesta. Tarjouksia esiintyy lähes milloin tahansa, ja niitä kyttäävä voi päästä kylpylähotelliin huomattavasti edullisemmin kuin se, joka viime tingassa käy tekemässä varauksensa. Rannan muista majapaikoista kuten Rannahotellista voi saada huoneen 60–70 eurolla, mutta kesällä huoneet ovat yleensä tätä hintavampia. Ranta-alue voi tosin olla melko ankea paikka syyskuulta huhtikuulle, mutta siellä on hyvät palvelut omaavia hotelleja, joihin kuuluvat Hedon ja Tervise Paradiis.

Keskustan hotellit, jotka talvella ja huonoilla ilmoilla ovat sijainniltaan parempia kuin rannan lähistöllä olevat hotellit, ovat melko hintavia. Edullisimmillaan yksinkertaisessa, yksityisessä majoituksessa, joka ei ole varsinainen hotelli, voi yöpyä 30–40 eurolla yhden tai kahden hengen huoneessa. Vain hostelissa yöpyminen on edullisempaa, ja sekä niistä että leirintäalueilta saa majapaikan alkaen noin 10 eurolla per yö per henkilö.

Varsinaisissa keskustan hotelleissa, kuten Hotell Pärnussa, voi yöpyä 80–100 eurolla kesällä, 50–60 eurolla talvikaudella, mutta jotkin ajankohdat ovat kalliimpia myös talvikauden aikana.

Tervise Paradiis -kylpylähotelli
Kylpylähotellit ovat suosittuja Pärnussa. Huoneiden hinnat ovat niissä korkeampia, mutta ne ovat hoitoineen, uima-altaineen, saunoineen ja ravintoloineen hyviä majapaikkoja myös talvikautena.

Pärnun kesäsäätkin ovat sen verran epävarmoja, että yleisökadon johdosta hotellit saattavat heinäkuussa alentaa hintojaan. Näihin kuuluvat etenkin pienemmät ja vähemmän tunnetut majapaikat, ja kesälläkin kannattaa katsella Pärnun majapaikkoja hyvissä ajoin etukäteen, sillä aikaisin liikkeellä oleva löytää helpoiten hinta-laatusuhteeltaan parhaat huoneet.

Pärnussa ei juuri koskaan ole sellaista tungosta, joka tukkisi kaikki sen majapaikat. Siellä kuitenkin on erilaisia hintoja, tarjouksia ja ajoittain myös pieniä ruuhkia tietyissä majapaikoissa, joten tästä syystä hyvää huonetta tai asuntoa etsivien on hyvä aina katsella vaihtoehtoja ja tehdä varauksensa hyvissä ajoin.

Majoituksen löytäminen Pärnusta

Majoituksen löytäminen Pärnusta on yksinkertaista, joskin kannattaa huomioida, että talvisin monet majapaikat eivät ole avoinna ja että heinä-elokuussa matkaan lähdettäessä varaukset kannattaa tehdä viikkokausia etukäteen.

Kaupungissa on leirintäalueita ja myös pari hostelia, joissa on yhteismajoitus- ja yksityishuoneita. Pärnussa on erinomainen valikoima tavallisia hotelleja, ja siellä on myös valtava määrä taloja ja muita yksityismajoitusmahdollisuuksia, joista etenkin Pärnussa paljon käyneet älyävät hyötyä.

Kaupungin varsinaiset hotellit ovat suosittuja liikeihmisten ja konferensseissa käyvien parissa, ja näin niiden hinta-laatusuhde ei ole yhtä hyvä kuin etukäteen voisi kuvitella. Kaupungissa on perushotellien lisäksi hienoja hotelleja ja kylpylöitä, joissa yöpyminen on tyyristä ja tyylikästä ja joissa on erinomaiset palvelut ja tyyliä, joita harvoin kotimaassa tulee vastaan. Kaiken kaikkiaan majoituksen löytäminen Pärnusta ei ole ongelma mihinkään vuodenaikaan, jos tekee varauksen tarpeeksi ajoissa ja jos on ottanut hyvin selvää kaupungin tarjoamista majoitusmahdollisuuksista.

Parhaita alueita hotellille

Majapaikan sijainnilla kaupunkiin matkaavan ei tarvitse turhaan vaivata päätään, sillä perinteisesti Pärnussa on kaksi pääaluetta yöpymiselle: ranta-alue ja vanha keskusta.

Ranta-alue – tasokkaita hotelleja ja hyviä palveluita

Ranta-alue on melko laaja alue merenrannalta aina Lõuna-kadulle asti, joskin rannan miellyttävimmät kadut ovat Paplin ja Ranna puiesteen tienoilla, lähellä rantapromenadia ja Itämeren aaltojen kohinaa. Alue on nimenomaan kylpylä- ja rantalomailijoiden suosiossa, ja rannan tuntumassa on muutama kylpylähotelli. Rannan toinen puoli eli joensuun ja sataman puoleinen pää on sekin nykyään varsin miellyttävä alue majapaikalle. Sinne on viime vuosina rakennettu kaikenlaista, ja se on hyvä alue rannan ja vanhankaupungin välillä, kävelymatkan etäisyydeltä kaikkialta.

Rannahotell
Ranta-alue on pääosin nimenomaan rannan vieressä, mutta siihen kuuluu myös alueita nykyään laajemmin.

Ranta-alueella yöpyvillä on kesäkaudella käytössään huomattava määrä erilaisia palveluita, joiden takia rannan tuntumasta ei välttämättä tarvitse montaa kertaa keskustaan lähteä. Myös rannan ja keskustan välillä olevissa kortteleissa on kaikenlaista palvelua, baaria ja ravintolaa, joten rannalla voi kesällä viettää lähes koko loman.

Ranta-alueen majapaikkoihin on hyvä tulla Suomesta autolla, ja sieltä on hyvä kävellä tai pyöräillä muualle kaupunkiin. Rannalla ja sen tuntumassa on entistä enemmän ja entistä parempia ravintoloita ja kahviloita, ja rannalla on entistä enemmän vuokrauspisteitä, joista saa pyöriä, surfauslautoja ja kaikenlaista muuta. Ranta-alue on mahdollinen yöpymispaikka myös niille, jotka eivät saavu omalla autolla, mutta tällöin linja-auto- tai rautatieasemalta on paras tulla tänne taksilla. Tämä on ainakin suurten hotellien osalta hyvää maastoa porukoille ja suurillekin ryhmille, ja monissa suurissa hotelleissa voi järjestää tilaisuuksia kuten häitä ja merkkipäiviä.

Ranta-alue on pääosin nimenomaan rannan vieressä, mutta siihen kuuluu myös alueita nykyään laajemmin, etenkin lähellä Pärnun satamaa, jossa sijaitsee esimerkiksi Tervise-kylpylähotelli, ja sehän on lähellä hienoja kortteleita, joissa Villa Ammende sijaitsee. Näistä ranta-alueen osista on melko lyhyt kävelymatka vanhankaupungin pääpaikoille kuten Rüütli-kadulle, ja ne ovat varsin hyviä myös niille, jotka eivät saavu Pärnuun omalla autolla.

Ranta-alueella tai sen lähellä sijaitsevia hyviä majapaikkoja ovat esimerkiksi Scandic Rannahotell (Ranna pst. 5), Villa Wesset (Supeluse 26), Hotel Legend (Lehe 3), Estonia Medical Spa & Hotel (Pärna 12) ja Strand Spa & Conference Hotel (Tammesaare pst. 35).

Ydinkeskusta – urbaania tunnelmaa Pärnun vanhoissa kortteleissa

Suomalaisten keskuudessa vähemmän suosittu alue yöpyä on ydinkeskusta, jossa on monipuolinen valikoima majapaikkoja. Keskustassa yöpyvät ovat kiinnostuneita Pärnun kaupungin elämästä, käyvät ostoksilla, munkkikahveilla ja syömässä ja halutessaan kävelevät reilun kilometrin matkan rannalle. Keskustassa yöpyvät voivat helposti nauttia yöelämästä, ja he voivat niin halutessaan kulkea taksilla tai kävellä 20 minuutissa keskikesällä rannan tuntumaan etsimään yökerhon tai muun bailupaikan.

Hotell Pärnu
Ydinkeskustassa on monipuolinen valikoima majapaikkoja, mutta se on suomalaisten keskuudessa vähemmän suosittu alue yöpyä.

Keskustassa yöpyvät viihtyvät Pärnussa normaalisti vain lyhyen aikaa, kuten viikonlopun, ja keskustasta heidän on helppo ilman omaa autoakin tehdä ostoksia ja nauttia Pärnun parhaista paloista. Keskustassa on mukava yöpyä ympäri vuoden: kesällä se on varsin eläväinen, tyyliltään kansainvälinen paikka, ja talvella siellä on lähinnä paikallisväriä.

Harkinnanarvoinen perinteinen hotelli, joka sijaitsee aivan ydinkeskustassa, on Hotell Pärnu (Rüütli 44).

Melko lähellä ydinkeskustaa sijaitseva perushotelli on huvipursisataman lähellä oleva Hotel Carolina (Ringi 54B).

Muut kaupunginosat – soveltuvat parhaiten omalla autolla liikkeellä oleville

Alue, joka on hiekkarannan ja joen välimaastossa ja jonka välistä kulkee Riian maantie, on kaunis, lähinnä puutaloista muodostuva korttelisto, jossa on paljon majapaikkoja. Korttelisto on laaja ja sillä, missä tarkalleen ottaen majapaikka sijaitsee, on merkitystä, mutta alue sopii parhaiten niille, joilla on oma auto tai jotka mahdollisesti suunnittelevat pyöräilevänsä Pärnussa.

Korttelistossa ja etenkin Riian maantiellä on muutama ravintola ja suuri valintamyymälä, mutta etäisyydet ovat pitkiä ja alueesta on hankala tehdä yleistyksiä. Kaikkein parhaat alueet majapaikalle lienevät lähimpänä rantaa olevissa kortteleissa, kuten Aisa- ja Pardi-kaduilla, mutta myös lähellä jokea olevat korttelit ovat käteviä, sillä niistä on vain noin vartin kävelymatka linja-autoasemalle ja sen lähellä oleville paikoille, kuten ostoskeskuksille ja Rüütlille.

Merenrannan ja joen välimaastossa olevista majapaikoista varteen otettavia ovat esimerkiksi leirintäalue Konse, jossa on myös huoneita, Embrace Guestrooms & Apartments (Pardi 30) ja Aisa 39 (Aisa 39).

Hostelit

Pärnussa on perinteisesti ollut muutama hostel, ja niissä on edullisempaa yöpyä kuin varsinaisissa hotelleissa. Hostelit ovat eniten englanninkielisistä maista tulevien suosiossa, mutta niissä yöpyy paljon muitakin. Suomalaiset eivät perinteisesti yövy hosteleissa, mutta suomalaisenkin on hyvä olla tietoinen, että niissä on muitakin kuin yhteismajoitushuoneita. Monissa hosteleissa on useamman hengen huoneita, ja niissä yöpyvät voivat säästää asumiskuluissa.

Pärnun keskustassa olevista hosteleista perinteisin on hyvällä paikalla sijaitseva Hostel Lõuna (Lõuna 2), ja se on varsin normaali hostel, jossa on kesäisin kansainvälinen tunnelma. Muitakin yrittäjiä Pärnussa on vuosien varrella ollut, mutta tällä hetkellä se on ainoa varsinainen hostel. Sitä ilmaantuuko kaupunkiin uusia hosteleita voi katsella esimerkiksi hostels.comin sivulta.

Konse Camping -leirintäalue
Konse Kämping on vuonna 2002 avattu leirintäalue, jossa yövytään lähinnä asuntoautossa tai päärakennuksen huoneessa.

Leirintäalueet

Pärnussa on useita leirintäalueita, niin rannan tuntumassa kuin muuallakin, ja sinne on hyvä lähteä telttailemaan, karavaanilla tai asuntoautolla.

Konse Kämping on vuonna 2002 avattu leirintäalue, jossa yövytään lähinnä asuntoautossa tai päärakennuksen huoneessa. Päärakennuksessa ovat sauna, ravintola, keittiö ja suihkut, ja ravintolassa tarjotaan runsas ja monipuolinen aamiainen. Huoneiden hintaan kuuluu aamiainen, joka karavaanareilta maksaa 8 euroa, ja tämä on paikka, jonne ei oikeastaan kannata tulla teltalla, sillä koko paikka elää asuntoautojen ehdoilla. Suomalaiset ovat ehdoton enemmistö, ja täällä voi kaikki asiat hoitaa suomen kielellä ja muilta asuntoautoilijoilta saa kaikenlaisia vinkkejä.

Camping Esplanaadi (Esplanaadi 18) [kartalla] sijaitsee rannan ja keskustan välimaastossa, erittäin hyvällä paikalla. Tämä on lähinnä paikka, jonne tullaan teltan kanssa, mitään varauksia ei tehdä vaan mennään alueelle ja maksu tullaan noutamaan myöhemmin. Leirintäalue soveltuu hyvin pyörällä tai moottoripyörällä liikkeellä oleville. Hinta on 8 euroa per aikuinen, ja maksu tapahtuu käteisellä, joten sitä kannattaa pitää lompakossa.

Lähellä rantaa mutta kauempana vanhastakaupungista sijaitseva Karjamaa Camping (Karjamaa 20) [kartalla] on perinteinen leirintäalue, joka on avoinna toukokuun alusta lokakuun loppuun. Verkkosivuilta voi tarkistaa, onko tilaa, ja telttapaikka maksaa 10 euroa per henkilö, ja mahdollista on myös yöpyä mökeissä, jotka ovat hyvin varusteltuja.

Hotelleja kartalla

Kartalla on Booking.comin hotelleja Pärnussa ja niiden lähiaikojen huonehintoja. Matka-aikasi hintoihin ja hotellin lisätietoihin pääset tutustumaan klikkaamalla hotellin kuvaketta kartalla.

Booking.com

Pienen matkaoppaan hotellivinkit

Seuraavaksi esitellään muutama hyvällä paikalla sijaitseva ja pidetty majapaikka.
Jos niiden joukosta ei kuitenkaan löydy sopivaa, alta voi vertailla Suomessa toimivien eri hotellisivustojen koko tarjontaa ja tarjouksia:

Hotelli- ja majapaikkavinkkejä Pärnun keskustassa ja ranta-alueella

Scandic Rannahotell

(Ranna pst. 5)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Klassinen valinta rannan vierestä. Hotellin palvelut ja viihtyisyys ovat Pärnun kärkipäästä.

Hotell Pärnu

(Rüütli 44)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Pääkadun varrella, linja-autoaseman vieressä sijaitseva keskustahotelli, jonka parvekkeilla on mukava viettää iltaa.

Strand Spa & Conference Hotel

(Tammesaare pst. 35)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Rannan ja ytimen välimaastossa oleva neljän tähden kylpylähotelli, jonka varustuksiin kuuluvat sisäuima-allas, laavakivihuone, porealtaat ja erilaiset saunat. Suomalaisten suosiota nauttiva hotelli on hyvin varusteltu, ja sen sijainti on saanut paljon kiitosta.

Villa Wesset

(Supeluse 26)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Rannan lähistön mukavissa kesäkortteleissa sijaitseva hotelli. Huoneet ovat sen verran pienikokoisia, että normaalia kookkaammille ihmisille tai paljon tavaraa mukanaan pitäville ne eivät ole parhaita mahdollisia.

Aisa 39

(Aisa 39)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Melko hyvällä paikalla rannan ja keskustan välimaastossa sijaitseva huoneistohotelli, josta tosin on reilu kilometri ytimeen. Majapaikka soveltuu parhaiten omalla autolla liikkeellä oleville, ja huoneistojen joukossa on erilaisia 2–6 hengelle.

Carolina Hotel

(Ringi 54B)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Lähellä huvipursisatamaa ja melko kaukana rannasta sijaitseva perushotelli, jossa yöpyy paljon suomalaisia ja josta on paljon pidetty. Huoneita on paljon kahdelle hengelle mutta myös kuuden hengen perhehuoneita hotellissa on. Aamiainen, sijainti, huoneen jääkaappi, parkkipaikat ja mahdollisuus ottaa lemmikkieläin mukaan ovat olleet monen asiakkaan mieleen.

Estonia Medical Spa & Hotel

(Pärna 12)
Tutustu hotelliin ja varaa huone 200 metrin päässä merenrannasta sijaitseva kylpylähotelli, joka on äärimmäisen hyvin varusteltu ja jossa on kaikenlaista suolahuoneista perinteisiin kylpylähoitoihin. Tämä suomalaisten suosima hotelli on hyvä niille, jotka ovat autolla liikkeelle, ja sen aamiaisella on otettu myös vehnäallergikot huomioon. Huoneita on eniten kahdelle hengelle, mutta lisävuoteiden kanssa joissain huoneissa voi yöpyä neljä henkeä.

Hotel Legend

(Lehe 3)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Lähellä rantaa, kenties kaupungin miellyttävimmissä kortteleissa sijaitseva perushotelli, jossa on parhaiten huoneita kahdelle hengelle. Sekä rannalle että ytimeen on lyhyt kävelymatka, hotelli vuokraa polkupyöriä ja hotellilla on ilmainen pysäköintialue. Aamiainen on saanut erityisen paljon kiitosta, ja tässä hotellissa yöpyy lähinnä suomalaisia.

Embrace Guestrooms & Apartments

(Pardi 30)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Rannan ja Riian maantien välimaastossa sijaitseva huoneistohotelli, jossa on huoneistoja 2–7 hengelle ja jossa loma vietetään varsin kotoisissa tunnelmissa. Huoneistot ovat tilavia, hotellissa on sauna, aamupalaa on kehuttu runsaaksi, polkupyörän saa paikan päältä vuokralle ja pihamaalla on pysäköintipaikkoja autoilijoille.

Kerro mielipiteesi matkasi jälkeen

Kun palaat matkaltasi, kuulisimme mielellämme kommenttisi hotellivalinnastasi – olipa valintasi sitten tällä sivulla esitelty hotelli tai oma löytösi. Toivomme, että muistat meidät, tulet takaisin ja vastaat lyhyeen kyselyyn. Näin autat meitä pitämään hotellivinkkimme ajan tasalla ja toisaalta autat meitä saamaan tietoa uusista hyvistä hotelleista, joita voimme lisätä vinkkilistan jatkoksi.

Teksti: Peter Forsberg
Kuvat: Peter Forsberg, Christian Bradford /Flickr
2019/10

Kysymyksiä ja vastauksia

Missä hotellissa on lapsille hyvä allasosasto ja mielellään vesiliukumäkiä?

Vesileikeistä kiinnostuneille lapsiperheille käy Pärnun hotelleista parhaiten Tervise Paradiis, jonka kylpylässä on useampikin allas ja vesiliukumäkiä. Kylpylään pääsee toki uimaan, vaikka yöpyisi jossain muussa hotellissa. Kävelymatkan etäisyydellä Tervisestä on usampikin hotelli, jotka näkyvät kartallamme.

Missä päin Pärnua kannattaa yöpyä?

Pärnussa on kaksi pääaluetta yöpymiselle: ranta-alue ja vanha keskusta. Ranta-alue on kylpylä- ja rantalomailijoiden suosiossa, ja rannan tuntumassa on muutama kylpylähotelli. Keskustassa yöpyvät ovat kiinnostuneita Pärnun kaupungin elämästä, ostoksilla käymisestä, ruokailusta ravintolassa, ja halutessaan he kävelevät reilun kilometrin matkan rannalle.

Mitä tykättyjä hotelleja on lähellä rantaa?

Rannahotell sijaitsee käytännössä aivan rannan tuntumassa, ja Tervise Paradiis ja Hedon minuutin tai parin kävelymatkan päässä siitä. Kaikki nämä kolme hotellia ovat saaneet yöpyjiltä erittäin hyviä arvioita. Lähikaduilla kuten Paplilla ja A.H. Tammsaare puisteella on kymmenkunta vaihtoehtoa lisää. Näiltä kävelee rannalla noin 5 minuutissa.

Onko Pärnussa leirintäalueita?

Pärnussa on useita leirintäalueita, niin rannan tuntumassa kuin muuallakin, ja sinne on hyvä lähteä telttailemaan, karavaanilla tai asuntoautolla. Esimerkiksi Konse Kämping on vuonna 2002 avattu leirintäalue, jossa yövytään lähinnä asuntoautossa tai päärakennuksen huoneessa. Camping Esplanaadi puolestaan on lähinnä paikka, jonne tullaan teltan kanssa.

Onko Pärnun hotellit usein myyty loppuun?

Pärnussa ei juuri koskaan ole sellaista tungosta, joka tukkisi kaikki sen majapaikat. Siellä kuitenkin on erilaisia hintoja, tarjouksia ja ajoittain myös pieniä ruuhkia tietyissä majapaikoissa, joten tästä syystä hyvää huonetta tai asuntoa etsivien on hyvä aina katsella vaihtoehtoja ja tehdä varauksensa hyvissä ajoin.

Miten linja-autoasemalta pääsee rannan hotelleille?

Linja-autoasemalta on paras tulla rannan tuntumaan taksilla.

Missä on Tervise Paradiisia lähin kauppa?

Osoitteessa Karusselli 91 on Ranna Coomarket -ruokakauppa. Hotellilta on kaupalle noin 5 minuutin ja 600 metrin kävelymatka.

Pääseekö rannan hotelleille helposti omalla autolla?

Ranta-alueen majapaikkoihin pääsee hyvin omalla autolla. Omasta autosta on hyötyä eniten jos majoittuu huoneistossa ja laittaa itse ruokaa, jota pitää käydä ostamassa kaupasta, tai haluaa tehdä ostoksia enemmän tai vaikka kauempana Kaubamajakas-ostoskeskuksessa. Jos majoittuu rannan lähellä olevassa hotellissa ja syö ravintoloissa, hyötyä omasta autosta ei paikan päällä juuri ole.

Lukijoiden kommentteja

Olen käynyt Pärnussa nyt muutaman kerran ja kokeillut muutamia eri hotelleja. Rannahotel on tähän mennessä suosikkini - se on aivan rannan tuntumassa, mikä on täydellinen sijainti halusipa sitten viettää rannalla enempikin aikaa tai vain käydä aamu- tai iltakävelyllä rannan tuntumassa. Aamiaisvalikoima on hyvä, ja huone siisti ja tyylikäs ja sängyt erittäin mukavat. Hotellin baarissa on kiva rentoutua drinksulla iltaisin. Toinen pitämäni hotelli, Pärnu hotelli on vanhan kaupungin laidalla, mikä on kätevää jos haluaa nähdä muutakin kuin rantaa, ja autolla tuleville hotelli tarjosi ilmaisen pysäköinnin. Huone on viihtyisä ja toimiva, paitsi että ei vedenkeitintä, hrm. Mutta kaiken kaikkiaan huone ok. Ilmastointi oli helteellä hyvä ja toimiva. Suosittelen molempia hotelleja ilman muuta - vaikka hinnat vaihtelevat aika paljon vuodenajasta riippuen. Juuri nyt kesällä on sesonkiaika, joten hotellihuoneesta joutuu maksamaan korkeampia hintoja.

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti