Reissujuna – Unohtumattomia matkoja ja elämyksiä raiteilla

Reissujuna, höyryveturi

Reissujunan matkoilla matkanteko on päämäärää tärkeämpi. Pääset nauttimaan junan kyydistä ja kattavasta oheisohjelmasta, jollaista et joka päivä raiteilla tapaa. Meille musiikki ja ruoka ovat tärkeä osa elämystä.

Reissujunan kalustoon kuuluvat baari- ja ravintolavaunujen lisäksi makuuvaunuja, lasten leikkivaunu, matkatavaravaunut, uniikki klubivaunu sekä tietenkin saunavaunu. Liikennöimme matkat tarkoitukseen valitulla kalustolla, reissuissa mukana esiintyjät ja raiteiden parhaat ruoka-annokset.

Reissujuna kiteytettynä

Reissujuna on junaharrastajien ja rautatieliikenteestä kiinnostuneiden ammattilaisten kunnianhimoinen projekti luoda elämyksellistä junamatkustamista Suomeen.

Kuuntele ensimmäinen podcast aiheesta!

Miten Reissujuna eroaa tavallisesta junasta?

Reissujunassa elämys alkaa jo lähtölaiturilla. Reissujunassa matka itsessään on tärkein, ei ainoastaan määränpää. Reissujuna ei kilpaile nopeudella vaan laadulla. Reissujunassa voit kuulla elävää musiikkia, nähdä esityksiä sekä syödä ja juoda oikeassa ravintolavaunussa. Tulevaisuudessa on tarkoitus, että Reissujuna on myös yöjuna, jolloin voit illan päätteeksi käydä nukkumaan makuuvaunuun. Voisikin luonnehtia, että Reissujuna on "risteily raiteilla".

Reissujuna höyryää
Reissujunassa elämys alkaa jo lähtölaiturilla.

Keille Reissujuna on tarkoitettu?

Reissujuna on tarkoitettu kaikille – lapsiperheille ja lapsettomille, junioreille ja senioreille. Reissujuna haluaa tarjota miellyttävän tunnelman jokaiselle matkustajalle. Voit kiinnostuksesi mukaan joko nauttia ohjelmasta tai vaihtoehtoisesti rauhoittua hiljaisessa vaunussa maisemista nauttien.

Jokainen Reissujuna ajetaan omalla teemallaan. Olemme reissanneet muun muassa Lahden MM-kisoihin ja Kosmos-festivaalille Ristiinaan. Voit halutessasi vuokrata Reissujunan omaan tai yrityksesi käyttöön. Suunnittelemme yhdessä teemaan sopivan sisällön ja ohjelman kohderyhmä huomioiden.

Milloin juna liikkuu kiskoilla?

Ensimmäinen elämysreissu tehtiin maaliskuussa 2017. Tällä hetkellä työstämme kymmeniä vuoroja, jotka kuljettavat ihmisiä tapahtumiin ympäri Suomea.

Pääsiäisenä Reissujuna matkustaa Vuokattiin. Lähtö Helsingistä torstaina 1.4. klo 8, saavumme Vuokattiin noin klo 22. Paluu Vuokatista maanantaina 5.4. klo 10, saavumme Helsinkiin noin klo 21.30. Matka sisältää viikonlopun junamatkat Helsinki-Vuokatti-Helsinki tai valitut väliasemat, mahdollisuuden ravintolatason ruokailuun ja laadukkaisiin juomiin, runsaasti tavaratilaa ja ohjelman junassa. Menomatkan aikana Viitasen Piia vetää kaksi soolokeikkaa.

Sotkamo-Vuokatti on kiistatta yksi Suomen kauneimmista paikoista, jonne johtaa rautatie mutta säännöllinen junayhteys puuttuu. Reissujuna tarjoaa puuttuvan yhteyden ja toteuttaa ensimmäisen elämysjunamatkan pääsiäisenä, tarkoituksenaan luoda toistuva yhteys Sotkamo–Vuokattiin. Helsinki–Vuokatti -reitin varrelle sijoittuu monia tutustumisen arvoisia kohteita.

Reissujuna
Reissujuna on tarkoitettu kaikille – lapsiperheille ja lapsettomille, junioreille ja senioreille.

Kesän kiinnostavin junamatka tehdään Reissujunan kanssa Helsingistä Savonlinnaan. Reissumme alkaa 9.7.2021 klo 8 aamulla Helsingistä ja saavumme Savonlinnaan klo 16 jälkeen. Matkalla on tarjolla live-esityksiä, laadukasta ruokaa ja juomia sekä nostalgista tunnelmaa Heikki-höyryveturin vetämänä. Reitti kulkee Helsinki – Lahti – Lappeenranta – Kouvola – Parikkala – Punkaharju – Savonlinna. Pysähdymme Parikkalan jälkeen kaikilla liikennepaikoilla.

Menomatkalla 9.7. Reissujunassa kuullaan useita erilaisia esityksiä, kuten sopraano Johanna Lehesvuoren ja pianisti Jenna Ristilän oopperaa, operettia ja liediä sisältäviä musiikkituokioita. Matkan aikana tavataan vaunusta vaunuun kiertävä klovni Hanna Terävä ja kuulemme myös kuinka soivat Sibelius ja Kuula liikkuvassa junassa Ylioppilaskunnan laulajien kvartetin voimin!

Paluumatka Savonlinnasta alkaa 11.7.2021 klo 16 ja olemme perillä Helsingissä noin klo 22.

Paluumatkalla 11.7 sopraano Päivi Pylvänäinen loihtii museojunaan Aino Acktén ajan tunnelmaa esittäen Punkaharjun kansallismaisemassa Savonlinnan oopperajuhlien perustajan ja maamme ensimmäisiin kansainvälisiin oopperatähtiin lukeutuneen Acktén repertuaariin kuuluneita teoksia yhdessä pianisti Jukka Nykäsen kanssa. Kesäillan lähestyessä junan kyytiin nousee puolestaan bandoneón-virtuoosi Henrik Sandås matkaeväinään muun muassa argentiinalaisen Astor Piazzollan säveliä.

Varmistaaksemme asiakkaiden turvallisuuden, meillä on junassa laitteet, jotka tuhoavat 99,8 %:sesti kaikki virukset. Suosittelemme myös kasvomaskin käyttöä matkan aikana sekä muiden turvaohjeistusten noudattamista.

Jouluhuru
Reissujunan vaunujen ikä on 20–80 vuotta. Vetojuhtana toimii joko höyry- tai dieselveturi.

Reissujuna-klubi

Tartu mahdollisuuteen ja lähde tukemaan elämysjunatoimintaa pienellä kuukausimaksulla, jonka vastineeksi saat eksklusiivisia etuja! Valittavanasi on joko perus- tai premiumjäsenyys. Jäsenyystasosta riippuen saat monipuolisia etuja ja kerrytät pisteitä, joita voit siirtää myös ystäviesi käyttöön. Tulevaisuudessa tarjolla on myös kokonaisia junavuoroja vain klubijäsenille! Valitse jäsenyystaso ja osta haluamasi mittainen jakso. Jäsenyys uusiutuu automaattisesti valitsemasi jakson välein – jos siis maksat kuukauden jäsenyyden, lähetämme seuraavassa kuussa uuden laskun. Voit irtisanoa jäsenyytesi kunkin kauden loppuun.

Ekomatkaajat tekee yhteistyötä Reissujunan kanssa

Kotimaan matkailu vastuullisten yhteistyökumppaneiden kanssa on tärkeä osa Ekomatkaajien toimintaa, kertoo Ekomatkaajien toimitusjohtaja Maria Ojajärvi. Siksi Ekomatkaajat tekee yhteistyötä Reissujunan kanssa. Kun ostat lipun Reissujunan verkkokaupasta koodilla "EKOMATKAAJA" tuet toimintaamme ja äänestät paremman ja vastuullisemman tulevaisuuden puolesta. www.ekomatkaajat.fi

Yhteystiedot

Puh. 09 4241 4104
Sähköposti: [email protected]
Kotisivut: https://www.reissujuna.fi/
Verkkokauppa: https://reissujuna.mycashflow.fi/