Kanaria – Lisää kiinnostavia paikkoja
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Maltalle voi lentää parhaiten välilaskullisella lennolla kesäkauden aikana, mutta lennot voivat olla pitkiä ja hintavia. Perillä lentoasema sijaitsee 10 kilometrin päässä Maltan pääkaupungista Vallettasta, mutta monet suuntaavat lomalle muualle saarelle kuin pääkaupunkiin.
koristekuva Parhaiten Ateenaan on Suomesta suoria lentoja kesällä, ja perillä Ateenaan lentoasema on reilun puolen tunnin metromatkan päässä ydinkeskustasta. Muualta Kreikasta Ateenaan on helppo matkustaa lentäen, lautalla, bussilla tai junalla, mutta kaikkein suosituinta sinne on matkustaa lautalla Kreikan saaristosta.
Lue myös
koristekuvaViron kylpylät ovat äärimmäisen monipuolisia, ja niiden joukosta kuka tahansa voi löytää unelmiensa kylpylän. Eniten kylpylöitä on suurimmissa kaupungeissa, mutta kylpylähotelleja on myös pienillä paikkakunnilla ja kansallispuistoissa metsien keskellä. Lue lisää Viron kylpylöistä
Ilmoitus
Taksi Paseo Hermanoz Fernandez Perdigon -kadulla
Taksilla on hyvä kulkea mäkisessä Puerto de la Cruzissa välttämättömiä matkoja matkalaukkujen kansa ja öisin, etenkin jos hotelli sijaitsee muualla kuin aivan rannan lähettyvillä.

Matkat Puerto de la Cruziin, saapuminen ja liikkuminen paikan päällä

Tällä sivulla kerrotaan, miten Puerto de la Cruziin pääsee parhaiten Suomesta ja mitä kannattaa ottaa huomioon sinne matkustaessa. Lisäksi luodaan katsaus siihen, miten Puerto de la Cruzissa pääsee liikkumaan paikasta toiseen kävellen, bussilla, taksilla tai vuokra-ajoneuvolla.

Matkustaminen Puerto de la Cruziin

Puerto de la Cruziin on hyvä matkustaa omatoimisesti, mikä on edullista ja joustavaa, tai sitten pakettimatkalla, jonkalaisia sinne tekevät monet suomalaiset matkatoimistot.

Puerto de la Cruziin voi nykyään lentää suoraan melko lähellä sijaitsevalle Teneriffan pohjoiselle lentoasemalle (Tenerife Norte), jonne lentää perinteisiä lentoyhtiöitä ja joitain halpalentoyhtiöitä, etenkin Manner-Espanjasta ja muualta Kanariansaarilta. Teneriffan eteläinen Reina Sofia -kenttä on silti edelleen saaren vilkkain. Lentoyhtiöt, jotka lentävät Suomesta Teneriffalle tiettynä ajankohtana voi selvittää esimerkiksi Skyscannerin avulla.

Omatoimimatkailija saattaa päästä Teneriffalle edullisemmin lentämällä Ryanairilla Suomesta ensin Keski-Eurooppaan, mistä Ryanair lentää Teneriffalle esimerkiksi Frankfurtista, Kölnistä tai sen läheltä Düsseldorfista ja joistain muista kaupungeista, kuten Brysselistä. Mahdollista on myös lentää Espanjaan, esimerkiksi Malagaan, tai sitten Brittein saarille, mistä on melkoisesti saman lentoyhtiön jatkolentoja Teneriffalle.

Hinnat ovat edullisimmillaan yleensä kaksi viikkoa ennen matkan alkamista, mutta koulujen loma-ajat auttamatta ovat yleensä kalleimpia aikoja matkustaa Kanarialle. Omatoimimatkailijalle joustavuudesta onkin usein taloudellista hyötyä, ja näin tammikuu, maaliskuu (mahdollista pääsiäistä lukuun ottamatta), marraskuu ja joulukuun pari ensimmäistä viikkoa ovat edullisimpia aikoja lentää Kanarialle talvella.

Pakettimatkalle Puerto de la Cruziin mielivät voivat valita yhden tai kahden viikon matkan, johon sisältyvät lennot ja hotelli. Esimerkiksi Finnmatkat tekee sinne matkoja alkaen noin 600 eurosta viikkoa kohti. Matkat ovat talvella kalliimpia kuin kesällä, ja sellaiset ajankohdat kuin jouluntienoo ja hiihtoloma ovat muita kalliimpia ja kiireisempiä aikoja matkustaa kaupunkiin lomalle.

Matka Teneriffan eteläiseltä Reina Sofia -kentältä hotellille

Teneriffan eteläosissa, lähellä El Medanon kaupunkia sijaitseva Reina Sofia -kenttä (Aeropuerto de Tenerife Sur) on perinteisesti se, minne muualta kuin Espanjasta tai muilta Kanariansaarilta tulevat lennot saapuvat. Bussi numero 343 kulkee suoraan kentältä Puerto de la Cruziin. Bussi numero 111 kulkee suoraan Santa Cruziin, missä voi vaihtaa busseihin 102 tai 103, jotka kulkevat sieltä Puerto de la Cruziin. Lentoaseman sivuilla on lisää tietoa liikkumisesta.

Busseilla liikkuminen Teneriffalla on edullista, ja matkat ovat lyhyitä (pisimmillään reilun tunnin). Noin 30 % alennuksen saa, jos sijoittaa sekä busseihin että raitiovaunuihin käyvään Bono Bus- tai Bono Via -korttiin. Sellaisen saa lentokentältä La Alpisa -liikkeestä. Jos korttia ei ole, lipun voi ostaa vähän kalliimmalla bussikuskilta, mutta tällöin on hyvä olla kolikoita tai 5-10 euron seteleitä matkassa. Bussiyhtiönä kaikkialla Teneriffalla toimii Titsa.

Taksimatka kentältä Puerto de la Cruzin keskustaan maksaa noin 100 euroa.

Puerto de la Cruzissa bussit tulevat linja-autoasemalle, mistä on valtaosaan hotelleista jonkin verran matkaa. Kadulla on aina odottamassa takseja, jotka vievät nopeasti ja edullisesti minnepäin kaupunkia tahansa.

Matka Teneriffan pohjoiselta, Tenerife Norte -kentältä Puerto de la Cruziin

Matka Teneriffan Pohjoiselta lentokentältä (Tenerife Norte), joka sijaitsee lähellä Santa Cruzia, taittuu helposti busseilla 102 ja 103 Puerto de la Cruzin bussiasemalle. Matka kestää vähän yli puoli tuntia suuntaansa. Kentältä voi heti hankkia alennuksiin oikeuttavan Bono-kortin, tai sitten lipun voi ostaa kuljettajalta, mutta kuljettajat eivät ota vastaan 50 euron tai sitä suurempia seteleitä. Lentoaseman sivuilla on lisää tietoa liikkumisesta.

Taksimatka kentältä keskustaan maksaa noin 30 euroa.

Playa san Telmo
Puerto de la Cruz on rantabulevardia lukuun ottamatta melko mäkinen liikkumispaikka, mikä kävelijöiden on syytä huomioida.

Liikkuminen Puerto de la Cruzissa

Kävely

Puerto de la Cruz on rantabulevardia lukuun ottamatta melko mäkinen liikkumispaikka, jossa ei ole hyvä liikuntarajoitteisten tai lastenrattaita työntävien liikkua. Rantabulevardi on erittäin miellyttävä kävelypaikka, jossa voi hyvin pysähtyä välillä virvokkeelle, ja maisemat siltä ovat huikaisevia. Valtaosa Puerto de la Cruzin nähtävästä ja harrastusmahdollisuuksista on rannalla tai sen lähistöllä, joten mäkiä ylös siellä ei tarvitsekaan kävellä kuin niiden, jotka valitsevat kauempaa rannalta sijaitsevan hotellin. Jos Puerto de la Cruzissa ei jaksa kävellä paikasta toiseen, voi siellä aina hypätä taksiin.

Julkiset liikennevälineet

Puerto de la Cruzista pääsee bussilla hyvin muihin Teneriffan kaupunkeihin, mutta kaupungin sisällä ei juurikaan ole tapana matkustaa julkisilla liikennevälineillä. Jos kuitenkin haluaa matkustaa bussilla Paseo Hermanos Fernández Perdigón -kadun bussiasemalta kaupungin muihin osiin, voi täältä nousta muuhun kaupunkiin menevään bussiin ja nousta sitten pois haluamallaan pysäkillä keskustan ulkopuolella. Täältä voi myös nousta taksiin, kuten Plaza Reyes Catolicos -aukioltakin. Taksi on hyvä kulkuneuvo niille, jotka haluavat nopeasti siirtyä paikasta toiseen, ja Puerto de la Cruzissa voi myös vuokrata käyttöönsä auton tai polkupyörän.

Taksi

Taksilla on hyvä kulkea mäkisessä Puerto de la Cruzissa välttämättömiä matkoja matkalaukkujen kansa ja öisin, etenkin jos hotelli sijaitsee muualla kuin aivan rannan lähettyvillä. Matkat ovat edullisia, ja 10 eurolla pääsee miltei minne tahansa kaupungin rajojen sisäpuolella.

Kulkuneuvon vuokraaminen Puerto de la Cruzissa

Europcar-sivuston avustuksella voi auton vuokrata internetistä.

Puerto de la Cruz ei liene parhaita pyöräilypaikkoja Teneriffalla. Alueella on kuitenkin pyörävuokraamoja, ja lähimmän vuokraamon tiedot saa parhaiten kyselemällä hotellin vastaanottotiskiltä.

Teksti ja kuvat: Peter Forsberg
2013/04

Älä majoitu minne tahansa – Lue alue- ja hotellivinkit

Alue- ja hotellivinkeissä kerromme parhaista alueista hotellille tai muulle majapaikalle sijainnin ja palveluiden kannalta. Lisäksi esittelemme eri alueiden pidetyimpiä yöpymispaikkoja.

Tilaa uutiskirjeemme

Lue ensimmäisten joukossa uusista oppaista, artikkeleista ja muista Pienen matkaoppaan kuulumisista.

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti