Viro – Lisää kiinnostavia paikkoja
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Kevät herättää monissa kaipuun matkustamiseen. Tässä tekstissä tarkastelemme vaihtoehtoja kevätmatkakohteille ja tarjoamme ideoita lomalle, joka on sekä lämmin että kohtuuhintainen. Lue, minne keväällä kannattaa matkustaa
Hotelleja – Tallinna
Linkit ovat hotellipalvelun mainoslinkkejä.
Booking.com
Ilmoitus
Kopli-katu, Kalamaja, Tallinna
Kalamaja on majapaikalle sopiva kaupunginosa, joka sijaitsee vanhastakaupungista ja satamasta katsottuna länteen.

Muualla kuin Tallinnan keskustassa sijaitsevat majapaikat

Tallinnan ytimen ja uuden keskustan ympäristössä ja myös kaukana niistä sijaitsee kaupunginosia, joihin jotkut syystä tai toisesta voivat haluta majoittua.

Kalamaja on kaikkein lähinnä ydintä sijaitseva kaupunginosa, mutta tällä monen tuntemalla alueella ei perinteisesti ole paljon majapaikkoja ollut. Samalla puolella eli kaupungin länsipuolella sijaitsee myös Rocca al Mare, joka on etenkin autolla liikkeellä olevien ja alueella olevia tapahtumia seuraavien suosiossa.

Muista Tallinnan kaupunginosista joillekin ovat tuttuja kansalliskirjaston takana olevat alueet, joihin kuuluvat Tõnismägi, Tatari ja Uus Maail. Ne ovat hyvin lähellä ydintä ja etenkin Vapaudenaukiota, mutta kaikkien tuntema Pirita sijaitsee melko pitkän matkan päässä ytimestä. Pirita on alue, jolle asuntoautolla, asuntovaunulla tai teltalla on hyvä leirintäalueiden takia mennä, ja se on kesäisin myös muilta majapaikoiltaan hyvä alue.

Huoneiden hinta ja saatavuus

Keskustan ulkopuolella olevien hotellien hintataso ei ole mitenkään sen alhaisempi kuin keskustassakaan, mutta samalla rahalla voi saada enemmän tilaa, parkkipaikat ovat yleensä ilmaisia ja valtaosa näistä alueista on vilkkainakin matkustusaikoina rauhallisia.

Hinnat ovat kuitenkin yleensä ainakin vanhaakaupunkia ja keskustan keskeisimpiä kortteleita edullisempia, ja etenkin huoneiston voi saada edullisemmin kuin ytimestä. Tästä huolimatta hinnat ovat suurin piirtein samanlaisia kuin ytimessä, eli alle 20 eurolla voi saada yhden hengen huoneen ja alle 30 eurolla kahden hengen huoneen. Jos haluaa laatua, kannattaa katsella huoneita tai huoneistoja, jotka maksavat 40–50 euroa tai siitä ylöspäin. Hintojen on tapana kivuta heinäkuussa, jolloin normaalisti 50 euroa maksavat huone voikin maksaa 80 euroa.

Muualla kaupungissa olevista hotelleista eniten vierailijoita on luvassa Piritan hotelleissa ja myös leirintäalueilla, jotka ovat Piritassa ja sen suunnalla, voi keskikesällä olla tungosta. Myös monet hinta-laatusuhteeltaan parhaat majapaikat ovat sellaisia, että niitä kannattaa hyvissä ajoin etukäteen katsella. Jos Tallinnaan saapuu kesällä, kannattaa keskustan ulkopuoleltakin varaus tehdä ainakin muutaman viikon tai parikin kuukautta etukäteen.

Kopli
Kalamajan parhaita alueita kulkuyhteyksiltään ja palveluiltaan on alue Baltian aseman, kauppahallin ja Kopli-kadun tuntumassa.

Keskustan länsipuolella sijaitsevat kaupunginosat

Vanhastakaupungista ja satamasta katsottuna kohti länttä sijaitsevista kaupunginosista vain pari soveltuu majapaikalle. Kalamaja on alue, jonka parhaat korttelit ovat käteviä kenelle tahansa. Rocca al Mare on kaukana ytimestä sijaitseva alue, jolla on erilaisia vierailupaikkoja, ja se on kaikkein parhaimmillaan perheille ja omalla kulkuneuvolla liikkeellä oleville.

Kalamaja

Kalamaja [kartalla] on osin monelle tuttu alue. Se on laaja kaupunginosa, joka ulottuu sataman tuntumasta aina Telliskiven luovalle alueelleTelliskiven luova alue asti. Sen alueella on monenmoista maastoa, joihin kuuluu puutaloalueita, teollisuusalueita ja merenrantoja, joilla esimerkiksi Lentosatama sijaitsee.

Majapaikkoja Kalamajan laajalla alueella on sekä kätevissä että hankalissa paikoissa. Ei ole kannattavaa majoittua johonkin syrjäiselle tienoolle, mutta esimerkiksi sataman A-terminaalin vieressä olevia alueet ovat sellaisia, että niiltä on melko helppoa siirtyä muualle.

Kotzebue-katu, Kalamaja, Tallinna
Kotzebuelta ja sen lähikaduilta Kalamajassa on kävelymatka vanhaankaupunkiin Nunne-katua pitkin.

Toinen paitsi kulkuyhteyksiltään myös palveluiltaan normaalia parempi alue on aivan vanhankaupungin vieressä olevan Baltian aseman, uudehkon kauppahallin ja Kopli-kadun [kartalla] tuntumassa. Kaupunginosan pääkatu, Vana-KalamajaVana-Kalamaja on tällä alueella, joka laajoine puutalokortteleineen on ikonisinta Kalamajaa. Myös lähikadut kuten Kotzebue ovat sijainniltaan hyviä, ja näistä kortteleista on kävelymatka vanhaankaupunkiin Nunne-katua pitkin.

Jos majoittuu kortteleihin, jotka ovat Vana-Kalamajan ja Koplin risteyksen lähettyvillä, on lähellä paljon kauppoja, ravintoloita ja muitakin palveluita. Tästä ei ole välttämätöntä lähteä muualle tekemään perusostoksia tai illalliselle, mutta liikenneyhteydet kahdella raitiovaunulinjalla ovat kohti satamaa, keskustan uusia osia ja myös kaupungin laitaosia hyviä. Raitiovaunupysäkin vierestä lähtee myös melkoinen määrä linja-autoja etenkin läntiseen Tallinnaan, jossa sijaitsee Rocca al Mare. Kalamajan etuihin kuuluu myös rautatieasema, jolta voi suunnata kohti kaupungin laitaosia ja Paldiskia, ja sieltä voi myös mennä muihin kaupunkeihin, kuten Tarttoon.

Yksi pidetty majapaikka, joka sijaitsee Kalamajan parhailla paikoilla, on Corner of Kotzebue Apartments.

Rocca al Mare

Kalamajasta voi paremmin kuin mistään muualta kaupungista siirtyä kohti Tallinnan länsiosia, joissa on useita lähiöitä ja myös erikoisesti nimetty Rocca al Mare [kartalla]. Se on alue, jolla on paljon vierailupaikkoja, ja sinne voi mennä esimerkiksi Saku Suurhalliin urheilu- tai muuhun tapahtumaan, ulkomuseoon, eläintarhaan ja muihinkin paikkoihin. Se on erityisen kätevä alue majapaikalle niille, jotka haluavat viettää nimenomaan siellä aikaa, ja esimerkiksi tapahtumaan kuten jääkiekko-otteluun tai markkinoille menevät voivat haluta majoittua tänne.

Alue on parhaimmillaan kesällä, jolloin sinne majoittumista voi suorastaan suositella, mutta vain niille, jotka ovat liikkeellä autolla. Julkisilla sinne voi hyvin siirtyä kerran, jos haluaa esimerkiksi mennä johonkin tapahtumaan tai vierailupaikkaan, mutta useasti tämän matkan taittaminen vie rutkasti aikaa. Palveluita alueella on etenkin suuren ostoskeskuksen ympäristössä, josta saa lähes kaiken tarpeellisen, mutta esimerkiksi ravintoloita ei tällä Haaberstin laajaan kaupunginosaan kuuluvalla alueella juuri ole.

Monipuolinen ja myös erityisen hyvin perheille soveltuva Hotel Rocca al Mare sijaitsee lähellä alueen pääpaikkoja, kuten ulkomuseota ja eläintarhaa.

Pärnun maantie
Keskustan itäpuolella sijaitsevat kaupunginosat sopivat Tallinnaa jo tunteville. Niiltä pääsee ytimeen ratikalla.

Keskustan itäpuolella sijaitsevat kaupunginosat

Vanhankaupungin ja keskustan uusien osien itäpuolella sijaitsee enemmän tunnettuja kaupunginosia kuin länsipuolella. Alueet, jotka ovat kansalliskirjastonKansalliskirjasto takana, ovat hyviä kaupungin jo tunteville, ja niihin kuuluvat Tatari ja Uus Maailm. Pirita, joka sijaitsee samalla suunnalla, on monesta syystä tunnettu alue, ja se voi joillekin kesäisin olla paikka, jonne on hyvä majoittua.

Tõnismägi

Osin hyvin lähellä keskustan uusia osia ja sellaisten maamerkkien kuten Kosmos-elokuvateatterinKosmos-elokuvateatterin [kartalla] lähellä on alueita, jotka eivät ole useimmille tuttuja. Niille kuitenkin on lyhyt matka, ja Pärnun maantietä pitkin kulkevat ratikat vievät parissa minuutissa ytimeen. Palveluita alueella ei ole kovin paljon, mutta harvasta sen kolkasta on pitkä matka esimerkiksi syömään tai ruokakauppaan. Tämä on kuitenkin tienoota, jolle ei kannata niiden, jotka mielellään käyvät monta kertaa päivän aikana hotellihuoneessa, majoittua. Kaikkein parhaimmillaan alue on niille, jotka ovat liikkeellä omalla autolla, jotka haluavat majapaikan kautta tutustua Tallinnan keskustan ulkopuoliseen kaupunginosaan tai jotka mahdollisesti haluavat paremman hinta-laatusuhteen kuin keskustan hotelleissa on.

Tõnismägi on alue, joka on kaikkein keskeisin näistä kolmesta alueesta ja jolta on helpoin kävellä ytimeen. Se on hyvin lähellä kansalliskirjastoa, ja Kosmos-elokuvateatteri on sen alueella. Alue on käytännössä lähes osa uutta keskustaa, ja Stockmannin edustalle pääseekin varsin nopeasti Kosmoksen tienoilla Liivalaia-valtakatua pitkin.

Tällä alueella sijaitsevista majapaikoista Hotel Kreuzwald on pidetty ja myös suomalaisten suosiossa.

Tatari

Tatari on sekin keskeinen alue, jolta on lyhyt matka Solaris-keskukselle ja myös Vapaudenaukiolle. Siihen pätevät aivan samat asiat kuin Tõnismägeenkin, mutta se on lähempänä Stockmannia ja linja-autoasemaa kuin Tõnismägi.

Tatarissa sijaitsee tasokas ja pidetty Hestia Hotel Kentmanni.

Uus Maailm, Tallinna
Yksi Uus Maailm -kaupunginosan valttikorteista on se, että sen alueelta on kävelymatka A Le Coq -areenalle.

Uus Maailm

Uus Maailm on alue, joka Kalamajan tavoin erottuu Tallinnan kaupunginosien joukosta edukseen. Viehättävyydestään huolimatta se ei kuitenkaan ole kaikille sopiva alue majapaikalle, sillä se on vähän kaukana keskustasta ja siellä on hyvin vähän palveluita, kuten kauppoja tai ravintoloita. Matkan keskustaan voi kuitenkin taittaa nopeasti raitiovaunulla (pysäkki: Vineeri), kävelykin monilta onnistuu mutta kenties vain kesällä alueeseen on mukava tutustua. Yksi kaupunginosan valttikorteista on se, että sen alueelta on kävelymatka A Le Coq -areenalle.

Pelkistetty ja hinta-laatusuhteeltaan hyvä hotelli alueella on Lilleküla Hotel.

Jonkin matkaa Uus Maailmasta kohti A Le Cog -areenaa sijaitsee sitäkin kauempana keskustasta Marta Guest House, joka tosin ei ole sen lähempänä itse areenaa kuin Lilleküla Hotelkaan.

Kadriorgin ja Piritan välinen alue

Jos mielii lähelle Kadriorgia ja Laululavaa [kartalla], on Piritaan johtavalla maantiellä, joka kulkee Kadriorgin tuntumasta Piritan satama-alueelle asti, alue, jonka varrella on paitsi leirintäalue myös muita majapaikkoja.

Nimenomaan lähellä Laululavaa ja leirintäaluetta, tienoolla jolta on kävelymatka Kadriorgiin ja sen raitiovaunupysäkille, on muutama majapaikka, joiden vieressä on ravintoloita ja muita palveluita. Bussit kulkevat alueen ohi tiiviiseen tahtiin, eikä myöskään Maarjamäen uusitulle alueelle ja sen näkyvälle monumentillemonumentille ole kovin pitkä matka. Maarjamäessä on ravintola, pari museota ja kaikenlaista muuta mihin on mukava kesäisin tutustua. Alue on tietenkin oleellinen jos saapuu tapahtumaan, joka pidetään Laululavalla, sillä siellä on ollut erilaisia festivaaleja ja suuren luokan konsertteja.

Yksi majapaikka, josta suomalaiset ovat pitäneet, on aivan tämän alueen parhailla paikoilla sijaitseva Aquamarine Hotel

Pirita, Tallinna
Muutaman kilometrin päässä keskustasta sijaitseva Pirita on Tallinnan ranta- ja venesatama-alue, jolla on paljon kaikenlaista turistia kiinnostavaa.

Pirita

Muutaman kilometrin päässä keskustasta sijaitseva Pirita [kartalla] (lausutaan “piritta”) on Tallinnan ranta- ja venesatama-alue, jolla on paljon kaikenlaista turistia kiinnostavaa. Alueella on luostari, jolla on suosittu Birgitta-festivaali, tv-torni ja hiekkaranta, jolla etenkin heinäkuussa on suuren maailman meininkiä. Pirita on tunnettu myös siitä, että se oli vuoden 1980 Moskovan olympialaisten purjehduskilpailupaikka, ja siellä on purjeveneitä ja kaikenlaista merellistä, mikä antaa alueelle oman mukavan säväyksensä.

Oleellinen se on kuitenkin vain kesäkauden aikana, huhtikuulta syyskuulle, ja vain keskikesällä eli kesäkuun alkupuolelta elokuun loppupuolelle sinne kannattaa lähteä rannalle. Huonoilla ilmoilla Pirita on kesälläkin vähän ankea paikka, mutta yhteydet keskustaan ovat hyvät ja Piritasta pääsee reilussa 10 minuutissa Viru Keskuksen tienoille. Pirita on hyvä alue majapaikalle omalla autolla liikkeelle oleville, sillä siellä on paljon pysäköintipaikkoja. Kaikesta huolimatta se on myös paikka, jonka kylpylähotellissa on talvisinkin mukava oleskella, ja talvikaudella sen huoneet ovatkin kaikkein parhaissa hinnoissa.

Perinteinen valinta majapaikaksi on Moskovan olympialaisia varten rakennettu Pirita Spa Hotel. Toinen alueen pidetty majapaikka on Pirita Beach Apartments & Spa, joka on huoneistohotellin tyylinen ja joka myös valmistui Moskovan olympialaisia varten.

Leirintä- ja asuntoautoalueet

Jos Tallinnassa haluaa yöpyä leirintäalueella, on Pirita ja sen ja ytimen välillä kulkeva Piritan maantie siihen paras alue. Pirita on kesäisin erinomainen paikka telttailla tai olla asuntoautossa, ja sen ranta ja vierailupaikat ovat nimenomaan parhaaseen kesäaikaan eräitä kaupungin kaikkein miellyttävimpiä oleskelupaikkoja.

Lähempänä keskustaa sijaitseva Tallinn City Camping (Pirita tee 28) [kartalla] on Laululavan vieressä. Siellä voi yöpyä paitsi teltassa myös asuntoautolla tai matkailuvaunulla, toukokuun loppupuolelta syyskuun puoliväliin.

Toinen Tallinnan leirintäalue sijaitsee jonkin matkan päässä Piritassa, ja siellä oleva Pirita Harbour Camping (Regati pst 1) [kartalla] on paikka, jonne voi viedä asuntoauton tai teltan.

Etsi hotellia Tallinnan ympäristöstä

Booking.com

Tarkempaa tietoa sivulla mainituista hotelleista ja huoneistohotelleista:

Aquamarine Hotel

(Pirita tee 20)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Lähellä Kadriorgia, Laululavaa ja Maarjamäen uusittua aluetta sijaitseva vanhanajan tyylikäs hotelli, jossa on huoneita 1–6 hengelle. Hotelli on erityisen hyvä autolla liikkeellä oleville, sillä parkkipaikat ovat ilmaisia, aamiainen on ollut pidetty eikä bussipysäkillekään ole kuin muutaman minuutin kävelymatka. Huomionarvoinen seikka on se, että toisin kuin hotellin tiedoissa sanotaan, se ei ole keskustassa eikä Piritassa vaan niiden välimaastossa.

Hestia Hotel Kentmanni

(13 Kentmanni)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Neljän tähden modernisti sisustettu ja hyvin varusteltu hotelli, jossa on pieni kylpylä, erinomaiset pysäköintipaikat ja huoneita 2–4 hengelle. Sijainti on sellainen, että hotellilta on hyvin lyhyt kävelymatka Stockmannille ja sitä kautta jopa Viru-keskuksen luo. Hotellin lähellä on runsaasti ravintoloita ja muita palveluita, ja siltä on myös lyhyt kävelymatka Solaris-keskukselle, jonka yhteydessä ja tuntumassa ovat kaikki mahdolliset palvelut.

Kreuzwald Hotel

(Endla 23)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Hyvin lähellä kansalliskirjastoa ja keskustan uusia kortteleita sijaitseva neljän tähden hotelli, joka sijaitsee Tatarin kaupunginosassa. Hotellissa on tyylikäs sisustus, sillä on oma pysäköintialue, sen baarit ja ravintolat ovat tasokkaita ja ylipäätään se soveltuu niille, jotka haluavat yöpyä tasokkaassa ja tyylikkäässä hotellissa.

Lilleküla Hotel

(Luha 18 B)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Uus Maailm -puutaloalueella sijaitseva kahden tähden kohtuuhintainen hotelli, joka niin ulkoa kuin sisältäkin on pelkistetty. Huoneet ovat kuitenkin siistejä ja varsin mukavia, joissain huoneissa on normaalia tilavampaakin ja huoneita löytyy 1–4 hengelle. Tämäkin on lemmikkieläimet vastaan ottava ja autoilijoille sopiva majapaikka, ja hotelli on alle puolen kilometrin päässä A Le Coq -areenalta.

Pirita Beach Apartments & Spa

(Merivälja tee 5)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Hämäävän samanniminen kuin Pirita Spa Hotel on tämä täysin toisenlainen huoneistohotelli, jonka jokaisessa huoneistossa on keittiö. Tämä on tyylikäs, isolla uima-altaalla varustettu majapaikka, jonka huoneet ovat tilavia ja joka on täysin moderni hotelli. Ravintolasta ja merinäköalasta on pidetty, kauppa ja bussipysäkki ovat lähellä ja tämä on Tallinnan yksi kaikkein parhaita kesäajan lomahotelleja.

Marta Guest House

(Marta 8)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Kodikas majatalomainen majapaikka viehättävässä puutalossa, jossa yöpyminen kauneimpaan kesäaikaan on monen mieleen. Talossa ei ole montaa huonetta, ja ne ovat kaikki 1–2 hengelle. Osassa huoneista on parveke ja osassa ei ole omaa kylpyhuonetta, ja majatalossa on mahdollista yöpyä noin 30 eurolla. Majatalon pihalla on pysäköintipaikkoja, A Le Cog -areenalle on kävelymatka ja keskustaan ja sataman viereen voi hurauttaa aivan vieressä olevalta pysäkiltä kahdella eri ratikkalinjalla.

Teksti ja kuvat: Peter Forsberg
2020/12

Älä majoitu minne tahansa – Lue alue- ja hotellivinkit

Alue- ja hotellivinkeissä kerromme parhaista alueista hotellille tai muulle majapaikalle sijainnin ja palveluiden kannalta. Lisäksi esittelemme eri alueiden pidetyimpiä yöpymispaikkoja.

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti