Aiheeseen liittyvää: Lisää valokuvia
Viro – Lisää kiinnostavia paikkoja
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Rodos on yksi Kreikan suosituimmista lomakohteista, missä aurinko paistaa ja lämpöä piisaa. Rentoutuminen, auringonotto, shoppailu, herkuttelu ja arjesta irtautuminen ovat sen parasta antia. Lue lisää Rodoksesta
Hotelleja – Tallinna
Linkit ovat hotellipalvelun mainoslinkkejä.
Booking.com
Ilmoitus
Hotelli Maakrin alueella, Swissotel, Stockmann, Tallinna
Vanhaankaupunkiin verrattuna keskustan uusissa osissa huoneet ovat yleensä tilavampia ja hotellit suurempia kuten myös palveluiltaan parempia.

Tallinnan uuden keskustan ja sen lähistön kiinnostavimmat tienoot ja hotellit

Tallinnan vanhankaupungin ympärillä sijaitseva keskustan uudempi puoli on kaikin tavoin kätevää tienoota majapaikalle.

Vanhaankaupunkiin ja satamaan on lyhyt matka, kadut ovat hyvässä kunnossa eikä talvisinkaan välttämättä ole vaikeuksia liikkua paikasta toiseen. Palvelut ovat kaikin tavoin hyviä, ja keskustan alueella on kaikkialla ravintoloita, kahviloita, kauppoja, baareja ja kaikenlaista muuta matkailijaa kiinnostavaa. Tältä Tallinnan suosituimmalta hotellialueelta on myös hyvät liikenneyhteydet muualle kaupunkiin, ja alueelle majoittuva tuskin pettyy ainakaan sijaintiin.

Uuteen keskustaan voidaan laskea kuuluvaksi myös satama lähiympäristöineen. Sataman ja Viru-keskuksen välimaastossa sijaitseva Rotermannin kortteli on myös alue, jolla on perinteisesti ollut majapaikkoja, mutta ei enää yhtä paljon kuin joskus aikoinaan, jolloin siellä oli myös 16e-hostel.

Huoneiden hinta ja saatavuus

Keskustan uudet osat ovat siitä huomattavia, että niissä sijaitsee paljon suuria perinteisiä hotelleja, joissa on erinomaiset palvelut ja joissa huoneet ovat kaupungin hintavimmasta päästä.

Vanhaankaupunkiin verrattuna keskustan uusissa osissa huoneet ovat yleensä tilavampia ja hotellit suurempia kuten myös palveluiltaan parempia. Keskustan uuden puolen suurissa ketjuhotelleissa on useita ravintoloita ja baareja, ja joissain on yläilmoissa oleva näköalabaari. Uima-altaat, kuntosalit ja jopa kylpyläpalvelut ovat tavallisia, ja tällaisten hotellien huoneiden hinnat ovat kaupungin korkeimpia.

Keskusta on kuitenkin monipuolinen, ja sieltä löytyy yhden hengen huone alle 20 eurolla ja kaksi henkeä voi nukkua samassa huoneessa alle 30 eurolla. Keskihintainen huone maksaa 40–50 euroa, mutta sijoittamalla yli 60 euroa voi jo saada todella hyvän huoneen. Hienojen hotellien hinnat ovat korkeita, ja monissa huone maksaa 80–120 euroa. Vuodenajat vaikuttavat hintoihin, kalleinta on kesällä ja kaikkein kalleinta heinäkuussa, mutta kova kilpailu pitää silloinkin edullisten majapaikkojen hinnat kurissa.

Keskustan uuden puolen suurissa ketjuhotelleissa on aina tilaa, mutta huoneiden hinnat kohoavat silloin kun hotelli alkaa täyttyä varauksista. Tiettyinä vuodenaikoina, kuten kesällä, joululomalla ja hiihtolomalla varaus kannattaa tehdä ainakin viikon pari etukäteen, etenkin jos mielii edulliseen huoneeseen tai ei halua viettää lomaansa sviitissä.

Narvan maantie, keskustan uudet osat
Keskustan uuden puolen pääasiallisiin alueisiin kuuluvat alueet Narvan maantien varrella, joissa sijaitsee mm. Viru-keskus.

Keskustan uudet osat

Tallinnan vanhankaupungin ympärillä olevat keskustan uudet osat ovat laajoja ja osin kaikille Tallinnassa vierailleille tuttuja. Niihin kuuluu muutama eri alue, jotka kaikki ovat hyvin lähellä vanhaakaupunkia ja näin kaikin tavoin käteviä majapaikalle. Kokonaisuutena alue tunnetaan nimellä “Kesklinn” eli keskikaupunki, mutta siihen kuuluu useita eri kaupunginosia, joiden nimillä ei päätään kannata vaivata.

Narvan maantien seutu ja Viru-keskuksen ympäristö

Keskustan uuden puolen pääasiallisiin alueisiin kuuluvat alueet Narvan maantienmaantien [kartalla] varrella, joissa sijaitsee Viru-keskus ja jotka ovat hyvin lähellä satamaa.

Narvan maantien tuntumassa on useita majapaikkoja, joista monet ovat Viru Hotellin tavoin suuria perinteisiä hotelleja, joissa on kaikki palvelut. Tämän kaikille tutun ja palveluiltaan erinomaisen kadun varrella sijaitsee pidetty mutta hintava Park Inn by Radisson Central Tallinn, ja Viru-keskuksen yläkerrassa sijaitseva Adelle on suomalaisten suosima huoneistohotelli.

Vapaudenaukion ympäristö, Tallinna
Vapaudenaukio on Pärnun maantien varrella. Hotelleja on melko vähän, mutta sitäkin enemmän on hosteleita ja huoneistohotelleja.

Pärnun maantien seutu ja Vapaudenaukion ympäristö

Toinen tunnettu alue on Pärnun maantienmaantien [kartalla] varrella, ja tämähän on katu, jonka toinen puoli on periaatteessa osa vanhaakaupunkia. Tämän valtatien varrella on esimerkiksi Vapaudenaukio, ja se jatkuu siitä eteenpäin, aina Kosmos-pysäkille asti [kartalla].

Tällä alueella on melko vähän hotelleja, mutta sillä on sitäkin enemmän hosteleita ja huoneistohotelleja. Yksi hotelli, josta monet suomalaiset ovat pitäneet ja joka on hinnoiltaan kohtuullinen, on Hotel St Barbara.

Maakrin seutu ja Stockmannin ympäristö

Kolmas huomionarvoinen alue keskustan uusissa osissa on MaakriMaakri. Se on Tallinnan liikekeskus, eräänlainen downtown, jossa on korkeita tornitaloja ja useita suuria hotelleja, joista on hyvät näköalat moneen eri suuntaan. Maakri [kartalla] on periaatteessa Pärnun ja Narvan maanteiden välissä oleva alue, jonka rajoja ovat myös Viru-keskuksen takaa kulkeva Rävalan puistotie ja Stockmannin edestä kulkeva Liivalaia.

Etenkin Stockmannin ympäristössä on useita suuria hotelleja, joihin kuuluu joitain kaupungin kaikkein kuuluisimpia ketjuhotelleja. Tällä keskeisellä mutta täysin liikekeskusmaisella alueella sijaitsevista majapaikoista pidettyjä ovat etenkin Swissotel Tallinn ja Radisson Blu Sky Hotel.

Toompuiesteen seutu ja Balti Jaaman ympäristö

Paljon hienoja hotelleja on valtakadulla nimeltään Toompuiestee [kartalla]. Se voi olla hyvä alue esimerkiksi ryhmille, jotka käyttävät kaupungissa kulkiessaan linja-autoa, ja niille, jotka tuntevat Tallinnan kuin omat taskunsa. Sieltä on kuitenkin melko pitkä ja hankala matka muualle, mutta jos sinne majoittuu, ovat korttelit lähinnä Balti Jaaman asemaa kaikkein keskeisimpiä. Kaikesta huolimatta nämä urbaanit maisemat ovat melko ankeita, ja etenkin talvikaudella liikkuminen esimerkiksi Šnelli parkinSnelli park läpi kohti Nunnea ja vanhaakaupunkia ei ole mukavaa.

Tämän kadun varrella olevista hotelleista pidetty ja suomalaisten suosiota nauttiva on etenkin L’Ermitage. Hyvällä paikalla sijaitsee Go Hotel Schnelli, joka on aivan Balti Jaam -aseman, Kalamajan ja vanhankaupungin porttien lähellä.

Terminaali
Satamalla on kaksi erillistä osaa, joista altaan kahdella eri puolella ovat A- ja D-terminaalit.

Sataman tuntuma

Tallinnan satama on alati muuttuva ja aika ankea alue, jolla kuitenkin on melkoinen määrä ravintoloita ja ostoskeskuksia. Satamalla on kaksi erillistä osaa, joista altaan kahdella eri puolella ovat A- ja D-terminaalit. Näistä A-terminaali ja sen vieressä sijaitseva B-terminaali [kartalla] ovat kauempana keskustasta, ja D-terminaali [kartalla] on lyhyen kävelymatkan päässä vanhastakaupungista ja muista Tallinnan vetonauloista.

D-terminaalin lähitienoot

D-terminaalin lähellä on muuallakin kuin satama-alueella paljon kaikenlaista nähtävyyksistä kauppakeskuksiin, ravintoloihin ja illanviettopaikkoihin. Jos majoittuu terminaalin ja Viru-keskuksen välisiin kortteleihin, joissa on myös Rotermannin kortteli, on esimerkiksi Narvan maantien pysäkeillepysäkeille, useisiin suuriin kauppakeskuksiin ja myös vanhankaupungin porteille hyvin lyhyt matka. D-terminaalinD-terminaalin läheisyyteen on erityisen järkevää majoittua niiden, joiden matka Tallinnaan on lyhyt, eli yön parin pyrähdys.

D-terminaalin lähellä olevista majapaikoista suomalaisten vankkaa suosiota on jo pitkään nauttinut Hestia Hotel Seaport, jonka nimi tosin on vuosikymmenten saatossa muutaman kerran muuttunut.

A- ja B-terminaalin lähitienoot

A-terminaalin puolelle ei niiden, jotka haluavat tutustua myös muihin kuin Tallinnan näihin osiin, kannata kenties majoittua, sillä se tarkoittaa ylimääräistä ravaamista läpi vilkkaiden katujen ja ankeiden näkymien.

Terminaalin lähellä olevilta majapaikoilta on kuitenkin melko lyhyt matka vanhankaupungin etäisimpiin laitaosiin, ja Linnahall-pysäkiltä voi melko lyhyessä ajassa kahdella eri raitiovaunulinjalla siirtyä sellaisille alueille kuin Kalamajaan, Viru-keskuksen viereen, vanhankaupungin pääpaikkojen lähelle tai Kadriorgiin. Lippu kuitenkin pitää ensin käydä hakemassa esimerkiksi R-kioskilta, ja kaikkein paras on hankkia muovinen matkakortti, jolle voi ladata arvoa tai päivälippuja, jotka ovat pilkkahintaisia.

Yksi majapaikka, josta suomalaiset ovat pitäneet ja joka on aivan A-terminaalin vieressä, on Koda Stay Mini Villa. Edullinen majapaikka on vähän alle kilometrin päässä oleva Fat Margaret’s, jossa on huoneita 1–4 hengelle ja joka on hyvin varusteltu, nuorekas hosteltyylinen majapaikka.

Rotermannin kortteli, Tallinna
Rotermannin kortteli on kätevällä paikalla oleva kortteli, johon majoittuvalla on lyhyt matka moneen eri paikkaan.

Rotermannin kortteli

Sataman D-terminaalin ja Viru-keskuksen edestä kulkevan Narvan maantien välimaastossa oleva korttelisto eli Rotermannin kortteli on alue, joka vuodesta 2016 lähtien on kokenut suuria muutoksia. Monet edulliset majapaikat, baarit ja ravintolat katosivat, ja tämä keskeinen alue ei enää ole läheskään yhtä eksoottinen ja mielenkiintoinen kuin se oli 2010-luvun alkupuolella.

Tästä huolimatta se on kätevällä paikalla oleva kortteli, johon majoittuvalla on lyhyt matka moneen eri paikkaan ja myös bussi- ja raitiovaunupysäkeille, joilta voi siirtyä kaikkialle kaupunkiin. Sataman D-terminaalille on lyhyt matka, joten jos laiva saapuu ja lähtee siltä, on tämä erityisen hyvä alue majapaikalle.

Rotermannin hotellit eivät kuitenkaan ole enää edullisia, ja ravintolat ovat nekin hyvin hintavia, mutta lyhyen matkan päässä on kaikkea mahdollista, ravintoloista yöelämään ja ostospaikkoihin.

Yksi jäänne vanhoilta ajoilta korttelissa on Metropol Hotel, jonka aamiainen on tunnetusti maukas ja ravitseva.

Etsi hotellia Tallinnan uuden keskustan, sataman ja Rotermannin korttelin tienoilta

Booking.com

Tarkempaa tietoa sivulla mainituista majapaikoista

Fat Margaret’s

(Pohja pst 27)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Sataman A-terminaalin lähettyvillä ja Linnahall-pysäkin vieressä sijaitseva edullinen ja nuorekas majapaikka, jossa on paljon hostelmaisia piirteitä. Valtaosa huoneista on nykyään yksityisiä, ja monissa huoneissa on oma kylpyhuone. Hostelin yleiset tilat ovat hyvin varusteltuja oleskelutiloin ja suurin keittiöin, ja alakerrassa on myös saunaosasto.

Go Hotel Schnelli

(Toompuiestee 37)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Lähellä Baltian asemaa (Balti jaam) ja vanhaankaupunkiin johtavaa Nunne-katua sijaitseva kolmen tähden hotelli, jonka hinnat ovat varsin kohtuullisia ja jonka sijainti on erinomainen etenkin niille, jotka ennen ovat yöpyneet toisella puolella vanhaakaupunkia. Liikenneyhteydet ovat raitiovaunulla ja bussilla hyvät, ja junat vievät nopeasti Tallinnan laitaosiin ja myös muille paikkakunnille.

Hestia Hotel Seaport

(Uus Sadama 23)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Aivan sataman D-terminaalin vieressä sijaitseva kolmen tähden hotelli, joka on tunnettu hyvästä aamiaisbuffetistaan, on erinomainen niille, joiden visiitti on lyhyt. Hotelli on varsin suuri ja soveltuu ryhmillekin, ja siellä on huoneita 2–5 hengelle. Siellä yöpyneet ovat kehuneet nimenomaan aamiaista ja sijaintia, mutta monia viehättävät myös hyvä hinta-laatusuhde ja ilmaiset parkkipaikat.

Hotel St Barbara

(Rootsikrantsi 2A)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Hyvin lähellä Vapaudenaukiota ja myös Solaris-keskusta sijaitseva kolmen tähden pienehkö hotelli, joka on ollut suomalaisten mieleen. Erilaisia huoneita on melkoinen määrä mutta oikeastaan vain 1–4 hengelle. Hotellin siisteys, aamiainen, sijainti ja ilmainen, turvallinen parkkipaikka ovat miellyttäneet monia siellä yöpyneitä.

Koda Stay Mini Villa

(Sadama 25/3)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Aivan A-terminaalin vieressä oleva tasokas mutta vähän normaalia hintavampi kolmen tähden majapaikka, joka soveltuu erityisen hyvin aikaisin aamulla tästä terminaalista laivaan nouseville. Lemmikkieläimet ovat tervetulleita, aamiaista on kehuttu ja 26 neliön huoneistot vetävät kaksi ihmistä. Kahdella tasolla olevissa huoneistoissa on erillinen makuuhuone, ja kesäkaudella terassi on mukava.

Teksti ja kuvat: Peter Forsberg
2020/12

Älä majoitu minne tahansa – Lue alue- ja hotellivinkit

Alue- ja hotellivinkeissä kerromme parhaista alueista hotellille tai muulle majapaikalle sijainnin ja palveluiden kannalta. Lisäksi esittelemme eri alueiden pidetyimpiä yöpymispaikkoja.

Lukijoiden kommentteja

Olimme heinäkuussaa 2014 Hotel Euroopassa. Mielestämme tosi hyvä hotelli D-terminaalin läheisyydessä. Huone oli ilmastoitu ja aamiainen tosi hyvä ja maittava. Rauhallista. Oli mukava istuskella terassilla ja seurata ihmisten touhuja. Voin suositella lämpimästi. Tätä hotellia ennen olimme yöpyneet Sokos hotelli Virussa; ei ole siinäkään moitittavaa, on vaan paljon kalliimpi kuin Euroopa, sen vuoksi vaihdomme. /koivupuu 55

Seaport vaihtaa jatkuvasti nimeään. Miksiköhän? Aikaisemmilla nimillään keräsi melkoisen määrän negatiivista palautetta! /tallinnankävijä

Viru hotellin invahuone oli erittäin hyvä ja viileä kuumalla. Pyörätuolilla pääsee hyvin kulkemaan ja apua sain jopa ilman pyytämättä, joten kiitos Sokos-hotellit. /Jousil

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti