Arctic Guesthouse & Igloos – loistava sekoitus modernia ja perinteikästä majoitusta Ranualla

Talvinen Arctic Guesthouse & Igloos

Arctic Guesthouse & Igloos on perheyritys, joka pyörittää majoitustoimintaa Ranuan kylässä, eteläisessä Lapissa. Majoituksen lisäksi se tarjoaa myös ohjattuja aktiviteetteja ympärivuotisesti.

Yrityksen majoitusvaihtoehdot koostuvat kahdesta äärilaidasta; majoittuminen on mahdollista joko kymmenessä vapaasti liikuteltavassa AuroraHut lasi-igluveneessä tai Gasthaus Ranua-majatalossa, joka on palvellut asiakkaita eri rooleissa jo 1940-luvulta saakka.

Suurin valttikortti on tunnelma

Suurin valttikorttimme vierailijoille on ehdottomasti tarjoamamme tunnelma. Meille saapuessa asiakkaat saavat kokea aidon lappilaisen elämyksen ja vilpittömän asiakaspalvelukokemuksen.

Olemme saaneet sekä kotimaisilta että ulkomaisilta vierailta todella paljon positiivista palautetta niin majoituspaikkamme miljööstä kuin henkilökuntamme aitoudesta ja asiakaspalveluhengestä. Pystymme puitteidemme ja henkilökuntamme puolesta tarjoamaan vieraille jotain sellaista, mitä ei todennäköisesti ole mahdollista kokea suurten ketjujen hotelleissa ja turistipitoisimmissa kohteissa.

Igluvene, Arctic Guesthouse & Igloos
Pääasiallisesti igluveneet on suunniteltu kahdelle, mutta niissä yöpyy myös kolmen tai neljän hengen perheitä.

Yöpymistä ja toimintaa

Yrityksemme päätuotteita ovat majoituspalvelut AuroraHut lasi-igluissa ja majatalossa. Majoituspalveluiden lisäksi järjestämme vieraillemme ohjattuja aktiviteetteja ympärivuotisesti. Majatalon vanhemmassa päärakennuksessa meillä on kahvila ja ravintola, joka on sekä meillä majoittuvien että ohikulkevien ihmisten palveluksessa vuoden jokaisena päivänä.

AuroraHut lasi-iglut

Kaikki kymmenen igluamme ovat AuroraHut lasi-igluja, jotka ovat vapaasti ympärivuotisesti liikuteltavia. Pääasiallisesti nämä pienet igluveneet on suunniteltu kahden hengen majoituksiksi, mutta on varsin yleistä, että meillä yöpyy kolmen tai jopa neljän hengen perheitä, joissa on siis kahden aikuisen lisäksi mukana yksi tai kaksi lasta. Vaikka iglujen sisätilat ovatkin pienet, ovat myös neljän hengen seurueet viihtyneet igluissamme erittäin hyvin.

Varustuksensa puolesta iglumme ovat erittäin moderneja. Kaikki iglut on varusteltu mm. erittäin mukavilla parivuoteilla, nopeilla WiFi-yhteyksillä, Bluetooth-laitteiden mediapaneeleilla, kylmäkellareilla, pilkkirei’illä, kauko-ohjaimilla, joilla igluja ohjataan kesällä järvellä, sekä kaasuliedellä. Igluissa on lisäksi oma ekologinen WC sekä vapaasti säädeltävä sisälämpötila. Turvallisuustekijöinä igluista löytyy sammutuskalusto, sekä pelastusliivit.

Pariskunta yöpyy lasi-iglussa
Igluissamme yöpyminen on tunnelmallinen elämys.

Elämys ja seikkailullisuus edellä

Iglujen osalta olemme tehneet markkinointia etenkin elämys ja seikkailullisuus edellä. Monia lasi-igluja markkinoidaan usein pääasiallisesti luksusmajoituksina, mutta koska meidän igluistamme puuttuu mm. sellaiset mukavuudet, kuten suihkutilat ja sauna, koemme, että olisi väärin markkinoida omia iglujamme samalla tavalla.

Seikkailullisuus on kuitenkin toiminut erittäin hyvänä vetovoimatekijänä. Monet meillä vierailleet ovat verkossa nähdyistä videoista ja kuvista huolimatta vielä yllättyneet erittäin positiivisesti siitä, millainen elämys igluissamme yöpyminen käytännössä on.

Aktiviteetteja: SUP-lautailua, pilkkiretkiä, poro- ja alpakkatilavierailuja

Suomalaiset matkailijat yöpyvät meillä usein 1-2 päivän ajan ja ulkomailta saapuvat turistit viettävät Ranualla hieman pidempiä aikoja, sillä he käyttävät yleisesti ottaen enemmän aikaa paikkakunnalla mm. erilaisten aktiviteettien parissa. Majoittumisen lisäksi tarjoammekin vieraillemme sekä ohjattuja että itsenäisiä aktiviteetteja ympärivuotisesti.

Kesän osalta suosituin aktiviteettimme on ollut SUP-lautojen vuokraus ja talvella ulkomaiset turistit ovat tykänneet etenkin oppaanamme toimivan Juha Kuukasjärven ohjaamista pilkki- ja mäenlaskureissuista.

Omien aktiviteettiemme lisäksi teemme tiivistä yhteistyötä paikallisten yritysten kanssa: meidän kautta vieraat voivat varata mm. kaikkia Ranuan Eläinpuiston tarjoamia aktiviteetteja, sekä poro- ja alpakkatilavierailuja. Talven 2020 alkajaisiksi koostimme blogimme puolelle koosteen kaikista Ranualla tehtävistä talviaktiviteeteista ja palveluista.

Pihapiirin aktiviteetteja
Tarjoamme vieraillemme sekä ohjattuja että itsenäista tekemistä ympärivuotisesti.

Tervetuloa ympäri vuoden

Yrityksemme toimii ympärivuotisesti ja tarjonta säilyy käytännössä samana kaikkina vuodenaikoina. Majoituspuolella meillä on käytössä kausittainen hinnoittelu lasi-igluille sekä sesonkihinnasto majataloon talvikaudelle. Toinen selkeä muutos eri vuodenaikojen välillä on luonnollisesti ohjattujen aktiviteettien valikoima, joita on tarjolle kattava valikoima kaikille vuodenajoille.

Meillä käyvät niin pariskunnat, lapsiperheet kuin lemmikkin kanssa matkustavat

Majoitusvaihtoehtojemme tarjonta on niin monipuolista, että meillä on tässä reilun vuoden aikana käynyt matkailijoita todella hyvin laidasta laitaan. Iglujen puolella asiakaskunta koostuu pääasiallisesti pariskunnista, mutta myös tällä puolella variaatiota on ollut todella paljon. Osa igluasiakkaista on majoittunut igluissa 1-2 kahden lapsen kanssa ja mukavasti olemme saaneet myös koiravieraita ja onpa muutama kissakin rohjennut igluveneen kyytiin. Majatalon puolella variaatio on vieläkin suurempi, sillä erilaisia huoneita meillä on tarjolla todella suuri määrä ja ne soveltuvat hyvin eri suuruisille matkaseurueille.

Ranua yllättää monipuolisuudellaan

Matkailijaryhmistä voisi mainita sen verran, että moni ensi kertaa Ranualla vierailleista on ollut oikeasti todella yllättynyt siitä, minkälaisia mahdollisuuksia pieni paikkakuntamme tarjoaa.

Moni sekä koti- että ulkomainen matkailija suuntaa lomallaan edelleen Lapin suurempiin ja turistipitoisempiin matkakohteisiin ja suurimpana haasteena meillä on vakuuttaa suuret ihmismäärät siitä, että pieni paikkakuntamme pystyy tarjoamaan täysin samoja asioita ja elämyksiä kuin vahvemmin itsensä brändänneet lomakohteet.

Yksinkertaisesti sanottuna meidän pitäisi etenkin kuntatasolla pystyä välittämään vahvaa viestiä siitä, että ihmisten, jotka etsivät aitoa Lapin elämystä ja tunnelmaa sekä rauhallisuutta, kannattaisi harkita lomakohteekseen myös Ranuaa, joka on tätä kaikkea ja paljon muutakin.

Ilmakuva Arctic Guesthouse & Igloos:n pihalta
Arctic Guesthouse & Igloos sijaitsee aivan Ranuan kirkonkylän keskustan tuntumassa.

Miten meille pääsee

Arctic Guesthouse & Igloos sijaitsee aivan Ranuan kirkonkylän keskustan tuntumassa, minkä ansiosta kylän pääasialliset palvelut, kuten ruokakaupat ovat hyvin lyhyen kävelymatkan päässä. Rovaniemeltä Ranualle on noin tunnin ajomatka ja Oulusta Ranualle ajaa noin kahdessa tunnissa.

Julkisista kulkuvälineistä parhaiten toimivat linja-autot, joille löytyy päivittäisiä yhteksiä sekä Oulusta että Rovaniemeltä. Järjestämme lisäksi yksityisiä lentokenttäkuljetuksia ja lyhyempiä kyydityksiä mm. Ranuan Eläinpuistolle sekä erilaisiin aktiviteetteihin.

Lähellä – Ranuan Eläinpuisto

Arctic Guesthouse & Igloosilla käynnin yhteydessä Ranuan Eläinpuiston vierailu on ehdottomasti kaikkein suosituin aktiviteetti, ympärivuotisesti. Mahdollisuudet eivät kuitenkaan rajoitu tähän, vaan voimme suositella lämpimästi esimerkiksi vierailua lähistöllä sijaitsevalla Vaaran Porotilalla, suomenhevosajelua Ranuan Hevospalveluiden kanssa tai visiittiä Ranuan Kuukasjärvellä sijaitsevalla alpakkatilalla. Luontomatkailusta kiinnostuneiden kannattaa pistätyä ainakin Posion puolella, josta löytyy lukuisia ympärivuotisia retkikohteita.

Majatalo
Toiminta alkoi majatalon ja yhden lasi-iglun voimin vuonna 2019.

Mistä kaikki sai alkunsa

Arctic Guesthouse & Igloosin toiminta alkoi syyskesällä 2019, jolloin Auvo ja Outi Leppänen aloittivat liiketoiminnan ensin majatalon ja yhden lasi-iglun voimin. Majatalon edellinen omistaja Jorma Simontaival jatkoi yrityksessä työntekijänä. Joulukuussa 2019 majoitusvalikoima täydentyi vielä yhdeksällä lasi-iglulla sekä myöskin liikuteltavalla kärrysaunalla, joka kuitenkin poistui käytöstä kevään 2020 aikana.

Poikkeuksellisesta tilanteesta johtuen toiminta on pyörinyt vuoden 2020 aikana lähes pelkästään kotimaisten matkailijoiden voimin ja suurimmat markkinointisatsaukset onkin tehty nimenomaan kotimaan puolelle. Kesä ja syksy olivatkin yritykselle erittäin positiivisia yllätyksiä. Helsingin Sanomissa ja Iltalehdessä kevään aikana saatu huomio antoivat hyvän alkusysäyksen kesän majoitustoiminnalle ja etenkin kesäkuun lopulta lähtien kotimaan matkailijat löysivät sekä yrityksen igluveneet että vanhan ajan majatalon erinomaisen hyvin.

Auringonlasku

Tarinoita Ranualta -matkablogi kertoo Lapista

Arctic Guesthouse & Igloosin pitämä Lappiin ja kotimaan matkailuun keskittyvä Tarinoita Ranualta -matkablogi on paikka, jossa kerrotaan Lapin matkailusta sekä Ranuan päivittäiseen elämään, kulttuuriin ja historiaan liittyvistä asioista. Blogista voit lukea vinkkejä, mitä kotimaan matkalla Ranualla ollessa kannattaa tehdä ja nähdä, mielenkiintoisia faktoja Lapista ja Ranuasta, Ranuan Eläinpuiston kuulumisia ja vaikka vinkkejä parhaista perhokalastuspaikoista ja AuroraHut lasi-igluveneiden ominaisuuksista. Matkablogin uusista blogipostauksista saa tiedon nopeiten liittymällä postituslistalle.

Katse kohti tulevaa

Kotimaiset matkailijat ovat löytäneet yrityksemme erinomaisen hyvin etenkin viime kesän aikana ja nyt suurimmat tulevaisuuden suunnitelmat löytyvät ulkomaiden puolelta. Haluamme ehdottomasti ottaa yhä vahvempaa jalansijaa ulkomaisten turistien parissa ja sitä kautta pyrkiä luomaan niin kova matkailualan yritysbrändi, että majoittujia riittäisi hyvin vuoden jokaiselle kuukaudelle. Tämä mahdollista varmasti myös toiminnan laajentamisen tuleville vuosille.

Mikäli kysyntää riittäisi, olisi meidän mahdollista tuoda vielä uudenlaisia majoitusvaihtoehtoja ja miksipä ei myös luoda uusia toimipaikkoja Ranualle. Kauniita ja luonnonläheisiä majoituspaikkoja Ranualta nimittäin löytyy todella paljon.

Tietoa

Osoite: Pappilantie 1, 97700 Ranua
Aukioloajat: 9 – 21.00
Www: arcticguesthouseandigloos.com
Puhelinnumero: 0400 268 960
Sähköposti: [email protected]